×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министерството на туризма погна екскурзоводите, ето какво откри в Несебър


Министерството на туризма погна екскурзоводите, ето какво откри в Несебър
От 2 дни проверяваме за нерегламентирани туристически дейности, установихме трима нередовни екскурзоводи, каза министър Ангелкова
28 Юни 2019, Петък, 12:46 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА снимки: Авторът

Мними екскурзоводи са най-предпочитани от туроператорите

Министерството на туризма продължава с внезапните проверки по Южното и Северното Черноморие, като този път на прицел са екскурзоводи от Несебър. В продължение на два дни експерти от министерството и от Комисията за защита на потребителите са изпратени в курортния град. Проверени са 15 туристически автобуса, като инспекторите са установили, че в 12 от тях екскурзоводите са редовни, останалите 3-ма обаче подлежат на санкции.

Ивелина Иванова (вляво)

Единият от нарушителите е бил с фалшива карта за екскурзовод, направена от работодателя, а не от Министерството на туризма. За този случай министър Ангелкова каза, че е съставен акт за административно нарушение – глоба от 1000 лв. При другите два случая екскурзоводите изобщо не са били вписани в туристическия регистър. Тези случаи на наети от туроператорите лица да обслужват туристи, глобата е минимум 2000 лв. „По Черноморието във всеки един аспект, свързан с туристическа дейност и предлагането на добър и качествен продукт, налагат тези масирани проверки. Днес инспектираме тук по сигнал на Асоциацията на екскурзоводите, защото е важно хората, които предлагат тази услуга, да спазват Закона за туризма и Наредбата за квалификация на екскурзоводите – това са хората, които общуват пряко с туристите и от тях зависи как ние ще представим България”, каза министър Ангелкова по време на днешната проверка в Несебър.

По закон всеки екскурзовод трябва да бъде лицензиран и да има една специална карта с определени реквизити, която да носи винаги със себе си, поясни Ангелкова и допълни, че всеки туроператор е длъжен да наема единствено лицензирани екскурзоводи. На място днес бе проверен екскурзоводът Ивелина Иванова, която работи от 20 години в сферата на туризма, а лицензираната й карта висеше на врата й. „За жалост все повече мними екскурзоводи се появяват по Черноморието и туроператорите ги наемат, защото подбиват цените и така им е по-изгодно”, каза Ивелина Иванова. Министър Ангелкова добави, че продължават проверките поради множеството сигнали за нерегламентирани туристически дейности.

Инспектори от Министерството на туризма и КЗП проверяват екскурзоводите на групи, довели ги до храм „Свети Стефан” в Стария град на Несебър

 


В категории: Несебър


15
Коментара по темата
15.
Милко Бозвелиев
01.07.2019 10:00:30
0
0
Министъра на туризма, я съветвам да ходи повече в чужбина да почерпи малко ноухау от топ морските курорти и да приложи работещи закони и добри туристически практики. Мога да и дам много полезни лесноприложими съвети как са се оправи бранша в план за 5 години. Не вярвам какви хора мислят наретби и закони вече явно няма професионалисти, които да усмислят и обогатяват предложенията.
14.
Калейчо
29.06.2019 00:19:02
0
3
Аааа.. Затова избягаха туристите... Фалшивите гидове разправят на туристите фалшиви истории и... те масово бягат в Египет.. Турция.. Гърция... Браво Ангелова...Сега ако закриете и Министерството на Туризма...току виж тръгнал сезонЯ
13.
ivan
28.06.2019 16:32:55
1
5
до мазния пе...... свърши тая, вече вс са на светло, имат асолютно всичко изрядно, ама до 2016 беше ................ дупка в морето, един лев няма отчетен от никой, да ни ги изброявам нашите агенти, да наблегнем на мазния немчок!!! ТУИ да се се отчитали? Некерман? ИТС? да продължавам ли? по данъци екскурзии нема, ама автобусите за Изтанбул, Ропотамо и тн. хвърчаха всеки божи ден пълни!!!!
12.
Нелка
28.06.2019 16:28:25
0
6
Започвате проверките наред къщи за гости,хотели,ресторанти,апарт-аменти на чужденци които не плащат данъци,дискотеки,кафета,яхти за разходка,масажистите на плажа и в хотела.И най важното такса шум.Лек сезон!
11.
мазен педел
28.06.2019 16:12:55
0
8
имат файда големите туроператори - Балкан Холидейз-Цеко Минев и жена му Радка Минева. Това са адските мошеници. Продават масово екскурзии без касови бонове и тн... Защо не се проверявят тях?
10.
Ангелкова се пак се прави на Батман
28.06.2019 15:58:17
0
10
Докъде я докарахме...
Като че ли е голямо чудо да научиш книжка от 30 стр и да я разказваш на туристите, че министерството да не ги признава за екскурзоводи. Това да не е ядрена физика?
9.
Guide
28.06.2019 15:56:26
0
12
Абе намери с какво да се хванеш...защо не премахнеш визите за руснаци на първо време и да се заемеш с реклама?
Вземи пример от турците, които явно имат какво да те учат много години!
8.
Тошко Терито
28.06.2019 15:49:06
0
7
ХА ха ,а хванете мен де -в Созопол продавам царевица на плажа денем ,и вечер в стария град .
7.
*********
28.06.2019 14:39:23
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
6.
ivan
28.06.2019 14:09:43
0
9
кой пали фитила на Ангелкова за бюрата и екскурзоводите, питам се аз? някой май има изгода от това!!
5.
*********
28.06.2019 13:47:50
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
4.
Мераклия
28.06.2019 13:32:32
1
4
Боби, няма да ми пипаш Ангелкова, защото ще си имаш проблем с мен!!!
3.
*********
28.06.2019 13:17:05
1
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
2.
*********
28.06.2019 13:13:57
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
*********
28.06.2019 12:59:48
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори