×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Корнелия Нинова зове от Бузлуджа: Народе, изправи се и ГЕРБ ще падне!


Корнелия Нинова зове от Бузлуджа: Народе, изправи се и ГЕРБ ще падне!
БСП не се предава и не се продава, подчерта лидерът на партията пред 40 хиляди симпатизанти
27 Юли 2019, Събота, 15:15 ч.
Автор: Флагман.бг

Червената партия празнува 128-ата си годишнина

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова българите да отхвърлят авторитарното и еднолично управление и да отхвърлят пълзящата диктатура в България в пламенно слово в подножието на връх Бузлуджа, където червената партия празнува 128-ата си годишнина, съобщава Офнюз.

"Днес нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страхът и нашата задача е да отидем до всеки – беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му дадем вяра, да му дадем сили – да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас. Да му кажем – народе, изправете се и те ще паднат", каза председателят на Столетницата пред многобройните си следовници.

Никова призова българските граждани да помогнат на партията ѝ да спаси България. Тя подчерта, че БСП не е разединена.

"БСП не се предава и не се продава", подчерта тя и заяви пред симпатизантите на партията, че е имало опити за това, които са били пресечени. 

"Не можаха да ни купят с постове и пари, не можаха да ни счупят с натиск, лъжи, манипулации и измислици, но решиха да ни унищожат финансово, като ни спрат субсидията и за да затворим БСТВ. Поставиха ни пред избор – да се предадем, или да се продадем на олигархията. Горките, в главите на тези хора политиката е само алъш-вериш, бизнес и продажба. Те не знаят какво е Българска социалистическа партия", каза още Нинова.

 

Ето и цялото слово на лидера на БСП:

Скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори, гости, скъпи българи, историческият връх Бузлужда ни събра отново. Събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предци, които преди 128 години проведоха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на борбата за справедливост.

Тук сме, за да са поклоним пред героите на България – Хаджи Димитър и неговите четници, които проляха кръвта си на тази поляна за свободата на България. Днес ни събират тези две думи, тези две ценности – справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни българи и за мнозина няма справедливост, но за разлика от тогава, днес, българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи. Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия. Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска и харесва, а заради страха, в който държи народа – заради апатията, която предизвиква с политиката, която води. Но държава не може да се управлява със страх. Нация не може да се развива с апатия. Държава се управлява с ум, нация се развива с труда и силите на всеки българин, и това е задачата пред нас. Днес нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страхът и нашата задача е да отидем до всеки – беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му дадем вяра, да му дадем сили – да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас. Да му кажем – народе, изправете се и те ще паднат.

Скъпи социалисти, в последните месеци срещу нас се сипят упреци и удари. Твърди се, че партията е разделена и разцепена и днес ние, вие, трябва да дадем ясен отговор на това – кой е партията. Не съм аз, не са тези 200 души, които сте избрали за свои ръководители – ние сме временно поставени от вас, за да свършим работа. Партията сте вие. Имаме нужда от вашата воля и дума днес. Разцепени ли сме, че БСП ще преизчисли всички пенсии? Разделени ли сме в мнението, че ще помогнем на младите семейства, за да ги задържим в България, като отпуснем еднократна помощ от 10 минимални работни заплати на работещите млади хора. Не сме. Разделени ли сме по въпроса за това, че трябва да има общинско и държавно здравеопазване? И че не трябва да се доплаща в българските болници – не сме. Разделени ли сме за това, че трябва да има по един учебник за един клас по един предмет и държавата да поеме отговорност, и да не сменя съдържанието на българската история. Не сме. Не сме разделени и по това, че трябва да се грижим за българското производство и българската икономика. За да има доходи и социална политика. Разделени ли сме, че сме против Истанбулската конвенция и Пакта за миграция? Ето, отговорът на българските социалисти към онези, които злословят, че партията е разцепена и разделена. Това е истинският отговор, това е народният референдум. Благодаря ви от сърце, че сте социалисти, за това, че сте верни на идеите, за това, че сте смели и сте тук въпреки страха.

Второто обвинение – „няма такава партия като БСП, тя си отива, тя постоянно залязва”. Чудя се на тези хора – в какво криво огледало се гледат и какво виждат. Сигурно и математиците се чудят, защото 80 депутати са повече от 38, а 5 европейски депутати са повече от 4. И защото БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ на избори и Румен Радев е президент, а Илияна Йотова – вицепрезидент. И това - само за 3 години. Тези хора на това му казват – „отиват си”. Като гледаме това и като чувстваме емоцията, на нас ни изглежда като идване  - гответе се, тук сме и идваме.

Скъпи социалисти, не можаха да ни купят с постове и пари, не можаха да ни счупят с натиск, лъжи, манипулации и измислици, но решиха да ни унищожат финансово, като ни спрат субсидията и за да затворим БСТВ. Поставиха ни пред избор – да се предадем, или да се продадем на олигархията. Горките, в главите на тези хора политиката е само алъш-вериш, бизнес и продажба. Те не знаят какво е Българска социалистическа партия – не се предаваме и не се продаваме. Има трети път за нас.

Не се предаваме, не се продаваме, а продължаваме. Продължаваме с вярата с която сте дошли тук. Аз обиколих поляната преди да изляза на трибуната и чух мнозина от вас, тръгнали в 3 часа през нощта от другия край на България. Не от страх, че ако не дойдат ще си загубят службицата, а с вяра за това, че са тук за справедливост, свобода, борба с неравенствата и срещу бедността. Благодаря ви. Поклон, социалисти! Истински сте, силни сте. Надявам се, заредени днес да тръгнем в новата си битка за местните избори. Вчера, като единствената истинска партия в България, ние първи излязохме с платформа за местните избори и показахме какво ще правим за хората. Чак тогава ще изберем кой да го прави. Идете във вашите общини и им кажете, че нашите кметове ще работят  за това, част от данъците, които плащаме да остават при вас и да се използват във вашата община, за вашето благо, а не да остават в централния бюджет и той да ги разпределя от прозореца на джипа си на този, на когото е удобно. Кажете на вашите съграждани, че БСП ще изпълнява всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и че това ще им струва по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет- социалист, ще се запази общинското здравеопазване, ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните и пенсионерски клубове за пенсионерите, където да развиват своя социален живот. Освен нашите идеи, ние имаме и нашите кандидати. Виждате ли какво се случва в ГЕРБ? Ден след ден се отказват от ключовите си досега кметове. Какво е това, освен признание за провал? Нали бяха най-успешните кметове? Защо ги сменят? А когато ги сменят, какво? Моделът остава същият, защото той е горе. За разлика от тях, ние държим на нашите успешни кметове и отново ще издигнем кметове, които са били по 3-4 мандата, обичани и уважавани от своите съграждани. Ще имаме и много млади и нови кандидати. Подкрепете ги, нека всички работим за тях, за да има приемственост и обновление.

Скъпи социалисти, остава най-важният въпрос – въпросът за партньора, защото сами не можем. Подайте ръка на всеки българин, който милее за род и отечество, за семейство и дом, за добри доходи, достъпно здравеопазване, справедливост, борба с корупцията. Нека отворим умовете и сърцата си за всеки, който е готов заедно да извървим този път за промяната на България. Днес политиката вече не е дискусия в студията , политиката се превръща в будителство, възрожденско будителство. Нашата задача е оттук да тръгнем по страната и да будим. Нека си припомним надписа на едно възрожденско читалище „Помогни ми да те возвися“. Народе, помогни ни да спасим България. Единни за България!


В категории: Политика


26
Коментара
26
Коментара по темата
26.
Ценко
28.07.2019 14:30:42
1
2
Доло мафията герб
25.
ОСТАВКА
28.07.2019 11:35:07
1
2
Не ги понасям Бсп, но с Герб ромите станаха 2 милиона, кадърните българи бягат навън, а тези които останаха се стопяват с всяка година.
Телк и Нои работят за ромите и ги хранят от нашите пари.
Герб играе с Дпс, политиката им е размножаване на ромите и намаляване на българското население.
24.
turist BG
28.07.2019 11:09:37
1
2
ТЕЛК до ТЕЛК-а мила моя майнольо.....Изкара хората с хиляди болести на поляната да покаже колко е по-по-най.
23.
гражданин
28.07.2019 08:52:08
1
8
Какъв дебил трябва да си за повярваш на всички глупости които е изговорила тази тьотка !? Само е забравила да каже откъде ще се вземат пари за този златен дъжд ,дето ще се изсипе върху народа когато комунягите вземат властта ?
22.
Бургазлия
28.07.2019 08:40:15
5
5
Сичкити са руски кавали
21.
Да ама не
28.07.2019 04:19:02
10
7
Всеки друг но не и БСП-ТУ. За два кебапа и филия с масло си мисли Корнито, че някой ще и върже.
20.
SF
28.07.2019 00:28:40
7
6
Няма достатъчно силна алтернатива на ГЕРБ... трябва да ги изритаме иначе скоро държава няма да има... Не познавам честно работещи хора в момента, които да казват че са по-добре отпреди, напротив...тия мутри от ГЕРБ убиха бизнеса, за да останат само техните големи фирми/ партньори! БСП поне никога не е малтретирала бизнеса така..
19.
Гошо
27.07.2019 21:54:37
1
13
Отидат на Бузлуджа, намаат се с кибабчита и бири, осерът цялата поляна, приберат се у селата, кажат :
-Ууу, мноу убаво беши.
18.
CCCP
27.07.2019 20:39:37
3
26
и червени и сини са едни и същи мърши
Роби на парите
17.
Хахаха
27.07.2019 20:28:13
18
11
Бсп е нереформирани компартия. Почва за съжествуване за подобни партии и идеологии в Европа отдавна не съществува А камо ли да управлява.в страна от ЕС...А иначе флагман стават смешни с публикации на речите на водача на болшевишка партия К.Нинова.
16.
Санчо
27.07.2019 19:44:59
2
16
Със селски седянки и истерични изказвания от рода - на бунт и въстание, работни места не се изграждат.
Нинова да си гледа домакинството и парите от Техноимпекс!
15.
василев
27.07.2019 19:25:26
21
18
Единствения начин бсп да събори герб е смяна на името - например ПИПТ - променил се Илия, пак в тия...и цвета да сменят - на тях им ходят цветовете на дъгата !!!
14.
ХХ
27.07.2019 19:20:35
6
15
@де6илите преди мен:
Отрепката която е съгласна "всеки друг" да я клеца, ВИНАГИ ще бъде клецана....
13.
ХХ
27.07.2019 19:17:29
4
11
Доста неадекватно изказване на фона на гечев, гергов и тнт..
12.
мислещ
27.07.2019 19:16:31
6
17
Къде го този "народ" на снимката бе ? Разни лумпени отишли да проверят дали ще раздават безплатни кебапчета и сенилните дъртаци с червни байрячета ! КУРнелия има да сънува власт още дъъълги години....ама ще са само мокри сънища !
11.
Хм...
27.07.2019 18:18:38
21
20
БСП/БКП да ни води към спасение и светли бъднини?!.... Това виц ли е? Всяка друга българска партия, само НЕ и те!
10.
Дернев
27.07.2019 18:14:00
6
8
БСП, махнете Нинова, сложете К. Паскалев и тогава ГЕРБ ще падне. С Нинова нямате никакъв шанс.
9.
Gosho
27.07.2019 18:12:45
6
10
Борисов,посегна на бизнеса
8.
Знаещ
27.07.2019 18:11:27
5
21
Хубаво е да съборим Герб това е песен за ушите ми НОООО не за да дойдат комунистите на власт
7.
Сталин
27.07.2019 18:06:31
21
18
Бспарските тролове пак налазиха
Всеки друг само не и комунистите
6.
Efo
27.07.2019 17:55:24
10
19
Оставка за Нинова!
5.
Бо
27.07.2019 17:41:00
4
5
Мартеничка...
4.
Зафирова
27.07.2019 17:17:47
14
12
Покажете тоягата на -Гроб .
3.
Здравко
27.07.2019 17:14:00
8
52
Трябва да изберем по малкото зло за държавата ,за момента трябва да се направи малка крачка с изгонването на сегашните- Г...б.
2.
Гласувайте за ГЕрП Дебили
27.07.2019 17:13:30
16
17
Не я слушайте Нинова, гласувайте за Шайката ГЕрП Дебили! Борисоф и бандата му правят живота ви вълнуващ и интересен. Всеки ден престъпления, кражби, грандиозни провали и интересни предизвикателства! Срив в Търговския регистър и след това изтрити данни, Откраднати личните данни на 5 Милиона души и Няма проблеми, Чума по животните и избити стотици хиляди животни, но рейтинга на боса Расте, Правителството през ден взема стотици милиони нови заеми, но Президента клати икономиката, и още и още...
1.
Зурла
27.07.2019 16:53:09
16
27
Ти ли да дойдеш лъжло, никой не става в кочината.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори