×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Испанско издание: Българският премиер е разследван за пране на пари! Борисов: Очаквах в сряда този опит за пуч!


Испанско издание: Българският премиер е разследван за пране на пари! Борисов: Очаквах в сряда този опит за пуч!
Аз се отнасям с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие, на неговите сигнали…”, каза Бойко Борисов
21 Февруари 2020, Петък, 13:45 ч.
Автор: Флагман.БГ

Не считам, че трябва да разговарям на тема, за която е ясно, че е направена да ми цапа името, заяви Бойко Борисов

Испанско издание обяви, че каталунската полиция и Антикорупционната прокуратура установяват дали българският премиер Бойко Борисов е свързан със схема за „международно пране на пари“ с крайна дестинация Барселона. Това сочи сигнал, който е дал началото на разследванията и в който има „индикации за истинност“, според заключения на полицията, съобщава испанското издание „El  Periodico”, като твърди, че следствието е започнало след сигнал на българската неправителствена организация БОЕЦ.  Фактите, според доклад на звеното за сигурност, „сочат наличие на престъпна организация“.

И сигналът, и разследванията, до които вестникът има достъп (както твърди изданието), показват, че облагодетелстваното лице на предполагаемата схема е Борислава Йовчева, български ексмодел, чиято възможна връзка с Борисов е „под лупа“.  Всъщност, статията описва данни, публикувани и в български медии, свързани с прочутата къща в Барселона, в която живее Йовчева.

Според испанското издание, Борисов е свързан с "международна схема за пране на пари", през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона фирми Numin Invest SL и Emma BGS SL, свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева. Източник на въпросните суми според разледването са “физически лица, които пребивават извън Испания“.

Само днес са публикувани 4 подробни материала в испанското издание, свързани с българския премиер Бойко Борисов, който в момента е на извънредно заседание на Европейския Съвет.

Като член на Етичната комисия на ГЕРБ бургаската депутатката Ивелина Василева бе помолена на брифинг в парламента за коментар и реакция на информацията от Испания от тази сутрин, че прокуратурата и полицията в Каталуня разследват дали премиерът Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари.

„Не разполагам с такава информация и не смятам, че е редно да се коментира подобна информация, която според мен има фалшив характер“, лаконично отговори тя.

Минути след това самият Бойко Борисов, който в момента участва в извънредно заседание на Европейския съвет, коментира темата и отговори на всички въпроси на журналистите.

„За стотен път ще кажа, че нито имам имоти, нито съм ходил в Барселона. Последно преди 15 години бях там като кмет на София. Това не са мои пари, нямам нищо общо с тези фирми. Подбрани са хора, които не съм виждал по 10-15-20 години дори. До този момент не ме е търсила никоя служба, власт, полиция, прокуратура, за да ме попита това вярно ли е.

Аз се отнасям с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота, на неговото шествие, на неговите сигнали…”, каза Борисов.

„Не знам защо тръгнаха в тази посока, защото това го правеха по време на евроизборите. Децата, разузнавачите от ГРУ, които сега са и в европарламента, го правеха преди една година. Това започна от 2015 г. и продължава до сега”, добави той.  

Ако имах каквото и да е, дори най-малко участие, със сигурност, отсече Борисов на въпрос дали ще подаде оставка след този скандал.

„Един месец това се говори в България и те загубиха евроизборите. Отговорих. Oтговорих. Oтговорих. Няма. Няма. Няма. Какво повече да кажа”, попита премиерът.

„А защо, когато се боря за най-бедните райони в Северозапада, борим се за повече пари по време на тежки преговори. Няма да ме разколебаят. Защо да отговарям на нещо, в което пише, че не са открити доказателства”, добави Бойко Борисов.

„Разбирам ги ченгеджийските номера, ясни са ми. Преди два месеца ни предупредиха за това нещо. Трябваше да излизат в понеделник, вторник, сряда по една статия, но нещо се объркаха. Целта беше шествието да е пикът, за да се направи пуч”, заяви българският премиер.

„Не съм казал, че някой манипулира... Хората си пишат, четох я. Пише по кои сигнали и кога са дадени, то е ясно откъде са. Като завърши разследването, ще коментирам, сега какво да кажа. Не считам, че трябва да разговарям на тема, за която е ясно, че е направена да ми цапа името. Единствено към този въпросен вестник в бекграунда им са пропуснали нещо важно – че в годините аз съм носител на най-високите полицейски ордени и медали, жезли и включително на Червения кръст на испанската полиция. На парада в Аликанте присъстваха 50 хиляди полицаи и тогава заедно с префекта на Париж ни наградиха пред всички с Червения кръст на испанската полиция за хилядите заловени килограми, за тоновете кокаин, които сме провели заедно, включително и до ден-днешен с испанската полиция. Бих искал да ми го добавят в бекграунда”, каза Бойко Борисов.

На въпрос дали познава Борислава Йовчева, премиерът отговори: „Не се занимавам с личния живот. Това да познаваш или не някого, не те прави замесен в каквото и да е. Затова много пъти съм казвал, че на тази тема не говоря, защото не е хубаво един мъж да започне да коментира кой кого познава, защото стават бели. Още повече, че много хора имат семейства след това и съвсем друг живот. Все едно да ме питаш за някого, който преди 10-15 или 20 години дали съм го виждал или познавам, а аз съм забравил при моята интензивност на работа. Нека да си проведат разследването, но съм почти сигурен, че има и… от Изток и съм се хванал на няколко рубли с колеги на бас какво ще излезе накрая.”

Накрая премиерът бе категоричен, че води балансирана външна политика. „Но това с дипломатите и търсенето с червена бюлетина на определени лица, би могло…  надявам се да не е така, защото ние работим много активно по всички проекти, които са значими и за двете страни и са прагматични и ще ни свършат работа. Не го разбирам защо се прави, но беше подготвено, знаехме го, очаквахме го. Пикът трябваше да бъде в сряда, но нещо се обърка, не стана, много рехави бяха и сега искаха да ме разклатят през нощта за преговорите. 5 години това го слушам”, завърши Бойко Борисов.




В категории: Политика


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 3
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
Флагман.БГ Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли Парното в Пловдив поскъпва с 13% от 1 юли 28/03/2024, Четвъртък 16:20 2
Сашка Васева прогледна
Сашка Васева прогледна 28/03/2024, Четвъртък 16:06 0
36
Коментара по темата
36.
Sisi
11.07.2020 21:46:30
0
0
Всички полицаи в Испания са НАРКОМАНИ! ВЪРЗАНИ СА С НАРКОДИЛЪРИТЕ! АКО КУПИШ ДРОГА ОТ НЯКОЙ,КОЙТО НЕ Е ТЕХЕН ЧОВЕК,ПРИСТИГАТ С АВТОМАТИ ,ЗАДЪРЖАТ ТЕ И ТЕ ПРЕБИВАТ ДО СМЪРТ! ИМА МНОГО УБИТИ ОТ ТЯХ ЗА ТОВА! ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ПОЛИЦИЯТА В ИСПАНИЯ! СВИДЕТЕЛ СЪМ БИЛА ! Аз съм на 70 години! Живея от дълги години там!
35.
pfff
22.02.2020 14:42:25
1
1
еж гавна ве червен олигофрен, станка ли с кво си дошла... мама ти малоумна
34.
Станко
22.02.2020 12:44:51
6
1
Четете сайта ПИК там пише цялата обективна истина за всички скандали и интриги на червените хмери, гладни за власт и искащи да фалират държавата за пореден път......
33.
До 32 Pastor Hunter
22.02.2020 05:48:03
0
3
Съзнаваш ли, че афиширайки сексуалните си мераци към задници на лица от мъжки пол всъщност се обявяваш за хомесексуалист ? Демек сам си признаваш, че си педеруга и те привличат лица от твоя пол ! Какви са политическите виждания на признат хомосексуалист като теб не ми дреме. То и безработната "Мис Дупе - 2013" от Пловдив се оказа с къща в Барселона искарана с д-то си.
32.
*********
22.02.2020 02:57:44
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
31.
До 11
22.02.2020 00:44:58
0
0
Не обиждай бре смешко! Ти ли ги знаеш схемите аман от отворковци! Паляк измислен!!!!
30.
Вашингтон
21.02.2020 23:44:43
0
3
В България знаем как да се предпазим от чудеса - с тежка кесия.
29.
питанка
21.02.2020 21:55:55
0
12
Тамън да дойде водата в Перник и испанците го гепиха ! Хем купи на 5-торна цена от тях тръби за 20 млн. евро а те пак, откъде манекенката карала Порше а безработният и баща е превъртял 5 млн. евра. И консула с терасата във Валенсия не успя да ги спре ! Как е кръвното селяндурино ? НЕмаш ли къща в БарЦелона ? НЕма ...
28.
ХХ
21.02.2020 18:38:02
1
10
@26
що, от козяк и брюксел ли да чакаме депеша да почваме да си чешем клавиатурите, отрепко слабоумна?!
27.
4о4о
21.02.2020 18:37:11
0
17
бойко пак го хванаха :)))
тоя е най-хващания премиер в кражби обаче ромите гласуват за него а те са над милион
26.
!?!
21.02.2020 18:19:52
13
2
Хайде когато има официално обвинение към ББ ,от европейска институция тогава да си чешем клавиатурите, иначе просто ставаме смешни в глупостта си, наздраве!
25.
XX
21.02.2020 17:58:16
8
2
Спрете с подехравките кратени и дебели, майкя ви ще ива, ще ви намеря, имам хора в службиятеь.
24.
01.11.2020
21.02.2020 17:23:43
0
22
От Ноември месец стартира официално и Европейската прокуратура така че ще става все по весело около Бойко
23.
ESP
21.02.2020 16:53:04
1
37
Краят на Бойко и компания наближава!
22.
Хаха
21.02.2020 16:05:51
0
19
Всички знаят че има дете от оназ сърма. И няма нищо лошо! Да са живи и здрави!
Въпросът е от къде взе парата новият Васил Левски (...този роден в Банкя)?
21.
Бошкоф
21.02.2020 15:39:30
2
10
Във всяка истина имало малко лъжа
20.
Гешев
21.02.2020 15:39:10
3
27
Гешев мълчи на бащицата и няма да започне дори разследване. Айде да видим дали сега ще впрегне целия държавен ресурс за да разкрие истината по тези сигнали.
19.
Бошкоф
21.02.2020 15:35:31
0
8
Клин клин избива
18.
Каскета
21.02.2020 15:26:01
1
17
Тръгвам за Барселона. Такава проверка ще им спретна на тия, че ше видят те кон боб яде ли.
17.
ХХ
21.02.2020 15:21:11
4
25
другари, кажете,
кой му сра в гащите на тиквата?!
16.
Изведнъж...
21.02.2020 15:10:43
3
23
Количествените натрупвания, взеха да придобиват качествени измерения ! Изведнъж задуха силен вятър от Барселона :)) олее Испания :))
15.
Каскета
21.02.2020 14:51:37
1
19
Ще разследвам!! Ама друг път...
14.
SF
21.02.2020 14:50:54
4
32
Брех, ти да видиш...очаквал го...по-голяма мафия от ГРОБ-арската не е управлявала БГ!! Сега и с Еврото ще ни нагъзят много здраво! Огън служба не остана!!!Скоро идва краят на нацията!!!
13.
Каскета до 10 Исо
21.02.2020 14:41:52
4
17
Мани ги тия испанци, аз ще им разкажа играта на тия. Утре лично заминавам за там и ще има падни-стани. Гледай ПИК и Нова. Те ще предават пряко акцията.
12.
До номер 8
21.02.2020 14:35:39
3
18
Миризлива свиня.
11.
?
21.02.2020 14:33:48
4
30
абе не ставайте смешни бе - вилата в Барцелона Хахаха - тя е капка в морето бе идиоти ....! Я вижте в ОАЕ , Катар -да не се отвори пещерата Сезам-отвори се - на Али Баба Боцко Хахахаха
хахахаха и д и о т и хахахааха
10.
Исо
21.02.2020 14:33:47
37
10
ЕЙ РАДЕВ МНОГО ПЛОСКО МЕНТЕ СИ.ТОЯ ИСПАНСКИ ТОЕСТ КАТАЛУНСКИ САЙТ НИКОЙ В ИСПАНИЯ НЕ ГО ЗНАЕ ТВА Е ЖЪЛТА ПАРТЕНКА.АМА ИСПАНЦИ ТЕ ЩЕ ИМ РАЗКАЖАТ ИГРАТА
9.
Каскета до Мис-Бикини от Барселона
21.02.2020 14:30:54
5
21
Спокойно маце, до няколко дни тоя испански вестник ще е закрит а журналистите му отиват да правят компания на Арабаджиеви и Баневи. Вече съм разпоредил на специализираната прокуратура да ги почват.
8.
ХХ
21.02.2020 14:26:24
10
6
@5
Ми и у нас кат в кочините германия, холандия, белгия и тнт... дан'би някой в германия да разследва фолксваген? Янките трябваше да им таковат мамата на свинете!
Това са ценностите.
7.
Какво се случва с България
21.02.2020 14:25:56
4
51
Къде е Гешев да се самосезира и да започне разследване или да попита Конституционният съд може ли да разследва борисоф
6.
Мис-Бикини от Барселона
21.02.2020 14:24:15
2
30
Тоя испански вестник въобще няма да се занимаваме да го съдим за клевети. Моят Боци им праща Каскета, оня ги прави пастет и заминават в килията при Арабаджиеви. Нова и ПИК ще предават пряко от мястото на събитието
5.
1111
21.02.2020 14:18:57
4
43
Така е тук няма кой да го разследва , ама на вън прошка няма . Време е и за него ,след всички останали .....
4.
do 4
21.02.2020 14:17:33
3
43
Че кой му завижда ? Разследването не е заради геройства и несполуки между чаршафите, а за пране на пари. Тая откъде има пари за луксозна къща, Порше и т.н. като фирмити и са във фалит ?
3.
И квося, завидяхте ли ми
21.02.2020 14:12:33
74
13
Ми мацката си я бива, кво. Ей, много завистлив тоя народ бе. Вместо да се радват, че Премиера им е мъжкар и е обърнал такава мацка, те не. Прости хора.
2.
XX
21.02.2020 14:05:08
4
56
Като истинска демократична тиква, пак другите са и виновни.
Аман от фенове - олигофрени!
1.
Бойко Борисов
21.02.2020 14:03:20
4
61
Ами така е! Не съм ходил в университет, не съм имал учители или някой който да ме учи как да говоря и изразявам. Не съм имал възпитател, който да ме възпита как да се държа и заради това съм толкова много прост! Ама Аз съм прост, Вие сте прости. И ПРОСТО живота на българина си отива толкова ПРОСТО.
Просташка работа!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори