×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Големи изненади в листата на ГЕРБ за Бургас, има много нови имена. Вижте подредбата


Големи изненади в листата на ГЕРБ за Бургас, има много нови имена. Вижте подредбата
Арх.Петър Станев(горе вляво) е едно от новите имена в листата, в нея влизат акушерката Светлина Николова(горе вдясно), Тодор Йосифов и Евелина Михалева и д-р Борис Ангелов(долу вдясно)
23 Септември 2019, Понеделник, 13:19 ч.
Автор: Флагман.Бг

Учени и доказани специалисти влизат в политиката от листата на ГЕРБ

Нови лица за политиката, силно присъствие на представители на гражданската квота, бургазлии доказали се в професиите си на местно и национално равнище и коалиционни партньори.

Така най-общо може да бъде описана листата на ГЕРБ за местен парламент в морския град. Днес тя беше регистрирана в Общинската избирателна комисия.

Кандидатурата на Димитър Николов, за кмет на Община Бургас, официално беше внесена от ръководството на ГЕРБ в морския град.

Двама уважавани учени, от университет „Проф. д-р Асен Златаров“, заемат първите места в екипа на Николов. Водачът проф. Севдалина Турманова е химик, регионален представител на БАН за област Бургас. Тя е с над 20-годишен трудов стаж във висшата образователна система. Нейни трудове са публикувани в списания в САЩ, Великобритания, Германия, Унгария. Към момента е зам.-областен управител на Бургас.

Проф. Сотиров е представител на гражданската квота. Той е експерт по невронни мрежи, обществени мрежи, магистър по електроника, доктор по информатика. Зам.-ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" активно работи за развитието на младите ИТ специалисти в Бургас.

Една от изненадите за политиката в Бургас е номинацията на известния специалист по детски болести д-р Борис Ангелов. Той е завеждащ Първо отделение по педиатрия на УМБАЛ – Бургас. През кабинета му всеки ден минават десетки деца, като акцент в работата му е грижата за най-малките пациенти от 0 до 3 години.

Арх.Петър Станев е една от големите изненади в листата на ГЕРБ. Той е със солидно образование, член на УС на Съюза на архитектите в България

В листата на ГЕРБ отново е и д-р Антонио Душепеев – завеждащ Родилно отделение в УМБАЛ – Бургас и дългогодишен председател на Комисията по здравеопазване в местния парламент.

За първи път в политическата надпревара влиза и Светлина Николова – два пъти носител на приза „Акушерка на годината за Българя” и национален консултант по кърмене. Николова е старши акушер в Неонатологичното отделение на УМБАЛ „Дева Мария” и основен лектор на училището за родители „Биберон“.

По традиция в листата на ГЕРБ има и архитект. Тази година това е дипломираният в Германия Петър Статев. Той е член на УС на Съюза на архитектите в България (САБ) и председател на Дружествения съвет на САБ в Бургас. 

Георги Дракалиев, който е член на Националното ръководство и областен председател на ВМРО, отново ще работи в партньорство с ГЕРБ. В листата има още един представител на патриотичната формация – финансистът Николай Стоянов.

За първи път и Движение Гергьовден са в листата на ГЕРБ. Зам.-председателят и областен лидер на партията Георги Маринчев е в първата двайсетица. ВМРО и Гергьовден са част от партиите, които подкрепят кандидатурата за кмет на Димитър Николов.

Още една от изненадите в листата на ГЕРБ е името на актьора Тони Минасян. Той е в трупата на ДТ „Адриана Будевска“ от 2010 г., може да бъде видян и на сцената на Сатиричния театър. Тони Минасян е познат и от киното и телевизията. Въпреки професионалните си ангажименти той предпочита да живее в родния си Бургас.

Актьорът Тони Минасян също е в листата на ГЕРБ Бургас

Освен университетски преподаватели, като кандидати за общински съветници, ще видим и директора на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева, както и директорът на Търговската гимназия Павел Чепов. Така ГЕРБ прави заявка, че сектор образование ще продължи да бъде приоритет.

В листата на партията, като гражданска квота, е и капитанът на националния отбор на България по кикбокс и двукратен световен шампион Атанас Божилов.

Сред кандидатите се отличават представители на различни спортни клубове, донесли слава на страната по цял свят. Силен акцент е поставен и на младежките политики – сред регистрираните кандидати е лидерът на Национално сдружение „Младежки глас“ Тодор Йосифов, политологът Атанас Бошев, младият специалист в сектор туризъм Мартин Славов.

Тодор Йосифов и Евелина Михалева са на избираеми позиции в листата на ГЕРБ за Бургас и почти сигурно ще влязат в новия ОбС

В листата е и Евелина Михалева – експерт в сектор транспорт и областен лидер на една от най-успешните структури на партията – Жени ГЕРБ.

Традиционно сред кандидатите има и представител на Съюза на репресираните от комунистическия режим. Това е журналистът Иван Ванков. На почетното 51-во място е настоящият председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет – Димитър Людиев.

Структурата на партията потвърди доверието си в неговото лидерство, но той да отвори път на нови лица за политиката. За пореден мандат излизат настоящият председател на Общинския съвет Костантин Луков, журналистът Веселин Пренеров, пиарът Калояна Живкова, директорът на Пристанище Бургас Диян Димов, както и икономистите Красимира Маркович и Пеньо Мечков. Целият списък с кандидати може да видите тук:

 1. Проф. Севдалина Турманова     - Инженер химик
 2. Проф. Сотир Сотиров           - Проф. по "Системи с изкуствен интелект"
 3. Веселин Пренеров                 - Журналист
 4. Георги Дракалиев                  - Председател ВМРО – Бургас
 5. Виолета Илиева                  - Инженер
 6. Д-р Антонио Душепеев                   - Лекар
 7. Петър Статев                      - Архитект
 8. Калояна Живкова                  - Пиар специалист
 9. Юлиян Георгиев                - Мениджър
 10. Д-р Борис Ангелов                - Педиатър
 11. Иван Гаврилов                   - Икономист
 12. Димчо Грудев                    - Специалист туризъм
 13. Евелина Михалева                - Мениджър
 14. Пеньо Мечков                    - Икономист
 15. Тодор Йосифов                  - Мениджър
 16. Анелия Иванова        - Юрист
 17. Георги Маринчев                - Икономист
 18. Юлиян Кулев            - Мениджър
 19. Тина  Писарова          - Инженер
 20. Ивайло Колев            - Застраховател
 21. Бойчо Георгиев         - Инженер еколог
 22. Костантин Луков       - Адвокат
 23. Красимира Маркович   - Икономист
 24. Николай Стоянов                - Координатор на ВМРО   
 25. Тони Минасян           - Актьор
 26. Тодор Колев             - Инженер
 27. Жейна Жекова           - Икономист
 28. Станислав  Андреев     - Инженер
 29. Стефан Колев            - Финансист
 30. Георги Кузманов       - Управител на фирма
 31. Адриана Палазова        - Прокурист
 32. Антон Берданков       - Инженер
 33. Диян Димов              - Инженер икономист
 34. Павел Чепов              - Историк
 35. Юлиян Станков         - Икономист
 36. Румен Ангелов          - Финансист
 37. Стефан Георгиев       - Президент на клуб по борба
 38. Атанас Бошев            - Политолог
 39. Светлина Николова      - Акушерка
 40. Атанас Божилов         - Двукратен Световен шампион по кикбокс
 41. Мартин Славов          - Историк
 42. Пламен Сяров            - Инженер
 43. Иван Ванков              - Журналист
 44. Димитър Добрев        - Мениджър
 45. Лиляна Драгоeва        - Инженер икономист
 46. Николай Иванов         - Мениджър
 47. Любомир Събев         - Електротехник
 48. Петко Георгиев          - Председател на ИКТ клъстер
 49. Деян  Димитров          - Предприемач
 50. Таня  Атанасова          - Икономист
 51. Димитър Людиев        - Мениджър

ГЕРБ издига и четирима кандидати за кметове на кметства. Това са Йордан Йорданов за град Българово, Любомир Узунов за с. Маринка, Владо Стоянов за с. Извор и Христо Колев за с. Равнец. 


В категории: Местни избори


България Всички новини
Да биеш 400 км път напразно: Отложиха процеса срещу бандата на Митьо Очите - делото било в горната инстанция Да биеш 400 км път напразно: Отложиха процеса срещу бандата на Митьо Очите - делото било в горната инстанция

Насрочиха го за 10 февруари

Надежда за хората с хематологични диагнози, oт Здравната каса зависи дали ще ги лекуват в Бургас Надежда за хората с хематологични диагнози, oт Здравната каса зависи дали ще ги лекуват в Бургас

Община Бургас подкрепя усилията на УМБАЛ, за да се разреши проблема, каза заместник-кметът Йорданка Ананиева

Улица в Арбанаси със стълб по средата Улица в Арбанаси със стълб по средата

От Община Велико Търново бяха категорични, че няма да я пуснат в експлоатация в този вид

Бургаски депутат след участие на форум в Москва: Най-големите глупости през прехода сме направили ние и Русия Бургаски депутат след участие на форум в Москва: Най-големите глупости през прехода сме направили ние и Русия

Това е изводът от дебата по темата на конференцията, смята Петър Кънев

Гонка с бракониери край Бургас, конфискуват им лодките и мрежите от Мандренското езеро Гонка с бракониери край Бургас, конфискуват им лодките и мрежите от Мандренското езеро

 Денонощно ще има охрана и докато има бракониери, ще правим проверки, предупреди главният секретар на ИАРА Сергей Костадинов

Жена удари съпруга си с чук в главата, борят се за живота му в бургаската болница Жена удари съпруга си с чук в главата, борят се за живота му в бургаската болница

43-годишната жена и синовете й са задържани

Разследват охранители за обира в митницата в Благоевград? Разследват охранители за обира в митницата в Благоевград?

При него са откраднати 230 000 лева и бижута

Разпитват първите свидетели по делото срещу Митьо Очите Разпитват първите свидетели по делото срещу Митьо Очите

 На подсъдимата скамейка ще застане и дъщерята му Станислава

Внасят вот на недоверие към кабинета „Борисов“ в парламента Внасят вот на недоверие към кабинета „Борисов“ в парламента

 Групата на Веселин Марешки ще обяви как ще гласува в сряда

Затворът си връща неправомерно използвани блокове, ще ги ремонтира и дава на надзиратели Затворът си връща неправомерно използвани блокове, ще ги ремонтира и дава на надзиратели

В Бургас са изградени три блока на метри от стените на затвора

Бившата на Абрамович се омъжи за гръцки милиардер Бившата на Абрамович се омъжи за гръцки милиардер

Пръснаха 6,5 милиона долара за сватбата

80 убити при нападение в Йемен 80 убити при нападение в Йемен

Йемернската армия обвини за нападението метежниците от движението „Ансар Алла“

Адвокатите на Tръмп: Има опасна атака срещу демокрацията Адвокатите на Tръмп: Има опасна атака срещу демокрацията

Същинската част по делото за сваляне на държавния глава започва в Сената във вторник

Ученичка се самоуби, искаха да я омъжат насила за 50-годишен Ученичка се самоуби, искаха да я омъжат насила за 50-годишен

Момичето произхождало от семейство на йезиди

Колумбиец инсценира отвличането си, за да не се ожени Колумбиец инсценира отвличането си, за да не се ожени

Приятели на бъдещия 55-годишен младоженец подали сигнал в полицията, че броени часове преди сватбата мъжът от отвлечен от двама въоръжени мотоциклетисти в южния град Питалито

За 9 месеца емигрантите са пратили в България почти 1 млрд. евро За 9 месеца емигрантите са пратили в България почти 1 млрд. евро

За цялата 2018 г. паричните преводи на сънародниците ни зад граница възлизат на 1,174 млрд. евро

Рокада на върха: Безос вече не е най-богатият в света според Forbes Рокада на върха: Безос вече не е най-богатият в света според Forbes

 Той отново бе детрониран от Бернар Арно

Лукс и скъпи джаджи: Как си харчат парите богатите деца на Дубай Лукс и скъпи джаджи: Как си харчат парите богатите деца на Дубай

Богатите деца на Дубай показват на света какво означава да имаш буквално най-доброто и да познаваш само лукса

Голяма трагедия сполетя Селин Дион Голяма трагедия сполетя Селин Дион

Почина майка й Терез Дион

Пазарът в Одрин поскъпна и замря, ето къде е новата далавера Пазарът в Одрин поскъпна и замря, ето къде е новата далавера

Собствениците на търговските обекти започнаха да хитруват, родните пазаруващи се местят в Чорлу и Текирдаг

Иван Костов Иван Костов Прокурорско-олигархичният център на властта нямаше да бъде възможен, ако политиците се чувстваха честни и негузни Виц на деня Виц на деня Според политкоректното определение псувнята вече не е словосъчетание на мръсни думи, а словосъчетание на думи с разширен емоционален диапазон Виц на деня Виц на деня - Ти обеща да се оженим тази зима!
- Нека бъдем честни. Та това зима ли е?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-силната вода в света са женските сълзи
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори