×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тайният кръчмар на Императора: Васил Илиев плашеше катаджиите с бухалка!


Тайният кръчмар на Императора: Васил Илиев плашеше катаджиите с бухалка!
Купон на Васил Илиев - невиждано шоу
Ключови думи: Васил Илиев, Императора
18 Юни 2019, Вторник, 18:08 ч.
Автор: България днес

Ресторантьорът признава, че често е обслужвал Васко Илиев в своето заведение в годините на ранната демокрация

Легендарният подземен бос Васил Илиев е респектирал полицаите с бухалки! Това призна пред колегите от "България Днес" един от най-старите кръчмари в София - чичо Киро. Той държи малко ресторантче на улица "Будапеща" в центъра на столицата вече повече от 40 години. Ресторантьорът признава, че често е обслужвал Васко Илиев в своето заведение в годините на ранната демокрация.

Двамата дори се сближили, а чичо Киро, който скоро ще навърши 80 години, още пази спомени за тартора на ВИС-2. Убийството на емблематичния бос на ВИС-2, което до ден днешен остана неразкрито, беше извършено на 25 април 1995 г. Илиев имаше свое прочуто заведение "Мираж" в столичния квартал "Гоце Делчев". Ресторантът стана популярен в средата на 90-те години, след като точно пред него беше убит президентът на застрахователната фирма ВИС-2.

"Няколко пъти съм бил в заведението на Васко Илиев "Мираж". Познаваме се още отпреди това. Познавах много борци. Веднъж сядаме на една маса, ядем, пием и искаме сметката. А сервитьорът ни показва една тъмна маса в дъното и казва: "Шефът е там и каза, че всичко е за негова сметка". След това Васко дойде и каза: "Отвън ви чака една жигула, качвате се и ще ви закара, където поискате". Аз тогава все още нямах кола и приех", разказва чичо Киро. Той няма да забрави как хората на Васко Илиев са респектирали полицаите по онези години.

"Качихме се в жигулата и още след 200 метра ни спряха катаджии. Искат документите, а шофьорът се обърна и извади изпод седалката една огромна бухалка. Каза за кого работи, а полицаят отвърна: "Лека вечер ви пожелавам, момчета!"

"След това шофьорът на Васко ме закара до моята кръчма и го поканих да пие едно уиски, но го питах да няма проблеми след това. Той не се притесни и обърна 3 уискита, даже искаше още, но го отпратих", припомня опитният ресторантьор. Той разкрива и какво най-много е обичал да поръчва Васко Илиев в неговото заведение.

"Веднъж Васко Илиев дойде с цяла компания в кръчмата. Водеше със себе си и гадже. Направихме им любимите пържоли със сос "Зингара". Девойката му вика: "На мен от пържоли ми е писнало, не искам". Тогава Васко я накара насила да пробва и тя остана очарована от храната. Искаше още. Оставиха огромен бакшиш", споделя чичо Киро. Тайният кръчмар на Васко Илиев не е забравил и годините на рекет.

"Веднъж бяха седнали две мутри на една от масите ми. Единият ми вика: "Искаме по 500 марки на месец да те пазим"! Отвърнах им: "От какво ще ме пазите, от забременяване ли". Уговорихме се да минат след няколко дни да се разберем. На третия ден дойдоха. Питат: "Какво става?". "Готово, всичко е уредено", казах им. Погледнах единия и му казах: "Да те питам, вярно ли, че можеш да носиш 3 дни на бой? Искат да те возят горе на Витоша. На чист въздух". Питаха ме кой ми е казал това. Показах им лепенката на ВИС-2, която стои в кръчмата ми. След няколко дни минават покрай мен с беемвето, свиркат ми с клаксона и ме поздравяват все едно сме приятели от 100 години. Повече не ги видях", разказва кръчмарят на Васко Илиев. Признава, че често е получавал армагани от него.

"60 килограма ракия докарах лично с бележка от Васко Илиев от винпрома в Кюстендил. Прави се от вилямови круши. Раздадох я без пари и още ме е яд, че не си запазих от нея в избата", споделя чичо Киро.


В категории: Животът


4
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
4
Коментара по темата
4.
Абе
19.06.2019 02:03:50
0
8
Абе, таз отрепка дето толкова я хвалите и го убиха а после и брат му те ли са героите на бг. Създадоха престъпниците правителствата за, да забогатяват. Той тоз пълен глупак брат му още по голям глупак от него. Направете им паметник на крадците и убииците
3.
Бай Нас
18.06.2019 23:07:49
0
13
Пълни простотии.Плашили полицаите с бухалки.Голямо геройство Флагман,Евала.
Азис е бременен,тва е другата новина..
2.
Флагман браво
18.06.2019 22:04:52
1
8
Браво Флагман, чудесна , издържана и интригуваща до последния ред статия
1.
Исен
18.06.2019 21:43:58
1
7
Когато Комбайнерът Киро Катурна Кварталната Ку. ва Кака Кера в Кварталният Кокошарник Където Криеха Крадените Кокошки Кака Кера Каза :
Давай Киро Ку. а ти е Корав Като Комин на Кремиковски Комбинат. Кърти като Каменоделска Кирка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори