×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметовете от Бургаско да се присъединят към Фонда за стимулиране на полетите, за да привлечем лоу кост компаниите


Кметовете от Бургаско да се присъединят към Фонда за стимулиране на полетите, за да привлечем лоу кост компаниите
Ръката на Община Бургас продължава да е протегната към всички за партньорство по фонда за нискотарифни полети, каза Димитър Николов
28 Януари 2020, Вторник, 16:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Това е огромна възможност за развитието на туризма, особено извън сезона, особено когато става въпрос за по-малките общини, защото те са със силно изразен туристически характер на икономиката

Кметът на Бургас Димитър Николов получи днес рекордна подкрепа за Бюджет 2020. За макрорамката гласуваха 44 от 51-те общински съветници, което е огромен кредит на доверие. Бюджетът бе определен за консервативен и изключително реалистичен. Кметът Димитър Николов даде кратко интервю след гласуването на финансовата рамка, засягайки най-актуалните теми от дневния ред на Бургас.

-Г-н Николов, очаквахте ли такава подкрепа от Общинският съвет, който прие бюджета за 2020 г. с голямо мнозинство?

-Радва ме голямото мнозинство общински съветници, които подкрепиха този бюджет. Той ни дава много възможности и големи перспективи. Първо, това е бюджет, с който приключваме настоящия програмен период. Второ - в него сме заложили доста средства, за да се подготвим за новия програмен период. В това число обследвания, идейни проекти, работни проекти, парцеларни планове. Всичко, което е вменено в Закона за устройство на територията, за да имаме готова техническа документация. Перспективите са ясни, няколко пъти ги коментирахме. Особено в образованието. Няма град или община в страната, където да се инвестират толкова много средства в тази област. Това е бюджет, който очакват родителите на над 2 хил.първокласници, които през септември ще започнат да учат в бургаските училища. 

С тези средства (малко над 1 млн.лева, б.а.) ние изцяло ще модернизираме учебната база, за да получат качествено и компетентно образование децата на Бургас. Ще подобрим и материалния фонд на много бургаски детски градини, детски ясли. Активно продължаваме да подкрепяме модернизирането на факултета по медицина към университет „Проф. д-р Асен Златаров“. С този бюджет ще довършим и пуснем в експлоатация една от най-дългоочакваните инвестиции в сферата на здравеопазването в Бургас – новият корпус на Комплексния онкологичен център, с който ще стигнем последните, най-върхови нива в диагностиката на най-тежкото за човечеството заболяване. С това съм убеден, че ще удължим не само продължителността на живота, но и ще намалим болките и дискомфорта на много от болните. 

-Какво предстои в инфраструктурно отношение пред община Бургас?

-Ще решим и проблеми, свързани с инфраструктурата, междублоковите пространства, с неосигурен достъп до индустриалните терени – включително втората фаза на новата индустриална зона край жк „Меден рудник“, където инвеститорите са внесли дори работно-технически проекти в администрацията и чакат от нас достъпа.

-Съобщихте, че, че има интерес от страна на WizzAir към фонда за подпомагане на полети. Бихте ли били по-конкретен. Колко полета са предвидени и до кои дестинации?

-Даже обратно. Засега бих бил доста по-пестелив. Предстои среща с low-cost компаниите в Истанбул ние делегирахме нашите права на Фрапорт, защото те са специалистите, те са тези, които ни помагат в тази програма. Освен WizzAir, очакваме да се проведат преговори и с EasyJet. Със сигурност ще има новини, свързани и с RyanAir за тази година – става въпрос за полети, които ще се осъществяват през зимния период – след септември. Но нека това първо да стане факт и тогава ще дадем подробности.  Искам да призова обаче кметовете на останалите общини в Бургаската област да се присъединят към фонда за подпомагане на нискотарифните полети, защото това е огромна възможност за развитието на туризма, особено извън сезона, особено когато става въпрос за по-малките общини, защото те са със силно изразен туристически характер на икономиката.

-Очаквате ли да получите подкрепата на кметовете от региона за този ваш апел?  Те не го направиха за четирилентовите пътища.

-През последните 3 години не сме получили средства от тях, но аз продължавам да бъда оптимист и ръката на Община Бургас продължава да е протегната към всички за партньорство.

-Успяхте ли да намерите общ език с ВиК и да ги убедите да инвестират по-сериозно в подземната инфраструктура на Бургас?

-Това много тежка кореспонденция с ръководството на ВиК – и официално и неофициално. Бургазлии продължават да търпят много неудобства във връзка с честите ВиК аварии. 80-90% от дупките и лошото състояние на пътната инфраструктура в града са вследствие на такива аварии. Те настояват да им оставяме по-дълъг срок за ремонтите, ние пък от своя страна, като администрация, държим авариите да се възстановяват качествено и в срок. Затова колкото повече средства ВиК осигури с цел подмяна на старите съществуващи водопроводни и канализационни тръби, ние за всички ще осигурим средства за цялостен външен ремонт, за да може когато положим нов асфалт, да не се налага на няколко пъти те да копаят след това. Това дразни изключително много и коства много обществени средства.

-Новият ВиК холдинг ще подпомогне ли за по-лесното разрешаване на тези проблеми?

-Със сигурност ще има по-голяма експертиза. Когато една тема се централизира не само със финансови средства, но и с експертизи, това помага за по-лесното разрешаване на проблемите. Видяхме тази зима, че заради малкото дъжд и снеговалежи, голяма част от водоемите в страната изпитват сериозни затруднения за осигуряване на питейна и промишлена вода. Нужно е да се мисли малко по-мащабно за осигуряване на допълнителни обеми и резерви. В този смисъл холдингът със сигурност ще има много по-мащабен поглед.  


В категории: Бургас


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
23
Коментара по темата
23.
до 1
29.01.2020 12:29:33
0
3
Вярваш ли си?? Ирландците навлизат ударно на всички дестинации и после се изнасят от там където не им отърва пътникопотока.
22.
Ggg
28.01.2020 23:40:14
0
11
Делегирането е ок, но ръководството се интересува от Варна, а не от Бургас. Всичко се насочва тенденциозно там. Всеобща тайна.
21.
Hona
28.01.2020 22:51:00
1
4
Че те Вик тръбите по закон са на общината, що да ви ги сменя експлотационното предприятие
20.
ХХ
28.01.2020 22:45:30
4
5
@19
ми купи си за април, май: 70-80 паунда в двете посоки...
кметът не трябва да е социална туристическа агенция та да раздава евтини билети...
пп. преди години билет в двете посоки не падаше под 300 долара.
19.
Лондон
28.01.2020 20:41:58
1
18
Живея в Англия от 3 години. И аз и семейството ми пътуваме поне 2-3 пъти годишно в двете посоки-Англия-България-Англия. Заради монопола на Уизеър, плащаме летищни такси в София и пътуваме до там, а сме от Бургас, но Уиз продават билетите от и до Бургас на 3-ойни, 5-орни, понякога десеторни цени. Само погледнете в сайта за след седмица, две, три. Ако щете и след месец-два, същата история.
Така чичо кмет (нарочно е с малка буква), летище и град не се развиват, но и теб много не те интересува всъщност.
18.
Хе хе
28.01.2020 19:21:49
0
20
Ех,Флагман,Флагман.Кога ще станете смели журналисти и ще престанете да триете коментари съдържащи критика???
17.
*********
28.01.2020 18:36:26
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
16.
Има ЛИ БУРГАЗЛИИ
28.01.2020 18:35:01
0
11
Мдааа време е и частните медии да спазват правила на играта... Ще играят закони за съхранение на коментари минимум 5 години!
15.
ХХ
28.01.2020 18:32:26
2
18
Делегира на фрапорт, демек на немците (владеят 60% от тукашния), напълно в съзвучие с вижданията на софийската тиква, дет взема от българските пенсионери да дава на немските. Този от българските фирми са дава на немските.
Ценности евроатлантически.
14.
Niq
28.01.2020 18:31:41
1
26
Много хора от югоизточна България биха се възползвали от полети от Бургас, а не да се мъкнат още 5 часа с автобус до София и да чакат цяла нощ на летището. Трябва да има линии там където са българските работници- Германия, Италия, Англия-такива дестинации. Бургас трябва да натисне малко ТИМаджии.
13.
ХХ
28.01.2020 18:28:23
3
18
А дано, ама надали. Тенденцията е да се закриват, а не откриват нови линии до България.
12.
*********
28.01.2020 18:17:57
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Бургазлияя
28.01.2020 18:03:39
1
23
Защо чичо кмет вместо да изпрати негови хора в Истанбул, или директно да преговаря с представители на авиокомпании отново не проявява далновидност и управленско мислене и оставя всичко в ръцете на ТИМаджии? Колкото до момента привлякоха полети толкова и сега ще привлекат. На многоуважаваният кмет не му ли стана вече ясно, че полетите през зимата не са важни само за кухия туризъм, те са важни и за развитието на индустрията. На сериозният бизнес му трябва директна връзка до Бургас (изключвам сегашните полети от Лутън и Домодедово). А Несебър, Поморие, Созопол.....те техните си "къщи" не могат да оправят, че да гледат толкова в перспектива.......
10.
*********
28.01.2020 18:01:47
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Дернев
28.01.2020 17:38:47
0
28
Един концесионер, няма конкуренцуя, гледа си неговите сметки. Не можеш да го виниш. Но това държавата не трябваше да го допуска, защото интереса би трябвало да е неин. Но спрямо Бс, той винаги е бил в пренебрегван за сметка на Вн. И сега продължават да лансират и пристанището им, въпреки много по-благоприятните условия на Бс. Това трябва да се спре.
8.
Хах
28.01.2020 17:31:57
1
11
Освен чехи поляци и украинци друго нейш превличеш .
7.
Пингвин
28.01.2020 17:29:06
5
7
В Несебър нямаме кмет,а гърмян заек ххаахха. Кьор фишек е вече.
6.
браво чичо
28.01.2020 17:28:26
1
29
Колкото привлякахте круизните кораби
5.
Работник
28.01.2020 17:08:28
1
39
Стига сте давали пари на Фрапорт. Всичко отива във Фрапорт Варна. Интерес към бургаското летище има, но таксите са нарочно много високи, за да може компаниите да изберат Летище Варна, въпреки че при нас атмосферните условия са много по-добри. Фрапорт искат да направят Летище Бургас карго летище и да не наемат повече персонал за обработка на пътнически полети, защото Варна ще останат с много малко работа.
4.
Дернев
28.01.2020 16:59:25
1
35
Направете си в Равнец общинско летище основно за туризъм. Да сте независими от загрижения концесионер, който ви показа какво да очаквате. Иска се сериозен размах кмете, който стана ясно отдавна, че ти липсва.
3.
Kosta
28.01.2020 16:57:22
0
41
Всички полети са от Варна Това е решено от Фрапорт. От Бургас са два полета Съвсем скоро ще спрат на цяло Това е истината. Празни приказки на кмета.
2.
*********
28.01.2020 16:54:16
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
me
28.01.2020 16:39:58
1
48
Че те Фрапорт изгониха всички полети на Райън във Варна, сега ще преговарят от името на бургазлии!??!?! Наместо кмета да натисне концесионера да престанат с глупостите, те им делегират бъдещето на града. смях!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори