×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бисер Русимов: Мога да огранича престъпността в Кумлука


Бисер Русимов: Мога да огранича престъпността в Кумлука
Бисер Русимов определя незаконното строителство в кв. „Победа“  като един от генераторите на престъпност
09 Октомври 2019, Сряда, 20:33 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Програма за интеграция на циганите, изготви Бисер Русимов, който е представител на патриотичната ОЗБГ в листата на СЕК

За въвеждане на твърди, последователни и работещи мерки срещу престъпността в бургаския квартал „Победа“ ще работи в общинския съвет кандидатът за общински съветник Бисер Русимов, ако влезе в новия Общински съвет след вота на 27 октомври.

Той е кандидат за общински съветник с преференция 109 в листата на Средна европейска класа с бюлетина 32.

Членът на Организацията за закрила на българските граждани /ОЗБГ/  ще постави на обсъждане в местния парламент своята „Програма за интеграция на циганите“, която се различава от всички досегашни документи по темата със своята ефективност.

Една от първите стъпки, която Русимов предлага,  е да бъдат поставени камери с аналитични функции за видеонаблюдение в циганските гета в Бургас. До тях ще имат директен достъп служители на Община Бургас и МВР за да осъществяват денонощен контрол в тези части от града с висока концентрация на престъпност.

Кандидатът за общински съветник настоява за откриване на полицейски участък във вътрешността на Кумлука, чиито служители да патрулират по улиците и да следят за спазване на обществения ред и сигурност.
Русимов определя незаконното строителство в кв. „Победа“  като един от генераторите на престъпност, тъй като според него в изникващите постоянно бараки и къщи се нанасят пришълци от Сливен, Ямбол, Котел и други градове, които са приходящи, не са постоянно пребиващи и са по-склонни да нарушават закона.

 „Стотиците организации с външно влияние, които съществуват на гърба на т.нар. малцинства и усвояват милиони европейски средства, са превърнали понятието „интеграция“ в мръсна дума. Защото вместо да помогнат на този  етнос да се впише в обществото, те работят единствено в посока разединяване, унищожаване и насаждане на омраза, втълпявайки на циганите, че имат права, но не и задължения. Всеки, дръзнал да назове нещата с истинските им имена, бива нарочван за расист, ксенофоб и дискриминатор. Истината е, че дискриминираните сме ние – хората, които се учим, развиваме… работим и плащаме своите данъци и осигуровки“ – коментира Бисер Русимов.

Кандидатът за общински съветник смята, че положението в циганите гета става неудържимо и е време да се вземат мерки, за да не се превърнат българите в малцинство в Бургас. 

Според него трябва да се предприемат мерки, за да не бъдат хората от това малцинство в тежест на държавата, а да станат пълноценни граждани, давайки своя принос за обществото, както всеки един български гражданин.

“Готов съм да работя с всяка политическа сила в Общинския съвет за да приложа поредицата от мерки, защото е време да се сложи край на положението, в което се приема за нормално екипи на Спешна помощ да бъдат пребивани, полицаите да бъдат гонени с брадви и камъни, деца да раждат деца, а престъпността да е начин на живот”, категоричен е Бисер Русимов.

Време е държавата и общината да покажат своята сила и мощ, като влязат в гетото и изринат престъпността от там –категоричен е Русимов. Той ще представи подробно в следващите дни всяка една от мерките, заложени в програмата му за интеграция и подобряване на живота и сигурността в тези райони.

 „В следващите дни ще ви запозная с моя план в неговата цялост“  заяви кандидатът за общински съветник Бисер Русимов от Средна Европейска Класа.

 


В категории: Бургас


50
Коментара по темата
50.
*********
12.10.2019 20:50:46
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
49.
Били говедото
11.10.2019 17:46:53
0
1
Защо пуснаха медиците от либия сега да не ни се връща дълга от Либия? Кой сътвори това и национални герои станаха. Ние нормалните хора не знамем каква е била истината за това? Искам отчет за дълга на Либия!
48.
Пошло до 24 и Русимов
10.10.2019 21:53:06
0
4
До 24 кажи ми изпълнено предизборно обещание за всички години след 90 та?Ако се води списък с обещаното и изпълненото ще е страшно!Към Русимов ако си ти в коментарите адмирации а относно бла бла кой решава изхода от Обществените поръчки да не се правиш на ощипан победителят се залага още в условията за участие така че разбери не сме деца!
47.
крив космонафт
10.10.2019 15:50:43
1
5
Тоз приятел идея си няма от половината неща в комлука. Там имаше много къщи на живеещи българи ... ама вече почти няма. След години набези народа му писна и се изсели и почти подари тези имоти на мангалите. Сега бай мангал има законни къщи с нотариални актове придобити почти без пари. имам такива познати дали къща с 1 дка двор срещу двустаен в М.Рудник, другия продаде за 15 хиляди къщата на комшията си манго. Бате аз съм ти комшия няма те ограда ама за другите не отговарям ...
46.
Burgas
10.10.2019 15:20:22
0
1
Благодаря за отговора,

приемам, че сте искрен и ви пожелавам успех в кампанията, но поведението на модераторите е честно казано във ваш ущърб.
45.
Русимов
10.10.2019 14:56:08
5
4
Да, познавам хора от няколко фирми за видео наблюдение, които са доставчици. Това не означава, че ще се ползват техните услуги. При евнтуално одобрение на проекта, на ОС ще се гласува доверие на фирма, която предложи най - добра предварително изготвена оферта и фирма доказала се със своята коректност.
44.
Питам
10.10.2019 14:04:53
0
3
Вярно, защо нито един от останалите политици в таз годишната надпревара не излезе с отключени коментари. Толкова ли ви е страх? Или всичко трябва да е контролирано?
43.
Хаха
10.10.2019 12:45:24
2
4
Щом за него са включени коментарите а за всички *ербаджийски карикатури не е...почвам да го харесвам!
42.
XX
10.10.2019 09:57:36
0
0
@34
Tе диктаторите точно на идиоти като тебе разчитат...
41.
до 40
10.10.2019 08:53:33
0
3
Аиде да не живееш в Комлука от 25 год и да говориш за наредби, за хванати лидери и за страхливи "мангали". Защото няма такова нещо, продължават да си крадат и дори го правят все по нагло, докато спиш ти влизат в къщата. Продължават да стоят по главната улица и да си предлагат "услугите" и т.н. Говорите защото ви е широко около врата. Голата истина е че нищо не се е променило към добро, става все по-лошо. Дори и в участъка не получаваш помощ.
40.
*********
10.10.2019 08:33:39
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
39.
Не на расизма
10.10.2019 08:25:09
2
0
Няма нужда от излишно напрежение и създаване на предпоставки за расизъм.
38.
do31
10.10.2019 06:51:51
2
3
ей изроди гнусни точно заради вас мангалите ще има расизъм!! няма го чичкото с мустака мамицата ви миризлива ! България мрази манго
37.
Ти наясно ли си
10.10.2019 06:25:21
2
1
Че Бългаските полицай ги е страх да влизат в гето
36.
Шанхай
09.10.2019 22:23:48
0
0
Мисля, че точно в Япония ползват такава апаратура за превантивна мярка срещу престъпността.
35.
Jivko
09.10.2019 22:22:18
1
2
Tezi kameri ne sa Li mnogo skapo aredstvo? Pak ot djoba Na danakoplateca!
34.
Симеонов
09.10.2019 22:19:57
2
3
Жител съм на жк Възраждане. Там имаше сериозен проблем с циганската напаст. На скоро поставиха камери за видео наблюдение и вече живеем по - спокойно. Така че това е един ефективен метод.
33.
Противник на антиромските организации прокламиращи
09.10.2019 20:22:51
6
5
Браво Русимов и успех!Мерките с камерите и участъка с 24 часов патрул в сърцето на махалата ще покажат ясно на циганите, че нямат независимост и че не си живеят в паралелна реалност, където да си налагат беззаконие.Идеите са точно в десятката точно по тази причина, защото тези хора си развиват радикално гето именно поради тази причина, че никой не им обръща внимание и си изграждат собствени правила, авторитети и йерархия.Съответно нормалните от тях мълчат и не се противопоставят на беззаконния начин на живот именно заради изолацията и невъзможността някой да им помогне или да ги защити ако надигнат глас. Мястото е център на наркоразпространение, контрабанда на цигари, оръжие, проституция, трафик на хора, деца, депо за крадени вещи и каквото се сетиш престъпно и неморално и истински катализатор на престъпност на регионално ниво.Поради една основна причина-пълното затъмнение на ставащото в махалата. Така че при липса на възможност да се повлияе на другите причини за ултракриминализирането и ултрарадикализирането на района- мекото правосъдие, сбърканото социално законодателство и бедността, мерките с осветяване и контрол над гетото си остават единствените възможни за оправяне на нещата, но и пак казвам те са насочени към основната причина.
32.
ХХ
09.10.2019 18:27:56
3
20
браво на пича, че има топки да се коментира под статията за него, а не като други да се крият зад редакцията на флагман и показват на предварително организирани за тях мероприятия.
31.
DO VSI4KI RASISTI
09.10.2019 18:02:04
0
7
NE V KOMLUKA A V PARLAMENTA SA NAI GOLEMITE KRADCI KOITO OKRADAHA BADE6TETO NA DECATA VI I VNU4ETATA VI.AMA NALI STE GANYUVCI,PAK SI ZARAVIATE GLAVITE V PYASAKA KATO 6TRAUSY.
30.
Адолф
09.10.2019 17:07:31
2
19
В Комлука проблем няма. Проблемите се създават от поселението на Комлука. Камерите монтирани в това , гето ще ги откраднат още първата нощ. Как да интегрираш някой, който не го желае?
Хубави, но неосъществими намерения. Циганите разбират само от едно, от бой!
Ще го търсите адаша, ама няма кой да го замести!
29.
The Purge
09.10.2019 16:31:26
3
7
Ако аз се кандидатирам ще предложа да имаме ден на чистката. Това означава ден в който всички престъпления са позволени включително оръжия до клас 3. Гледайте филма The Purge
28.
27
09.10.2019 16:12:31
23
4
Za6to nqkoi trqbva da ti pripomnq. 6tom otvarq6 flagman moje da otvori6 i google
27.
Оенчо
09.10.2019 15:43:32
3
7
Ако 25 припомни ми делата че не мога да сетя?
26.
*********
09.10.2019 15:16:58
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
До 24
09.10.2019 15:08:57
10
9
Пошло ще бъде, ако наистина са само приказки. Но ако си бяхте направили труда да проверите, щяхте да видите, че тези съграждани не говорят, а са направили ефективни неща. Хората са казали "по делата ще ги познаете". До като те правят нещо градивно за всички вас, вие следите и си драска те негативните коментари.
24.
Пошло
09.10.2019 14:55:39
6
17
Само празни приказки!Търси си кауза с която да изпъкне и после едно огромно нищо!Хайде стига бла бла не сме деца!
23.
До 20:
09.10.2019 14:24:56
10
4
Изтървавате важна подробност, той Русимов не е една самотна лястовица, то там при тях като гледам цяло ято се нароиха и май наистина имат шанс да докарат пролетта.
22.
хахахаха
09.10.2019 14:11:29
3
9
На всички други са забранили коментарите, а на този са ги пуснали, защото темата е благодатна да се правят на журналисти
21.
Русимов
09.10.2019 14:03:50
3
8
Една лястовица пролет не прави, но е предизвестие за лятото.
20.
Гражданин
09.10.2019 13:53:54
11
9
За съжаление една лястовица пролет не прави, идеята е добра, но нещата отдавна са изтървани, цигани бият хора пред органите на реда и нищо ме се случва, камерите няма да решат проблема, младите хора да хващат терминал 1, спасение от тая напаст няма, вие драги политици го допуснахте
19.
Дерзай
09.10.2019 13:02:34
6
13
Бисере, дано това което казваш след влизането ти в общинския съвет наистина да заработи по него, защото това малцинство от години тероризира гражданите на града.
18.
*********
09.10.2019 12:56:17
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Бб
09.10.2019 12:51:49
2
3
Точно за това трябва да се сложи край на тази порочна практика!
16.
Химлер
09.10.2019 12:48:16
1
6
Скъпи 14 номер без доза расизъм проблема е нерешим. Там става и търговия на гласове от ц. Барони и те са нужни на някой, кой сами си отговорете.
15.
Kieki
09.10.2019 12:45:10
24
6
Balagarute stabahne malcinstvo v sibstvenata si darjava!
14.
До 13
09.10.2019 12:44:10
2
3
Ами тогава нека да се пръскаме и кой от къде е, то така или иначе децата на възрастните ги няма тук, а такива индивиди очернят семействата им всеки ден.
13.
Кольо мастията
09.10.2019 12:21:52
29
12
Смях в залата! Непосилно е приателю какви камери кви общински служители? Тез с брадви колят на тумба да очерниш бг семейства ли? Не че някой ще те вземи на сериозно но...... В цял свят има райони на беззаконие няма да си ти който ще се справиш с това. Само аз мога но не давам рецептата.
12.
*********
09.10.2019 11:56:16
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
*********
09.10.2019 11:55:17
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
иван
09.10.2019 11:54:10
1
11
До №9
Смяташ че все още има количества новодошли от други населени места или че местните цигани не првят престъпления, ако е така, говориш като човек, който никога не е имал достъп до кумeeлука.
Новите бараки се строят от децата на местните жители, като вид пистройки, до домовете на родителите им, защото самите местни имат по 5 деца и къщички от по две стаи и когато децата пораснат няма място в къщата на родителите им и петте да си завъртят своя къща, затова си прявят по една две стаи в района. Това го знам от лични посещения и разговори с местните.
А дори да предположим, че си прав и да има наплив от преместващи се от други населени места, събарянето на бараката им няма да ги спре да правят престъпления. Липсата на покрив не може да спре крадеца и да го върне в населеното му място по месторождение.
9.
До N7 Иван:
09.10.2019 11:35:03
9
12
Циганската престъпност се извършва основно от приходящи, които идват от други места и се настаняват в Кумлука, ако се спре изникването на незаконните бараки и се отстранят, като останат само законно живеещите и редовно се правят проверки на хората там, като има камери , рязко ще намалее престъпността в цял Бургас.
8.
*********
09.10.2019 11:26:12
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
иван
09.10.2019 11:25:41
3
32
Говоря като човек, който все още не е решил за кого ще гласува.
Не разбирам каква е идеята, да опазваме кумлука от престъпления ли, думите му са "битовата престъпност в циганските махали". Тоест ще предпазваме жителите на кумлука да не ги ограбва някой? Ще им назначим още полицаи, които да оглеждат на камери махалата и ще плащаме за по добро опазване на махалата ли? Как и защо като общински съветник ще карате циганите да си плащат водата. Първо не виждам как ще ги накарате да плащат? Второ защо общински съветник ще се занимава с печалбата на дружество ВИК? Със същия успех може да се занимавате и с печалбата на някой магазин за хранителни стоки, каква полза ще има общината и хората живеещи в нея?
Колкото до просията и проституцуцията борбата с нея, и евентуално глобите срещу нея, ще засегне най много българите, защото те са тези които дават на просяци и те са тези които са клиенти на проститутките. Разпитайте самите циганки имат ли клиенти от своя си етнос. Реалността е такава че ако няма кой да плаща на проститутките такива няма да има.
Не можете да се преборите и с проблема "деца раждат деца" общинският съвет не е орган, който може да възпре или накаже такова нещо.
Затова смятам, че всиките обещания на този младеж са безпочвени, ако го изберем за общински съветник най много да похарчи общински средства за повече камери и заплати за повече общински полицаи, които да опазват кумлука от престъплвния. Не разбирам каква ще е за мен живеещия в Изгрев ползата от повечето камери в кумлука?
6.
Dobri
09.10.2019 11:21:35
9
18
Бисер е супер точен пич, казвам го като човек , които лично го познава и ме е яд, че такива чисти и добри хора ще бъдат оплювани само, защото са сериозни опоненти на хора в другите листи.
5.
*********
09.10.2019 11:12:51
12
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Тота
09.10.2019 11:07:42
30
29
Остави го Комлука, по важно е да се ограничи престъпността в общината. Не да ядат баница само наши и наши
3.
ОЧЗБГ
09.10.2019 11:06:09
8
6
Ти си нашия човек!
2.
Бургас
09.10.2019 11:01:44
6
18
Един човек да не се притеснява да каже нещата с истинските им имена.
1.
гражданин
09.10.2019 10:39:06
1
23
Да сложат такива камери и по селата...не само в Комлука , ами и във всеки комплекс
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Имала "изключително големи заслуги за двустранните отношения между Република България и Италианската република" Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време За утре на места е обявен жълт код Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ ЦИК регистрира коалиция под името "Център"
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Младата палестинка е загинала, заедно със своя съпруг и дъщеря им при атаката на град Рафах
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори