×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да разпознаете лошия шеф още при първата ви среща


21 Август 2019, Сряда, 19:40 ч.
Автор: Флагман

Ако сте останали с лошо впечатление от потенциалния си бъдещ шеф след интервюто за работа, то това означава, че приемането на тази оферта за работа може да не е правилното решение за вас

Ако някога сте работили за шеф, който кара Церсей Ланистър от „Игра на тронове“ да изглежда мила и компетентна, то много добре знаете колко важно е да имате добри отношения с вашия ръководител.

Макар и в крайна сметка да не спечели Железния трон в хитовия сериал на HBO, Церсей оглави анкетата на сайта ни Monster.com, в която попитахме нашите читатели на кой персонаж от „Игра на тронове“ прилича най-много техният шеф. Церсей спечели цели 25% от гласовете, като респондентите, оприличили ръководителя си на златокосата кралица, описват шефа си като жаден за власт и манипулативен, но също така и като амбициозен и смел. На второ място е Тирион Ланистър, които анкетираните свързват с качества като убедителен, компетентен и амбициозен. Малко притеснително е третото място, което заема Сандор Клегейн, известен още като „Хрътката“, на когото опреличават шефовете си 16% от респондентите. Те смятат, че агресивното поведение и конфликтната личност на Клегейн наподобяват стила на управление на техния ръководител. Тук определено става въпрос за сериозен проблем. Как обаче може да избегнете ситуацията, в която се оказва, че работите за подобен човек?

На първо място, трябва да знаете, че когато кандидатствате за работа задачата ви не е само да се представите добре, за да се харесате на потенциалния ви работодател, но и самите вие да си изградите представа и оценка за човека, за който ще работите, ако спечелите мястото. Ако сте останали с лошо впечатление от потенциалния си бъдещ шеф след интервюто за работа, то това означава, че дори и да изглежда като перфектната възможност, приемането на тази оферта за работа може да не е правилното решение за вас.

Ето няколко знака, за които трябва да внимавате при първата ви среща с потенциалния ви бъдещ шеф:

1. Той закъснява

Окей, нека първо му дадем кредит на доверие – може би е закъснял за срещата с няколко минути заради трафика в града. Случва се. Ако обаче чакате между 15 минути и половин час, за да срещнете с вашия интервюиращ, то това е знак, че той не цени вашето време.

„Това е индикатор, че шефът ви има егоистични наклонности и лоши обноски“, казва Дана Кейс от Calabasas. „Идеята тук е, че всичко започва когато той е готов. Времето на другите няма значение“, добавя тя.

2. Той не ви слуша

Ако интервюиращият ви гледа постоянно през прозореца, проверява часовника или телефона си, прекъсва ви докато говорите и изглежда отегчен до смърт, то това може да бъде знак за бъдещите отношения, които ще имате с шефа си, ако приемете работата.

„Това са признаци за липса на търпение и неуважение, които ще бележат работата ви в тази компания, ако решите да работите с този човек“, казва Кейс.

3. Той е краен песимист

Ако интервюиращият не спира да говори лоши неща за компанията, последния служител, който е заемал предлаганата позиция, или за неговите колеги, приемете това за знак, че потенциалния ви бъдещ шеф не е особено позитивна личност. Той може да смята, че просто споделя с вас полезна информация за фирмата и екипа, но всъщност този негативизъм е израз на вътрешните му убеждения и чувства.

„Ако той се изнервя лесно и покаже негативни емоции още при първата ви среща, то това е ясно предупреждение за бъдещето“, казва Роми Нюман, президент и съосновател на Fairygodboss.

„Ако той не може да държи под контрол емоциите си за 30 или 60 минутно интервю, как мислите, че ще се държи с вас през останалото време?“, пита тя.

4. Той е себеобсебен егоист

Въпреки че вие сте човекът, който е интервюиран, вашият потенциален бъдещ шеф не проявява никакъв интерес към това, което имате да кажете. „Ако вашият интервюиращ говори само за себе си и постоянно пренасочва вниманието към собствените си успехи и постижения, това е признак за висок нарцисизъм“, казва Нюман.

Интервюиращият трябва да се интересува повече от това дали сте правилният кандидат за позицията, отколкото върху търсенето на признание за собствените си постижения.

„Шефът, който има нужда от постоянно подхранване на егото не е човек, за който искате да работите. Вместо да подкрепя и помага на екипа си, той непрекъснато ще търси признание и одобрение за всичко, което прави“, добавя още Нюман.

5. Той не е харесван от другите

Отидете на интервюто за работа 10 минути по-рано, за да наблюдавате атмосферата в офиса. Как си взаимодействат хората? Изглеждат ли щастливи и услужливи или нещастни и конфликтни? Ако имате възможността, вижте как потенциалният ви бъдещ шеф се държи със своите подчинени. Ако те изглеждат уплашени и стресирани от контактите си със своя шеф, то имате проблем.

6. Интуицията ви казва, че нещо не е наред

Ако след интервюто имате съмнения за предлаганата работа, компанията или потенциалния ви бъдещ шеф, трябва да се доверите на интуицията си.

„Истинските лидери мотивират и вдъхновяват хората около тях, така че ако се чувствате изтощени и разочаровани след интервюто, това е знак, че тази позиция не е за вас“, казва Нюман. „Разбира се, първите впечатления могат да бъдат подвеждащи, така че ако не сте сигурни за работата поискайте още едно интервю. Ако и след него имате същото чувство на несигурност и притеснение, то трябва да послушате интуицията си и да откажете офертата“, добавя тя.

Източник: Мениджър нюз


В категории: Животът


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта"
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори