×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ердоган покани Борисов и Путин на откриването на "Турски поток"


Ердоган покани Борисов и Путин на откриването на "Турски поток"
В петък премиерът Борисов направи обиколка на строителството на газопровода в българската му част
04 Януари 2020, Събота, 21:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Поканата е била изпратена дни преди началото на 2020 година - на 29 декември

Министър-председателят Бойко Борисов е получил покана да присъства на церемонията по официалното откриване на „Турски поток“ от турския президент Реджеп Ердоган. Това заявиха от пресслужбата на Министерския съвет, цитирани от "Труд". „Има покана, но все още не е потвърдена“, коментираха още от „Дондуков“ 2. Поканата е била изпратена дни преди началото на 2020 година-на 29 декември. Както е известно, на официалната пускова церемония, която е насрочена за 8 януари, ще присъства и руският президент Владимир Путин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков вече съобщи, че сред основните акценти в работния план за 2020 година на Путин е точно визитата в Турция на 8 януари. Както и че освен газовите доставки, държавните ръководители на двете страни ще обсъдят ситуацията в Сирия и кризата в Либия. Още на 27 декември турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Денмез заяви, че „въвеждането в експлоатация на „Турски поток“ ще направи Турция незаменим фактор на международните пазари, тъй като газопроводите ще се движат както от изток, така и от север“. Денмез обяви и мощностите на „Турски поток“-15,75 млрд. куб. м. газ за година. В петък премиерът Борисов направи обиколка на строителството на газопровода в българската му част. И заяви, че 45 минути е летял над готов участък. Министър-председателят пое ангажимент до края на май България да е готова с проекта, както и че е готов да изпрати видеокадри на Владимир Путин от строителството. Повод за последното бе упрекът на държавния глава на Руската федерация от 4 декември м.г., че страната ни бави строителството на съоръжението. Пак в петък, по време на обиколката си, Борисов съобщи, че на 8 януари у нас пристига зам.-държавният секретар на САЩ. Това означава, че ако Борисов приеме поканата на Ердоган за церемонията, ще трябва да съчетае в един ден домакинство на високия гост от Вашингтон с визита в Турция и разговори с руския президент Владимир Путин и с турския държавен глава.


В категории: Политика


13
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
13
Коментара по темата
13.
ХХ
05.01.2020 20:20:07
0
3
@11
Преди беше много по скъп. Сега е въпрос на пазарене и транспорт.
12.
XX
05.01.2020 20:17:34
0
3
@8
Тук си прав, дернев! И унгарците и поляците го правят. Чехите няма да ги коментирам, но ние сме си безродни ибрици...
11.
Djaro
05.01.2020 18:04:49
0
2
sega SAMO GLEDAITE...kak Razboiko 6te otkaje pokanata.....6toto NA4ALNIKA ot Amerika idva da mu dade NOVI INSTRUKZII....KAK DA UNI6TOJI BULGARIQ,po-burzo i po-lesno?????6te kupuvame ruski gaz---s TURSKATA MU NADZENKA.....KOE NE RAZBRAHTE???drugiq variant e AMERIKANSKI 6ISTOV GAZ...dva pati i polovina ПО-СКЪП.
10.
8
05.01.2020 17:35:54
0
3
Дa видим дали няма да се окаже, че от целия газопровод само нашата част не е готова.
9.
М да...
05.01.2020 11:18:34
0
7
Освен снимки, направени от въртолета, с който се разходи, тиквата ще разкаже на Путин колко много тръби ще се положат по трасето...цели 18 хиляди...Никой не е разбрал до сега колко са тръбите...!!! Нито в Турция, нито в Сърбия не се сетиха да броят тръбите, те направо си построиха газопровода в техните участъци! Да ги ожали човек!
Срамувам се от нашия "премиер"...!!!
8.
Дернев
05.01.2020 10:51:48
0
5
Времето на двата стола изтече. БГ, а и ЕС, трябева да избррат европейски или атлантически ще бъде. С последните събития в Близкия Изток, на нас европейците, трябва да ни е станако ясно, че мир и сигурност в Европа няма да дойдат от вън. Това зависи сами от нас. Единна, силна армия по най-бързият начин и заедно с Русия прекъсваме чуждите апетити към нас. Европа на европейците. Това е нашата сила и сигурбист. А и тази на света. Сега всипко зависи от нас европейците. Само хода на времето не. А рой е много по-бърз ит това което су мислят в Брюксел. Източно европейците трябва да им ускорим мисълта и отворим очите да видат бъдещето. Тсм е решението и спасението. А не зад нас.
7.
777
05.01.2020 10:17:40
0
4
Не искам да съм на мястото на Бойко. Единият лети от изток, другия от запад и двамата чакат своето.
6.
Голямата Картинка
05.01.2020 07:44:10
2
13
Ние живеем в капитализъм. И то капитализъм не автентичен български, а наложен, компрадорски капитализъм – имаше такъв израз при изучаването на политикономията на третия свят. Т. е. ние сме обслужваща периферия на развития свят и голяма част от големите вериги са тук само да изсмукват национален доход. Така че основното е, че те имат тук голяма печалба и то за сметка на населението.Държавата сама по себе си нищо не значи. Къде са хората, които контролират тази държава – аз така ще задам въпроса. Защото голяма част от средния българин като каже: „Ама, къде е държавата?“ - той сваля от себе си отговорността. Ти си отговорен, че си допуснал да има такава държава – със своето мълчание, със своя страх, със своя мързел, със своята инертност, с това, че ти участваш волно или неволно в този маскарад. И съвсем закономерно имаш сега тези резултати. Но, това на средния българин не му изнася, защото тогава се повдига въпроса за неговата отговорност – житейска, лична и т.н. Защото е много удобно да се говори за лошите политици и за добрия народ.Тези политици са фокуса на самия народ.
5.
XX
05.01.2020 00:21:30
3
4
Кой знае, колко се е молил на козяк бокичът, да излязат с новина, че точно на 8ми чиляк на губернаторите ще идвс у нас...
4.
Пещерняк
04.01.2020 23:53:18
6
10
Поздравявам Боко със стихотворението от Д. Богданов

  
Депутат, софра, запой.
Преход, пасмина, застой.
Болни, доктори, рушвет.
Кмет, корупция, разцвет.
Безпорядък, рев, искри.
Алкохол, жени, псувни.
Цици, интернет, Айфони.
Бизнес, спонсор, милиони.
Обир, банка, далавера.
Ред, полиция, химера.
Път, поръчка, магистрала
Катастрофа, вой, раздяла.
Улици, ремонт, павета.
Кражби, сеч, екодървета.
Фирми, призраци, офшорки.
Евро, сметки, уговорки.
Избори, елит, управа.
Шок, пародия, държава.
Изход, бягство, терминал.
Народ, история, финал…
3.
Балкански Турчин
04.01.2020 22:24:15
5
5
Само Ердоğан
2.
Smith
04.01.2020 22:04:52
4
4
Путлер изобщо няма да обърне внимание на продажните помияри, които махат с опашка след като са изпълнили заповедта. Затова им се плащат рушвети и подкупи на ГЕРБ-ДПС-Лъжепатриоти, за да продават българския интерес и да обслужват каквото им спуснат от Кремъл! Най-много да прати някой като Гундяев, че да им набие канчето снизходително.
1.
Тетрадка
04.01.2020 21:56:01
2
8
Нашия ще ги излъже и се връща
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори