×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гьонсуратите на приватизацията


Гьонсуратите на приватизацията
"Атака" обявиха нова битка с раздържавяването от 90-те години, но техният министър е ексшеф на Агенцията за приватизация и е свързан със скандални сделки
15 Февруари 2020, Събота, 22:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: Авторът

Битката на проруските националисти от "Атака", Пеевски и прокуратурата с раздържавяването от 90-те години днес звучи цинично

Депутати от „Атака“ в петък обявиха на извънреден брифинг в парламента, че внасят проектозакон за премахване давността на престъпления, свързани с приватизацията.

Темата за проруската националистическа партия винаги е била удобна за облъчване с люта пропаганда срещу „грабителите на прехода“.

Новият главен прокурор Иван Гешев в четвъртък призова политиците да си свършат работата и да помогнат за разследване на приватизацията от 90-те години, намеквайки, че е нужна и промяна в Конституцията.

„Атака“ и прокуратурата все гледат към раздържавяването от онова далечно минало, което вече е практически невъзможно да се разследва. Кой знае защо, обаче, пропускат да обърнат внимание на последните приватизационни сделки, за които още давността не е проблем.

На брифинга в петък „Флагман“ зададе въпрос към представителите на националистическата партия - доволни ли са от работата на Емил Караниколов като бивш началник на Агенцията по приватизация. Странно или не, именно ексшефът на приватизацията в момента е министър на икономиката от квотата на... „Атака“.

Ответът на зам.-председателя на партията Десислав Чуколов бе лаконичен: „Има си органи, които разследват. Има си органи, които да преценят. Това е отговорът ми.“

Караниколов през 2011 г. като шеф на Агенцията по приватизацията продаде „Булгартабак“, което впоследствие бе съсипано. Тогава на власт бе първото правителство на Бойко Борисов.

Скандал предизвика и раздържавяването на Дипломатическия клуб през 2016 г. Тогава все още директор на приватизационната агенция бе Емил Караниколов. По това време управляваше кабинетът „Борисов 2“.

И грандиозната сделка за „Булгартабак“, и тази с Дипломатическия клуб са свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски. И до ден днешен обаче това е обвито в мъгла, защото се оказва някак си, че купувачите са подставени лица и офшорни фирми със скрита собственост.

Емил Караниколов бе възнаграден за работата си в Агенцията по приватизация, като получи министерски пост в правителството „Борисов 3“. Официално той бе излъчен от партията на Волен Сидеров „Атака“. Неофициално го водят представител на ДПС и Делян Пеевски.

Сегашното Министерството на икономиката на Караниколов води продължителна война спрямо оръжейното дружество „Дунарит“ - собственост на скандално тровения от руснаци бизнесмен Емилиян Гебрев.

Вестниците на Пеевски паралелно също водят яростна кампания срещу клетия Гебрев.

Едва ли това е случайно.

За връзките на „Атака“ с ДПС и Делян Пеевски се говори също от години. Поне от времето на Орешарски.

За медиите на Пеевски и хората на Волен Сидеров „грабителското раздържавяване“ от 90-те години също е обща тема, както е общ и техният архивраг Иван Костов. Последният бе премиер преди цели 20 лета и отдавна е политически труп, който обаче е постоянно "съживяван" като мумия, блъскана отляво и отдясно с перманентни "тупаници" от черен пиар. Той явно се оказва единственият удобен обект за пропагандни атаки.

На съвременните политици обаче не им е комфортно да коментират кой и как прави приватизация през последните години, което е много по-важно и което наистина може и следва да бъде разследвано. Ако, разбира се, прокуратурата някога получи такова желание.


В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
гражданин
15.02.2020 15:59:04
0
15
Държавата ни се тресе от вътрешни скандали и управленчески противоречия впредвид на това че все още продължават на ръководни постове да се заемат от някогашни ДС И зкпч политработници
Особенно в БА и мвр крепители на власт и правителство .
11.
{}
15.02.2020 14:46:45
0
12
Не мога да не кажа браво за една от малкото обективни и истински статии в това сайтче .
10.
ДО 8 НЕ Е ВЯРНО
15.02.2020 12:46:21
0
13
МОРАЛНО ЩЕ БЪДАТ ЗАКЛЕЙМЕНИ ВСИЧКИ КРАДЦИ НАЙ МАЛКО Е НУЖНО ЗА ИСТОРИЯТА!!!НУЖНО Е ХОРАТА ДА РАЗПОЗНАВАТ ""ПАРТИИТЕ НА КЕЛИПИРА ""И ДА НЕ ГИ ДОПУСКАТ ДО "ХАЗНАТА""!!ВРЕМЕ Е НЕ НА ДУМИ А НА ДЕЛА ПОЛИТИЦИТЕ ДА СТАНАТ СЛУГИ НА НАРОДА!
9.
ДО 7 ТОЧНО НО ДА ДОБАВЯ
15.02.2020 12:36:52
7
8
Това което е днес е в следствие на КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГРАБЕЖ!!!!От Така наречената ПРИВАТИЗАЦИЯ се възползваха отрочетата и внуците на членовете на ЦКнаБКП КОМУНИСТИ пребоядисали се в БСП!!!!!Членове от ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ–КОМУНИСТИ!!!СДС в болшинството бяха ВНЕДРЕНИ КОМУНИСТИ И мешавица от ПРИКРИТИ """КЕЛИПИРАДЖИИ"""ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ СИ СЪЗДАДОХА """ЗАКОННИ"" ПРАВИЛА ЗА ГРАБЕЖА НАРЕЧЕН ПРИВАТИЗАЦИЯ!!!!!Тази оплетена КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА ""МРЕЖА""–ПРИКРИВАЩА СЕ ЗАД ПАРТИИ И ЛОЗУНГИ УСПЯ ДА ЗАГРАБИ И В ГОЛЯМА СТЕПЕН ДА УНИЩОЖИ И ЧИТАВОТО КОЕТО МОЖЕШЕ ДА ""РАБОТИ""!!!!!ФАКТ ДНЕС БЯХА ПУБЛИКУВАНИ ВСИЧКИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ ДОКУМЕНТИ ОТ ""ПРИВАТИЗАЦИЯТА ""НА ""ТЕХНОИМПЕКС""ОТ ЛИДЕРКАТА НА БСП НИНОВА /Бивш член на СДС–АБСОЛЮТНА ""КЕЛИПИРДЖИИКА"–ПРИКРИВАЩА СЕ КАТО ""ОПОЗИЦИЯ""А В СЪЩНОСТ подлога на сегашното управление ВЕРОЯТНО ЗАРАДИ ЛИЧНИ ОБЛАГИ!!!Комунистите И ОТКРОВЕННИ ""КЕЛИПИРДЖИИ"" ПРИКРИТИ ЗАД РАЗНИ ПАРТИИ ПРОДЪЛЖАВАТ ЗАДКУЛИСНО ДА УПРАВЛЯВАТ В ЛИЧЕН ИНТЕРЕС И УЩЪРББ ЗА ГРАЖДАНИТЕ!!!!ЗАТОВА ПЕНСИЯТА В ГЪРЦИЯ Е 1000 хиляда евро а у нас 200 евро ВСИЧКО Е ЗАРАДИ КОМУНИЗЪМА И СОЦИАЛИЗаМА
8.
TWICER
15.02.2020 12:30:36
0
16
КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ,НО ОТ 'КЕРВАНА НИЩО НЕ ОСТАНА' - ИСТИНАТА ЗА ПРОСЛОВУТИЯ 30/100 ГОДИШЕН ПРЕХОД ИЗВЕСТЕН С 'ПЛАДНЕШКОТО РАЗГРАБВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ РЕСУРСИ' В ОБРУГАНАТА НИ ДЪРЖАВА НИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ 'ЗАМЪКА НА ДРАКУЛА' ! ! ! !
7.
мдааа
15.02.2020 11:56:29
3
20
държавата ни е много зле. кадри на ДС продължават да си управляват. Русия продължава да си ни командва и да се държи с нас като с губерния. А ние си мислим, че нещо се е променило. Ей затова хората бягат навън, защото тука няма управия.
6.
идиамин
15.02.2020 11:47:15
2
3
мушмороци
5.
бай Оня
15.02.2020 11:37:27
3
11
СЕТИЛА СЕ МАРА...
4.
Ахмед Емин
15.02.2020 11:31:06
1
15
Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на "Атака" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.

Това става ясно от документ, който беше разпространен в социалните мрежи. До момента за съществуването на такъв документ се говореше неофициално в публичното пространство.

Документът е подпечатан с печат на Движението за права и свободи и е подписан от тогавашния началник на кабинета на Доган - Ахмед Емин. Три години по-късно Емин бе открит мъртъв в сараите на Доган в кв. "Бояна"
3.
Джамбазки
15.02.2020 11:24:44
3
7
Малко сам пиянн
2.
ХХ
15.02.2020 11:09:17
4
6
Ах, моите фирми, които направихме с Андрю Луканката, дали ще ги разследват?
1.
ХХ
15.02.2020 10:52:32
14
14
Защото има много, които ще гледат последните години на другите, но никой не ще да гледа първите години, когато луканов и сие закърмиха демокрацията на всички.
А и всеки знае, че разследване на приватизацията на тиквата няма никакъв шанс.
Браво на Атака в този случай.
ПП. А дали са проруски или проамерикански - в случая поне не лъжат, както вчера проамериканските евроатлантици като валери симеонов излъга за коронавируса (според данните до днес, в Турция още няма заразени).
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори