×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

80-90% от кандидат-кметовете на БСП са чисто партийни – това показва, че имаме достатъчно кадри


80-90% от кандидат-кметовете на БСП са чисто партийни – това показва, че имаме достатъчно кадри
Изтичат двата мандата на много от председателите в страната, което ще доведе до сериозни промени и в местните ръководства на БСП, казва Кирил Добрев
07 Септември 2019, Събота, 19:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка-архив: Авторът

Въпросът за зависимостите от задкулисието и ДПС е по-скоро към управляващите, не към нас, смята заместникът на Корнелия Нинова

Кирил Добрев е на 47 г., роден в София. Зам.-председател на Националния съвет на БСП и „дясна ръка“ на лидера Корнелия Нинова. Политик с голям опит, депутат в предишните четири парламента.

- Г-н Добрев, колко кандидат-кмета утвърди Националният съвет на БСП на 3 септември и колко отхвърли?

- Националният съвет утвърди 161 кандидатури за кметове и само в 3 се намеси с корекции и то при изключително активен дебат, в който бяха премерени аргументите "за" и "против" и въобще казусите бяха огледани от всички страни заедно с членовете на пленума. Разбира се за нас е много важно да дадем възможност на всяка общинска организация на БСП да спечели изборите с най-добрия кандидат, но още по-важно е да съумеем да запазим целостта и единството на партията.

Успя ли централното ръководство да наложи на структурите тенденцията на подмладяване на партията за тези местни избори?

- Последните три години работехме усилено на младите и новите попълнения да им бъде осигурен път за развитие в БСП, като дадохме пример и с Изпълнителното бюро, и с парламентарната ни група. На много места се получи, този пример беше “заразен”, другаде не. БСП не е фирма, в която спускаш една заповед и тя моментално се изпълнява. Необходимо е време и убеждаване. БСП е като голямо семейство, в което живеят различни поколения. Затова и има места, където просто нямаме разбиране по тези теми, тогава се опираме на Устава и доколкото той ни позволява, ние се намесваме.

В Бургас ли е най-малкият ви шанс да победите ГЕРБ в областните градове?

- Не ни отписвайте предварително. Въпреки одобрението, което има сегашният кмет, той не се приема еднозначно. Ние също има какво да предложим. Тази кампания ще е полезна и за Бургас, защото и тук има проблеми, към които можем да заострим вниманието, да предложим нашето виждане за разрешаването им. Колкото и странно да звучи, най-лошото за едно управление е да няма опозиция. Вярвам, че Николай Тишев и кандидатите ни за общински съветници ще направят силна, позитивна и съдържателна кампания.

Защо БСП не рекрутира достатъчно способни кадри и се налага да залага на външни фигури като Румен Радев и Мая Манолова?

- Интересно мнение имате. Когато предлагаме и налагаме за политиката лица като Весела Лечева, Пенчо Милков, Крум Зарков, това не ви прави впечатление. Когато ГЕРБ прибира или “трансферира” в Кюстендил Петър Паунов от “Лидер”, в Монтана - Златко Живков от РБ, също го приемате за нормално, а проблемът е, че БСП не “рекрутира”. Конкретно за Румен Радев - водещ бе смисълът на поста президент, а именно човек, който да е достоен и да обедини българите. Това трудно можеше да стане с партийна фигура и се оказахме прави. Това, че преди него имахме човек, който разделя нацията и въобще посвети мандата си да налага личното си мнение, без да се съобразява с желанията на хората, беше грешка, която също ни ориентира за това какво да предложим на българите. Мая Манолова няма да я коментирам, докато не мине градската конференция на БСП в София. Те ще вземат решението. Моето лично мнение е ясно, но държа да кажа, че виждам подкрепата за Мая като човек, който може да реши проблемите на столицата, а не като бивш съпартиец. Иначе, ако погледнете страната, ще видите, че 80-90% от кандидатите ни са чисто партийни, което показва, че имаме достатъчно кадри.

Доколко лидерът Корнелия Нинова успя да наложи реформа в партията? Ще има ли следващ етап на промяната и в какво ще се състои той?

- Корнелия Нинова даде ново начало на БСП. Вдъхна самочувствие и сила на нашите членове и симпатизанти. Реформира елита на партията, онези, които никой председател не посмя да пипне досега, камо ли да не се съобразява с тях. След местните избори стартира отчетно-изборната кампания в БСП. Изтичат 2-та мандата на огромна част от председателите по страната, което ще доведе до сериозни промени в ръководствата и по места. Надявам се обновлението да бъде за добро.

Изчистени ли са зависимостите на БСП от задкулисието, ДПС, Пеевски, Доган? Защо вашата партия не говори за тези проблеми?

- Защото новото ръководство няма такива проблеми. Задкулисието е там, където пари и власт си стискат ръце, при неясни условия. БСП не е във властта и няма как да сме интересни за задкулисието. Колко пъти показвахме нагледно как ДПС гласува с ГЕРБ, така че въпросът е по-скоро към управляващите, не към нас.

Съгласен ли сте с Иван Костов, че изборът на главен прокурор е по-важен от местните избори?

- Не е важно дали аз съм съгласен, а дали хората приемат това като тема номер 1. При цялото разделение и проблеми, които идват от недоимък и мизерия, съвсем не мисля, че темата с главния прокурор е на първо място. Спрете в едно българско село, поговорете с хората и ги питайте какво ги вълнува най-много. Те дори не знаят какво ще се избира в София преди местните избори. Но ще ви кажат, че живеят бедно, че децата им са избягали в чужбина и че ги обират и бият ежедневно. Що се отнася до главния прокурор, към този пост са свързани очаквания най-вече за борбата с корупцията и мутренските похвати, които мине, не мине време и се оказват, че още водят собствен живот 30 години след промените. И най-добрият главен прокурор не може да се справи сам с корупцията, ако не преборим бедността, защото двете са страните на една и съща монета. И ако прокуратурата може да преследва престъпниците, това е половината от задачата, защото управлението трябва да се справи с бедността. По първото виждаме усилия, по второто - никакви.

Вярвате ли, че ако Мая Манолова победи в София, това ще е началото на края на ГЕРБ?

- Не бих могъл да се ангажирам, че това ще е краят, но със сигурност промяна в София ще наложи промяна на всички партии, не само на ГЕРБ.

Защо Бойко Борисов се оказа толкова костелив орех за политическите му противници и се задържа толкова дълго на власт?

- Той действа така, както искат хората, а не както повелява политиката - не се опира на Устав, а на инстинкт. Без да звучи като оправдание БСП не може да си позволи такова поведение и може би тук трябва да помислим за реформа, за която по-рано ме попитахте.




5
Коментара по темата
5.
Боб
07.09.2019 21:06:01
3
21
За затвора е тоз,кат троскот (вит трева) е рода му...Комунист-Престъпник на Отечеството.
4.
Ха ха ха
07.09.2019 20:37:07
5
22
Те защото са все техни кадри, то затова не могат от години да спечелят избори. Да ви пикам на кадрите.
3.
Власт на БСП-НЕЕЕЕ!
07.09.2019 20:18:26
8
19
БСП,когато вземе за малко властта,първо започва уволнения в Полицията!Типичен пример е БСП служебното управление на Радев,Бургас го разсипа,уволни всички,които имат нещо общо с разследване на престъпните спонсори на БСП и Радев!Масови уволнения за 150 дни управление и назначаване на роднини,приятели, червени и турско сини калинки с договори с огромни компенсации при уволнение!Сега пак се е запенил,ако вземе власт за 120 дни дори,всички да ни прокуди от Родината и да доведе мюслита мигранти!
2.
Мая каква е бре Добрев?
07.09.2019 20:09:12
7
21
Нали Мая е твой избор,защо мълчиш,или те е срам от нея?Секс скандал не е необходим,всеки е наясно с Мая общата,никой няма да впечатли с изпълненията си!Сега се явява като прокси на ДПС,чийто говорител и защитник бе по времето на БСП-Орешарски!Защо не се споменава,че ББ не е управлявал непрекъснато,забравихте ли какво натвори БСП-Орешарски,престъпления продължени от БСП-Радев?Уволнения,назначения на червени и турско сини калинки с договори с огромни неустойки,сделки за милиарди,като пъта Своге и грипените,далавери и откровенни кражби!Радев обеща ли,че следващия път,когато вземе властта БСП-Радев 2 ще ни изгони от Родината,за да я насели с африканци,обеща!
1.
Gocho от Вануату
07.09.2019 19:54:00
4
21
Хааа...
Аве вие , не се ли наядохте за 70 години ?!
Все власт ви требе !
Ама народа прозд !
Все избира ту едните или другите комунисти !
Ама Прл народ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената 
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори