×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С какво разполага прокуратурата срещу новата „група за рекет“ в Бургас


С какво разполага прокуратурата срещу новата „група за рекет“ в Бургас
Около хлебозавода на Стоян Колев и Евгени Митков се върти голяма част от досъдебното производство
Тема в развитие
Неприятен обрат в съда за Петър Биберов Прокурор поема Стоян Колев от Айтос, набедил е невинен бизнесмен в опит за убийство  МВР приключи разследване на опит за убийство на фалирал бизнесмен в Айтос Съдът реши: Биберов остава под стража, Йордан Ганев излиза срещу 30 бона гаранция Съдът пак остави Николай Мечков под стража Пуснати на свобода след обвиненията за рекет в Бургас се връщат в ареста Сигнал в МВР: Братовчед ми Стоян Колев има идея да инсценира, че е отвлечен от Николай Мечков (факсимиле) С какво разполага прокуратурата срещу новата „група за рекет“ в Бургас Два дни след ареста: Съдът пусна на свобода половината от новата бургаска „банда за рекет“ „3 в 1” досъдебни производства в 20 тома срещу групата за рекет от Бургас създадоха „невъобразим хаос” в съда Шестима обвинени в ОПГ след арестите в Бургас, спецпрокуратурата ги иска в ареста Огромен скандал! Мечков изнудвал фалиралия Стоян Колев от Айтос, възможно ли е затворникът Толупа да е член на ОПГ-то? Нова банда от стари кримки изнудвала крупни бизнесмени в Бургас и околните села 10 души са арестувани при спецакцията срещу групата за изнудвания в Бургас Извънредно! Арестуваха и Петър Биберов, спецпрокуратурата повдига обвинение за рекет и изнудване Бургас под полицейска блокада! Вървят масови арести, първи е прибран шефът на VTA Николай Мечков Съдебен изпълнител продава мелничния комплекс в Айтос на бизнесмена Стоян Колев Айтоският бизнесмен Стоян Колев: Бях в САЩ. Лъжат, че не са взели заплати в хлебозавода! Собственикът на хлебозавода в Айтос Стоян Колев е в неизвестност, работниците му са в паника
виж още
скрий
17 Октомври 2019, Четвъртък, 21:59 ч.
Автор: Флагман

Адвокатите атакуват основния свидетел Стоян Колев от Айтос заради спорната му репутация

ГДБОП и Специализираната прокуратура проведоха в понеделник зрелищна акция в Бургас. След арестите бяха повдигнати обвинения на седмина лица, сред които и излежаващият доживотен затвор в Стара Загора без право на замяна Стоян Димитров-Толупа.

Прокуратурата поиска постоянна мярка „задържане под стража“ за сочения за лидер Николай Мечков, както и за Петър Биберов, Златко Кънев, Милен Вълев, Кирил Тодоров и Йордан Ганев.

Съдът остави в ареста първите трима, но пусна скоропостижно останалите, което предизвиква въпроси за качеството на обвиненията и събраните доказателства.

Във вторник говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева обяви на пресконференция в София: „Досъдебното производство е образувано през август т.г. срещу организирана престъпна група, която била създадена с цел изнудване на крупни бизнесмени в област Бургас. Те били принуждавани със сила и заплаха да прехвърлят своя бизнес“.

Членовете на групата изнудвали собственици на търговски обекти, хотели, комплекси да сключват договори за охрана с фирми, физически управлявани от тях, обясни още прокурор Милева.

Какво обаче стана ясно на делото за мерките за неотклонение в сряда?

Основен свидетел, както се очакваше, е бизнесменът и политик от Айтос със спорна репутация Стоян Колев. Противоречивият имидж на Колев бе основна нишка в защитната теза на обвиняемите и техните адвокати.

Според обвинението Николай Мечков е повел организираната престъпна група още през септември 2016 г. и тя действала до арестите на 14 октомври 2019 г.

Някъде през март 2019 г. като свидетел се появил „субектът Стоян Пенчев Колев“, по описанието на адв. Иво Найденов. Той се оплакал, че му е бил отнет хлебозаводът в Айтос.

Документално обаче Стоян Колев нямал дялове там. Въпросният хлебозавод бил на фирмата „Фуд сток“ ЕООД, която през 2016 г. била собственост на братовчед на Колев – Евгени Митков.

Припомняме, че „Флагман“ през ноември 2016 г. съобщи за прехвърлянето на собствеността от Колев на Митков. Това стана по повод тежкото състояние на хлебозавода и оплаквания, че не се изплащат заплати на работниците.

Според сведения в кориците по досъдебното производство, някъде в края на ноември 2016 г., обвиняемият Златко Кънев се появил с още две лица в Айтос.

Кънев казал на Стоян Колев: „Босът те чака в твоя офис“. Босът трябвало да е Николай Мечков, както обясни адв. Иво Найденов.

Тогава на Колев било заявено, че трябва да прехвърли част от хлебозавода си, който иначе той не притежавал, на други лица.

Самият Златко Кънев направи необичайна пледоария в своя защита пред съдията.

„Не познавам това лице Стоян Колев. Никога не съм разговарял с него. Познавам го като гражданин, понеже съм млад човек, който чете медии“, посочи Кънев. Той е роден в Айтос, където дългогодишен общински съветник бе и свидетелят Колев.

„Той е всеизвестен убиец“, избухна Златко Кънев. Обвиняемият припомни, че Стоян Колев е осъждан за убийство на пътя.

Освен това бил заловен да управлява автомобила си без книжка.

Осъждан е и за измами с кредитни карти и ДДС, обясни още Златко Кънев.

„Той трябва да е в затвора, а не да си измисля глупости за мен“, посочи още обвиняемият по отношение на свидетеля, който пък твърди, че причинените загуби в резултат на рекета са в размер на 4 млн. лв.

Адв. Иво Найденов обаче посочи, че хлебозаводът е бил в изключително тежко състояние преди прехвърлянето на дяловете, докато сега бил стабилизиран.

Според него няма как да е имало принуда при сделката със завода, след като тя се върши пред нотариус.

Прокуратурата твърди, че дяловете са прехвърляни на подставени лица. Справка в Търговския регистър показва, че е имало движение по собствеността през годините през няколко души.

Адв. Найденов обвини прокуратурата, че не се е поинтересувала кой е свидетелят Стоян Колев. Според делото той бил обрисуван като честен гражданин, чийто завод бил отнет от някакъв подземен бос.

Само ден по-рано в Окръжния съд в Бургас стана ясно, че този „почтен бизнесмен“ е усвоил едни средства, които е трябвало да плати във фиска. По времето на този мастит политик и „виден“ общественик от Айтос, представител на една политическа сила, този хлебозавод се е сринал. Бил е задържан в Република Франция и е имал проблеми с френското правосъдие, защото там не харесват хора, които източват кредитни карти. Това е един български Остап Бендер, посочи адв. Иво Найденов – защитник на Николай Мечков и Златко Кънев.

Заради проблемите, които имал с правосъдието, Стоян Колев се срещнал, докато лежал в ареста, със Стоян Димитров-Толупа, стана ясно от пледоариите в съдебната зала.

Толупа пък му обяснил, че следва да се обърне към Николай Мечков, ако иска да разреши проблемите си с хлебозавода в Айтос.

Друга нишка на обвинението води към фирма за кредити, която според свидетел по делото – инспектор от МВР в Бургас, била ръководена от Мечков чрез Петър Биберов и Златко Кънев.

Още един свидетел – с инициали И. Р., се оплакал от репресия от страна на Кънев, който го заплашил, че трябва да върне кредит на стойност 2000 лв. Това се случило на 18 септември т.г. на ул. „Шейново“ (вероятно в Бургас).

Не познавам това лице. Извинявам се за думата, но откъде са „изровили“ този човек силите на реда. Сигурен съм, че и той не ме е виждал. И ако направим очна ставка, той ще си признае, че лъже и ме клевети, посочи обвиняемият Златко Кънев пред съда.

Той е обвинен, че тази година е репресирал и собственик на фурна на име Ахмед Мехмед в руенското село Люляково.

„Няма как! През 2019 г. аз не съм посещавал руенска община, камо ли Люляково. Не познавам нито това лице, нито който и да е от Люляково“, каза още Златко Кънев.

Според прокуратурата в началото на 2019 г. Мехмед бил принуждаван да вдигне цената на хляба, както и да не продава самуни под 600 грама.

Географията на предполагаемите престъпления стига и до селище на име Белослав. Там изгоряла фурна, за което пак е обвинена групата около Мечков, стана ясно от думите на адв. Иво Найденов.

„Има ли поне данни за досъдебно производство за фурната в Белослав“, попита адв. Найденов. „Твърдя, че има и че е доказано с експертиза, че е имало късо напрежение, в резултат на което е възникнал пожарът. Нека прокуратурата да ме обори“, призова защитникът на Златко Кънев и Николай Мечков.

Петър Биберов пък е обвинен, че сплашил управителка на туристически обект.

Според адвоката на Биберов заплахи не е имало. Неадекватни вещи лица обаче посочили, че бил налице „реален страх“.

Друг свидетел – репортерът Борислав Пенков, бил заинтересовано лице, тъй като водел съдебна битка с Петър Биберов. Затова и неговите показания не следвало да бъдат кредитирани.

Редовният свидетел Кольо Бошев пък ту се жалвал от Биберов, ту си оттеглял жалбата и го молел да му даде работа.

Това са брътвежи. Обидно и тъжно е. На този свидетел му е нужна психологическа експертиза, посочи адвокатът на Петър Биберов.

Подзащитният му имал самостоятелен печеливш бизнес и се грижел за две деца. Така че нямало логика да върши престъпленията, в които е обвиняван.

От направените обиски в дома и автомобила на Биберов нямало открита нито една компрометираща го вещ.

Част от адвокатите се оплакаха и че арестите в понеделник били ненужно демонстративни.

Акцията бе обвързана с предизборната ситуация, както и с назначаването преди дни на новия шеф на областната дирекция на МВР в Бургас.

Адвокат Яни Николов бил с Николай Мечков по време на ареста му.

Двамата се явили в дирекцията на МВР в Бургас по искане на зам.-шеф на „Криминална полиция“ в 9 ч. сутринта в понеделник. Стояли там 15-20 мин., след което на излизане били посрещнати от тежко въоръжени екипи на ГДБОП с каски, маски и жилетки.

„Разигра се неописуем ад“, обясни адвокатът.

Според него това било ненужно „шоу“, „цирк“ и „добре позната инсценировка от филмите“ за пред българските граждани.

„Сякаш са заловили терорист“, посочи адвокатът и обясни, че акцията е свързана с предизборната ситуация.

Част от свидетелите на прокуратурата са малоимотни лица от ромски произход, които били ползвани като формални собственици на дружества, управлявани от престъпната група.

От изнесените в съда прения не стана ясно в разследването да са ползвани специални разузнавателни средства.


В категории: Крими


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 0
Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
20
Коментара по темата
20.
Гошо хероиновия
23.10.2019 09:56:05
1
3
Гошо смени си дрехите от години не си ги сменял ако ги свалиш ще седят като скафандър
19.
fgw
22.10.2019 14:05:17
5
1
me4kov i kiufteto nai dolnite bokluci na grada ni i predateli kak jiveqt tiq bokluci i kak im vruzvat horata da imat obshto s tqh vaobshte...zna4i i naroda e totalno degradiral i zatapql
18.
убавец
20.10.2019 11:32:15
1
7
кюфте бате мите очко те очаква в обятията си за дето си му свидетелче той обича такива като теб,я ръка ще ти отсече с която си писал показания я па ще те облекат в женски дрехи в затвора както преди ама то не ти е за първи път а и то вече е модерно хора да изчезват направо я за гърция я за турция органите се търгуват добре пада някой лев а я колите ще ти заминат отделно я апартаментчето абе бял ден няма да видиш като цяло дето си сладкодумен и си го нареждаш свидетелче такова ,мите е дърт ама е влиятелен пешоооо пешо и пара има и контакти а ти си гол като пушка....колко такива останаха спомен само
17.
Goran
20.10.2019 11:29:19
4
5
Toya Geshcheto ot 57 ili chernoto Geshche taya mazna shmatka heroinova naredi ciliya grad taya halka i na muj se pravi a na vsichki im e yasno za kontaktite mu s Grudov i Kiriyazov
16.
petre petre KIUFTE SMOTANO
20.10.2019 11:16:19
0
4
ROLITE SE VIJDAT I POD MASKITE SE RAZBIRA KOI KAKAV E I KAKVI DELA VARSHI I KUDE SI HODIL I ZA KOI DA SVIDETELSTVASH AMA VECHE SI BITA KARTA ,KOMPLEKSIRAN GADEN PODAL MRUSEN PREDATEL I SHPIONIN SHTE SI POLUCHISH ZASLUJENOTO !!!!!! PREDATEL DOLEN !!!!!! OT MALAK SI BESHE DOLNO KOPELE A S KAKAV AKAL SA TIQ HORA POKRAI TEB SE CHUDIM QVNO I TE NE SA S VSICHKIQ SI !!!! GNUSEN PREDATEL
15.
Trtr
18.10.2019 20:08:49
0
1
Krasimir petRov(pomaka)
14.
николай турчина
18.10.2019 18:31:50
1
1
не знам за другите ама тоя със синьото око бръмчи на гарата и прави свирки за 5 лева.лично бях там като го биха циганките дето им подбивал цената.те взимали по 7-8 .ама не били баш майсторки като Евгения
13.
AITOOOOSSS
18.10.2019 13:00:22
6
16
всички знаят че Стоян фалира завода който беше на братовчет му и после искаше да се отърве щото им направиха актове за милиони от НАП
12.
Прокуратурата
18.10.2019 12:41:07
4
16
Разполагаме с показанията на Георги Тодоров- Наглия
11.
Андрей
18.10.2019 08:43:48
7
18
Аз съм дебелото ниско прасенце около мечков бандата на шматките,искам пак да се надувам и да мутрея много съм нисък,дебел и прост дайте ми да съм ганкстер друго не ми трябва мишки ,гледам лошо като галош,викат ми амеба щото имам една клетка и тя като клекна излиза през дебелия ми мутреещ с 2,20 гъз насран,гледам лошо Шото бях генкста Парадайс тежки нокаути,ако видите дебел нисък със овчи поглед темеруд аз съм Андрейката шматката,лежах по-арести и 2 лв нямам да си обърша ниския педалски г.з!
10.
кмета
18.10.2019 08:19:48
0
19
Хвърлят само прах в очите на хората и прахосват държавни пари
9.
Иван
18.10.2019 06:33:59
9
23
Тия боклуци отдавна трябваше да са в затвора ! Кой ги пази ! Полицаите знаят,но нямат кураж да кажат !
8.
*********
18.10.2019 05:19:26
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
*********
18.10.2019 00:59:12
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Пародия
18.10.2019 00:57:22
13
24
Добре де какво се случва , някъв който няма завод се жалва че му е взет , кво става тука , да не говорим че неговото съдебно минало е май доста по зле от това на обвинените, да се гръмнеш някви страшни тъпотии , Да не говорим че човека бил в полицията разпитали го изпратили го да си ходи и като излязал отпред го наскачали качулки автомати и каски , кво ви става бе хора , къде живеем ква е тая джунгла
5.
*********
18.10.2019 00:40:28
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Kl
17.10.2019 23:25:36
6
22
Gorkiq chovek kak sa mu vzeli hlebozavoda. Tochno v stil Mechkov i kompaniq. Da ne se pravqt na mnogo nevinni. Nikoi ne im vqrva
3.
Maleee
17.10.2019 23:17:12
9
28
Maleeee kak se pravqt na sveta voda. Mi toi Stoqn Kolev e angelche pred vas be myr6i protivni. Kolko hora si izpatiha ot vas, da treperqt de4icata ot kompleksarskite vi izpylneniq! Haide stiga ve4e! Da izgniete dano po zatvorite!
2.
Ххх
17.10.2019 23:13:30
11
40
Да бе нищо. Митьо лежат година и половина задето някакъв от Ямбол бил "рекетиран", ама нищо не му било взето и на показанията на "надеждните" свидетели като Георги Илиев и Кюфтето. Тези цял завод взели на човека, сума ти хора изгърбиха... Дано съдът си свърши работата! Целият град ще е доволен да ги няма!
1.
Прб
17.10.2019 22:49:31
13
9
Разполага с нищо
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Ще го съди за уволнението от БФС, било неправомерно Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Как семейството на Кирил Петков го изненада за РД Вижте милите послания от дъщерите и съпругата му Линда  Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата Цените на имотите в Бургас подгониха тези в столицата В Пловдив, Варна и Бургас вече почти не се срещат цени под 1000 евро/кв. м с изключение на някои по-крайни и непредпочитани квартали, а най-престижните им райони гонят и дори надминават 2000 евро/кв. м
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори