×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вътрешният министър: Хакерската атака е заради F-16, засяга националната сигурност


Вътрешният министър: Хакерската атака е заради F-16, засяга националната сигурност
Хакерската атака е най-вероятно отвън, каза министър Младен Маринов
16 Юли 2019, Вторник, 08:38 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Установи се, че наистина има достъп до сървър на НАП, от който е изтеглена определена информация, каза Младен Маринов

Хакерската атака, която доведе до теча на лични данни на милиони българи, вероятно е заради решението на Министерския съвет за самолетите F-16. Тя засяга националната сигурност. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„От вчера са сформирани екипите, които работят и през нощта. Чух се сутринта с началникът на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Явор Колев. Установи се, че наистина има достъп до сървър на НАП, от който е изтеглена определена информация. Атаката е най-вероятно отвън“,  заяви министърът. 

Явор Танев: Имаме ситуация на един IT Чернобил

„Всяка система има уязвимости. Това е първият случай в България, при който са откраднати много лични данни“, добави той.

Хакери откраднаха лични данни на милиони българи

„Обикновено организираните престъпни групи, които се занимават с хакерски атаки, търсят финансовия еквивалент на това, което са свършили, искат да си осребрят действията. В случая може да се направи и политически анализ, тъй като вчера бе взето решение на извънредно заседание на Министерския съвет за закупуване на самолет F-16, a e-mail-ът идва от руски сайт“, коментира Младен Маринов. 

Експерт по киберсигурност: Системата на НАП е доста уязвима, хакерите използват руски сайт
 

„Иска се и оставката на финансовия министър от руски партии. Тази атака засяга националната сигурност“, каза още той.
 


В категории: Крими


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
16
Коментара по темата
16.
Като чиНия на мокър пясък
16.07.2019 22:50:07
0
4
Маринов е добре да не прави анализи по теми от които не разбира. Даже и Горанов се разграничи от мнението му. Не знам с кого си е говорил преди това, но такива мисли може да му втълпи само Биков и подобните "остриета" на Герб. Първо не знаят нищо за това кой ги е хакнал с каква цел и т.н. за да дават такива категорични констатации.
15.
gradski
16.07.2019 11:44:17
1
4
К'о, к'о рече? Русия? Супер компютър..... бял хакер?
14.
Дог
16.07.2019 10:59:37
2
10
Поредната шокираща и изкривена "новина"
Гледах го интервюто сутринта. Нищо вярно със статията. Министъра не отхвърля и тази възможност и други свързани с политическата ситуация. Това, че допуска всякакви варианти не е основание тъпите медии да си измислят статии....
13.
демократ
16.07.2019 10:34:48
0
13
Тъкмо Б.Б. да включи на Супер Компютърът щепсела в контакта и .. пак ВИДИМ РЕЗУЛТАТ ! Както казват хакерите (ама не Белите според Дани Кирилов) "ПРАВИТЕЛСТВОТО ВИ Е УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛО".
12.
Ем бус,ем не бус
16.07.2019 10:18:21
0
11
Шофьорчето на Мето Илиенския изключва компа направо от кабела на тока,обаче знае кои са хакерите
11.
До 8
16.07.2019 10:15:49
1
14
Аве селтак Без да знаеш и сметката ти могат да източат и хиляда кредита могат да ти наредят Провери малко и ще видиш че може и чак тогава ръси мозък по сайтовете.И личните данни трябва да не могат да ги откраднат ама ги гепиха нали. Айде умен човъркай си мозъка мисли и проверявай
10.
XX
16.07.2019 10:14:40
1
15
@2
ти си поредното доказателство, че евроатлантическите тролове сте същите расови дебили кат този министер....
9.
До 7
16.07.2019 10:05:25
31
22
Ей охлюв , ти можеш ли да вземеш кредит с чуждо ЕГН ?
Много си глупав, изобщо ходил ли си в банка?
Този който ти даде кредит с чуждо ЕГН ще е по ТЪП и от тебе , шматка !
8.
Той
16.07.2019 10:01:36
1
7
Време беше да измесят вниманието на хората в нещо по пикантно, до сега се говореше само за летния сезон, хайде стига вече , сега ще четем и обсъждаме тъпотия, хакери пробили системата “глупости” че то тази система винаги е била пробита, говорете за смислени неща а не за глупости!
Обърнете внимание към момента , към грешките си господа управляващи, защото иде зима и на обикновенния човек му е през оная работа кой му знае ЕГН то, ..........тъпаци !
7.
До 2
16.07.2019 10:00:26
1
20
Аве охлюв Утре като се събудиш с един голям кредит ще ревеш като вдовица за хой
6.
XX
16.07.2019 09:50:14
0
12
де е оная селска пръчка габриел да попита този расов имбецил да даде доказателства за кибератаката...
пп. ясно е, че само в главата на де6илен олигофрен може да съществува връзка между двете неща.
5.
гражданин
16.07.2019 09:47:11
0
16
Биволь им разправят от 1 година, че имат дупка колкото халеевата комета в сървърите си, ония нищо не казваха...Сега хак да им е, мал*умни калинки!!!
4.
Някой
16.07.2019 09:46:03
1
16
А може и да не е така, може и изобщо да не е изтекла информация, може изобщо да няма хакерска атака !
Сега цяла седмица ще се говори за това, ще се обвиняват хора, ще си подаде някой оставката “неудобен”, все пак избори идват, методите за провокация и изместване на вниманието са всякакви, защо трябва да вярваме на всичко което пишат медиите, все пак препредават диктовка !
Успешен сезон на всички !!!
3.
Тъп
16.07.2019 09:13:16
1
16
Само глупости плещи. Оправдания за насраните гъзове. Айде пак руснаците и коя руска партия бе компетенцийо, ДБ е по-не руска от герб, ако не знаеш.
2.
@1
16.07.2019 09:12:43
42
38
Ти пък какви данни за крадене имаш бе, тъпак с тъпак? Какво да ти откраднат на тебе, като злоупотребят с твоите скапани данни? Да ти откраднат книжката за членство в БКП, която пазиш в гардероба - при кюлотите и скъсаните потници? Или скапаната ти жигулка, или скапаната ти панелка?
Най-добре е такива (комундета) като теб да ви открадне някой веднъж завинаги! Но никой не ви иска, затова ще ви слушаме глупостите, докато рогатият дойде и ви вземе.
1.
Адолф
16.07.2019 08:50:40
35
29
Това е най-умното което може да каже един тъпак. Крадът ми моите лични данни, щото мафиотското ни правителство решило да купува американски самолети.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори