×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски родители: Онлайн обучението хареса на всички, но следващата крачка против заразата са термокамери в школата


Бургаски родители: Онлайн обучението хареса на всички, но следващата крачка против заразата са термокамери в школата
едствата могат да се отделят от бюджета за ток и режийни разходи, отпаднали заради ученето от вкъщи, смята родител от Бургас
08 Април 2020, Сряда, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

. За новата учебна 2020/2021 година това ще бъде едно от най-добрите решения

Родителите на български ученици участваха в анкета, в която да споделят впечатленията си от дистанционното обучение на техните деца през март и резултатът се оказа положителен. След като ден преди обявяването на извънредното положение в страната, чрез Флагман.бг бургаски родители предложиха въвеждането на онлайн обучение в училищата, ако се разрасне заразата от коронавируса, днес резултатите са налице. Положителните реакции на всички страни може би не бяха очаквани, но днес са факт.

В анкетата за по-малко от 3 дни са събрани 2145 мнения на родители, като изводът е, че дистанционното обучение е бърз скок, който се наложи да направи образователната система.

Бургаски родители предлагат дистанционно обучение на учениците и по-строги мерки в школата

Бургаските училища ще прилагат дистанционна форма на обучение от утре

Според Яна Алексиева от Асоциация „Родители”, допитването е доказало, че доверието и комуникацията между училището и родителите най-накрая са се повишили. „Това пък води до изводите, нещо, което ние говорим от години, е изключително важно да има такава комуникация и общуване между родители и учители. За нас това е ключовият извод, тъй като виждаме повишен процент на доверие", казва Алексиева пред БНР.

15% от анкетираните казват, че са разочаровани от това, което виждат по време на онлайн обучението, сочи анкетата.

42% от родителите отчитат, че има намаляване на риска от насилие и тормоз в училище. Има и родители, които са притеснени от това, че децата прекарват доста часове пред компютъра

"Ако виждат намален процент в това, че няма насилие и тормоз, голям процент родители - над 60% от родителите казват, че ги притеснява прекаленото стоене пред компютър", подчерта Яна Алексиева.

Само във Флагман! Бургаски родители искат термокамери срещу коронавируса в училищата

 

Следващата крачка е да се помисли за осигуряването на термокамери във всички училища, както бе предложено в Бургас преди извънредното положение. За новата учебна 2020/2021 година това ще бъде едно от най-добрите решения. „Термокамерите не са скъпа инвестиция, но биха предпазили децата ни до голяма степен. Средствата могат да се отделят от бюджета за ток и другите режийни разходи, които отпаднаха заради въвеждането на онлайн обучението в момента”, каза пред Флагман.бг един от инициаторите на идеята в Бургас. Той е категоричен, че това ще бъде в огромна полза за чениците, тъй като в момента никой не следи кой е здрав и кой – болен, и всяка заразна болест се разпространява много бързо в школата.


В категории: Бургас


15
Коментара по темата
15.
?
09.04.2020 14:07:13
0
4
Всички ученици, които познавам твърдят, че са разочаровани от дистанционното обучение и нямат търпение да се върнат на училище.
14.
Болни овце
09.04.2020 09:25:04
2
11
Като чуя, че някоя майка си изпраща детето на училище, защото няма кой да й го "гледа" и ми става лошо! Вие тези деца за какво ги правите, след като няма кой да ви ги гледа? Като циганите сте! УЧИЛИЩЕТО НЕ Е ДЕТЕГЛЕДАЧНИЦА- ЗАПОМНЕТЕ ГО, ОВЦЕ!
13.
Да ама не
09.04.2020 09:01:06
1
8
Пак ще се яде дръвчето като ги пуснем. Тези родители, на които няма кой да им гледа децата ще ги пускат болни, здрави -без значение(То само малко кашля и хрема лека, нищо му няма). Пак ще бъде ден за ден. И вместо термокамери да вземат да пуснат онлайн наблюдение да си видят родителите скъпите отрочета как знаят всички думички от речника на българския таксиджия и как се държат с госпожите си. Ефект ще има. Просто трябва да е задължително наблюдението онлайн по всяко време.
12.
Пак същото
09.04.2020 08:39:29
0
9
Много родители изпращат децата си болни на училище и мисля ,че термокамерите няма да ги спрат,защото ще им дават температуропонижаващи медикаменти сутрин.
11.
Smith
09.04.2020 02:39:37
1
4
Тия изкуфели малоумници дали имат представа колко струва една FLIR система за мониторинг на тълпи от чаавета?
10.
Ваканция!!!
09.04.2020 01:48:00
6
8
Искаме Великденска ваканция! Преуморени сме! Що за безумие да е само в дните около Великден? Денонощно сме пред компютрите деца, учители, родители! Безобразие!
9.
Пурко
09.04.2020 01:38:17
2
14
Вярно е, че от, онлайн, обучението ефектът е малък.
Истина е, че учителите са най-натоварени сега и работят по 12-16 часа в денонощието. Нито ученици, нито учители бяха подготвени за това. Не всички деца имат необходимите технологии, за това обучение. Да, друго си е в училище, но кризата, която ни сполетя, ни кара да проявяваме разбиране, че човечеството е в биологична война. Сега, на първо място е здравето, а то зависи от самите нас! Нищо нямя да ни стане, ако спазваме ограниченията и хигиената. Важното е, да прескочим трапа!
Бъдете здрави!!!
8.
6
08.04.2020 22:45:03
6
21
Тотална пародия е т.нар. онлайн обучение! Но са скрили негативните мнения!
7.
123
08.04.2020 22:16:05
1
18
За он лайн обучението - няма да коментирам, НО това с термокамерите е най-голямата глупост която съм чувал последно време! Температурата не е единствен симптом, може да заразяваш, да си само преносител и да заразяваш без температура! Ако някой родител си мисли че тая камера е решение, жестоко се е излъгал!
6.
Динамо
08.04.2020 21:55:28
2
26
Това онлайн обучение е най голямото безумие
Нито учители нито ученици имаха подготовка за това.
Да прекарваш по няколко часа на ден пред компютъра води разваляне на зрението и обездвижване
Изкривяване на гръбнака.
На есен ще ще има бум на посещенията при очен лекар
5.
Ok
08.04.2020 21:41:02
3
21
Термокамери, термобельо, термометри, тъпигьози, тъпунгери, темеруди, пеперуди на всяко дете да се мери ректално температура след всеки час........ Ай стига вече! Кой си мислите че ще ги гледа тези камери, те на границата не ги гледаха като се прибраха бацилите че в училище ще ги гледат, някой за това замисля ли се? Кретени такива, в автобуса да сложим в търговските вериги, къде още? Камера за простотия има ли, такава която засича идиоти, и да има ще я счупим за 90 секунди, няма да може да обработи обема от мозъчни тръстове в тоя град. Сигурен съм че някоя ИнтИлИгентна мама.бг която дори не е сложила ваксини на детето си щото с мн гадно за него я иска тая простотия.
4.
Видял и препатил
08.04.2020 21:26:14
3
38
Oнлайн, монлайн - ала-бала!
Родителите вързани до децата си, за да им помагат.
Учителите готвят уроци по 12 часа.
Децата схванати вкъщи, пулят се в тия монитори.
Мани тая работа.
Нищо не може да замени контакта на живо!
3.
Родител
08.04.2020 21:24:56
5
30
Връщайте децата в класните стаи - там им е мястото, в социална среда. Да видят, да пипнат, да поиграят, да общуват като нормални хора, а не като зомбита пред компютрите.
Дори самите те вече искат на училище. Писна им като кученца заключени по цял ден вътре.
2.
Д
08.04.2020 21:20:46
9
19
Онлайн обучението е добре за учителите, но не и за родителите с деца в началните класове. По-добре да бяха на училище и през лятото за да наваксат.
1.
Геро
08.04.2020 21:11:08
1
32
Може да става за някои от по-горните класове. Ние сме в трети клас и и голяма какафония. Десет платформи , навсякъде пароли, домашни от тук, в скайп други, по имейл трети. Връзките забиват понякога, платформите крашват. Един разбиращ родител в готовност трябва да има наоколо и да помага непрекъснато. Снимат се домашни , пращат се по имейли. По цял ден безспирно занимавка и накрая малко постигнато с много усилия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори