×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Алекс Петканова сензационно: Не мисля за второ дете


22 Март 2020, Неделя, 20:30 ч.

Чувствам се привилегирована, че имам възможността да бъда сред толкова талантливи хора, от които се възхищавам, казва чаровницата

Една от най-чаровните и усмихнати дами в родния ефир – Александра Петканова, влезе в нова телевизионна роля в началото на пролетния тв сезон. Тя вече е репортер в „Гласът на България” по Би Ти Ви. В своята рубрика „Гласът зад кадър” Алекс застава зад кулисите на шоуто, за да покаже как се чувстват и с какво се занимават участниците в него, когато не са на сцената. Извън това обаче тя продължава да се грижи всеотдайно за своя син Габриел, който наскоро проходи, и да развива супер успешната си кариера като модел и инфлуенсър с над 300 000 последователи в Инстаграм. За постигането на всички тези успехи разчита на безрезервната подкрепа на своя съпруг – тв водещия Даниел Петканов. Интервю за в. 'Уикенд".

- Алекс, най-новият ти ангажимент е в шоуто „Гласът на България”. Ти самата пееш ли?
- Чувствам се привилегирована, че имам възможността да бъда сред толкова талантливи хора, от които се възхищавам. Самата аз много обичам да пея, но изобщо не ми се удава! Съпругът ми Дани даже ми е забранил да пея пред детето, за не увредя слуха му (смее се – б.а.). Пея най-често в колата, когато звукът е много висок, за да не се чува гласът ми.

- Споделяла си, че екипът те сравнява със съпруга ти Даниел, който беше водещ на „България търси талант”...
- Това само може да ме радва, защото Дани е много добър в импровизациите, има бърз ум и, ако ме сравняват с него, значи съм на прав път – прихванала съм нещо от половинката си в професионален план. Преди „Гласът на България” съм била водеща в една модна телевизия. Предаването се казваше „Дами канят”, бяхме две водещи и провеждахме разговори с гостите си. Беше малко по-скучно, докато сега се вълнувам, напрягам се заедно с участниците, радвам се с тях. Средата е много по-динамична. Чувствам се добре в тази роля, но мисля, че в един момент ще трябва да мина зад кадър. Медиите ще се наситят на лицето ми, не може вечно да им бъда интересна, освен ако не се правя на клоун. Може например да стана оператор (смее се – б.е.).

- Как съумяваш винаги да си усмихната?
- Няма друга алтернатива за мен. Така съм отгледана, така съм възпитана, около себе си съм виждала само щастливи лица. Може би мама и тате са имали тежки моменти, но по никакъв начин не са ми позволили да го разбера или да ми се отрази. Сега предавам това и на детето си. Дани е изключително всеотдаен баща и много ми помага. За щастие, има и баби, на които можем да разчитаме, когато и двамата сме ангажирани. Но най-често си правим графиците така, че поне единият да е вкъщи с детето.

- Все пак какво може да те натъжи?
- Единствено неща, свързани със здравето, над които нямаме контрол. Но мога да кажа какво ме ядосва. Аз съм много пунктуален, точен човек и винаги подранявам за срещи поне 10 минути. А Дани е моята противоположност – кара я лежерно, дори и с половин час да закъснеем, казва: „Какво толкова? Никой не е пострадал!”. А аз боледувам, ако не отида по-рано! Но пък си казвам, че това е неговата мисия в моя живот – да ме научи да бъда по-търпелива и да си позволявам понякога да не съм перфектна.

- Издаваш част от семейните проблеми...
- Да. Караме се! И то главно за такива неща – точност, изпълнителност, отговорност. Дани е бохем, аз съм войник. Синът ни визуално прилича на него, но за характера все още не мога да кажа.

- Наскоро правихте прощъпалник. Какво хвана Габриел?
- Първо грабна маската – ще бъде артист. Това беше първият предмет, който си хареса. Исках да хвана компютърната мишка, но не се сбъдна желанието ми. След маската хвана калкулатор – за финансист, и отвертка. Не знам как тези три неща ще се свържат в една професия. Бих го подкрепила обаче във всичко, стига да го пали, да бъде негова истинска страст, като помисли за работата си, да се усмихва. Бих го посъветвала да не влиза в рутина, защото за мен тя е пагубна. Мразя застоя, повторението на едни и същи неща. Хубаво е да си оставяме поне малки трохички разнообразие всеки ден.

- Мислила ли си какво би било, ако беше на нормирано работно време и всеки ден правеше едно и също?
- Завършила съм счетоводство, била съм в икономическа гимназия, но не си представям да съм счетоводител и по цял ден да пиша на бюрото. Мога да се насиля да го правя, но не бих издържала дълго и няма да ми носи удоволствие. Смятам, че съм благословена с работата си.

- Какъв е работният ти график като майка, която снима в телевизията и движи различни други неща?
- Всичко е много добре планирано поне за 2-3 седмици напред. Работата ни като влогъри и инфлуенсъри е много лесна –показваме живота си, детето си, къде ходим, какво правим. С детето имаме голям късмет – Габриел е кротък, с много благ характер. Аз съм македонка, от Благоевград. Като кажат „люта македонка”, разбираш, че синът ни, какъвто е миличък, не прилича на мен по характер. Дори когато му никнат зъбчета, не плаче. Вече има осем.

- Като каза, че на прощъпалника е взел маската – за артист, той вече има доста повече последователи в Инстаграм от повечето ни звезди в театъра и киното.
- Много бих се радвала, ако това един ден е трамплин за него в професионален план. А оттам нататък вече сам ще надгражда. Неговият профил в Инстаграм е затворен – ако някой иска да види снимките му, трябва да бъде одобрен от нас. Не одобряваме хора без профилни снимки.

- Живеете в комплекс извън София. Правите ли планове да изпращате детето в детска градина?
- Да, от септември. Тогава ще е почти на 2 години. Смятам, че това е много важно, за да се социализира, въпреки че ме е страх, че в началото ще боледува. Трудно ще бъде с пътуването – минаването на трасето Владая – Княжево е много сложно сутрин, има големи задръствания. Но аз се радвам, че вече живеем извън София, особено при казуса със замърсения въздух. Просто виждам как смогът обвива града, но тръгвайки към нашия комплекс, все едно го режа с нож и той изчезва. При нас въздухът е много чист! Не бих напуснала това място заради удобството да съкратя пътуването.

- Много хора се чудят как млада двойка като вас с Даниел е успяла да купи къща в затворен комплекс.
- Не сме си купили къщата, получили сме я по наследство, така че който се чуди за това, нека се успокои.

- Какво би посъветвала хора, които се стремят към кариера на инфлуенсър като твоята?
- Много често от популярни личности чувам: „Ти как набра толкова последователи в Инстаграм? Купила си ги, нали?”. И се шокирам. Да, имам 300 000 последователи и системно пускам свои снимки, които допълвам с текст, показвам ежедневието си на хората и те ме чувстват близка. Има голямо значение как се прави всичко това. Но в началото не съм търсила такава популярност. След като с Дани излязохме от „ВИП Брадър”, започнаха да ми се обаждат от различни фирми с предложения да пробвам продуктите им и да пусна снимка в профила си, ако ми харесват. Накрая вкъщи се напълни с прекалено много козметика, дрехи, хранителни добавки и си казах: „Мога да изкарвам и пари по този начин!”. Така че професията ни намери, ние не сме я търсили.

- Какво стана с Наум Шопов и Теа Минкова? Работехте заедно в началото?
- Да, създадохме рекламна агенция, смятахме, че можем да бъдем много добър екип, но не си дадохме сметка, че това ще изисква време, енергия и търпение. Бяхме прекалено зелени и тръгнахме твърде амбициозно. В един момент всеки започна да гони собствените си интереси и видяхме, че работата не върви плавно. Решихме, че е по-добре да не се занимаваме повече, вместо де се изпокараме. Разбрахме се, прегърнахме се и се почувствахме много освободени. Сякаш ни падна камък от плещите.

- Вярно ли е, че си имала проблеми, преди да забременееш, и си се излекувала с билки?
- Да. Имах поликистозни яйчници, цикълът ми закъсняваше с месеци, чувствах се много зле, защото косата ми падаше, ноктите ми не растяха, имах бели петна по тях, просто виждах, че нещо лошо става с тялото ми. Гинеколозите ми казаха да пия противозачатъчни, а аз съм чувала лоши неща за тях. Затова отидох при една билкарка от Якоруда. Препоръча ми я моя позната, която се беше излекувала от Хашимото с нейните билки. Малко е странно, защото тя преглежда с махало, което показва от какво имаш нужда. Някои хора не вярват в такива неща, но на мен ми помогна. Пиех 15 билки, бях много редовна и отговорна към това и се оправих. В чая имаше бял равнец, глог, валериан – билкарката казваше, че имам нужда от тях. Имам се за много спокоен човек, но тя смяташе, че в мен има вътрешно напрежение.

- Какво става с плановете за второ дете?
- Докато Габриел стана на 5-6 месеца, беше страхотно! Нямах търпение да забременея отново, защото бременността беше най-хубавият период в целия ми живот. Чувствах се страхотно! Бях много красива – жената много се променя в тези месеци, обръщат ѝ специално внимание, чувства се като принцеса! Обаче сега, когато синът ми проходи, къщата е обърната с главата надолу. Всичко сме скрили на тавана, за да не го докопа, защото лошите неща стават за секунди. Беше намерил някакъв стиропор и го беше налапал. Започна да се дави, но за щастие с Дани сме ходили на училище за родители и знаем, че в такъв момент детето се обръща с главата надолу. Парчето стиропор падна и всичко се оправи. Но в този момент животът ми мина като на лента пред мен. Много се уплашихме!

- Значи плановете за второ бебе се отлагат?
- Да. Не се чувствам готова да тичам с голям корем след това чудо, чиято енергия е неизчерпаема! Ще изчакам синът ми да тръгне на детска градина.

- Какво си пожелаваш за бъдещето?
- Искам с Дани да създадем продуцентска компания, да се занимаваме с това, което обичаме, и да имаме поне още едно детенце. Пожелавам си момиченце! 


В категории: Лайфстайл


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
БАРБА ЯНИ
23.03.2020 09:34:38
2
2
ГОТИНИ СА И ДВАМАТА.....ОСОБЕННО АЛЕКСАНДРА........
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ.....!!!!!
2.
Тони
23.03.2020 07:12:12
1
3
Флагман, нормални ли сте? В тая наша и световна криза да нормални занимавате с лудия репортер и не по-малко лудата му жена! Като не била готова да тича след това "нещо" както нарича собственото си дете, значи не го заслужава. Значи милионите жени дето ходят с все коремите си на милионите нормална работа, а не като нея само да се фльорца по страници на разни издания са ненормални? Изправени сме пред дилемата да оцелеем!
1.
_nib_
22.03.2020 21:01:39
2
1
Чакайте бе....Тя още не и е зараснала шундолягата.....Какво искате да каже.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Парламентът спешно гласува закон за служебните премиери заради проблемите с Конституцията Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати Възможно ли е да се окажем с 480 депутати с двойни заплати ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Ученик бере душа в болница след катастрофа Ученик бере душа в болница след катастрофа В болница с опасност за живота е настанен 16-годишен неправоспособен тийнейджър, управлявал мотора, който е с прекратена регистрация Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори