×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Забраняват десния волан, глобяват с 500 лв. шофьор, ако сам си ремонтира колата


Забраняват десния волан, глобяват с 500 лв. шофьор, ако сам си ремонтира колата
Проектът на закон обръща внимание и на търговията на авточасти втора употреба
23 Юли 2019, Вторник, 18:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Основната промяна е отпадането на необходимостта да се минава през каналите на КАТ

Собствениците на автомобили могат сами да си монтират регистрационните номера на колите си. Това е една от идеите в закона за пътните превозни средства, проект на който е публикуван за обществено обсъждане, пише "Телеграф".

Основната промяна в новия закон е отпадането на необходимостта да се минава през каналите на КАТ. Идеята е това да се прави от частни фирми, които да следят дали са пренабити номерата на рамата, двигателя, дали има изменения в конструкцията на автомобила и следи от манипулации на километража. Нелепите правила за шофьорите в САЩ, Европа и Азия След минаване през проверката собственикът на колата ще получава час, в който да отиде в КАТ, за да си получи само талоните и регистрационните номера на колата, без да се реди на опашки. Регистрите на Пътна полиция и пунктовете за проверка ще бъдат свързани.  

"Преди при поставянето на регистрационните номера се слагаше и пломба. Сега не е така, поради което се обсъжда идеята и сам да можеш да си ги монтираш, обясниха експерти пред "Телеграф". Обсъждането на проект за закон за превозните средства става факт, след като действащият Закон за движение по пътищата взе решение да бъде разделен на три - закон за водачите на МПС, бъдещ закон за движение по пътищата и закон за превозните средства.  

Първите два проекта бяха публикувани за обсъждане в началото на годината, докато този, насочен към регистрациите, се забави с 6 месеца. В неговия обхват влиза и дейността на автосервизите. Всеки, извършващ ремонти на автомобили, ще трябва да се регистрира в ДАИ. "Първоначалната идея беше новите автомобили, които влизат в страната да не чакат на опашка в КАТ, а да могат да се дадат на частни фирми.

Те трябва да правят тези прегледи – първоначални и идентификация на автомобила. Обикновено те идват без регистрационни номера, а частните фирми няма да могат да издават пълната документация и да дават номер на автомобила. Така че се налага клиентът отново да отиде до КАТ”, обясни автомобилния състезател Румен Дунев по Нова тв. Според него няма автомобил, който да не може да бъде регистриран в страната ни, дори да не е изряден. Проектозаконът предвижда и забрана за внос на коли с десен волан. „Тези автомобили са доказано опасни. Те не са предназначени изцяло за ползване”, категоричен е автомобилният състезател.  

Колата на трупчета заради червени мигачи Ако работи без нужното удостоверение, го очаква глоба от 1000 до 5000 лв. С хилядарка ще трябва да се бръкнат сервизите за неиздаване на касова бележка или фактура. След ремонт ще трябва да дават гаранция от 6 месеца. Глоби се предвиждат и за граждани, които решат да ремонтират сами автомобилите си. Те ще трябва да платят санкция от 500 лева. Регистър на всички сервизи ще се съхранява в ДАИ.  

Проектът на закон обръща внимание и на търговията на авточасти втора употреба. Те трябва да се извършват само от регистрирани търговци. Те също трябва да бъдат вкарани в регистър. Нерегламентираната търговия с части ще се наказва също с глоба от 5000 лв. 


В категории: Политика


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
На кой не му стана ясно че:
23.07.2019 22:59:00
0
3
Целта е да се свали отговорността от КАТ и държавните институции относно регистрацията на крадени автомобили.
5.
Ха ха
23.07.2019 22:31:00
0
3
500 лева глоба за лица който сами си ремонтират автомобила....@#$ това как ще стане
4.
До Апес
23.07.2019 21:40:16
0
1
Ще те хванат. Даже и за уя.
3.
Barca
23.07.2019 21:35:41
0
1
Това си е чисто отваряне на врати на фирми, които продават авточасти, на автоджамбази и на крадените коли в България. Ще има сумати измамни фирми, които ще пускат всяка открадната кола в движение и пак определени хора ще печелят обществени поръчки. Пълни глупости. Предпочитам да видя в Кат няколко часа, отколкото всеки да може да си краде кола и да си я регистрира
2.
АПЕС
23.07.2019 19:52:07
1
16
А кой ще глоби управниците заради това, че съсипаха и окрадаха държавата? Пак глоби по бедния българин само и само да напълнят гушите си. Ще ме хванат за хуя .
1.
..
23.07.2019 19:51:54
1
6
Това е начина да ни накарат да купуваме нови коли.Ремонтите ще станат тройно по скъпи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори