×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Шефът на НСО генерал-майор Данчо Дяков е освободен от длъжност от МС. Той сам е подал оставката си по лични причини
  • Близо половината българи смятат, че държавата е виновна за проблемите им, показва изследване на Галъп
  • След 1 септември т.г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лева на стопаните на умъртвените прасета
  • Ремонтът на бул.Димитър Димов ще приключи на 3-ти септември, гарантираха от Община Бургас
  • Съдбата поставя Телеца на изпитание, а Скорпионът кипи от енергия и лесно може да реализира целите си
  • Температурите днес ще са между 27 и 29 градуса, без облаци, идеално време за плаж
  • Какво е нивото на безработица в Бургас и в кои сектори са нужни кадри, ще съобщи Дирекция Бюро по труда в 11 часа днес
НА ЖИВО

Ст. комисар Калоян Калоянов на празника на МВР: Да си полицай не е професия, а призвание! 


Ст. комисар Калоян Калоянов на празника на МВР: Да си полицай не е професия, а призвание! 
Директорът на ОДМВР-Бургас подчерта, че трудностите само дават допълнителен стимул на бургаските полицаи за справяне с предизвикателствата
04 Юли 2019, Четвъртък, 18:20 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

ОДМВР-Бургас посреща официалния си празник със спад на престъпленията 
 

С тържествена церемония и поднасяне на венци и цветя в памет на колегите си, загинали при изпълнение на служебния си дълг, бургаските полицаи отбелязаха професионалния си празник – 140 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. 

Официални гости на събитието, което се проведе пред сградата на ОДМВР-Бургас и чийто домакин бе директорът й ст. комисар Калоян Калоянов, бяха зам. областният управител Владимир Крумов Вълчо, кметът на община Бургас Димитър Николов, флотилен адмирал Мален Чубенков - командир на флотилия "Бойни спомагателни кораби" на ВМС, административният ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас апелативен прокурор Любомир Петров, председателят на Апелативен съд-Бургас Деница Вълкова и областният председател на Съюза на запасните офицери и сержанти от запаса – бригаден генерал Васил Джелебов. 

„От името на ръководството на Областната дирекция на МВР Бургас и лично от свое име искам да благодаря на всички наши служители за това, че през изминалата година не отстъпихте пред предизвикателствата и трудностите, стоящи пред една от най-големите и натоварени структури на МВР, а именно Бургаската. Благодаря ви за това, че показахте висок морал, постоянство, професионализъм, бързина при вземане на решения и поемане на отговорност. Положихте огромен труд в полза на обществото – все качества, достойни за уважение и следване от нашите по-млади колеги. Благодаря на всички наши партньори - това са институции, неправителствени организации, медии и граждани, които ни подкрепят в нелеката мисия да служим на хората. Защото да си полицай е не само професия, да си полицай е призвание!“, каза в емоционалното си слово най-успешният директор на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов. 

Официалните гости на събитието

Той подчерта, че трудностите само дават допълнителен стимул на бургаските полицаи за справяне с предизвикателствата. 

Заместник областният управител Владимир Крумов прочете поздравителен адрес от губернатора Вълчо Чолаков, който бе възпрепятстван да пристства поради служебни ангажименти:
„На професионалния празник на МВР искам да изкажа своите благодарности на бургаската дирекция за добрите междуинституционални отношения, за координацията, бързата и адекватна реакция по всеки сигнал и проблем, възникнал на територията на област Бургас. Въпреки трудностите вие успявате да изпълнявате служебните си ангажименти. Респект за усилията, които ежедневно полагате, за да се чустват жителите и гостите на Бургас защитени, сигурни и спокойни. Благодаря ви за реда, който осигурявате, той е една от предпоставките при изграждане на добрия имидж на област Бургас. Пожелавам ви все така всеотдайно и доблестно да изпълнявате служебния си дълг. Убеден съм, че чрез делата си давате прекрасен пример на нашите деца!“.

Заместник областният управител Владимир Крумов прочете поздравителен адрес от името на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков

Кметът Димитър Николов също благодари на служителите на ОД МВР Бургас за това, че Бургас е градът с най-ниските нива в страната по масови безредици, сериозни катаклизми и тежки престъпления. Именно бургаските полицаи са „виновниците“ за положителната статистика.

„В ежедневие ми все по-често се случва да търся съдействието на бургаската полиция за обезпечаването на различни мероприятия, кризисини моменти и конректни обществени събития. Аз като кмет съм изисквал повече съдействие, рядко са дните, като този, в който мога да застана пред вас в качеството си на кмет и да ви благодаря за това, което вършите за нашия град. В тези времена много трудно може да съчетаеш доблест, чест, отговорност и мъжество. Това са качества, които вие притежавате и аз се гордея, че именно Бургас е градът с най-ниските нива в страната по масови безредици, сериозни катаклизми и тежки престъпления. Бъдете живи и здрави и нека името, гордостта и пагона на бургаския полицай винаги бъде пример пред младите поколения, които мечатят да носят честта на тази професия!“, каза кметът в поздравителното си слово към служителите на МВР-Бургас. 

Кметът на Бургас Димитър Николов благодари на ръководството и служителите на ОДМВР-Бургас за професионализма и всеотдайността към професията

От своя страна флотилен адмирал Мален Чубенков изрази своите благодарарности на полицаите, които с всеотдаен труд, бодър дух и любов към професията са показали неведнъж способностите си и високите професионални умения. 

„Благодаря за усилията, да отстоявате принципите на нелеката ви професия в името на сигурността и спокойствито на гражданите на град Бургас. Бъдете здрави, щастливи и много късмет на вас и вашите семейства“, каза в словото си председателят на Апелативен съд-Бургас Деница Вълкова.

Прокурор Любомир Петров изтъкна добрите резултати на ОДМВР-Бургас за 2018 г.

Бургаските полицаи бяха поздравени от административният ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас апелативен прокурор Любомир Петров, който подчерта, че ОДМВР отчита намаление на извършените престъпления през 2018 г.

„Държа лично да ви поздравя за отличните резултати през миналата година по предотвратяване, разкриване и разследване на извършените престъпления, както и по опазване на обществения ред. Впечатляващ е фактът, че вече трета година подред отчитате значително намаления на регистрираните престъпления, за изминалата година са 19% по-малко, което е показателно за добрата ви превантивна дейност по предотвратяване на извършването на престъпления“, каза прокурор Любомир Петров. 

Ст. инспектор Димитър Георгиев Цивков – началник на група „Финансова сфера и компютърни престъпления“ в сектор „Икономическа полиция“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР Бургас, бе награден от директора на бургаската полиция ст. комисар Калоян Калоянов за постигнати трайни резултати и професионализъм при изпълнение на служебния дълг


Той изтъкна, че това се дължи и на обстоятелството, че в Апелативен район - Бургас и специално в Бургас все по-често се вземат мерки „задържане под стража“ спрямо чести извършители на престъпления – опасни рецидивисти, с множество престъпления. 

„Поздравления на служителите на МВР за отличните резултати през изминалата година по предотвратяване, разкриване и разследване на извършените престъпления, както и по опазване на обществения ред. Няма как, когато извършителите на престъпления са в ареста, да не спадат и регистрираните престъпления. Относно работата на разследващите полицаи, изключително съм впечатлен от това, което са извършили през изминалата година, въпреки не пълния ми щат и тежката криминална обстановка, в която работят. Те са приключили с 1500 повече разследвани досъдебни производства от новообразуваните през годината дела, т.е. приключени са хиляди стари дела, което ме кара да отчитам, че старите несвършени вече не са бреме за нашия регион“, изтъкна прокурор Петров. Административният ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас подчерта, че през изминалата година има едва около 1% оправдателни присъди и едва около 2% върнати дела, което сочи за много добро качество на общата работа на институциите. Именно доброто сътрудничество между МВР Бургас и Прокуратурата доведе до такива високи резултати, при това подобряващи се с всяка година", каза в заключение той.

Началникът на Първ РУ-Бургас гл. инспектор Иван Иванов също бе отличен с почетен знак на МВР за постигнати високи резултати 

Част от празничната церемония беше и награждаването на служителите от МВР за постигнати резултати и професионализъм при изпълнение на служебния дълг. Отличени с почетен знак на МВР бяха четирима служители – гл. инспектор Иван Йорданов Иванов – началник I степен на първо РУ-Бургас, гл.инспектор Мирослав Христов Кръстев – началник на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ ОДМВР-Бургас, ст. инспектор Димитър Георгиев Цивков – началник на група „Финансова сфера и компютърни престъпления“ в сектор „Икономическа полиция“ към отдел „Криминална полиция“, ст. инспектор Димитър Павлов Манов – началник на група „Масови мероприятия“ в сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия” на Зонално жандармерийско управление в Бургас.

Бяха наградени и състезателите от Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб Бургас, завоювали различни спортни отличия както на национално, така и на международно ниво. Тържествената церемония завърши с поднасяне на венци и цветя в памет на служителите от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

ст. инспектор Димитър Павлов Манов – началник на група „Масови мероприятия“ в сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия” на Зонално жандармерийско управление в Бургас
Говорителят на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева
Състезателите от Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб Бургас, завоювали различни спортни отличия както на национално, така и на международно ниво
Празникът приключи с едноминутно мълчание в памет на загиналите служители на МВР

 
В категории: Бургас


България Всички новини
Семейство с две деца се размаза с Фолксвагена си на пътя Семейство с две деца се размаза с Фолксвагена си на пътя

Едното  дете е на 10 години, а другото бебе

Селски екшън: Дървен кол върху съседската глава Селски екшън: Дървен кол върху съседската глава

55-годишен прати съседа си в болница след скандал

Управителят на барикадирания хотел в Несебър: Търпим чутовни загуби, няма кой да ни защити Управителят на барикадирания хотел в Несебър: Търпим чутовни загуби, няма кой да ни защити

Станахме жертва на войната за собственост на хотел „Виго”, жалва се Татяна Бастрева

Мария изпрати дъщеря си на училище Мария изпрати дъщеря си на училище

Марая вече е шести клас, похвали се самата певица

57-годишен мъж почина след ухапване от плъх 57-годишен мъж почина след ухапване от плъх

Човекът е бил заразен с лептоспироза

Сигнал за бомба и на летището в Пловдив Сигнал за бомба и на летището в Пловдив

След проверка на терминала се оказа, че е фалшив

Борят се за живота на пребития служител на Левски Борят се за живота на пребития служител на Левски

МВР с информация за инцидента

Паника в БНТ, опразниха сградата Паника в БНТ, опразниха сградата

Сигнал за бомба е получен анонимно на редакционната поща на медията

Шок в Несебър! Пълният с туристи хотел „Виго” осъмна блокиран от стари коли и бус Шок в Несебър! Пълният с туристи хотел „Виго” осъмна блокиран от стари коли и бус

Започва ли нова война на мутрите след 6-годишното затишие?

Почетохме паметта на Цар Симеон и войните му, бранили земите ни преди 1102 години Почетохме паметта на Цар Симеон и войните му, бранили земите ни преди 1102 години

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и кметът на град Ахелой Иван Георгиев приветстваха всички присъстващи

И все пак май се продава? Датското кралско семейство с коментар за Гренландия И все пак май се продава? Датското кралско семейство с коментар за Гренландия

Тръмп отказа среща с датския премиер

Тийнейджър сложи край на живота си след разкритие в социална мрежа Тийнейджър сложи край на живота си след разкритие в социална мрежа

Според разследването на полицията, трагично починалият Хари не е възнамерявал да умре, но вероятно не е осъзнавал колко бързо ще загуби съзнание

По-щастливи в брака – жените с по-малко опит в секса По-щастливи в брака – жените с по-малко опит в секса

Това показва проучване в САЩ

Джонсън поиска от ЕС затваряне на ирландската граница след Brexit Джонсън поиска от ЕС затваряне на ирландската граница след Brexit

Писмото му до Доналд Туск предизвика негативна реакция както в Брюксел, така и в Лондон

Уфолог: Извънземни са ни оставили оръжия на Луната Уфолог: Извънземни са ни оставили оръжия на Луната

 Имало е градове там, но заради война са разрушени, твърди Скот Уоринг

Скандал: Посрещнаха жената на Нетаняху с хляб, тя го хвърли на земята Скандал: Посрещнаха жената на Нетаняху с хляб, тя го хвърли на земята

Сара Нетаняху била в лошо настроение още при излизането

Експерти: Внимавайте с порното в интернет, дебне ви.. Експерти: Внимавайте с порното в интернет, дебне ви..

На този етап ''Варенски'' атакува предимно френски потребители

Над 20% от работната ръка на Румъния е извън страната Над 20% от работната ръка на Румъния е извън страната

 Според експерти загубата на човешки капитал вече е национален проблем

Typcĸa, a нe гpъцĸa e любимaтa дecтинaция зa гepмaнcĸитe тypиcти тoвa лятo Typcĸa, a нe гpъцĸa e любимaтa дecтинaция зa гepмaнcĸитe тypиcти тoвa лятo

Гepмaнcĸитe тypиcти, зa ĸoитo Гъpция e любимa дecтинaция, изглeждa тъpcят paзнooбpaзиe нa фoнa нa възcтaнoвeния интepec ĸъм Eгипeт и Typция

Уязвимост в Bluetooth засяга всички устройства Уязвимост в Bluetooth засяга всички устройства

"Дупката" позволява на хакерите да прихващат информацията, която се изпраща чрез безжичната технология

Кевин БУТ, режисьор Кевин БУТ, режисьор Добрите граждани на България имат много повече власт, отколкото техните потисници Виц на деня Виц на деня Събудих се сутринта, гледам в в джоба ми 100 лева. Радвах се на находката, докато не намерих в другия джоб разписка от банкомат за изтеглени 400 лева.

Виц на деня Виц на деня Бай Гроздан с разочарование научи, че Ариана Гранде не е бира от 3 литра. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Първи дни от отпуската - това е времето, когато си изключил всички будилници и спокойно ставаш и без тях в 6 сутринта.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори