×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Кандидатът за общински съветник Христо Георгиев предлага пет стъпки за по-добро бъдеще на Карнобат


Кандидатът за общински съветник Христо Георгиев предлага пет стъпки за по-добро бъдеще на Карнобат
Христо Георгиев е роден и израснал в Карнобат. Познат е като открит и честен човек на когото може да се разчита
22 Октомври 2019, Вторник, 09:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Подкрепял съм и ще подкрепям всяка добра идея за Карнобат, ако е в интерес на хората и да е мотивирана от вносителите, каза кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Христо Георгиев

Засилен контрол от общинска охрана, подобрена спортна база с адекватно управление, оптимизиране на сметосъбирането и почистването на града, спазване на обществения ред в Карнобат и повече прозрачност при разходването на публични средства. За това ще настоява кандидатът за общински съветник от ПП ГЕРБ Христо Георгиев, който е с преференция 112 в листа №43.

Христо Георгиев е роден и израснал в Карнобат. Той е зам.-директор на СУ „Христо Ботев“, има безупречна професионална биография. Познат е на карнобатлии като открит и честен човек на когото може да се разчита. Думата му тежи, заради това обещанията му в кампанията са реален ангажимент, който той поема към своите съграждани.

Христо Георгиев разкри пред Флагман.бг своята визия за Карнобат, в която се наблюдава последователен подход и изключително мъдра политика.

„Част от наредбите на Общината се отменят от прокуратурата. Затова е нужно широко обсъждане. Необходимо е всички наредби да минават през истинско обществено обсъждане, а не законът да се спазва фиктивно - като се поместват на сайта на общината, при това на места, където са трудно откриваеми и след изтече 14-дневният срок – готово „Пито-платено“, както има такъв израз.  Нужна е повече прозрачност“, категоричен е Христо Георгиев.

Кандидатът за общински съветник от ПП ГЕРБ заостри вниманието и върху друг проблем – има изградени няколко спортни съоръжения в Карнобат, но те в момента са в окаяно състояние и застрашават здравето на ползвателите.  Управлението на спортната инфраструктура определено куца на Карнобат и това води до трайно съсипване на базата в Общината, подчерта той.

Спортните съоръжения на площад  „1-ви май“ са  разрушени, а толкова много деца идваха да играят.  Сега се ползват единствено за разходка на кучета. Зададат ли се избори, лъжат хората, че за пространството там има проект и само басейн не се обещава, а едни площадки не могат да опазят“, допълни Христо Георгиев.

Той алармира, че откакто са изградени съоръженията на стадиона, не е упражняван ни най-малък контрол по събирането на такси и стопанисването му. Георгиев е категоричен, че трябва да има управител, който да носи пряка отговорност за спортните съоръжения, както е във всеки друг град. Това ще гарантира най-малкото съхраняване на инвестицията за доста по-дълго време и значително подобряване на услугата. Георгиев посочва, че има немалко карнобатлии, които ходят да спортуват в други градове, защото условията са много по-добри.

Друг от важните акценти в програмата на Христо Георгиев е засиленият контрол при спазването на нормативните уредби. Той е категоричен, че като общински съветник може да изисква по-добра работа и да извършва контрол над дейността на ръководителите на общински предприятия, чийто принципал е точно ОбС.

Изключително занижен е контролът в общинското предприятие БКРД, което разполага със значителни средства и ресурс, но на практика хората от общината не са доволни от дейността му. Един от сериозните проблеми в града са мръсните улици, занемарените детски площадки  и липсата на зеленина. За изминалите 12 години наблюдавам, че се изсичат уличните дървета, а на тяхно място не се засаждат нови или ако има такива, те се броят на пръстите на едната ръка“, отбелязва Христо Георгиев.

Той допълва, че изключително лошо впечатление прави и градският пазар, покрай улица  „Москва“ . „Въпреки че бяха похарчени немалко пари,  Карнобат не разполага с пазар, който да удовлетворява търговците и техните клиенти“, категоричен е кандидатът за общински съветник.

Георгиев ще настоява в комисиите по обществени поръчки и търгове да влизат общински съветници, за да има по-голяма прозрачност на дейността на Община Карнобат.

Христо Георгиев е категоричен, че има нужда от оптимизация на работата на общинските съветници. От изключително значение е те сами да внасят докладни, за да не бъдат разглеждани само предложенията на администрацията, кмета и председателя на Общинския съвет. Необходимо е също така докладните да се разглеждат от всички комисии.

В комисиите трябва да се чуват различни становища, да има дебат с участието на представители на общинската администрация. Трябва да се разискват въпроси от дневния  ред  и да се стига до консенсус по важни за хората проблеми. Защото Общинският съвет и общинската администрация имат едни  цели и една кауза, и трябва да водят открита политика в името на гражданите на община Карнобат“, категоричен е Христо Георгиев.

Друга интересна идея на кандидата за общински съветник от ПП ГЕРБ е създаването на Младежки съвет в Карнобат. Подобна практика има в редица други общини, където младите хора се събират, анализират и дават идеи за бъдещето на града си. Това ги ангажира с обществения живот, а често предложенията им са изключително добри, показва практиката в други общини, където функционира Младежки съвет.

„Въпреки че изборът на голяма част от съветниците е политически оцветен, то като част от този важен за управлението на общината орган, всеки един от тях трябва да остави на заден план партийните интереси и да РАБОТИ за решаване на настоящите проблеми и за доброто бъдеще на хората в община Карнобат, загърбвайки политически пристрастия и лични интереси. Без значение коя политическа сила предлага положителна идея за развитието на Карнобат, ако е достатъчно добре мотивирана от вносителите и е в интерес на хората, аз ще я подкрепя и работя за реализирането й“, обещава Христо Георгиев.

Той води преференциална кампания за влизането си в ОбС. Има ясна концепция и визия за развитие на родния си град. Категоричен е, че преференцията дава възможност на избирателите да се доверят на човек, който ще защитава техните права, ще решава проблеми им и ще има самочувствието да отстоява позицията си в ОбС, защото е пратен там по волята на гражданите.

Подкрепете Христо Георгиев с бюлетина №43, преференция 112!

Гласувайте за Христо Георгиев - листа №43, преференция 112

 
България Всички новини
Сузанита се пробва като актриса, играе във филм с Димо Алексиев Сузанита се пробва като актриса, играе във филм с Димо Алексиев

Ролята й не е главна, но е добра сцена, чрез която Сузито да покаже актьорските си заложби

Рецидивист задигна бижута за 8 бона от варненски мол Рецидивист задигна бижута за 8 бона от варненски мол

Срещу него се водят още две разследвания за обири

Защо съпругата и дъщерята на Венцислав Чамурджиев поискаха аутопсия на тялото Защо съпругата и дъщерята на Венцислав Чамурджиев поискаха аутопсия на тялото

Той е бил намерен мъртъв в сряда сутринта във фитнеса на собственото си имение в с. Маринка със стара рана на главата

Хванаха мървтопиян шофьор в Стара Загора Хванаха мървтопиян шофьор в Стара Загора

Пияният водач е на 40 години от котелското село Градец

Вдигат данъка на колите в Русе, защото Общината няма пари Вдигат данъка на колите в Русе, защото Общината няма пари

Градоначалникът най-напред ще поиска среща с финансовия министър Владислав Горанов и с премиера Бойко Борисов

Мъж вилня в класна стая в плевенско училище Мъж вилня в класна стая в плевенско училище

Въпросният крещял, вдигнал и хвърлил стол пред децата 

Полицията във Варна издирва 17-годишната Венелина Полицията във Варна издирва 17-годишната Венелина

Момичето избягало преди четири дни от дома си

Два тира се удариха на изхода на Велико Търново Два тира се удариха на изхода на Велико Търново

Пострадал е водачът на втория автомобил

Включете се в кампанията на Община Бургас "Засади дърво" Включете се в кампанията на Община Бургас "Засади дърво"

Бургазлии могат да засадят дърво в определени зони в града  и да се грижат за него

Топ пластичен хирург от Истанбул ще консултира безлатно в Бургас Топ пластичен хирург от Истанбул ще консултира безлатно в Бургас

Уменията и талантът на д-р Ерджан Демирба са високо оценени както в професионалните среди, така и сред артистичния, кино и бизнес елит в родината му

Порои в Гърция, реки преливат, затварят пътища Порои в Гърция, реки преливат, затварят пътища

Аварийните служби бяха ангажирани в отводняване на къщи, търговски обекти и обществени сгради в градчето Лименария на остров Тасос

Откриха насекоми на Марс с помощта на Кюриосити Откриха насекоми на Марс с помощта на Кюриосити

Марсианските гадини много приличат на нашите земни членестоноги

САЩ дават глътка въздух на Huawei САЩ дават глътка въздух на Huawei

Американски компании ще получат възможност да продават на китайския гигант

Хит или Шит: Гуен Стефани с бретон Хит или Шит: Гуен Стефани с бретон

Постна снимка с боб 

Шпионски скандал тресе Сърбия, има и българска следа? Шпионски скандал тресе Сърбия, има и българска следа?

Руски шпиони вербували сръбски агенти  

Намушкаха смъртоносно българка в Испания, подозират сина й Намушкаха смъртоносно българка в Испания, подозират сина й

Свидетел на престъплението е дъщеря й

Мицотакис: Положението в гръцките бежански лагери вече е „неописуемо“ Мицотакис: Положението в гръцките бежански лагери вече е „неописуемо“

Миграцията засяга целия ЕС и трябва да е приоритет на новата Комисия

Туск оглави Европейската народна партия Туск оглави Европейската народна партия

 Той бе избран с гласовете на 93% от делегатите

Напълняваш? Бар в Дубай ти дава безплатно питие Напълняваш? Бар в Дубай ти дава безплатно питие

Мотото на клуба е "Добре е да пълнееш"

Край на рахата: До 10 000 евро глоба за пушене в Гърция Край на рахата: До 10 000 евро глоба за пушене в Гърция

Вижте пълния списък на забраните в съседката ни

Бойко Борисов Бойко Борисов И ректорът на СУ беше единствен кандидат, пък нямаше протести Виц на деня Виц на деня - Скъпи, така ми омръзна всичко, такова еднообразие в с*кса... Хайде да си поиграем, например аз ще съм продавачката в магазина, а ти клиент.
- Добре, да опитаме. Добър ден, девойче! Имате ли сланина?
- Не!
- А-а-а, аз напипах...
Виц на деня Виц на деня - Какво мислите за камикадзетата?
- Ами тези хора са доста избухливи.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Оставете децата да вярват в Дядо Коледа. В крайна сметка, някои от вас все още смятат, че мъжът ви ще се промени...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори