×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Семейство запази хотел край морето, но го настаниха на 1 час пеша от плаж в Гърция


Семейство запази хотел край морето, но го настаниха на 1 час пеша от плаж в Гърция
Заплатихме си предварително почивката, а хотелиерът от Гърция каза, че всичко е наред и ни очаква, каза Ренета. Тя е решила да го съди заради провалена ваканция
07 Август 2019, Сряда, 10:01 ч.
Автор: Флагман.бг

 Христофор и Ренета ще съдят хотелиер заради провалена ваканция

Семейство от Севлиево е избрало да прекара лятната си почивка в гръцкия курорт „Афитос”, където резервирали стая в малък хотел близко до плажа. Когато пристигнали в града, се оказало, че резервацията им е отменена, а алтернативата, която им предложили, била с много по-лошо качество, съобщава Нова телевизия.

Това е пореден случай с отменена резервация за почивка в последния момент. 

Спокойна почивка или приключение с отказана резервация в последния момент. Напоследък все повече са хората, на които плановете им се провалят, въпреки че са платили предварително, за да си подсигурят спокойствието.

В такава неприятна ситуация попадат Христофор и Ренета.

„Бяхме резервирали месец по-рано, за да сме спокойни и да можем да отидем на мястото, където сме решили, че ще почиваме. Заплатихме си предварително почивката, обадихме се предварително преди да пристигнем в „Афитос” на хотелиера, каза че всичко е наред и ни очаква”, разказва Ренета Петрова.

Оказва се, че резервацията им е отменена, а неприятната новина разбират, чак когато пристигат в града.

„Пристигаме в „Афитос” и в 12 часа ни казва да изчакаме на една бензиностанция. След това ни каза да го последваме и ни заведе в една вила, която въобще не се намира в „Афитос”. Тя е по-скоро между „Афитос” и „Политея””, уточнява Ренета.

Вместо в хотел на метри от морето те са  настанени  в друг с условия- далеч неотговарящи на изискванията на семейството.  Хотелиерът ги уверявал, че нямал места, но мястото, където ги настанява ще им хареса.  Според собственика на хотела, не е било възможно семейството да бъде настанено в стаите, за които са платили. Пред екипа на NOVA той заяви, че качеството на стаите, където са настанени, е по-добро, отколкото мястото, което запазили първоначално.

От платформата за резервации са изпратили писмо до семейството, в което се извиняват за ситуацията и уверяват, че вината е в хотела.

„Платформите за хотелска резервация, които могат да ползват всички граждани на Европейския съюз, когато правят резервации за настаняване и за почивка на своето семейство се явяват посредник. Съгласно директивата за електронната търговия посредническите услуги са освободени от отговорност. В тази връзка, всяка една такава платформа се стреми отговорността да се носи от хотелиера”, обясни Лиляна  Кирчева-Арсова – директор Дирекция „Туристическа политика”.

За да може случаят да бъде проверен, трябва да бъде пусната жалба в Комисията за защита на потребителите в България. Семейството се прибира днес в България, като предстои да пуснат жалба.


 


В категории: Животът


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Абориген до N6
07.08.2019 13:25:03
0
2
А ти как разбираш какво са условията,по снимки ли ,като не си виждал на живо нито едното нито другото място? А за по-ниската цена си в огромна заблуда.На платформите се обявяват по-непродаваемите помещения на по ниска цена точно за да намалят тези 15% , които се плащат и ако се появи нещо по "изгодно" за хотелиера веднага се търси помощ от колеги. Системата е една и съща навсякъде особено в по-малките места за настаняване.
7.
Абориген
07.08.2019 13:10:15
0
3
Честито! Никога обаче не е късно да се "опариш"! Има и по-съвестни хотелиери (и тук и навсякъде) обаче става ли дума за ПАРИ съвестта заспива на момента.
Букинг взема 15% от обявената цена само ако резервираш през платформата и не носи отговорност за подвеждаща и невярна информация и снимки.
Ако има свободен период примерно7-8 дни и ти резервираш 3 по средата на този свободен период,и евентуално се появи клиент за целия ,ще те отсвирят без да се замислят, вервай ми! Останалия "накъсан" период е с много малък шанс да бъде зает и кантара веднага се накланя в "правилната" посока.
От 15 години се занимавам с това и няма гърци ,няма турци,сърби ,българи...всички са едни и същи. Както и да ти се усмихват каквито и "метани" да ти правят ти си просто "портмоне". И ако знаеш език и разбереш какво се случва зад гърба ти ще се отчаяш напълно от хората.
6.
Gotti до 4.
07.08.2019 13:06:52
0
0
Дори и да е така, предложената алтернатива трябва да е със същите условия и удобства както и резервираната.
В Аборигенска България, където хората нямат никакви права или незнаят къде да си ги търсят, номерата на пишман хотелиери минават. Резервацията през букинг е вид договор и не може да бъде нарушен, само защото алчен ганьо ще вземе 5 лв отгоре!
Всеки хотел предлага по-ниска директна цена, с цел да си спести 15% от букинг.
5.
до абориген
07.08.2019 12:11:57
0
1
Съгласен съм с 2-рото и 3-тото ви изречение.Сакатлъци стават навсякъде.Аз пък с букинг за 10 години съм нямал проблеми.Затова ако реша да отида в същия хотел и няма обява на същия този сайт,обаждам се директно в хотела.Разликата е 5%.
4.
Абориген
07.08.2019 11:35:05
0
4
В Букинг се резервира само в краен случай! Хотелите , които работят с подобни платформи обявяват само малък процент от капацитета си като свободни помещения и то тогава ,когато имат непълна заетост.Съответно и цената е по-ниска. Туристът,който не е на ясно кълве веднага. Ако обаче през това време се появи по-изгодна оферта за хотелиера ,този през Букинг увисва. Разликата в печалбата напълно устройства хотелиера дори с глобата към платформата.А на туриста се предлага друго място, друго помещение, така че не може да каже че е оставен без алтернатива. И всичко приключва до там.
3.
Gotti
07.08.2019 10:56:25
3
0
ако са ползвали букинг, то е трябвало да настояват да бъдат настанени в друг хотел със същите или по-добри условия. Разликата се поема от хотелиера, който не може да настани гостите си. Това с проблема в стайте си е класически номер за да откажеш стая на гостите и винаги минава, НО както казах настаняването им в друг хотел е за сметка на хотелиера и разликата му се начислява в комисионната сметка към букинг. няма тън мън и ганьовски номера, но в конкретният случай се спестява някаква информация.
2.
Въх!
07.08.2019 10:31:25
0
2
Ей ся ш'са разплача.
1.
Албена
07.08.2019 10:26:52
1
10
Като гониш дивото, а не седиш при питомното, така ще бъде ..
Докато българина е чуждопоклонник така му се полага...
Гърците пъшкат като видят, че при тях идва на почивка Българин.
Гади им се от бай Ганьовци.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори