×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Социалният министър: Не можем да плащаме сметите за ток и вода, но ще помогнем за заплати


Социалният министър: Не можем да плащаме сметите за ток и вода, но ще помогнем за заплати
Родителите на деца до седми клас и бременните жени могат да работят у дома си заради коронавируса, каза социалният министър Деница Сачева
16 Март 2020, Понеделник, 10:50 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Днес ще се разработват критериите и хората, чийто бизнес е засегнат, ще могат да получат 60% от заплатите на служителите си, каза Сачева

Мораториум върху сметките за ток, парно, вода, телефон не може да бъде наложен, ако няма приходи за осъществяване на такива плащания. Това каза в „Здравей, България“ социалният министър Деница Сачева. 

„Рано е да се вземат такива решения. В момента трябва да намерим добър баланс за това, което трябва да получи държавният бюджет и да го преразпределим между хората, които имат нужда. Няма как, ако няма приходи, да могат да бъдат осъществени други плащания“, обясни тя.

„За този един месец, в който България ще е в изнвънредно положение, бизнесите, които доказано са засегнати от коронавируса, ще имат възможност да кандидатстват в Агенцията по сигурността и да получат до 60% от заплатата на своите служители. Днес ще се разработват критериите“, добави тя. 

Според нея, при силна мобилизация на обществото и при спазване на съответната дисциплина, мерките могат да не бъдат най-строгите.

"Виждате, че речта на Мутафчийски, която действително беше много силна, подейства мобилизиращо на обществото. Може би хората все още не осъзнават колко сериозно е положението. Същевременно е добре да казваме и това, че независимо от разрастващите се мащаби на болни хора, имаме 93%, които оздравяват. Дори и при рисковите възрасти имаме хора, които оздравяват", обясни тя.

Бременните жени, хората над 60 години, българите с хронични заболявания и родителите на деца до осми клас, които са служители в държавната администрация, но нямат възможност да го оставят на друг член на семейството, имат право да работят в момента от дома си и да ползват намалено работно време, когато това е възможно, заяви министърът.

„Не е нужно хората да се редят на опашки в НОИ и в бюрата по труда. Нека да не идват в офисите, защото днес ще обявим всички необходими документи, чийто срок на валидност ще продължи. Всичко може да се извършва електронно или по телефона. Безработните няма нужда да ходят до бюрата по труда“, подчерта Сачева.

„Нямам съмнение, че банките сами ще намерят гъвкави схеми, за да подпомогнат своите клиенти. Със сигурност те нямат нужда от лоши кредити. Затова всяка от тях ще измисли необходимия инструментариум“, добави тя.

"Близо 43 500 са хората, които в момента получават услугата Домашен социален патронаж. В следващите 3 дни общините ще получат допълнителен финансов ресурс от 20 млн. лева, за да разширят тази услуга за хората с увреждания и хората, които са под карантина. Общините организират тази дейност", каза още министърът.
 


В категории: Животът


10
Коментара по темата
10.
XX 8-
16.03.2020 15:22:36
0
1
ХХрисовирус, ти си свикнала от едно време да лапаш големи ченгеджийски заплати, ама лапкането свърши.
9.
Петър
16.03.2020 14:32:25
0
1
Г-жо Министър,
ЕС отпуска средства за борба с вируса!
МВФ отпуска средства на своите членове, в т.ч. и България! Общият размер на средствата, които България ще получи ще стигнат да се закупи нужната апаратура на всички Държавни болници! Ще стигнат и за модернизация на други апаратури където е най-належащо!
Правителството на Италия отпуска средства в размер на 7,5 млрд. евро на фирми, а също така и на ДОМАКИНСТВА за да се подпомогне, както икономиката, така и гражданите които просто няма как да реализират приход за семейния бюджет!
А, вие ми блещите за мораториум!
Превърннахте се в чучело от както се овластихте.
8.
ХХ
16.03.2020 14:09:41
1
0
споко, герб уредиха милиарди еврос повече (и с това спечелиха изборите) в неприетия от ес бюджет за следващата година...
7.
Burgas
16.03.2020 13:00:31
1
7
Като антикризисна мярка предлагам да се спрат веднага пенсиите на дейсващите военни и полицай. Търкат задници по цял ден в столовете, а някои граждани остават без работа.
6.
ТГТ
16.03.2020 12:23:37
0
10
Как спите спокойно господа управници, народа се побърква от мисли как ще плати наеми, осигуровки, ток, вода? Самоосигуряващите се лица с дребен бизнес кучета ги яли. Въобще мислите ли за обикновения човек? 60% обезщетение, за хората на трудов договор,а другите, които остава ха без работа, защото масово се закрива ха предприятия и за да не умрат от глад отвориха паволиончета, защото решихте че ще работят до 65г.Тези хора как ще ги под помогнете, те също плащат данъци. Кашата е пълна! Мислете с главите си!
5.
нсо
16.03.2020 11:38:05
0
8
парите са заделени за охраната на Доган той е най важен за етническия мир
4.
LSFC
16.03.2020 11:29:11
0
21
Не съм чел Бойко Борисов,Киро Домучиев или Делян Пеевски да са дарили и 1 лев лични пари,не държавни- за някоя каспичанска болница пример,що така бе,само с крадене не става,нали сте най-богатите,покрихте се като мишки
3.
АЛО А МИЛИОНИТЕ
16.03.2020 11:13:48
0
17
ОТ СВЕТАВНАТА И ЕВРОПЕЙСКА БАНКА СА ТОЧНО ЗА ТАЗИ ЦЕЛ –ИСКАМЕ ТОЧЕН ОТЧЕТ КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЯХ //ДО ГОРАНОВ/
2.
НАГЪЛ БАНКЕР
16.03.2020 11:10:28
0
23
„Нямам съмнение, че банките сами ще намерят гъвкави схеми, за да подпомогнат своите клиенти. Със сигурност те нямат нужда от лоши кредити. Затова всяка от тях ще измисли необходимия инструментариум“
- ХАХАХАХА, Божеее колко си проста !
1.
Гражданин
16.03.2020 11:09:45
0
30
Тази не беше ли подръжничка на Истамбулската конвенция???Имам един съществен въпрос към управляващите:ще се откажат ли от месечните си възнаграждения с цел съпричасност към безумната ситуация създала се покрай коронавируса???Вчера слушах финансовия министър(много е нагъл)за мерките които се взимат и съм много разочарован.Значи хем да си седиме в къщи и да не работиме,хем да си плащаме сметките,кредитите,данъците!!!Безумие,в Европа се направиха стъпки към истинска помощ към населението,но при нас не може.Нали имахме невиждан икономически подем?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори