×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой и как ще реди листите на ГЕРБ за общински съветници без Цветан Цветанов


Кой и как ще реди листите на ГЕРБ за общински съветници без Цветан Цветанов
Иван Вълков (горе вдясно) ще подаде предложенията от общинската структура на партията в Бургас, но Изпълнителната комисия ще подреди листата
27 Юли 2019, Събота, 21:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Местни събрания гласуват номинациите, а обновеният състав на Изпълнителната комисия трябва да вземе окончателно решение за 265 общини

Местни събрания на ГЕРБ предлагат, а Изпълнителната комисия решава кои ще са кандидатите за общински съветници в цялата страна на най-голямата партия у нас. Процедурите за номинации във връзка с изборите за местна власт, чийто първи тур е насрочен за 27 октомври, вече са в разгара си.

Общинските събрания на ГЕРБ следва да гласуват номинациите, излъчени от партийните клубове.

„В събранието всеки има право да си каже мнението за всеки номиниран. Това са тежки събрания и обикновено са дълги”, коментира пред „Флагман” председателят на общинската структура на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков.

Редът за издигане на кандидатите е определен от Изпълнителната комисия на партията.

В община Бургас, например, партията разполага с около 50 клуба и около 3000 члена. Всеки клуб може да номинира кандидати за общински съветници.

В случая според график, публикуван на сайта на ГЕРБ, Общинско събрание в Бургас ще гласува номинациите на 1 август. Събранието е насрочено за 18 ч. в Кукления театър.

Около 200 делегати се очаква да участват на ключовото партийно събитие в морския град.

„Хубаво е да се чуят всички предложения и тогава да се вземат решения. И това ще се вземе на общо общинско събрание, което ще излезе със съответните решения, предложения, кандидатури. Тези номинации вече ще се подадат към Изпълнителната комисия (ИК) и там ще се вземе крайно решение”, обяснява Иван Вълков.

Общинското събрание не подава на ИК готова, подредена листа.

„Не, гласуваме ги по азбучен ред и даваме колко гласа е получил всеки един номиниран. По принцип в ИК винаги са се съобразявали с голяма част от гласуването”, казва Вълков.

За всеки кандидат се подавало и съответно CV - образование, къде работи, от колко време е в партийните структури, какви постове е заемал и т.н.

Иван Вълков припомня, че в България има 265 общини, като ГЕРБ вероятно навсякъде ще участва в състезанието за кмет и ще излъчи пълни листи за общински съветници.

Това означава, че в Бургас ГЕРБ ще има 51 кандидати за съветници, колкото е числеността на Общинския съвет.

Г-н Вълков очаква ИК да успее да нареди окончателно листите до средата на септември.

„ПП ГЕРБ ще излезе за всяка община с пълна листа. И ще играе и за кмет, и за общински съветници. Нали разбирате, че решение за всички общини не може да се вземе за един ден или за една седмица? Предполагам, че процедурата трябва да приключи към 15 септември”, коментира Иван Вълков.

 „От нас се иска да защитим нашите партийни кандидатури и тези, които смятаме, че са подходящи за гражданска квота. И ако имаме други виждания, да си изразим мнението. (...) Ще има и стари общински съветници, ще има и нови. Обикновено се търси да има някакъв баланс в тази насока. Търсят се предложения на хора от различни области – примерно педагози, юристи, хора от транспорта, културата, образованието, инженери, здравни работници. Целта е от всички сфери да имаме представители, за да може да се покрият съответните комисии в общинския съвет. И е важно да излъчим хора, които са изявени в тези области, и по възможност да са наши членове – това е най-добрият вариант”, казва още общинският председател на ГЕРБ-Бургас.

Любопитен момент при най-голямата партия у нас е, че тя няма широко национално ръководство, каквото е Националният съвет на БСП, например.

В ГЕРБ има само Изпълнителна комисия, която е аналог на Изпълнителното бюро на БСП.

ИК на ГЕРБ се състои от само 11 души – лидерът Бойко Борисов, зам.-председателите Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Даниела Дариткова, Тодор Тодоров и Цвета Караянчева.

Бургаският кмет Николов е член на местната общинска структура. Естествено, очаква се мнението му да натежи силно при подреждането на листата за общински съветници. Това вероятно важи и за останалите листи в Бургаска област.

Любопитен момент е и че за първи път в процедурата няма да участва тежко „разжалваният” Цветан Цветанов, който бе моторът на ГЕРБ по отношение на структурите и кадруването в тях.

Интересно е кой или кои ще поемат ролята му на национален координатор във връзка с номинациите за общински съветници, както и какъв ще е ефектът от промяната.

Трябва да се отбележи, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ от началото на юли е в обновен състав.

Тогава Националното събрание на партията извади от ИК освен Цветан Цветанов, но и новия ни посланик в Израел Румяна Бъчварова. Техните места заеха председателят на парламента Цвета Караянчева, която е от Кърджалийско, и Тодор Тодоров, свързан със североизточния регион.

 




Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
15
Коментара по темата
15.
???
28.07.2019 10:41:54
2
2
Интересно :преди седмица листа на БСП в Кукления театър, сега на ГЕРБ. Явно понеже излизат от едно котило любимата им песен е "Аз съм кукла на конци" или перефразирана част от друга песен след 10 ноември -"Комунистите Родината разграбват, Комсомолците след тях крадат, пионери сладък път ви чака -лесен път.
14.
Милена
28.07.2019 10:15:39
1
3
Листата вече е подредена.Ще се съберат,колкото да се видят.
13.
*********
28.07.2019 01:22:37
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
SF
28.07.2019 00:34:10
4
21
Мутри!!! Убиха бизнеса в БГ, за да работят само техните приятели! Виновен си е простия български народ, че си ги избира пак пак... Айде, цъкайте ми минуси!
11.
Ха ха ха
27.07.2019 22:47:34
13
18
Истината боли,БСП е на изхвъргачката,дори на Бузлуджа кебапчетата 50% по-скъпи от Слънчев бряг!Нинова крадна парите,изгони Бенчо,Очите в ареста,няма кой да им плаща масрафа,а Гергов не пусна гювеч!Наздраве другари,гледам Нинова като Вас оплешивяла :)
10.
До 8
27.07.2019 22:33:17
16
11
МАЛОУМНИК
9.
Ax
27.07.2019 22:32:35
12
17
На кой му пука за тези БОКЛУЦИИИИИ???
8.
Пак както преди
27.07.2019 22:22:15
14
23
Бой на крадливата БСП като биволица у дувар,поредна "победа" ше бъде отчетена от Нинова и сие бандюги :)))))
7.
цецу отшелника
27.07.2019 22:12:32
29
17
герб у канала
6.
Мдаааа
27.07.2019 22:09:53
19
95
апиталов недостиг в две български банки констатира Европейската централна банка (ЕЦБ) при симулация на негативния сценарий от стрес теста: за Първа инвестиционна банка (ПИБ) той възлиза на 262.9 млн. евро, а за Инвестбанк възлиза на 51.8 млн. евро, пише "Капитал" след като във Франкфурт обявиха окончателните си изводи.

Същите две институции се проявиха с проблеми и при предишния преглед на качеството на активите, извършен от БНБ преди малко повече от две години, припомня изданието.

А иначе редим листи за заГРОБването на България.
всеки крадец прави банка и прибира спестяванията на хората и посля фалирва, държавата плаща да я стабилизира, прибираме пак едни пари и фалирваме.. Но редим листи да крадем.
5.
А, флегми
27.07.2019 22:08:38
24
74
Тоя по средата много фотошоп-нат бе, да не мастурбирате в офиса докато го гледате?
4.
До ВОЛА
27.07.2019 22:06:57
68
50
В Клуба на БСП няма как да познаваш хора гласували за ГЕРБ!Но в твоето семейство младите са 3 човека и са за ГЕРБ!
3.
тататататата
27.07.2019 21:50:51
22
85
Горната снимка ми навява спомен за добрият стар АК 47 , 5.45 мм с изместен център на тежестта ....
2.
ВОЛА
27.07.2019 21:26:23
25
92
за толкова години от 2рия мандат насам познавам само 3 човека гласували за ГЕРБ! Колко машинации , измами и купуване на гласове ? До кога народа ще спи и не гласува за друг?
1.
ахмак абдалов
27.07.2019 21:06:51
15
9
любимата партия,любимите министри, не мога без тях
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра 
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори