×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Изпуснем ли тази болест, този пик, ще дойдат хладилните камиони!


Бойко Борисов: Изпуснем ли тази болест, този пик, ще дойдат хладилните камиони!
Премиерът Бойко Борисов посети цеха на текстилното предприятие „Аглика Трейд” в град Твърдица, който произвежда защитното облекло за медиците
12 Април 2020, Неделя, 15:14 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Премиерът нареди на земеделския министър българското свежо производство да бъде изкупено и доставено на социалните служби

Премиерът Бойко Борисов посети цеха на текстилното предприятие „Аглика Трейд” в град Твърдица, който е създаден за производството на плат за защитното облекло на медицинските лица в борбата с коронавируса. Заедно с него бяха министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и главен комисар Николай Николов – директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

В момента тук се произвеждат 10600 метра плат за ден, а възможностите са да се удвои това количество. За денонощие се правят 3 000 защитни костюма, но капацитетът е за много повече. Циповете са водоустойчиви, както и шевовете, затова медиците трябва да са спокойно, когато са с това облекло. Има материал за 180 хиляди бройки.

Вече не чакаме да ни докарат плат от Китай. Ние бяхме първите, които не чакахме доставките, а си обърнахме производството”, похвали се още в началото на срещата премиерът.

„Памукът, лепилото, мембраните, циповете за тях има гаранция. 50 хиляди облекла изпратихме за Германия. Сега запълваме всичко, гарантираме, резерв за нашите доктори, сестри и лаборанти и тогава може да правите бизнес, за да се възроди икономиката. Всеки костюм ми е важен за спокойствието на медицинския персонал”, каза премиерът Бойко Борисов и предложи: „Пагони да сложим на такова облекло за Мутафчийски и Николов, че с тъмни дрехи създавате психоза.”

В „Аглика Трейд” се правят и задължителните от днес при излизане навън защитни маски от филтърен плат, перманентно обработен със сребърни йони, който и след пране запазва функционалсността си. Можем да направим милиони бройки, обявиха от фирмата.

Действайте на пълни обороти, нареди министър-председателят на шефовете на „Аглика Трейд” и призова „вместо да ръкопляскаме на докторите, да ги пощадим.”

След като ръководството на фабриката не спираше на хвали правителството за мерките в борбата с пандемията и това, че сме първи в правилната посока, премиерът отсече: „Важно е да сме направили път, не е важно кой ще ни последва. Спасих българите от миграцията, сега да ги спася и от това и може да ми е чиста съвестта.”

„Пуснахме пазарите, видяхте какво стана. Изпуснем ли тази болест, този пик, няма какво да ръкопляскат на лекарите и медицинските сестри, защото ние ще сме виновни, няма да успеем и ще дойдат хладилните камиони, както дойдоха в Ню Йорк и много други градове. Ако не вярвате на политиците, повярвайте на докторите”, призова той.

Веднага след това Бойко Борисов отправи заръка към министъра на земеделието Десислава Танева.„Деси, вместо да се конфронтирате, по най-бързия начин веригите да направят щандове за нашите зеленчуци за свежата продукция, за да може хората по реда, който сме указали, да си купуват. Ако някъде установите, че останат домати и краставици или друго, социалният патронаж веднага да ги изкупи и да ги дадем по празниците да се консумират от социалните служби. Да не остане продукт, който да го е пипал човекът с ръка, да е работил и да остане неплатен. Със Сачева се чувате, с кметовете, един тон, пет тона домати, изкупуваме даваме на социалните работници да ги раздадат по празниците на хората. Само наше производство", каза Борисов.

 „Това, което не може да се продаде, да не се развали – създайте ред, изкупете го, дайте го на социалните служби и така да се реши въпросът. За българската продукция, колкото и да струва,  си заслужава да се вложат пари”, отсече министър-председателят.

След като вчера излезе заповед на здравния министър, с която от 12 април се преустановява работата на всички кооперативни пазари и цветни борси, премиерът коментира и тази тема. Те ще отворят в понеделник и ще работят до сряда. Забраната ще бъде подновена на 16 април до второ нареждане.

„Пазарите и тържищата се самозатварят сами. Вчера умолявах, умолявах, чак Камен Донев ми завидя колко време отделих. Да, ние ще се заразим, но болниците няма да устискат. Затова и докторите, и ние се молим. Вчера показахме, че нямаме дисциплина. Искам да Ви опазя живи”, каза Борисов.

„Не ръкопляскайте на докторите, това е лицемерие. Като вкараме повече хора в болниците, какво ще направят докторите. Ако вместо 100 станат 1000 пациенти, трябва на неговата съвест да висят съдби. Ако разреша да продължи тази вакханалия на пазарите, ще тежи на моята съвест. Поповете се отказаха от върбите на Връбница. Всеки може да изрази по свой начин  почитта към празника”, каза Бойко Борисов, а в този момент го потърсиха по телефона. След кратък разговор на живо премиерът съобщи, че за 700 хиляди лева български тютюнев завод ще закупи облекла за медиците.

Накрая посещението приключи оптимистично с думите на премиера: „Къде е Твърдица, къде е София… тук сме да видят българите, че в тези условия има предприятие, които героически се справят в подкрепа на хората на първата линия. Ако искаме да запазим първата линия на фронта, ще си останем вкъщи.”




В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
29
Коментара по темата
29.
Психо
14.04.2020 15:43:14
0
0
Той пика на корона вирус в бг беше февруари и март месец!
28.
Pinochet
13.04.2020 17:13:52
0
0
do No 20
Momko , ti pital li si maika si , dali ne si analno zachenat?
27.
Гарантирано от ГЕРБ
13.04.2020 10:47:36
0
4
Германския вестник Handelsblatt: България ще пострада много от кризата, защото ще спрат парите от българските работници в чужбина към родината им. Това е Икономиката на борисоф!
26.
демократ
13.04.2020 07:43:50
0
2
Странно нещо е мисловната дейност на гейберясалия и седерасъл демократ...Болшевизмъ струи на фонтани в идиотизираната му лейка-всеки който не споделя неговото мнение, е червена мастия БУХАХАХАХАХАХ
25.
baihui
12.04.2020 21:01:12
1
12
Тоз' шебек хептен го е ударил тока!
24.
Аз не съм комунист ама и от ГРОБ не съм до 20
12.04.2020 20:05:54
0
7
Мухаха вервай си мухаха, татовото да погали по празноглавата главичка може ама ... Мухахаха
23.
Чичо ви Врътко Арабаджиев
12.04.2020 20:03:48
0
17
Бойко е еманация на всеобщата деградация - Сянката на един народ изгубил връзка с Реалността и това което е Непреходно. Истината има цена и ако не я платим ще си заминем. Край.
22.
Ще дойдат
12.04.2020 19:46:54
1
17
ХЛАДИЛНИТЕ КАМИОНИ СЪС СУДЖУК
21.
До 20
12.04.2020 19:31:15
1
15
Пий си хапчетата редовно, герберче. Всички горе са пътници и си го знаят, начело с великия вожд.
20.
ГЕРБ
12.04.2020 19:11:30
20
1
мУхАхАхАхААААА и под тая стастия е пълно със сополиви и ревливи червени мастии :))))
И да ревете и да се тръшкате това е положението. НИЕ СМЕ НА ВЛАСТ а вие ще бъдете послушни ясно ли е шушумиги?
Питах ясно ли е мишки?
БОРИМ ПАНДЕМИЯТА ДО ДВА МЕСЕЦА И РЕЙТИНГА НИ СКАЧА ДО НЕБЕСАТА; ПОСЛЕ ПАК НАС ЩЕ ИЗБЕРЕ НАРОДА,
ИМПЕРАТОР ЦЕЗАР БОЙКО С ОЩЕ ДВА СИГУРНИ МАНДАТА, А ВЕЛИКИЯ ЕКСПЕРТ ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.
ХАХАХАХАХАХА ИСКАМ ДА ЧУВАМ РЕВ РЕЕЕЕВ МУХаХаХаХаХа
19.
Оле
12.04.2020 18:56:55
2
13
Оффф, то стана време за плаж, тези тепърва маски и скафандри ли ще шият?!!
18.
КороноТъпак
12.04.2020 17:38:41
7
35
ДР. БОРИСОВ, ИЗБЯГВАЙТЕ БЕЗСМИСЛЕНИТЕ ПЪТУВАНИЯ ! Нас ни държите с КПП-та под охраната на джандарите ви. А вие с тълпа охранители и група мисирки отивате до поредната фабрика за маски за да им кажете "Здрасти". Цената на това размотаване е ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЮДЖЕТНИ ЛЕВОВЕ ЗА БЕНЗИН, ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД НА ОХРАНИТЕЛИ, ШОФЬОРИ И ПРИДРУЖИТЕЛИ ! И опасността някой от антуража ви да разпръсне от огнище София заразата в провинцията е ОГРОМЕН ! ОСТАВКА !
17.
А сега да видим дали ще го арестувати и него
12.04.2020 17:06:27
2
30
Скоро за къде по-издържани изказвания от много по-умни хора имаше арести за създаване на тревоги у населението, а баце няма кой да го арестува за страховете които насажда на хората с "хладилните камиони"
16.
Видовден
12.04.2020 16:34:40
6
23
Българската пролет не настана.
Даже и Великден не дойде.
Скрихме се на топло под юргана.
Всеки сам – зад щори и перде.

В паркове, по спирки, магистрали
тръгнаха ченгетата на лов.
Пуснеш телевизор – генерали! –
пилците броят във „Пирогов”.

Гнусната държавна политика
да тресеш България от страх.
Дръжте си зад зъбите езика! –
но защо? – така и не разбрах.

Нас ни лъжат, братя. Нас ни лъжат.
Лъжат – със загрижени очи.
Моля ви, простете, че съм тъжен? –
срам ме е, че цял народ мълчи.

А край мен мисирките си крякат.
И – пред храма български, смален –
не Великден! – аз мълча и чакам
най-подир да дойде Видовден.

Валери Станков
15.
Deep
12.04.2020 16:32:40
2
14
Идва Огън от Небето за всички спящи животни и роботи
14.
Гарантирано от ГЕРБ
12.04.2020 16:30:27
39
33
0борисоф е абсолютно прав! Той ни спаси от мигрантите, с това че доведе народа до невиждана бедност и немотия, а България до най бедната държава в Света и мигрантите се ужасяваха от мисълта дори да преминат през България, а да не говорим да дойдат и останат в страна по бедна и от тяхната!
13.
Мръсна сган
12.04.2020 16:28:43
27
29
И ти ще си платиш помиярче, и всички помиярчета и спермояди около теб и те! Моля се да дойдат камионите за теб и всички около теб. Всички които подкрепяте този антибългарин и измет, сте по низши и от най гнусното и жалко нещо което съществува!
12.
Rasо
12.04.2020 16:26:10
5
40
Да се забрани на Борисов да дава изявления в медиите
11.
BB
12.04.2020 16:10:59
6
44
Ако имаше такава заплаха от заразяване Бойко щеше да е със скафандър или щеше да направи колония на Марс ..... не да ми говориш без маска и да казваш айде малко разтояние толкова ти е мил животеца че тия милиярди кой ще ги харчи
10.
Петър
12.04.2020 16:09:40
7
51
Премиерът ще бъде ли привлечен към наказателна отговорност за всяване на паника с това си изявление?
Проф. Стоименова, която беше подведена към същата споменава факти, и обстоятелства, а Премиерът най-нагло вясав престъпни внушения към Народа!
9.
Sss
12.04.2020 16:06:06
7
43
ОТДАВНА НЕ БЯХ ЧЕЛ ПО-ГОЛЕМИ ИДИОТЩИНИ,РОДЕНИ ОТ БОЛНИЯ МОЗЪК НА ПОРЕДНИЯ,ПОРЪЧКОВ ДРАСКАЧ,ЛИЖЕЩ ГЕРБЕРАСТКИ,ОСРАНИ ЗАДНИЦИ...
8.
Az
12.04.2020 16:03:08
7
39
МАФИОТ НЕЩАСТЕН И ЛЪЖЛИВ.......САМО АБСОЛЮТЕН ИДИОТ МОЖЕ ДА ВЯРВА НА ГЛУПОСТИТЕ,КОИТО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ....ИДВА ВИДЬОВДЕН...
7.
Miko
12.04.2020 15:50:22
19
26
Идете снимайте в Сарафово - нищо не се спазва, на всякъде хора, селинджъри естествено.
6.
Гошо
12.04.2020 15:46:56
13
53
Ти за плюсове ли коментираш бе LSFC? Бахти комплексара?
5.
LSFC
12.04.2020 15:38:26
72
49
Флагман,ако искате ме трийте,повече няма да пиша във вашия сайт..За 1 минута 43 минуса...аре мекия.
OСТАВКА НА ГЕРБ
4.
Някой си
12.04.2020 15:32:44
64
58
Лъжец и манипулатор!
Я кажи как ще ни “спасяваш”...
Хладилни камиони ще има да, с трупове на животни заклани преди 20 години някъде из Европа и които твоята фирма ще внася защото предвидливо избихте свине, овце и кози из територията!
Единствената държава с маски в Европа!
3.
Край
12.04.2020 15:28:52
9
58
Спасих българите от миграцията, сега да ги спася и от това и може да ми е чиста съвестта.”....това не може да е истина, не може да е толкова тъп и нагъл
2.
Тино
12.04.2020 15:23:22
96
70
Върни парите, които открадна от народа Тикво!! Господ ще те накаже!!!
1.
LSFC
12.04.2020 15:20:35
97
68
Изпуснеш ли тази болест-изпускаш сапунчето в банята и народа ще те измете,никой няма да те помни след 3 дни,теб и цялата комунистическа хунта ГЕРБ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори