×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са богаташите с най-скъпи яхти в България


Кои са богаташите с най-скъпи яхти в България
Яхтата на Ружа Игнатова на бургаското пристанище няколко месеца преди бизнесдамата да бъде обявена за фараон
10 Март 2020, Вторник, 08:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи, за разлика от много други богаташи, никога не са крили, че притежават яхти. Още преди години те триумфират с престижния бранд „Ферети”. Морското им бижу е дълго 25 метра, а цената му е над 4,5 млн. евро

Щастието не се купува с пари, но можеш да купиш яхта която да те отведе до него. Тази мисъл се приписва на Джони Деп, а отдавна е известно, че  плаващите дворци са нещо много повече от скъпа играчка или сбъдната мечта. Елитен кораб е и много добра инвестиция.

Казват, че половината от яхтите в Европа принадлежат на британци. В България обаче през последните години също се наблюдава голям интерес към луксозните лодки. От екзотика те все повече се превръщат в стандартно развлечение за заможните хора. Седмица на яхта в морето, казват, че излиза колкото почивка в луксозен хотел, но пък е далеч по-вълнуващо.

Нова лодка „Cranchi” за 39 600 лева, например, си е купил бившият вътрешен министър Богомоли Бонев. Той обаче е продал друг екземпляр от същия бранд за 100 000 лева през 2018 г. Сделките са отбелязани в последната имотната декларация на неговата съпруга депутатката Нона Йотова.  Богомил Бонев е един от близо 3000-те заможни българи, собственици на плавателни съдове. Поне такъв е броят на онези, които са ги регистрирали в Морската администрация. Според експерти във високия клас яхти най-търсените са между 70 и 85 фута, нови или най-много тригодишни. Те струват от 1,6 до 4 млн. евро. Търсят се и плаващи дворци над 30 метра, като техните цени стартират от 7 млн. евро. Разбира се, някои от тези лодки са бизнес инвестиция. По Черноморието такива яхти се търсят за сватби и различни партита.

Иначе всяко лято луксозните морски „играчки” събират погледите и въздишките на туристите по морските пристанища.

Разбира се, плаващите „вили”, акостирали по курортите из Черноморието, са далеч от блясъка на яхтите в скъпите пристанища по Ривиерата, Сардиния, някои от гръцките острови, но има и такива екземпляри, които леко се доближават до тях. Запознати уточняват, че най-скъпите яхти, чиито притежатели са българи, са оставени на котва по луксозни дестинации из цял свят и дори не са се появявали в Черно море.  


Строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи, за разлика от много други богаташи, никога не са крили, че притежават яхти. Още преди години те триумфират с престижния бранд „Ферети”. Морското им бижу е дълго 25 метра, а цената му е над 4,5 млн. евро и има джакузи на палубата. Друга екстра е, че притежава система за намаляване наполовина на страничното клатене. При това този модел е само една от лодките им за морски пътешествия. Преди години Диневи купуват и яхтата на застреляния бос на ВИС Георги Илиев. Когато той я придобива, цената й е 3 млн. евро. Дълга 24 метра, има две палуби и четири луксозни каюти, но Мая Илиева се разделя с нея. Яхтата е била на пристанището край Слънчев бряг и през август 2005 г., когато Георги Илиев е разстрелян показно пред дискотека „Мултиплейс” в курорта. Туристическите босове братя Диневи преди години изградиха и пристанище за скъпите лодки –
„Марина Диневи” в Свети Влас, което може да побере до 300 яхти.

Бизнесменът Румен Гайтански-Вълка,

който кара от години най-скъпите автомобили в България, казват, че притежава и най-луксозната яхта. Тя била дълга към 40 метра, но е закотвена  някъде из Средиземно море. Скъп модел яхта има и строителният предприемач от Несебър Чавдар Александров, който е изкушен от морските спортове и доскоро ръководи федерацията по ветроходство. Според запознати неговата лодка е дълга 32 метра и също има джакузи на горната палуба. Той обаче също не я е закотвил в българско пристанище. Преди време я държал в Дубай, а после я оставил в Средиземно море.


Христо Стоичков също има яхта, но тя била по-малка, само 13 метра. Носи името „Принцеса Мариана” в чест на съпругата му.
Запален яхтсмен е и бившият просветен министър Даниел Вълчев. Той обаче ползвал яхтата на брат си.
От години се знае, че голям любител на яхтите е почетният председател на ДПС Ахмед Доган. При това също не се криеше, а беше оставил лодката си на пристанището в Созопол.

Друг собственик на лукзозна яхта е бизнесменът Валентин Златев. Той обаче я е подарил на съпругата си Люба, казват запознати. Плаващият дворец е дълъг над 50 метра, има два басейна, джакузита, фитнес център, седем бани, всякакви удобства, плюс каюти за персонала, твърдят експерти.


Една от най-скъпите яхти в България е собственост на морските вълци от компанията ТИМ – Марин Митев и Иво Каменов. Те също не я държат в нелегалност, а още преди години я показаха във водите край Какао бийч в Слънчев бряг. Дори се счита, че лодката на застрахователната компания „Армеец”, която е от бранда „Ферети”, е най-скъпата в България – за над 16 млн. евро. Под борда й имало супермощна моторница и два джета.


Милкана и Мирослав Станев, дъщерята и зетят на оперната прима Александрина Милчева преди години събират погледите в Балчик с яхтата си, наречена „Скития”. Тя е дълга 14 метра. Сред шоумените също има любители на „яхтинга”. Техен фен е Слави Трифонов, а Денис Ризов пък има документ за капитан.


Да не пропуснем и известните ценители на лукса – семейство Евгения и Николай Баневи. След като прекарват летата в „Русалка” естествено е да имат и яхта. Впрочем още на сватбата им техните кумове Весела и Димитър Барбукови им подаряват 10-метрова яхта, а Баневи им връщат жеста с червено „Ферари”. Сега обаче яхтата на подсъдимите приватизатори е описана от Комисията по конфискациите.


Друга потънала в мрака ценителка на морските дворци е Ружа Игнатова, която се издирва от ФБР за финансови измами. Преди години, когато се представяше наляво-надясно за най-успешната бизнесдама едва ли не в цяла Европа, тя закотви  40-метровата си лодка „Давина“ на Морската гара в Бургас. Казват, че яхтата й струвала 15 млн. евро. Според източник на „Уикенд”, в момента яхтата е в Дубай и се полза от виден подземен бос.


В пълна мистерия са обвити и имената на онези петима големи български новобогаташи, които преди време си купуват лодки, известни с ред ценителите като „яхтите на Джеймс Бонд”. Трудна е да се засекат кои са, понеже не закотвят луксозните си придобивки на нашите пристанища, а предпочитат Средиземноморието.
Експерти споделят, че мнозина от заможните българи първо  наемат яхти, а след това се пристрастяват към почивката върху вълните и си купуват морските „вили”.

Въпреки че лодките, регистрирани в България, стават все повече, собствениците им предпочитат да ги закотвят най-вече в близките гръцките пристанища. Нищо че у нас има и стари, и нови яхтени марини – в Балчик, Несебър, Созопол, Златни пясъци, Сарафово, Поморие, Черноморец и др. Гърция обаче остава далеч по-предпочитана, понеже предлага по-интересни маршрути за морски пътешествия. Освен това страната предлага по-облекчени откъм бюрокрация процедури, а също и доста по-ниски цени. У нас годишната аренда е от 750 до над 2500 евро. Затова в гръцките пристанища из Халкидики до 30% от закотвените яхти били български. Средиземноморието също е сред любимите дестинации за нашите яхтаджии. Освен всички други удобства,  там сезонът продължава по-дълго, отколкото в Черно море. Каквото и да си говорим, прав е Джони Деп. Трудно е да се види на яхта тъжен и нещастен човек.


В категории: Бизнес


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 0
11
Коментара по темата
11.
Киро
10.03.2020 15:14:04
0
3
Яхтата на ружата е в созопол
10.
Марио Тодоров
10.03.2020 15:03:53
0
1
Ще си надуя вътрешната гума от Краза, ще и изтипосам някое екзотично име с бяла блажна боя и моята е готова.Там, където мина с нея по Струма, никоя от гореспоменатите не мож припари!
9.
ккк
10.03.2020 14:34:36
0
2
Киро гела няма ли пари за яхта?
8.
Котенце
10.03.2020 13:43:51
0
8
Аз пък познавам един, дето яхта няма, ама има пет-шест кораба.
7.
Ти да видиш
10.03.2020 12:43:03
0
5
А танкерите в каква графа са?888
6.
ХХ
10.03.2020 10:43:08
5
9
от изброените, единствено стоичков заслужава уважение за яхтата си....
5.
Цаца има
10.03.2020 10:36:25
1
6
Батко ми това лято водно колело ще си наеме
4.
Абе
10.03.2020 10:33:07
1
8
Отидете до пирея или малта да видите яхти. Тия тук на разните мутри, пъпеши и мвр пуяци са като спасителни лодки.
3.
Запознат
10.03.2020 10:32:17
0
11
Яхтата "Давина" от много време е закотвена в Созопол. Освен това на борда и има персонал. Източниците ви пак не струват!!!
2.
Барселона
10.03.2020 10:30:46
2
16
На Бойко и Пеевски яхтите какви са , а на Доган ? Няма един собственик на луксозна яхта, който да не е престъпник!
1.
*********
10.03.2020 09:50:05
3
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер
Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори