×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

По пътя на коронавируса: Как патогенът стигна от Саудитска Арабия до Китай. Разработван ли е като биологично оръжие?


По пътя на коронавируса: Как патогенът стигна от Саудитска Арабия до Китай. Разработван ли е като биологично оръжие?
През март 2019 г. мистериозна пратка с изключително заразни вируси пристига от Канада в Китай
28 Януари 2020, Вторник, 23:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Първият случай на заболяването е от 13 юни 2012 г., вирусът е сериозно изследван в Канада година по-късно

Коронавирусът, който от близо 10 дни е основна тема на дискусия не само по световните новини, но и в цялото интернет пространство, може да се окаже биологично оръжие с произход в... Канада. Тази хипотеза изказват анализатори от сайта zerohedge, представяйки документи, които, меко казано, са плащещи. Разследването проследява произхода на коронавирусът до Саудитска Арабия.

На 13 юни 2012 г.

60-годишен мъж от арабската държава е постъпил в частна болница в Джеда, със 7-дневна история на температура, кашлица и трудности при дишането. Той е нямал история с проблеми в белите дробове, не е взимал предписани дългосрочни лекарства и е бил непушач. Египетският вирусолог д-р Али Мохамед Заки тогава успява да изолира от дробовете на пациента до тогава не известен коронавирус, но поради незнание как да третира заболяването, се свързва с Медицински център Ерасмус в Ротердам, Холандия за помощ.

Биолозите там успяват да секвенсират генома на новия вирус от пробата, изпратена от д-р Заки. И така по веригата въпросният коронавирус – вече напълно анализиран биологично – достига до Канадаската микробиологична лаборатория (КМБЛ) в Уинипег, където учените усилено работят да разберат опитно кои животински видове могат да бъдат заразени и са податливи на  новия вирус.

Същата тази лаборатория, според анализаторите, е таргетирана от китайски шпионаж и въпросният коронавирус пристига в Китай.

През март 2019 г. при мистериозно стечение на обстоятелствата, изключително заразни щамове на няколко вируса от лабораторията в Канада се озовават в Китай. Това събитие предизвика грандиозен скандал, при който редица експерти по биологично оръжие зададоха въпроса „Защо Канада изпраща смъртоносни вируси на Китай?“.

След кратко вътрешно разследване

става ясно, че пратката е изпратена от „китайски агенти, работещи в КМБЛ, която е единствената лаборатория в Канада, която е от четвърто ниво и е оборудвана с технологията, която може да се справя с най-опасните вируси на планетата, включително Ебола, САРС, Коронавирус и др. Само 4 месеца по-късно група от китайски вирусолози са уволнени от КМБЛ. 

Смята се, твърди zerohedge, че китайците, изгонени от канадската лаборатория, са семейство микробиолози – Шянгуо Кю и съпругът й. Кю до този момент е била директорът на отделът по разработка на ваксини и антивирусни терапии към Програмата за специални патогени към КМБЛ. Тук започва и спекулацията, според която се твърди, че въпросната микробиоложка е изпратила коронавирусът към китай при „инцидента“ през март 2019 г., а крайната цел е използването на патогена като оръжие.

„Растящият интерес на Китай към биологията, към генното модифициране и други нови технологии пораждат съмнения, че такива патогени могат да се използват с военни цели. Това би означавало нападателен биологичен агент, или модифицирана бактерия, за която само Китай има лек или ваксина. Това не са военни действия в истинския смисъл на думата, но тази стратегия е начин за постигане на цел – Китай да се превърне в глобален спасител, което да отвори възможност за неописуем макро и микро финансов растеж", казва Джеймс Джиордано - професор по неврология към университета в Джорджтаун.

Шиагоу Кю е описвана като блестящ учен, родена в Тианжин. Завършва медицинския университет в Хубей през 1985 г., пристига в Канада през 1996 г. за изследвания по дипломната й работа. В тези редове обаче се крие голяма спекулация. Родена в Тианжин и учила в Хубей.

Тианжин е град на изток от Пекин, който преди няколко години стана известен в целия свят с изключително мащабния взрив на... химична лаборатория. Това, че потенциален китайски микробиолог-шпионин идва от града, където се случи именно това събитие, е повече от „необичайно“ и вероятно не е случайност. Досега обаче никой изглежда не е изследвал това странно съвпадение.  

Въпросът обаче действително е следния – ако новият коронавирус действително е бил разработван като биологично оръжие, то до каква степен публикуваните в медиите данни за смъртност и брой на заразените са точни. Още повече, че в страна като Китай, чиято власт е социалистическа/комунистическа информация за подобна епидемия би била оставена строго секретна и далеч от публичното знание. Освен ако проблемът действително не е сериозен. (Най-пресен е примерът с Чернобил, който е печално известен на широката публика и бе припомнен наскоро с успешен сериал).
 


В категории: Политика


8
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
8
Коментара по темата
8.
Иво
01.02.2020 22:29:17
0
1
За това ги баннаха от туитър днеска... Щото разпространяват простотия. Също като тоя сайт
7.
не вярвам
29.01.2020 09:42:58
1
3
стига бе сериозно ли ми цитират зерохедж тоя пробит сайт на българска подлога комунде
6.
Генчо
29.01.2020 09:06:46
0
1
Около 3% е смъртността, прекалено малка за био оръжие.Поради много бързата и непредвидима мутация вирусите трудно могат да бъдат био оръжие.
5.
Лидка
29.01.2020 08:14:33
1
5
4, всъщност точно защото са взети съответните мерки нямаме епидемия, при все че инфекциозността на вируса явно е изключително висока.
4.
някой
29.01.2020 07:34:18
3
4
за каква епидемия говорите. На 1 800 000 000 умрели примерно 500? Да не би да са 500000. А другото е чешене на езици.
3.
Smith
29.01.2020 06:20:22
4
4
Айде поресната доза свободни съчинения за вярващите безукловно на всичко написато в ингернет нискочели наивници.
2.
*********
29.01.2020 00:58:57
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
*********
29.01.2020 00:58:15
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори