×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман.бг! Бургазлиите Илия и Атанас се разминаха с условни за супер модерна оранжерия, натъпкана с килограми дрога


Първо във Флагман.бг! Бургазлиите Илия и Атанас се разминаха с условни за супер модерна оранжерия, натъпкана с килограми дрога
Илия Бодуров оборудвал дома си със специална техника за отглеждане на наркотици
24 Юни 2019, Понеделник, 19:00 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: архив Флагман.бг

Двамата мъже са арестувани при спецакция, докато разпределят дрогата в хола

Бургазлиите Илия Бодуров и Атанас Симеонов подписаха споразумения и се разминаха с условни присъди по обвинения за държане на наркотици с цел разпространение. Интересното е, че двамата бяха арестувани с особено големи количества – килограми дрога, но българският закон не прави разлика и двамата няма да бъдат пратени в затвора, тъй като до момента са с чисто съдебно минало.

Илия Бодуров получи две присъди – за държане на дрога, която възнамерявал да пласира и за супер модерна наркооранжерия със 66 саксии канабис. Бургазлията се призна за виновен и по двете обвинения, като получи за тях общо наказание от 3 години, което обаче бе отложено с 5-годишен изпитателен срок. Той ще трябва да плати 6 000 лв. глоба и малко над 100 лв. за разноски по делото.

Атанас Симеонов пък се споразумя за 1 година и 8 месеца с 4-годишен изпитателен срок. Той дори се размина без глоба за деянието.

Припомняме, че двамата бяха арестувани при спецакция на 26 юли 2017 г. Тогава маскирани ченгета щурмуваха дома на Илия на ул. „Цар Симеон“ в центъра на Бургас. Полицаите заварили двамата мъже да разпределят дрогата в хола на жилището. Навсякъде около тях имало разхвърляни стебла и изсушена листна маса от канабис. В стаята имало цял чувал с дрога, както и растение в саксия и три лампи. В спалнята пък ченгетата открили 3 буркана с канабис.

Това обаче не било всичко. Разследващите попаднали на цяла стая, превърната в модерна наркооранжерия. В помещението имало 65 саксии с конопени растения с височина от около 200 см. Импровизираната наркоферма била оборудвана със специална техника, като ченгетата иззели: рефлекторни лампи, трансформатори, влагоабсорбатор, вентилатори и климатична система.

На място е арестуван и братът на Илия – Вълчан, който спял в друга част на апартамента по време на акцията. Бургазлията обаче е освободен само след няколко часа, тъй като нямал представа за дейността на брат си и неговия авер. Срещу Вълчан не са повдигнати никакви обвинения.

Първоначално от полицията събщиха, че при операцията са иззети рекордните 52,5 кг дрога. Според експертизата по делото обаче се оказало, че количеството е в пъти по-малко – около 5 кг. Запознати разкриха пред Флагман.бг, че причината за това е, че преди да изследват наркотика, експертите първо трябва да изчистят и изсушат иззетите канабисови растения.

Според съда конфискуваната при акцията дрога е за над 30 000 лв. Разследващи обаче обявиха пред Флагман.бг, че на улицата 5 кг марихуана може да се изтъргува между 50 000 и 100 000 лв, тъй като грамът вървял между 10 и 20 лв.

Парадоксът е, че Илия и Атанас няма да прекарат и ден зад решетките, ако не направят издънка по време на изпитателния срок. Прикованият на инвалидна количка Васил Тончовски обаче ще трябва да влезе в затвора, след като бе арестуван с 50 гр марихуана, от които прави олио, за да изцели болките си. (ВИЖ ТУК)

Сравнението между тези два случая е поредното доказателство за спешната нужда от ремонт на Наказателния кодекс.


В категории: Темида


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
бургаския
25.06.2019 16:37:31
0
2
Още утре започвам да си правя и аз оранжерия.Ако ме хванат и когато ме хванат-признавам и някаква си условна присъда.
Никой не иска да въведе ислямските порядки при наркотиците,защото явно някои черни каси се пълнят и от наркотика.Мизерници такива!!!!!
14.
Ккк
25.06.2019 15:24:48
0
0
Като гледам снимката тревата изглежда ефтина! Незнам колко модерна била отанжерията,ама тревата прилича на боклук! Аз такава слама не пуша
13.
гражданче
25.06.2019 10:33:39
0
3
Благодаря на МВР-ту , че заловиха тази екстремно космическа опасна група .От тогава насам нашият мил град е мноого по спокоен и сигурен . Моля заловете и другите подобни супер опастни престъпници , а именно :

Учениците с по 1 бр фас канабис с общо тегло 0.2 гр - и със съдиржание на ултра малко ТХК .

Целият високорисков контингент от онкоболни , пациенти с неврологични заболявания и епилептици , които притежат грамове от този зловреден наркотик ,и които заплашват нашият мир , спокойствие , и национална сигурност .

Даже осъдете направо целият БГ народ , така ще сте сигурни , че няма да пропуснете някой закоравял наркоман !

Ние българският народ сме зад вас , и Ви подкрепяме за всяка 4 или 5 цифрена сума похарчена и платена от данъкоплатците ни.Напред към светлото мутренско - ченгеджийско бъдеще .
12.
i4ka
25.06.2019 09:36:24
0
2
Никой не трябва да пипа махалата защото ще кажа на попчето да ви намери гадни шанаджии, а тея карчо и какъв беше другия ще лежат дълго в панделата
11.
По света и у нас
25.06.2019 00:47:30
0
5
Млади предприемачи готови да рискуват за да успеят на ''свободния пазар'' ...един ден може да влязат в политиката като старши съветници на финансовия министър.
10.
Малката рижа
24.06.2019 21:05:39
0
4
Трояново? Супер.да идва че няма кой да мие чиниите.
9.
Filko
24.06.2019 21:04:01
1
2
Пускайте ги.продължавайте с това.краят идва
8.
Ами...
24.06.2019 21:02:07
1
13
Съдията, съдията, съдията педераст?
7.
Катя
24.06.2019 20:30:48
0
4
Нека изгърми.дано.и аз така чувам че го готвят.дано.
6.
Gosho
24.06.2019 20:29:25
0
3
Защо пък троянеца.нали е бизнесмен хахахсхсгс
5.
Apostol
24.06.2019 20:10:29
1
8
Скоро ще изгърми троянеца..

Съвсем скоро
4.
baihui
24.06.2019 20:05:51
2
10
Дайте ми ги ! Ще им прережа гърлата собственоръчно ! Смърт за изродите !
3.
Ставрев
24.06.2019 19:29:49
0
20
Ами Данчо Ментата му е кръстник, как да го опандизят?
2.
Дясната им ръка
24.06.2019 19:22:41
4
15
Илия и Вълчан са новите Брендо и Пабло Ескобар много бързо завзеха територий и завладяха целия град,Митьо им е гръб,за да може да се справи с Илко и Карчо.Полицията предотврати огромна нарко война.Но нашата групировка в жива и сме готови!!!
1.
1
24.06.2019 19:15:57
0
24
Евала правосъдие. Закривай!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори