×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

О, български дебиле, спри да къркаш и плюскаш!


08 Април 2020, Сряда, 13:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Хем е грозно, хем е вредно, хем ще ревеш за тия пари после

Имаше по времето на социализма един анекдот за българския парадокс – няма безработица, но никой не работи. Никой не работи, ама в дюшека е пълно с двайсетачки. Там е пълно, ама в магазина е празно. В магазина е празно, но в мазето има всичко и т. н. и т. н. Силно съм впечатлен, как след началния щурм на хипермаркетите в средата на март куцо и сакато продължава да пълни колички с връх, макар и вече по целенасочено и без тремор в ръчичките. Вярно, никой не влачи тоалетна хартия, защото вече си е купил до края на следващия мандат на Путин.

Но кошниците преливат от уискита, коняци, водки и ромчета, джинове и ракии, мастики и ликьорчета, толкова, че всеки от в момента неработещите барове би могъл да изкара двуседмично нашествие от ирландски туристи. С манджите ситуацията е същата – чипсове и крекерчета, гризини и сосчета, песто-место, 16 вида френски сирена, още дузина кутии сладолед, бадеми, лешници, орехови ядки печени, сурови, осолени, гриловани, филирани, шпакловани.

Суджуци и луканки, бабеци и бахури, пражки, варшавски, будапещенски и каквито се сетите шунки от пилешки гърди, пуешки бутове и магарешки паламарки. Явно нашенецът е решил, че като ще стои затворен вкъщи, поне може да се пръсне от наливане с алкохол и плюскане на елегантни или просто изобилни мезета. Един кратък исторически паралел-каламбур. Тези от вас на и над средна възраст сигурно си спомнят селския остроумник, детския писател Марко Ганчев, който беше отлюспен от СДС заради целувката си със старите комунистически другари и подписването на недоносената конституция от 7-ото Велико народно събрание. Тогава доскорошният му съпертиец Едвин Сугарев напусна парламента и обяви първата от многото си гладни стачки. Ганчев дебелашки го контрира, като обяви „ядяща стачка“ и заплаши, че ще плюска, докато се спомине.

Е, той и днес е жив и здрав и гони 90-те. Примерът му също явно е добра форма. И какво сега, като не може да се излиза заради вируса, редно е да се пропием и натъпчем до смърт. Та който в крайна сметка може да се държи на краката си на 14 май, или юни, или юли – когато кажат генералите, да излезе и да падне моментално от инфаркт или инсулт, вдигнал кръвно и захар като кула за 5G. Ще е нелепо да обяснявам за вредата от неконтролируемото ядене и пиене, не съм доктор Емилова, но ви гарантирам, че гъз глава затрива и от тях са умрели и продължават да умират толкова хора, колкото от всички вируси, вирусчета и щамове накуп от зората на цивилизацията.

Да не гововим колко е противно естетически и обществено да се превърнеш в свиня, интересуваща се единствено от телесните си функции между езофагуса и тънките черва. Не е богоугодно даже. Понеже българинът е много отворен и е измислил по този повод поговорката, че мъж под 100 кила или е болен, или е беден, ще се опитам да предупредя за още едно последствие. Този път за джоба му, което по принцип е най-вероятно да го накара да се стресне и осъзнае.

Сега, докато още имате някой лев, нагъвате като разпрани, ама скоро ще дойде инкасаторът. Ще тръгнат пак кредитите, ще дойде нов отоплителен сезон, децата няма да се въргалят по анцузи в леглата, а ще тръгнат на училище, колата няма да виси пред блока, а ще трябва да се зарежда с бензин. А бачкане няма и няма да има. Така че, правете си сметката, докато е време, и не изсипвайте остатъка от мизерните си левчета в хипермаркетите, за да пълните търбусите за туширане на притесненията за бъдещето. То зависи от вас и ще е хубаво да го посрещнете с някоя скътана парица, а не с пояс от лой около кръста. Наздраве!

Източник: Лупа.бг


В категории: Животът


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
acceptant
08.04.2020 18:41:13
0
4
Занимателната илюстративна самовлюбена сатира на авторчето по недвусмислен начин ни насочва към следното съждение: типичен пример за фрустрация на съзнанието. Журналистчето е в потрес, че хората разполагат със свободни средства, радвайки си на стандарта си на живот. Авторчето се опитва да компенсира разочарованието на хипертрофиралото си его чрез подобаваща доза личностно озлобление, злъч и най-вече завист.Колко тъжно за местната журналистика!
4.
zapoznat
08.04.2020 16:36:53
1
6
Грозно е! Не ми хареса! Само се питам този,дето е написал материала, дали и той не влиза в категорията на гореописания български дебил, че така смело критикува...За да описва така цветущо, живописно и подробно ми се струва,че е част именно от "плюскащите" и "въргалящите се", които ще се събудят един ден "с пояс от лой около кръста". Освен това, като използва чужди снимки да пише,че снимката е илюстративна. Какво ли би казал Shane Dawson за това copy-paste от неговите материали? Да не се събуди един ден и той с " остатък от мизерни левчета в джоба" и то не защото е "плюскал изобилни мезета"!!!!
3.
Верно бе
08.04.2020 16:18:12
4
1
Лиляна Павлова и бойко дето им облизвате газовете и те хапка не кусват
2.
Бай Иван
08.04.2020 14:36:19
0
9
Автор Флагман
И по надолу...източник лупа.бг
Смешняри.....
1.
ПИШЕВ
08.04.2020 13:19:50
7
17
ЕВАЛА ЗА ПУБЛИКАЦИЯТА.....
1 КЪМ 1 ВЯРНО......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори