×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ресторантьори излизат на протест, държавата ги репресирала


Ресторантьори излизат на протест, държавата ги репресирала
Собственици на заведения са категорични, че не могат да издържат на натиска на държавата и са готови да затворят
19 Януари 2020, Неделя, 11:41 ч.
Автор: Флагман.бг

Те се противопоставят на "административния произвол над малкия и среден бизнес"

Управителният съвет на Българската хотелска и ресторантьорска организация (БХРА), всички председатели на регионални структури и собственици на обекти от цялата страна, се събират на 20 януари във Велико Търново. Целта на срещата е да се приеме обща петиция и да се начертае стратегията за протестни действия на заетите в бранша, съобщи за „Болярски новини” Петър Стефанов, председател на структурата на БХРА във Велико Търново.

Припомняме Ви, че ресторантьорите излизат на протест заради високата ставка на ДДС и административни произвол над малкия и среден бизнес. Той засяга заведения, ресторанти, нощни клубове, кафетерии и барове и др. обекти.

Основните ни искания са за намаляване ставката на ДДС. В почти всички европейски страни ДДС върху хранителните продукти е по-нисък, от този в България, посочва Стефанов.

Протестът ще бъде насочен и срещу административния произвол над този сектор в бизнеса. Заведенията ни са обект на непрекъснати проверки, сякаш сме престъпници, данъчните за най-малкото нарушение затварят заведения. Ако всичко това продължи по този начин, до няколко месеца всички от бранша ще бъдат принудени да фалират, казва Петър Стефанов.

От БХРА настояват и за законови промени за регламентиране на бакшиша, както и за право на собствениците за персонални санкции на персонала за неиздаване на касови бележки.

Действията ще започнат с поставяне на надписи „Протест” на заведенията и първоначално ще имат символичен характер. След това най-вероятно ще се стигне до затваряне на заведенията за един ден. Ако и това не даде резултат, от БХРА предвиждат представителите на бранша да се организират в масов протест в София и дори до дългосрочно затваряне на обектите.


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 5
39
Коментара по темата
39.
хахахах
20.01.2020 17:47:41
4
48
Заплатаджия съм на 6к лв, вие си "въртете" "ресторантите" и се занимавайте в чобани всеки ден... бизнесмен се нарича всеки втори селяк. Че то останаха ли хора в тоя град, че бизнес да има?
38.
МНОГО СТЕ НА КЛОНА МАЙМУНИТЕ!!
20.01.2020 10:38:30
45
4
КУЦО И САКАТО ТРЪГНАЛО ЗАВЕДЕНИЕ ДА ОТКРИВА ТОВА Е ИСТИНАТА!КАТО ФАЛИРАТ //се поизчисти боклука///ЩЕ ИМА КЛИЕНТИ ЗА ВСЕКИ !!!СЕГА БУКВАЛНО ИСКАТЕ ДА БРЪКНЕТЕ В ДЖОБА НА ПЕНСИОНЕРА //чрез бюджета//КОЙТО ИЗОБЩО НЕ ВИ Е КЛИЕНТ И С ТЕЗИ ПАРИ ДА ХРАНИТЕ БОГАТИТЕ!!ТОЙ ГОСПОД ГЛЕДА И ВИ СЕДИ ТОВАПРЕСТЪПЛЕНИЕ –ДА ВЗЕМЕШ ОТ НЯМАЩИЯ ЗА ДА ДАДЕШ НА ИМАЩИЯ!!
37.
МНОГО СТЕ НА КЛОНА МАЙМУНИТЕ!!
20.01.2020 10:36:41
3
3
КУЦО И САКАТО ТРЪГНАЛО ЗАВЕДЕНИЕ ДА ОТКРИВА ТОВА Е ИСТИНАТА!КАТО ФАЛИРАТ //се поизчисти боклука///ЩЕ ИМА КЛИЕНТИ ЗА ВСЕКИ !!!СЕГА БУКВАЛНО ИСКАТЕ ДА БРЪКНЕТЕ В ДЖОБА НА ПЕНСИОНЕРА //чрез бюджета//КОЙТО ИЗОБЩО НЕ ВИ Е КЛИЕНТ И С ТЕЗИ ПАРИ ДА ХРАНИТЕ БОГАТИТЕ!!ТОЙ ГОСПОД ГЛЕДА И ВИ СЕДИ ТОВАПРЕСТЪПЛЕНИЕ –ДА ВЗЕМЕШ ОТ НЯМАЩИЯ ЗА ДА ДАДЕШ НА ИМАЩИЯ!!
36.
Петър
19.01.2020 23:33:18
4
6
Защо не ревете за водата, която е на цената на златото?
Защо не ревете, когато на всяко тримесечие се събират да умуват, не дали, а с колко ще повишат цената на тока?
Най-голямата глупост е, че от данъци се плащат пенсии! То невероятни пенсии! Избиват се всички да имат нашите!
Ако увеличението на пенсиите бе обвързано с увеличаването на данъците, то пенсията още преди 10 години трябваше да е нива средни за Европа! Колкото до ценообразуването на дадено заведение, то е съвкупност от доста фактори, за които управляващите бюджета не ги е еня!
Пак питам къде ги видя тези 300%, и заведението е проработило повече от едно тримесечие?
Досега не съм срещал заведение без касов апарат!!! Бих казал е невъзможно, освен ако собственикът не е данъчен, или някой подставен на политик! Но, дори да е така надали ще може да живурка дълго!
Ако искате евтина храна, има я!
35.
Бизнесмена до бург
19.01.2020 23:30:04
4
5
Да пич до някъде си прав! Но НО не всики ще прави както казваш ти. Да селските тарикати с 8 клас да но те ще фалират. После ти не зависиш от мен ама примерно майка ти дето ще мие чинии зависи, баща които е готвач по професия ще зависи пример ти давам само. Но ти казвам веднага толкова можеш да платиш за салатата аз толкова мога да отделя за персонала под формата на заплата, все пак и за мен трябва да останат стотинки аз не работя в БЧК-то нали? Но никой не съм вързал който иска да работи за тия пари (като заплата дадох пример). Така за усмихнатия и учтивия персонал! Преди бях в едно заведение поръчката ми взе една сервитьорка сервирами салатата и изчезна останалото свърши нейната колежка! После въпросната се появи като си поисках сметката (от тази която ни обслужи нищо че не бяхме в нейния район) и съответно и оставих скромен бакшиш, но тя и толкова не заслужи както и да е. Искам да кажа че всичко идва от НАС ХОРАТА!!! Тая и 5 000.000 лв заплата и бакшиш да и даваш тя като е катил и крив гъз все тая братко. Такаче всичко идва от пак казвам нас хората като цяло не от собственика на заведението или там какъвто и обект да е. Всеки си мисли, че другия му е длъжен и че всичко в този живот му е даденост. Такаче тука можем да си пишем с дни, но отвън нищо няма да се промени докато ние самите не се променим! Всеки плюе някой все държавата му е виновна политиците ами да така да е! Това сме ние! Нашето отражение ние си ги избираме! Всичко идва от хората! От мен от теб и от целия български народ! Масово птичи мозъци с ебаси и претенциите и самочувствието а вътре как се пее в една песен кух си ка’т гадулка “
34.
Бург
19.01.2020 22:24:49
2
11
До 33

Сори пич, ти може и да си сред малкото свестни, но си патиш от калпавите си колеги. Проблема драги мой е, че повечето от вас не посрещат клиента, като скъп гост, а като досаден балък, който да прекарат. Салатата ти и 15, и 20 лева да стане, ти все така ще ръгаш вътре имитиращи продукти, увяхнали домати и краставици, и олио в шишенца от зехтин. Защото сте селски тарикати и си мислите, че със завършен осми клас сте по- умни от хора, които цял живот са учили и си изкарват хляба с главите си. Плащайте на персонала добре за да е усмихнат и учтив, приготвяйте вкусна храна, сервирайте качествен алкохол и нещата ще си дойдат на мястото. Ти зависиш от мен, не аз от теб. Не го забравяй.
33.
Бизнесмена
19.01.2020 21:58:04
6
3
До американския простак и до 30 и 32 един и същ. Първо американецо ела да работиш и плащаш данъци тук и после коментирай! Ти 30-ти разбирачо май си се надъхал със отровите които разнасяш цял ден за 500-тин лв в някой завод на някоя едра риба които ти дава ниска заплата отговаряща на умствения ти капацитет както и не плаща данъци и кара кола за половин млн.! Охлюви драги като имате 7.00 лв за салата ще ядете имитиращи продукти и ще пиете оцета и в ресторанта и у вас. Като имате 12.00 лв за слата ще ядете истинско до колкото има на пазара (закачаме друга ниша която ще ви отоговори това което и аз ви казвам тоест търсите и ядете сирене от 4.00 лв ами ще е имитация иначе и това няма да има! Търсите сирене от 14.00 лв ще ядете истинско!) сирене и ще подправяте със зехтин и балсамико! Но пак ви казвам в едно заведение не се плаща само продукта и подправката, а много други разходи от които сте много далече въпреки, че се опитах да ви ги кажа с 2-3 думи но кухара си е кухар. Ръбайте краставицата със олиовото докато се научите да си плащате и това е! Да всеки си мисли че може да прави бизнес и се захваща с ресторанти и други бизнеси но нека оцелеят най-доброте!!! А до тогава драги тъпанари мажете СВИНСКАТА МАС НА ДЕБЕЛО НА ФИЛИИТЕ У ВАС И КОМЕНТИРАЙТЕ ТУК КАК ВСИЧКИ СА МУШЕННИЦИ И БЕЗХАБЕРНИЦИ ДАВАЩИ ЗАПЛАТИ НА МНОГО КАТО ВАС! ВИЕ И ТОЛКОВА НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ РАЗБИРАЧИ!!!!_|_
32.
ДО РЕВЯЩИТЕ ""БИЗНЕСМЕНИ""
19.01.2020 21:38:52
4
5
ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА Е КАТО ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР НЯКОЙ ФАЛИРА !!ЯВНО СТЕ ПОВЕЧЕ ЗАВЕДЕНИЯ ОТ КОЛИЧЕСТВОТО КЛИЕНТИ!!!! ПОРАДИ КОЕТО ИСКАТЕ ДА БРЪКНЕТЕ В ДЖОБА НА ГРАЖДАНИТЕ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА //намалените данъчни ставки//МНОГО ОТ ТЕЗИ ГРАЖДАНИ ВЕРОЯТНО НИКОГА НЯМА ДА ВИ ПОСЕТЯТ ЗАВЕДЕНИЯТА ПОРАДИ ЛИПСА НА СРЕДСТВА !!!СЕЛСКИ ХИТРЕЦИ.
31.
yf ke mwiudje uf;ekjd,d dd
19.01.2020 21:26:16
0
0
/rpkei;ekr
30.
ДО РЕВЯЩИЯ ""БИЗНЕСМЕН""
19.01.2020 21:22:08
3
8
Уважаеми господине пазарната икономика е катао ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР!!!!Проблема ви е че сте много СПРЯМО КОЛИЧЕСТВОТО КЛИЕНТИ !!!!!ФАКТ Е ЧЕ НИКОЙ РЕСТОРАНТЬОР НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМИ АКА ИМА КЛИЕНТИ КОИТО ДА МУ ПЪЛНЯТ ПРОЦЕНТНО /месечно или годишно /ЗАВЕДЕНИЕТО!!!!!Е няма клиени за всички///НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ФАЛИРА !!!!!Това е реалноста господа ""БИЗНЕСМЕНИ""!!!Вие в момета искате буквално да БРЪКНЕТЕ В ЧУЖД ДЖОБ//дави дадът пари на гражданите от хазната ПАРИ НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ МНОТО ОТ КОИТО ДОРИ НЕ СТЪПВАТ В ЗАВЕДИЕНИЯТА ВИ!!!!!!!!!!ЗАСРАМЕТЕ СЕ НЕ БЪДЕТЕ СЕЛСКИ ХИТРЕЦИ!!!!!
29.
Американски Простак
19.01.2020 21:14:59
3
7
Отново се намесвам спрямо господата, които ми изкарват някакви си смешни заплатки от 800 лв, които раздавали, все едно са Месията на този свят. Отговорете ми как аз да дойда и да ви дам пари на вас, след като ми използвате имитиращ продукт, евтини домати и краставици, а за олиото и зехтина, оцета всъщност, който използвате са долнопробни. Айде, моля, изкупувате евтина стока и ми бухате салата от 7-8 лв Шопска! Как да дойда. Ми няма. Не е важно, кой бил заплатаджия, кой не бил. За чий ще платя за домати и краставици със себестойност 70 стотинки и видиш ли ти оцета, който не сме вкарвали в сметката - литърът му е 60 стотинки на едро.
28.
Abc
19.01.2020 21:07:19
2
17
В нормалните страни големите данъци идват от едрите риби. Тук обаче е обратното държавата разчита на средните и дребните, а на големите мангизите изтичат в чужбина.
27.
Свободомислещ
19.01.2020 20:57:40
1
12
Мнооого държавни чиновници, за да се защитят щатовете, трябва да си за работят заплатите.
Резултата е налице, единия от браншовете реагира, предполагам с основание.
Контролните органи са малко в повечко за страна с не добра икономика.
26.
От бизнесмена
19.01.2020 20:18:24
17
1
Ей го пак Бургас 23-ти ТЪПАН ЧЕТИ МИ ДОЛНИЯ КОМЕНТАР. Така можеш да си калкулираш шопската само у вас като си пазарил от лауфланд хахаха и ти я нареже женати!!! Хал хабер си нямате що е то бизнес колко здраво дупе ти трябва да излезеш и да се изтупаш от талажа!!!
25.
От бизнесмена
19.01.2020 20:18:17
1
4
Ей го пак Бургас 23-ти ТЪПАН ЧЕТИ МИ ДОЛНИЯ КОМЕНТАР. Така можеш да си калкулираш шопската само у вас като си пазарил от лауфланд хахаха и ти я нареже женати!!! Хал хабер си нямате що е то бизнес колко здраво дупе ти трябва да излезеш и да се изтупаш от талажа!!!
24.
Бизнесмен
19.01.2020 20:13:45
6
9
Често чета коментарите и много рядко пиша понеже (не искам да обиждам никой всеки си вади хляба както може), но повечето коментари са написани от заплатаджии. Та коментар 10 ме предизвика да пиша както и Петър който е много в час с нещата! 10-ти ти и повечето от вас не са готови да си платите заплатите и осигуровки на 100%. Какво имам предвид понеже много от вас няма да ме разберат. Значи една шопска салата струвала бургазлия 15-ти 7.00 лв домата няма да го коментирал примерно 0.50 лв ами краставицата,сиренето, олиото с което ще я подправиш, да не говорим кой ще ти я направи, сервира и тн. Така продавам я 7.00 лв плащам заплата 800.00 лв и минимални осигуровки 250.00 и печеля 1.00 лв чиста печалба след ДДС, короративен данък, данък дивидент ако изобщо си чувал за тия данъци! И си ядеш салатката за 7.00 лв и не виждаш всичко това което ти описах. Реално какво искаш ти ? Да получаваш не 800.00 а 1 500.00 да караш и ти кола от 150 бона да добре и аз искам от 300. Добре плащам ти желаната заплата и осигуровки! Обаче ти ще си платиш ли шопската салата от 12.00 лв или няма да можеш да си я позволиш защото имаш лизинг тоя месец? Добре но при тази цена от 7.00 лв съм вътре и затварям заведението понеже ти нямаш 12.00 лв или ти се свидят галиш брадата и викаш много скъпо! Какво се получава ти няма да вземеш и 800.00 лв и ще умреш от глад понеже това не е само в ресторантьорския бизнес, а масово във всички дребни и средни бизнеси. Само плюети, защото сте от другата стана! Ами стани и ти бизнесмен бе кой те спира стани наеми хора работи карай коли купувай яхти и продавай в твоите заведения шопска по 2.50 аз ще съм ти редовен клиент и още ще ти доведа! Стига си съргал талаж в скапания завод!!! Давай ти си човека...
23.
Бургас
19.01.2020 19:56:41
2
10
Намесвам се в полемиката.Калкулирайте ми една шопска салата.Доставни цени на продуктите и продажна цена.Колко е маржа? Доставни цени на алкохола и продажни.За това иде реч -криене на оборот!!!
22.
Петър
19.01.2020 17:36:18
3
6
10-ти,
Печалбата им идва от професионално отношение! Субективно, както и твърдението ти! Печалбата им е от разликата колко му дават, и върху колко го осигуряват! Това го знаят всички, в т.ч. и Държавните институции, които ги издържаме от данъците!
За кои пенсии речиш чадо?
Реалното заплащане зависи от много неща, и една от пречките пред реализацията им е ДДС ставката, както го каза някой от коментиращите!
Не знам де ги виждаш тези 300% надценка!
Ако я има някъде, то 200% отиват за корупция (държавни служители, а не частни тарикати).
Доколкото не ти е известно заплащането е част от нея!
Не знаех, че говорим за пенсионната система!!!
Касовия апарат те прави професионаленнресторантьор?
21.
1
19.01.2020 17:13:50
1
16
Донякъде са прави от бранша, защото НАП се фокусира върху тях от няколко години, а в същото време други браншове са погалени с перце. Типичен пример е строителството с укриване на ДДС за милиони, както и осигуровки за милиони нали никой не вярва че някой работи в строителството за 500лв,да не говорим за строители които и през живота си не са чували за данъци и осигуровки ама перат по една торба пари на месец просто работейки на черно, целият балкан общо взето работи само на черно тук там някой заблуден ако има. Та тези хора лев не внасят в държавата даже с цялата си наглост си теглят и детски, обезщетения за самотни майки, за първокласници и каквото им се полага, като разбира се НАП явно си затваря очите. Същата е ситуацията и с целият 5-ти км - като се започне от стотици нерегистрирани сервизи за ремонти, складове за камъни, дървен материал, автокъщи, тези хора лев не дават, така че абсолютно са прави да даже вече е крайно време тези да си ходят защото не се трае.
20.
haaa
19.01.2020 17:05:36
8
12
Всеки селянин стана кръчмар Като не ви отърва да плащате данъци отивайте да бачкате някъде какво само мърморите
19.
Простак
19.01.2020 17:04:43
6
13
Да, затова ли ми бухат огромната сметка. Айде, моля, голяма част ми готвят с полу-фабрикати, салатата-8 лева а е с имитиращ продукт. А после репресия. Каква репресия или по-скоро имаме люде с никакъв опит в ресторантьорския бранш, които са решили за една година да си купят кола за 100 бона...
18.
LSFC
19.01.2020 16:50:03
4
16
Прави са хората,стига с тоя данъчен рекет,от години данъци,данъци,лицензи и кво=цъфнахме и вързахме с тия данъци,къде отиват тия пари,направи ли се нещо с тях-нищо,смъкват и последния лев от хората за да създават за милиард некво смешно министерство или купуват стари самолети
17.
Hijo
19.01.2020 16:49:37
11
5
Нищо ви няма.плащайте си данъците
16.
Българин
19.01.2020 15:40:19
3
22
Без ДДС за хранителните материали и лекарствата. Патентен данък за различните бизнеси и мащаби. Не е толкова трудно май... Спрете да убивате работещите хора ! Направете го по-лесно и достъпно за всички , не само да се хвалите по телевизията на кое място сме били ,ами по качество на живот сме на последно място ,което трябва да се промени. НАП имали с 650млннлв повече от прогнозирането и с какво се подобри живота на хората с това ? Смърт за всички българоубийци!
15.
бургазлия
19.01.2020 15:31:15
5
17
в кулинарните предавания често споменават правилото за ресторанти х 3......Т.Е.-една ракия ти струва 1 лев.продаваш я на 3,като с 1 лев си я плащаш,1 лев отива за разходи и 1 лев ти е чистата печалба.айде сега някой ресторантьор да защити тази формула с 200 грама картофки за 4 кинта,10 кръгчета калмари за 10 кинта или 400 грама(ама друг път)шопска салата за 7 кинта(за летните цени на доматите няма да питам).............и само това да е
14.
10
19.01.2020 15:04:08
9
18
Извинявай, ама доста си кух. Чак дрънчиш. Някога през живота си изкрал ли си 1 лв с бизнес или винаги си на заплата. В Турция и Гърция съм ходил повече пъти отколкото ти в родното си село. Касови бележки като видиш в Турция, снимай я и я пусни в интернет. Гърците допреди 2-3 години ти пишеха сметката на хартиената покривка на масата. Още го правят на някои места. Като за начало попрочети малко икономически учебници преди да философстваш - в определени размери сивата икономика е полезна за развитието на едно общество. Ама цървул трандафор не става, нищо че се опитваш да избягаш от себе си.
13.
СЪВПРОС
19.01.2020 13:32:12
3
3
ЗАЩО ФЛАГМА ОБЪРКА ЗАГЛАВИЕТО- Бранша излизат на протест, държавата ги репресира.
12.
СЪВПРОС
19.01.2020 13:32:11
2
3
ЗАЩО ФЛАГМА ОБЪРКА ЗАГЛАВИЕТО- Бранша излизат на протест, държавата ги репресира.
11.
СЪВПРОС
19.01.2020 13:32:11
2
4
ЗАЩО ФЛАГМА ОБЪРКА ЗАГЛАВИЕТО- Бранша излизат на протест, държавата ги репресира.
10.
До Петър
19.01.2020 13:31:47
11
50
А ти знаеш ли г-не как се формира бюджета на една държава?А знаеш ли как в Турция и Гърция всички в турист.бранш,че си плащат данъците?А знаеш ли,че от данъците се плащат пенсиите на баба ти,на дядо ти,на майка ти и на бащата ти?Водиш служителите си на минимална заплата,надценката ти е 300%,криеш оборот!!Печалбата ти е от неплащане на нормални заплати!!Ресторантьорството е призвание,усет и вдъхновение,а не до вчера шофьор,днес ресторантьор!!Включи си касовия апарат,вкарай творчество и импровизация в менюто и си готов!!Всеки може да пържи картофи и цаца!!!!
9.
До номер 8
19.01.2020 13:23:38
7
21
Деди-педи, ти като пасеше овцете по баирите на Странгята, не беше и чувал за ресторанти, къде си седнал да даваш мнение.
8.
демократ
19.01.2020 12:57:13
25
10
Голям праз!За какво са ни гадните комунистически ресторанти,да ги закриват!Сега си имаме банани,фейсбук и интернет,а при тъпите комунисти хората ходеха по ресторанти и даже правиха сех...пфу комундета!
7.
Asas
19.01.2020 12:52:00
6
23
Ножът е опрял до кокала за дребните предприемачи. Но скоро ще дойде видов ден за шайката. Ония хипопотам ще си получи заслуженото.
6.
Петър
19.01.2020 12:33:56
9
24
Мислещ,
Касови бележки не могат да се издадат преди да си консумирал дадена услуга, но угодно се затварят заведения за неиздаване докато проверяващите си ядат гозбите!
Издаването на касова бележка не е обстоятелство да твърдиш, че някой не е тарикат!
Ко,
Не знам да има контрол над сивия сектор! Ако го имаше, то той щеше да е в пъти под сегашните нива!
Според твърдението ти, всички ресторантьори са мафиоти?!
Тези, които Управляват Държавата сучат от граждани, и бизнес за собствените си пороци, и го задължават (данъци)!
Ако данъците отиваха за нуждите на обществото, и неговото благополучил, то отдавна нямаше да има нужда от тях!
Сбъркано е понятието за данъчно облагане на Управляващите нам, а още по-сбъркано е схващането за нейното приложение!
Знаеш ли за какво отиват данъците?
5.
VALERIAN
19.01.2020 12:25:55
22
28
До 1 мислещ си ама по добре спри че аман П*****си една дъска не си заковал в живота си , ресторантьорството бизнесите свързани с туризъм са едни от най проверяваните от всевъзможни институции и всевъзможни изисквания, държавната машина непрекъснато тероризира малкия и средния бизнес , но големия и корпоративния не се закача защото зад него седят фигури наши и ваши,до кога ? Вижте как се прави бизнес в Гърция и Турция вижте как е тук вище на какво ДДС работя вижте нас,Държавата ни унищожава това е истината
4.
до 1 платена статия
19.01.2020 12:23:11
8
24
ОЧАКВАНА С НЕТЪРПЕНИЕ ОТ ""РЕСТОРАНТЬОРИТЕ""КАК ХОРАТА ЩЕ СЕ ВТУРНАТ ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ!!!ДА АМА НЕ!!!!А ФЛАГМАН ГИ ПОДПОМАГА С ВОТА НАТИСКАШ ОТРИЦАТЕЛЕН ОТЧИТА ПОЛОЖИТЕЛЕН!!НЯМА ЛОШО ЩЕ ВЗЕМАТ КИНТИ!!
3.
ko
19.01.2020 12:14:45
14
46
Нещо са им сбъркани понятията на ресторантьорите. Нима контролът срещу сивия сектор е репресия?
2.
гражданин
19.01.2020 12:05:27
14
21
Адмирации за идеята точно в денякогато еискания ВОТ на правителството .Желателно дсички Софиянци да излязат пред Народното събрание и със своя протест за промяна да подкрепят искания ВОТ
1.
мислещ
19.01.2020 11:59:27
28
49
Алооо ресторантьорчетата,данъчните затварят обекти най-вече заради неиздадени касови бележки,така че ако не искате да ви затварят...ми чукайте всичко на апарата бе тарикати !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори