×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал в УМБАЛ-Стара Загора, температурата във ВИП стая за новородени паднала до 15 градуса


Скандал в УМБАЛ-Стара Загора, температурата във ВИП стая за новородени паднала до 15 градуса
Родителите на 9-дневното бебе демонстрират финансова мощ, която не ме интересува, защото аз съм тук, за да отговарям за живота на всички новородени, каза проф. Петрана Чакърова от УМБАЛ Стара Загора
03 Януари 2020, Петък, 09:24 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Ръководството на клиниката обвиниха родителите на 9-дневно бебе, което било настанено в стаята, че лошо отношение към персонала, демонстрирали финансова мощ

Температура във ВИП стая за новородени в старозагорската болница пада до 15 градуса. Това разкри майка, чието 9-дневно бебе е било прието за кратко в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ – Стара Загора.

Анелия Драголова разказа пред Нова телевизия, че се наложило синът й да постъпи в болницата, след като бебето се задавило. „За секунди посиня. Започна да му излиза пяна от устатата и бе прието по спешност в болницата. В линейката още се наложи да бъде аспирирано, тъй като спря да диша. Благодаря на екипа, който спаси сина ми!“, заяви жената.

След настаняването им жената установила, че парното работи на определени интервали. Сутрин и вечер има и температурата се поддържа около 19-20 градуса, но когато го изключат, пада до 15 градуса, уточни Драголова. От ръководството обяснили, че точно в онзи момент лечебното заведение преминавало към друга система за отопление – такава на газ.

„40 минути чакахме да дойде педиатър, за да го прегледа. Обясниха ни, че бебето трябва да бъде настанено в интензивно детско отделение и веднага след това задвижиха нещата. Настаниха ни в интензивния сектор в стая. Бях придружена от майка ми“, разказва Анелия. 

Проф. Петрана Чакърова, която е ръководител на Педиатричното отделение, обясни, че първоначално детето е било насочено към Неонатологията. Майката обаче отказала момченцето да бъде настанено там, защото не се приемали придружители. 

Когато има риск за живота това ли е най-важното – да качим снимки в социалните мрежи, за да покажем колко сме грамотни, попита проф. Чакърова. 

„Може и да е била 15 градуса температурата, но цикълът на отопление, за да стане денонощен, трябва да бъде газифицирана болницата. Това се е случило през този ден, защото е имало авария в приземния етаж, но печка е предоставена. Влизайки вчера, намерих една безобразна стая, имаше една кана, в която вреше топла вода, за да си прави млякото, след като млечната кухня е на два метра“, добави тя.  

Медикът се оплака от лошо отношение към екипа от страна на родителите на бебето. Те пък обясниха, че решили да направят случая публично достояние, за да помогнат на болницата да получи адекватно финансиране и да разреши проблемите си.

„Вчера заварих един изнервен персонал от безобразното държание на родителите на бебето. Те демонстрират финансова мощ, която не ме интересува. Аз съм тук, за да отговарям за живота на децата. 
 


В категории: Стара Загора


16
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
16
Коментара по темата
16.
Божана
07.03.2020 15:40:49
0
2
тая жофра не става за нищо
15.
х
05.02.2020 12:47:08
0
5
ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ –СТАРА ЗАГОРАМЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТКатедра Медицинска физика, биофизика, рентгенология и радиологияД-Р МИТКО АТАНАСОВ МИТЕВВИРТУАЛНА БРОНХОСКОПИЯ С МУЛТИДЕТЕКТОРЕН КОМПЮТЪРЕН ТОМОГРАФ.......За периода от април 2013 дофевруари 2017година е направена обработка и изследване по метода на виртуалната бронхоскопия (VB) с мултидетекторен компютърен томограф (MDCT) общо на 271пациента...... Няма нито един прегледан пациент ...
14.
х
05.02.2020 08:31:07
0
5
Голяма работа, а пък д-р Митко Митев написа Научен труд, без да го е чел. Т.Е. той е писател, не читател.
13.
Хой
05.01.2020 08:15:41
0
1
Муфлооо
12.
Онзи
04.01.2020 18:06:24
1
3
Много,нагла тая Чакърова
11.
Ивелин
03.01.2020 18:26:17
1
6
Точно тази проф.Чакърова преди 7-8 години постави на дъщеря ми диагноза
Остра лимфенообластна левкемия ,може да си представите какъв стрес изживяхме.Прати ни в детска онкология в Пловдив и много държеше да направят пункция на детето ми.Когато пристигнахме в болницата,детето беше много жизнено и лекарката само каза:Това дете не може да е болно от Левкемия,това са поредните глупости на Чакърова.Така се и оказа,детето си беше здраво просто от антибиотика който е пила са променени показателите.
Мислех да я съдя за нанесени психологически щети,но бях толкова щастлив ,че и теглих една Майна.Мъжът и и той лекар,че и синът.
Некадйрници,за бене са.
10.
Ивелин
03.01.2020 18:26:12
2
3
Точно тази проф.Чакърова преди 7-8 години постави на дъщеря ми диагноза
Остра лимфенообластна левкемия ,може да си представите какъв стрес изживяхме.Прати ни в детска онкология в Пловдив и много държеше да направят пункция на детето ми.Когато пристигнахме в болницата,детето беше много жизнено и лекарката само каза:Това дете не може да е болно от Левкемия,това са поредните глупости на Чакърова.Така се и оказа,детето си беше здраво просто от антибиотика който е пила са променени показателите.
Мислех да я съдя за нанесени психологически щети,но бях толкова щастлив ,че и теглих една Майна.Мъжът и и той лекар,че и синът.
Некадйрници,за бене са.
9.
Цанко
03.01.2020 17:17:34
1
1
На къв език шпрехите в тоя сайт? Прочетете си публикацията! Пфу.
8.
*********
03.01.2020 16:09:32
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Случаен
03.01.2020 15:49:04
2
8
до коментар №3 - Предлагате първо да се Оведоми майката за условията и, ако тя не ги хареса, тогава да си търси друго място за лечение? И като как е измамена майката? Като е спасено бебето и? И вместо да давате съвети и да обиждате работещите от които не зависи материалната база, да бяхте излезнали нееднократно пред управляващите ни и да им поискате сметка. Стойте си в къщи на 30 градуса и лукс обстановка и се лекувайте от Бг мама, например.
6.
Пазарджиклия
03.01.2020 14:40:59
4
18
Анелия Драголова - нагла, нахална и неграмотна кифла учи лекарите как да си вършат работата.
5.
До многознаиковците
03.01.2020 13:39:47
2
12
И за битовите условия ли са виновни работещите в отделенията? Вероятно и за липсата на култура в отношенията на родната на пациентчето към хората от чиято грижа, знания и опит имат нужда? Ти, да видиш, за да получена болницата по-добро финансиране... "Пътят към ада е осеян с добри намерения". Получиха си 5-минутката,
4.
проф е сор/и
03.01.2020 12:08:24
7
12
Тая измислена професорка знае ли колко е 15 градуса? Да дойде у нас да и пусна да се изкъпе под душа със студена вода. Ако някой не знае, около 12-14 градуса е температурата на студената камчийска вода, която тече от чешмата. Била отговаряла за живота на детето... Новородено на 9 дни ще го държи на 15 градуса. Тия са съд. Преди години така отопляваха новородени с едни силиконови торби с вряла вода и когато една така се пръсна детето беше със сериозни изгаряния. Такива условия в здравеопазването няма и в Нигерия. Ако искате можете да проверите колко напред са вече африканските държави с оборудването на болниците си.
3.
България бедна?
03.01.2020 12:00:24
12
15
Бедна, ама друг път! Ако в България, не се краде ще бъде Скандинавия. Това е жестоката истина. А тази лекарка да се оправдава, че минавали на друг цикъл на отопление и за това било 15 градуса е наглост. Има нещо много елементарно в такива случаи, когато лъжата е опашата. Просто се оведомява предварително, че темперарурата е по-ниска поради това и това,и се слага по една табела или бележка на вратата на отделението. Ама как да стане, като това е постоянно, но просто другите са мълчали, а тази майка не търпи да я мамят.
2.
до Таня с коментар от Фейсбук
03.01.2020 10:46:55
4
13
Когато става въпрос за живота на детето ти, разбира се, че ще имаш право на мнение и ще искаш най-доброто. Натиск трябва, точно както правят родителите, за да тръгнаш нещата в държавата както трябва. Да не мислите, че на запад, за да получат добро отношение нещата са станали от самосебе си. Искове, плащане на големи обезщетения и вече лекарите и медицинския персонал мисли какво прави.
1.
Закалявате ли ги ве
03.01.2020 09:54:42
15
15
Мърши закривайте държавата че ми е жал за вас !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори