×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отпускат кредити и грантови схеми до 25 000 евро за туризма?


Отпускат кредити и грантови схеми до 25 000 евро за туризма?
Получихме одобрение от Еврокомисията част от средствата, които се пренасочват за борба с коронавируса, да бъдат фокусирани в туризма, каза Николина Ангелкова
09 Април 2020, Четвъртък, 09:46 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Министър Ангелкова съобщи, че се обмисля възможността за кредитна линия, която туроператорите да използват с дълъг гратисен период

Кредити и грантови схеми до 25 000 евро може да съживят туризма. В „Здравей, България“ по Нова телевизия министър Николина Ангелкова съобщи, че е получила одобрение от Европейската комисия част от средствата, които се пренасочват по различни оперативни програми за борба с коронавируса, да бъдат фокусирани в сектор туризъм. 

Тя сподели, че се надява да има възможност за отпускане по грантови схеми до 25 000 евро, които биха били глътка свеж въздух за малките и средните предприятия. 

„Обсъждаме с колегите възможността за кредитна линия, която туроператорите да използват с дълъг гратисен период, за да възстановяват задълженията към потребителите“, заяви министърът на туризма. 

Много трудно е да се удовлетворят всички очаквания, защото както бизнеса, така и потребителите са засегнати, призна тя. 

„Препоръчвам на тези, които могат, да приемат ваучер за 24 месеца с възможност за почивка или алтернативно пътуване. Имаме указание от Европейската комисия за възстановяване на средствата, след като изтече извънредното положение“, изтъкна Ангелкова. 

„Вчера говорих с еврокомисаря и той каза, че месец се приема като срок за възстановяване на средствата. Поисках съдействие от туроператорите“, добави тя и уточни, че около 300 000 българи са направили резервации за периода от 13 март до 1 юни. Те са планирали да пътуват в чужбина. Основно са засегнати тези туроператори, които организират екскурзии в чужбина, поясни министърът.

Тя изтъкна, че през миналото лято 202 000 души са работили в туризма. „Половината от анкетираните работодатели в различните сектори твърдят, че вече са освободили в неплатен или платен отпуск своите работници. Другите казват, че ако кризата продължи към по-дълго, ще пристъпят към съкращаване. Едва 10% са запазили служителите си“, каза Ангелкова. 

Тя припомни думите на доц. Ангел Кунчев, който призова хората да не бързат да се отлагат почивките за юли и август. Вярвам, че ще имаме късен летен сезон, който да подпомогне сектора, заяви министърът.

Тя призова хората да спазват указанията на Националния оперативен щаб и да не предприемат пътувания в периода, когато България е в извънредно положение.
 


В категории: Животът


15
Коментара по темата
15.
*********
09.04.2020 14:16:32
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
До6
09.04.2020 12:13:26
7
4
Гладен и безработен си ти и подобните ти нещастник .Защото си необразован и тъп.
13.
Faustino7
09.04.2020 11:50:46
0
6
Помните ли естрадна легенда Емил Димитров? Има една прекрасна песен "Любовта замина", която завършва така:
"Нямало е никаква гара!
Нямало е никакъв влак!
Просто любовта замина..."

Дойде короната...
12.
Адекватни и са мерките на министъра?
09.04.2020 11:29:04
0
15
Пич, пише се поДготвен, а не поТготвен.
Точно защото туристическият сезон тази година ще е не трагедия, а катаклизъм, затова трябват адекватни мерки. Стойте и гледайте как и на кого ще налеят тия пари. Малко са, но има фирми със десетки свързани фирми, които ако лапнат тези недостатъчни средства по 10 или по 20 ще вземат добра сума. Е, тя няма да си изпълни предназначението, освен да изпразни още едно перо от бюджета, но какво от това... важно е да има доволни нейде по веригата
11.
БокоБо
09.04.2020 11:29:03
0
17
Летния сезон се отлага с шест месеца! Оттам ше се наложи да отложим и следващия зимен до към юни 2021, докато мине летния първо!
10.
Истината
09.04.2020 11:21:48
9
12
Никой не е потготвен за такава ситуация. Какво повече искате да направи?! В цял свят няма туризъм. Колкото повече осъзнаете че няма да има туристи лятото толкова по мълък ще е психическия шок после!!
9.
Непросветен
09.04.2020 11:09:14
0
12
То това е ясно.Кажете местния капацитет Живко Табаков няма ли да предложи още някоя невероятна мярка.
8.
и това ми било министър
09.04.2020 11:01:03
1
15
Тия 25000 евро да ги миришат ли?
Тая знае ли колко са 25000 евро и че доникъде не стигат за нищо. Сигурно роклите и за оскарите бяха по-скъпи
7.
Колю
09.04.2020 10:56:41
2
11
Нищо конкретно не предлагат. Тая само си бръщолеви, а не е свършила за 1 лев работа. Ама то трябва и капацитет...!
6.
Мизерия
09.04.2020 10:54:49
2
19
Щабът брои и информира. Полицаите пазят стадото и глобяват. Болниците събират дарения от хората. Частните лаборатории предлагат бързи тестове срещу заплащане. Поименни. С две думи народът стои затворен, гладен, безработен и финансира всячески някаква банална грипна епидемия. Егати схемата, егати стригането на овце.
5.
до 3
09.04.2020 10:11:04
0
12
Правилно, само едно уточнение, това може да се случи за следващия сезон или най-рано за зимния.
4.
LSFC
09.04.2020 10:05:32
0
23
Добре де,минаха 27 дни от извънредното положение,тия още обсъждали...Мисирки и Калинки,стана ли ясно защо удължиха Карантината
3.
Да
09.04.2020 10:05:30
2
14
Като отмине кризата Британци ,немци скандинавци и Източно Европейците , бързо ще забравят, и ще хукнат пак на плаж.Единствено Руснаците ще са по малко санкции и кризата, ще ги направят още по бедни.
2.
Слънчака- старо куче
09.04.2020 10:03:32
1
17
Като се сетя какви трудни сезони са били до сега този ще е много много ама много зле, колко и да ни говорят оптимист бъдете и т.н. Гответе се кофти сезон.
1.
*********
09.04.2020 09:58:43
0
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Той е сравнително скъпа инвестиция – по голямата част от бизнеса все още се ориентира как да го приложи в своята работа, за да повиши продуктивността Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения От следващата учебна година в Колежа се разкриват три нови бакалавърски специалности – „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“ и „Туризъм и предприемачество“ Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Община Средец предприема важни стъпки за решаването на най-наболелите проблеми на местните хора Предходната администрация е натрупала 1.8 млн.лв. задължения, може да ни блокират сметките, алармира кметът
Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници 
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори