×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Ст. комисар Калоян Калоянов на празника на МВР: Да си полицай не е професия, а призвание! 


Ст. комисар Калоян Калоянов на празника на МВР: Да си полицай не е професия, а призвание! 
Директорът на ОДМВР-Бургас подчерта, че трудностите само дават допълнителен стимул на бургаските полицаи за справяне с предизвикателствата
04 Юли 2019, Четвъртък, 18:20 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

ОДМВР-Бургас посреща официалния си празник със спад на престъпленията 
 

С тържествена церемония и поднасяне на венци и цветя в памет на колегите си, загинали при изпълнение на служебния си дълг, бургаските полицаи отбелязаха професионалния си празник – 140 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. 

Официални гости на събитието, което се проведе пред сградата на ОДМВР-Бургас и чийто домакин бе директорът й ст. комисар Калоян Калоянов, бяха зам. областният управител Владимир Крумов Вълчо, кметът на община Бургас Димитър Николов, флотилен адмирал Мален Чубенков - командир на флотилия "Бойни спомагателни кораби" на ВМС, административният ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас апелативен прокурор Любомир Петров, председателят на Апелативен съд-Бургас Деница Вълкова и областният председател на Съюза на запасните офицери и сержанти от запаса – бригаден генерал Васил Джелебов. 

„От името на ръководството на Областната дирекция на МВР Бургас и лично от свое име искам да благодаря на всички наши служители за това, че през изминалата година не отстъпихте пред предизвикателствата и трудностите, стоящи пред една от най-големите и натоварени структури на МВР, а именно Бургаската. Благодаря ви за това, че показахте висок морал, постоянство, професионализъм, бързина при вземане на решения и поемане на отговорност. Положихте огромен труд в полза на обществото – все качества, достойни за уважение и следване от нашите по-млади колеги. Благодаря на всички наши партньори - това са институции, неправителствени организации, медии и граждани, които ни подкрепят в нелеката мисия да служим на хората. Защото да си полицай е не само професия, да си полицай е призвание!“, каза в емоционалното си слово най-успешният директор на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов. 

Официалните гости на събитието

Той подчерта, че трудностите само дават допълнителен стимул на бургаските полицаи за справяне с предизвикателствата. 

Заместник областният управител Владимир Крумов прочете поздравителен адрес от губернатора Вълчо Чолаков, който бе възпрепятстван да пристства поради служебни ангажименти:
„На професионалния празник на МВР искам да изкажа своите благодарности на бургаската дирекция за добрите междуинституционални отношения, за координацията, бързата и адекватна реакция по всеки сигнал и проблем, възникнал на територията на област Бургас. Въпреки трудностите вие успявате да изпълнявате служебните си ангажименти. Респект за усилията, които ежедневно полагате, за да се чустват жителите и гостите на Бургас защитени, сигурни и спокойни. Благодаря ви за реда, който осигурявате, той е една от предпоставките при изграждане на добрия имидж на област Бургас. Пожелавам ви все така всеотдайно и доблестно да изпълнявате служебния си дълг. Убеден съм, че чрез делата си давате прекрасен пример на нашите деца!“.

Заместник областният управител Владимир Крумов прочете поздравителен адрес от името на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков

Кметът Димитър Николов също благодари на служителите на ОД МВР Бургас за това, че Бургас е градът с най-ниските нива в страната по масови безредици, сериозни катаклизми и тежки престъпления. Именно бургаските полицаи са „виновниците“ за положителната статистика.

„В ежедневие ми все по-често се случва да търся съдействието на бургаската полиция за обезпечаването на различни мероприятия, кризисини моменти и конректни обществени събития. Аз като кмет съм изисквал повече съдействие, рядко са дните, като този, в който мога да застана пред вас в качеството си на кмет и да ви благодаря за това, което вършите за нашия град. В тези времена много трудно може да съчетаеш доблест, чест, отговорност и мъжество. Това са качества, които вие притежавате и аз се гордея, че именно Бургас е градът с най-ниските нива в страната по масови безредици, сериозни катаклизми и тежки престъпления. Бъдете живи и здрави и нека името, гордостта и пагона на бургаския полицай винаги бъде пример пред младите поколения, които мечатят да носят честта на тази професия!“, каза кметът в поздравителното си слово към служителите на МВР-Бургас. 

Кметът на Бургас Димитър Николов благодари на ръководството и служителите на ОДМВР-Бургас за професионализма и всеотдайността към професията

От своя страна флотилен адмирал Мален Чубенков изрази своите благодарарности на полицаите, които с всеотдаен труд, бодър дух и любов към професията са показали неведнъж способностите си и високите професионални умения. 

„Благодаря за усилията, да отстоявате принципите на нелеката ви професия в името на сигурността и спокойствито на гражданите на град Бургас. Бъдете здрави, щастливи и много късмет на вас и вашите семейства“, каза в словото си председателят на Апелативен съд-Бургас Деница Вълкова.

Прокурор Любомир Петров изтъкна добрите резултати на ОДМВР-Бургас за 2018 г.

Бургаските полицаи бяха поздравени от административният ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас апелативен прокурор Любомир Петров, който подчерта, че ОДМВР отчита намаление на извършените престъпления през 2018 г.

„Държа лично да ви поздравя за отличните резултати през миналата година по предотвратяване, разкриване и разследване на извършените престъпления, както и по опазване на обществения ред. Впечатляващ е фактът, че вече трета година подред отчитате значително намаления на регистрираните престъпления, за изминалата година са 19% по-малко, което е показателно за добрата ви превантивна дейност по предотвратяване на извършването на престъпления“, каза прокурор Любомир Петров. 

Ст. инспектор Димитър Георгиев Цивков – началник на група „Финансова сфера и компютърни престъпления“ в сектор „Икономическа полиция“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР Бургас, бе награден от директора на бургаската полиция ст. комисар Калоян Калоянов за постигнати трайни резултати и професионализъм при изпълнение на служебния дълг


Той изтъкна, че това се дължи и на обстоятелството, че в Апелативен район - Бургас и специално в Бургас все по-често се вземат мерки „задържане под стража“ спрямо чести извършители на престъпления – опасни рецидивисти, с множество престъпления. 

„Поздравления на служителите на МВР за отличните резултати през изминалата година по предотвратяване, разкриване и разследване на извършените престъпления, както и по опазване на обществения ред. Няма как, когато извършителите на престъпления са в ареста, да не спадат и регистрираните престъпления. Относно работата на разследващите полицаи, изключително съм впечатлен от това, което са извършили през изминалата година, въпреки не пълния ми щат и тежката криминална обстановка, в която работят. Те са приключили с 1500 повече разследвани досъдебни производства от новообразуваните през годината дела, т.е. приключени са хиляди стари дела, което ме кара да отчитам, че старите несвършени вече не са бреме за нашия регион“, изтъкна прокурор Петров. Административният ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас подчерта, че през изминалата година има едва около 1% оправдателни присъди и едва около 2% върнати дела, което сочи за много добро качество на общата работа на институциите. Именно доброто сътрудничество между МВР Бургас и Прокуратурата доведе до такива високи резултати, при това подобряващи се с всяка година", каза в заключение той.

Началникът на Първ РУ-Бургас гл. инспектор Иван Иванов също бе отличен с почетен знак на МВР за постигнати високи резултати 

Част от празничната церемония беше и награждаването на служителите от МВР за постигнати резултати и професионализъм при изпълнение на служебния дълг. Отличени с почетен знак на МВР бяха четирима служители – гл. инспектор Иван Йорданов Иванов – началник I степен на първо РУ-Бургас, гл.инспектор Мирослав Христов Кръстев – началник на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ ОДМВР-Бургас, ст. инспектор Димитър Георгиев Цивков – началник на група „Финансова сфера и компютърни престъпления“ в сектор „Икономическа полиция“ към отдел „Криминална полиция“, ст. инспектор Димитър Павлов Манов – началник на група „Масови мероприятия“ в сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия” на Зонално жандармерийско управление в Бургас.

Бяха наградени и състезателите от Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб Бургас, завоювали различни спортни отличия както на национално, така и на международно ниво. Тържествената церемония завърши с поднасяне на венци и цветя в памет на служителите от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

ст. инспектор Димитър Павлов Манов – началник на група „Масови мероприятия“ в сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия” на Зонално жандармерийско управление в Бургас
Говорителят на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева
Състезателите от Централен Полицейски Карате и Джу Джицу Клуб Бургас, завоювали различни спортни отличия както на национално, така и на международно ниво
Празникът приключи с едноминутно мълчание в памет на загиналите служители на МВР

 
В категории: Бургас


Мариус слиза от сцената
Мариус слиза от сцената 10/12/2019, Вторник 20:20 0
България Всички новини
4 стъпки да спечелите доверието на партньора си след изневяра 4 стъпки да спечелите доверието на партньора си след изневяра

Много от хората забравят колко важно е да създаваш, поддържаш и да се грижиш за връзката си

С грандиозно парти Casino Royale Palms ще отпразнува настъпващите празници С грандиозно парти Casino Royale Palms ще отпразнува настъпващите празници

Най-голямото казино в Бургас и този път ще се представи подобаващо и няма да изневери на шикозния си стил

Има ерогенни зони, за които повечето не знаят Има ерогенни зони, за които повечето не знаят

Ето кои са те

Ръкостискането издава какъв е мъжът в леглото Ръкостискането издава какъв е мъжът в леглото

Колкото по-силно е ръкостискането на мъжа, толкова по-задоволително е неговото представяне в леглото

Какво не знаете за богатия сексуален живот на жената Везни Какво не знаете за богатия сексуален живот на жената Везни

Лесно казва "да" и да знаете, че съгласието се отнася за всичко, но не докосвайте косата й при орален секс!

Алекс Сърчаджиева с гореща новина, започна кастинг за .... Алекс Сърчаджиева с гореща новина, започна кастинг за ....

При нaличиe нa шoу кaтo "Игри нa вoлятa" нa кoгo му e притрябвaл "Биг Брaдър", кoмeнтирaт из тeлeвизиятa

Удар на полицията в Поморие! Откриха над 23 хил. безакцизни цигари в сладкарница Удар на полицията в Поморие! Откриха над 23 хил. безакцизни цигари в сладкарница

Нелегалната стока е намерена в склада с  тортите в с. Страцин и в дома на собственика й

Калин Врачански става алкохолик Калин Врачански става алкохолик

За актьорът със сигурност това ще бъде предизвикателство

Мариус слиза от сцената Мариус слиза от сцената

Актьорът планира да си почине поне половин година

Мъж стана химера: Донор на костен мозък предаде ДНК-то си на приемника Мъж стана химера: Донор на костен мозък предаде ДНК-то си на приемника

Американец вече има двойно ДНК

Шок! След Брекзит плащаме до 3 бона за английска виза! Шок! След Брекзит плащаме до 3 бона за английска виза!

Ако остане на власт, Борис Джонсън готви три типа за влизане във Великобритания

Путин и Зеленски се разбраха за мир в Източна Украйна Путин и Зеленски се разбраха за мир в Източна Украйна

Военните да бъдат изтеглени до март 2020

Извънземни над Русия: Тревога заради летящ обект с форма на медуза Извънземни над Русия: Тревога заради летящ обект с форма на медуза

НЛО със странна форма лети над Челябинск, Свердловск, Самара, Тюмен, Омск и Краснодар

Британски туристи платиха 8 хил.евро за луксозна почивка в Египет, но попаднаха в ада Британски туристи платиха 8 хил.евро за луксозна почивка в Египет, но попаднаха в ада

Хотелът бил строителна площадка, пламнала и епидемия 

Путин и Зеленски се срещат за пръв път днес Путин и Зеленски се срещат за пръв път днес

Форумът в Париж е във формата "нормандска четворка"

Тези пет зодии са родени под щастлива звезда Тези пет зодии са родени под щастлива звезда

Според това проучване пикът на раждащи се гении е през февруари, а спадът е през август

Кои са най-големите гении в съвремието ни Кои са най-големите гении в съвремието ни

Такива хора има и сега, работещи за развитието на физиката, астрономията и математиката

Защо някои хора са по-умни от останалите Защо някои хора са по-умни от останалите

Философите отдавна размишляват над корените на гениалността

Учени: Забравянето е знак за изключителна интелигентност Учени: Забравянето е знак за изключителна интелигентност

До това заключение стигат учените Пол Франкленд и Блейк Ричардс от университета в Торонто

Уфолог: НАСА и Русия крият за контактите с извънземни Уфолог: НАСА и Русия крият за контактите с извънземни

Заради приближаването на извънземен кораб, имало смущения в работата на техническите уреди на Международната космическа станция 

Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ Наближава времето, в което отново ще хвърлите върху празниците цялата вина за това, че сте дебели.
Виц на деня Виц на деня Влиза мъж в бар и иска 5 водки. Изпива ги. Иска още четири водки. Отново ги изпива. Иска още три. И тях гаврътва. Замислен се обръща към бармана:
- Ето това е парадокс. Колкото по-малко пия, толкова повече се напивам...
Виц на деня Виц на деня - Три часа през нощта е! Кой се обажда?!
- Бащата на Ваш ученик... Спите ли?!
- Разбира се!!!
- А ние лепим листа, пробиваме кестени и нижем жълъди за домашното...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Настана време сутрин вместо да пием кафе, да пием терафлу!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори