×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Очаквам да се случи най-страшното с RN TV - срещу нас има поръчка


Очаквам да се случи най-страшното с RN TV - срещу нас има поръчка
В Западна България също в няколко градове има подобна акция като тази в Бургас, каза Георги Стоянов
13 Юни 2019, Четвъртък, 12:32 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

Телевизията съществува от 26 години и в зората на демокрацията имаше водеща роля заедно със СКАТ тв

В момента в района на офисите на бургаската кабелна телевизия RN TV Канал 0 ври от автомобили на полицията - със служители на ГДБОП от София и Бургас, жандармерията, НАП, на Комитета за регулиране на съобщенията и цивилни ченгета. Акцията на ГДБОП тече и целият първи надпартерен етаж, където се помещават офисите на медията в една от най-модерните сгради срещу Пантеона, е окупиран. Флагман.бг се свърза със служител, който се намира вътре. Той каза, че преди 30 минути от ГДБОП са започнали претърсване и опис на техниката. От КРС правели замервания. "Най-страшното, което очакваме да се случи до края на деня, е да бъде изнесено оборудването, с което излъчваме, и да бъдем запечатани", каза колегата ни, който настоява за анонимност. В района са и колеги от всички национални и местни медии, които очакват развоя на събитията. Флагман.бг потърси за ексклузивен коментар собственика на кабелния оператор Георги Стоянов, който в момента пътува за спешна среща в столицата с колеги от Сдружението на кабелните оператори. Напрежението пред модерния билдинг на телевизията расте. Подобни акции текат в Кърджали, Дупница, Гоце Делчев, Сандански, Крупник, Хасково и Кюстендил.

Извънредно! ГДБОП атакува бургаската ТВ Канал 0, колегите са в шок

- Г-н Стоянов, защо точно срещу малките кабелни оператори тръгнаха проверки и какво искат от Вас от ГДБОП?

- Не мога да коментирам акцията на полицията, понеже не съм запознат. Предполагам, че това, за което предупредихме преди седмица, е в ход. За да си отговорите на въпроса какво и защо се случва, трябва да проследите пътя на парите. Въпросите са два – кой има финансов интерес малките кабелни оператори в цялата страна да спрат да съществуват. И вторият въпрос е къде биха се прелели абонатите на кабелните телевизии и къде биха отишли да плащат месечни такси. В момента, в който си отговорите на този въпрос и проследите пътя на парите, ще разберете откъде идва атаката.

 

- Какво означава – проверката е срещу медийното пиратство, в какво точно се съмняват?

- Ние не сме пирати. В регистъра на Съвета за електронни медии на всеки 6 месеца кабелните оператори са длъжни да обявяват броя на програмите, които излъчват с техен списък. Освен това сме длъжни да обявяваме броя на нашите абонати в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

За съжаление изкривяването на пазара идва от това, че телевизионните оператори – телевизииите в България, които продават своите продукти на кабелни, сателитни или IPtv оператори, не обявяват публично своите цени. От там идва едно огромно изкривяване на пазара. Това, което се мъчи нашата асоциация да направи, е да се предприемат законодателни промени и да се задължат телевизионните оператори да обявят публично цените, на които продават своите програми.

Акцията най-вероятно е по жалби на Тера Про, която е регистрирана от Велизар Соколов – Заки, той е неин изпълнителен директор. В тази организация членски внос плащат Виваком, А1, Булсатком. Това са преките конкуренти на кабелните оператори. Защо Велизар Соколов – Заки през Тера Про пуска жалби срещу нас, нека всеки сам си отговори.

- Имате ли информация други Ваши колеги в момента да ги проверяват по същия начин, независимо в коя част на страната?

- Току-що ми съобщиха, че в Западна България също в няколко градове има подобна акция като тази в Бургас.

- Какво е чувството при този меко казано опит за натиск върху Вас?

- Фирмата, чрез която предоставям кабелни услуги в Бургас, работи от 26 години. RN TV Канал 0 съществува през всичките тези години и е оцеляла в различни критични моменти. Ако сега държавата вземе страна в спора между Тера Про – големите оператори, и малките такива, няма фирма или институция, която да може да се пребори с държавата. Да твърдим, че сме абсолютно изрядни навсякъде, няма да бъде коректно – със сигурност и ние сме допуснали волно или неволно някакви нарушения, но офисите ни са по главните улици от 26 години и е много грозно да бъдем преследвани от закона по такъв начин.

- Имало ли е друг път подобни проверки през 26-те години? Това са акции, които омерзяват човек, карат го да се чувства притиснат, притеснен.

- Толкова масирана проверка никога не е имало. Перманентно имаме проверки от Министерството на културата, от КРС, от НАП. Допускали сме нарушения, били сме санкционирани, но винаги сме продължавали да работим. Притеснен съм какво би станало след такъв тип масирана акция, понеже всичко предполага, че има намеса на големи финансови интереси.  Очаквам да се случи най-страшното с телевизията и смятам, че срещу нас има поръчка.

- Окрупняването на пазара ли е целта на всичко това?

- Факт е, че в края на тази година един от големите телекоми е обявил, че ще се продава. В телекомуникациите цената за един опертор зависи от броя на абонатите,  с които той разполага.

- В кои градове се предлагат продуктите на RN TV Канал 0?

- В Бургас, Айтос и кварталите, които са около Бургас.




В категории: Бизнес


31
Коментара по темата
31.
Желев
18.06.2019 08:28:19
0
1
Изпосаха се много неща тук!

Но ето дами и господа, че поетапно се пускат каналите на телевизията, която така хубаво оплюхте.
Днес ще се пусне и пакета на БТВ.
Това беше една атака към една от успелите Бургаски телевизий, но уви всичко се е плащало на време и ще продължи да съществува!
30.
вввв
13.06.2019 23:36:00
4
4
и колко абоната обявява Геро ,че обяснява в КРС ги обявявал на всеки 6 месеца ,RN има обвени съществуващи абонати около 8000 а дали има ссмо толкова . той иска да плаща права само за тях ,еми нестава г-н Стоянов .20 години не си плаща ,сега ще платиш ....
29.
ок
13.06.2019 22:34:51
0
6
преди малко пуснаха сигнала ,сега ще се разбере за кои телевизии RN има права.
28.
dssdwe
13.06.2019 20:56:17
1
5
Закрииват ГИ защото са неудобни .Свършиха си задачката .26 години ефир стигат.
27.
Й.Танев
13.06.2019 16:16:45
0
10
Като гледам колко негативно отношение има към тази'телевизия' да се чуди човек как е съществувала
26.
Калин
13.06.2019 15:14:55
6
39
Защо мрънкате в коментарите, затова че ползвате услуги на по ниски цени ли ? Нали знаете, ако изчезнат малките, големите веднага ще вдигнат цените. Или не е важно на мен да ми е добре, по важно ми е на другите да им по зле. До кога ще разсъждавате така ?
25.
Пипи Чорапчето
13.06.2019 15:00:59
2
10
Екшъна, на който сме свидетели днес, е резултат от една среща, проведена в Пловдив преди два месеца...
24.
наблюдателен
13.06.2019 14:53:57
9
13
Защо няма проверки в офисите на Юри от Глобал технолоджи и Унакс, който предава не малко програми без права в Бургас и Поморие, Комнет или Дижиком също излъчват програми по мрежите си в Бургас и региона и при тези цени едва ли си плащат правата. Ползвателите на услуги на тези фирми не винаги са получавали фиксален бон за услугите които ползват. За разлика от големите Виваком и A1 програмите се виждат лесно и си заплащат права и издават даже и фактури, както и СКАТ който отдавна си плаща за програмите и стана голям оператор по южното черноморие. Крайно време е да продава Геро който ползва почти безплатно мрежата на БТК предава програми в Бургас региона, вече не е 2000 година и телекомуникационния пазар е друг и големите отдавна изядоха малките, които не могат да оцелеят ако не си плащат права и имат собствени подземни оптични мрежи. Да се готвит УНАКС и КОМНЕТ и ДИЖИКОМ.
23.
ФАНТА ФЕН
13.06.2019 14:03:55
7
10
Що триете . Неудобно е чувате истината и подкрепяте мошеници.
22.
бург
13.06.2019 14:02:09
5
13
Дойде ли и твоят ред?
21.
Техник
13.06.2019 13:50:31
8
22
Почти всички общински съветници, партийни лидери, разни шефове и шефчета на институции, дори и журналисти, гледат RN безплатно. За да си траят. Аз лично съм им закачал кабелите. Много ще се размирише работата.
20.
koko
13.06.2019 13:45:24
3
26
Щом опряха и до медиите народе дупе да ти е яко
19.
Абонат
13.06.2019 13:40:59
10
23
Да разбирам ли, че парите, които плащаме всеки месец плюс допълнителните за т. нар. "HD канали" не са отивали за уреждане на права, а са отивали чисти в нечий джоб? Ако е така - кабеларката има сериозен проблем, собственикът й също. Пък нека си е "добър човек".
18.
бухам милфки
13.06.2019 13:40:31
17
10
Аз на ската съм си супер много канали почти за без пари и отделно HBO каналите само за 1 лев ....може да не са много законни ама съм доволен
17.
*********
13.06.2019 13:38:42
3
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
16.
*********
13.06.2019 13:37:42
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
До 12
13.06.2019 13:33:50
10
30
Ей серафиме стига завижда и пиши глупости тук! Целия град познава Геро като добър човек! Измекяр си ти и ти личи по изказа само! Чакате по цял ден някоя статия за успял човек да го оплюете тук и да се имате за "големи" мъже после! Пълни нещастници сте и такива ще си останете. Не се научихте, че и да оплюете успешните хора, вие по успешни няма да станете! Злобата ще ви смачка вас!
14.
до флагман
13.06.2019 13:32:27
1
26
абе флагманци, тоя неграмотния в началото защо не го триете. нито е по темата, нито му се разбира какво е написал. спите, спите.
13.
до пишещите служители
13.06.2019 13:28:16
14
21
пичове, никой не плюе по Геро. Но да се биете в гърдите, че сте легални е смешно. Ако всичко в телевизията е наред, няма от какво да се притеснява, но точно защото не е и затова се оправдавате, че големите ви мачкали.
12.
*********
13.06.2019 13:25:11
4
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
az
13.06.2019 13:24:44
20
42
Така започва мачкането на народа.
Това вече не е демокрация, това вече не е свободна конкуренция. Ей хора ние не вървим напред. Връщаме се във времената, от които УЖ избягахме. Ще гледаме 1 или 2 ефирни цифрови ( другите бяха унищожени)телевизии, ще ни казват какъв ток и коя вода да пием, изчезват малките магазинчета, чрез които усетихме демокрацията в началото на 90-те. Частните охранители са редуцирани, нямаш избор да живееш охолно, защото ще те смачкат, или ще ти извадят душицата за да те направят беден и нещастен. Това е.
10.
Някой
13.06.2019 13:18:04
25
42
Не мога да си обясня тук или пишат коментари хора, които имат интерес или незнам докъде е стигнал народа, че да злорадства и да иска лошото на честен и добър човек като Геро, който и на мравката прави път и никога няма да подмине човек в нужда! Жалко, че в България честните и добрите ги мачкат!
9.
do 5
13.06.2019 13:17:34
4
39
НИКОГА, ама НИКОГА не са излъчвали нелегално Диема Екстра. Единствено я излъчваха в началото, когато собствениците на Диема я бяха пуснали безплатно по операторите за да зарибят хората.
8.
Berserker
13.06.2019 13:17:32
15
47
А СКАТ, кога? За един преател птам ;)
7.
...
13.06.2019 13:14:13
4
40
Абе стига сте писали глупости поръчкови коментатори! Аз ползвам РН кабелна, Геро ми е и приятел и нямам диема екстра. Как вие я хванахте не ми е ясно
6.
Георги
13.06.2019 13:10:48
17
36
И с какво сте неудобни, че да има поръчка срещу вас? Вие сте малки угодни човечета като всички бургаски „журналисти“. Е, разбира се, не искам да ви закриват като кабелен оператор, защото колкото повече конкуренция има, толкова по-добре, но само не се изкарвайте мъченици, че няма кой да ви канонизира.
5.
Геле
13.06.2019 13:04:26
27
18
Тея сумати канали излъчваха нелегално като "тест", включително диема екстра.. айде да не пасем трева
4.
Няма такава държава
13.06.2019 13:03:08
35
53
Пълни нещастници! Видяха че по-малките кабелни оператори предлагат по-добри условия на по-ниски цени и веднага почнаха да ги мачкат! Алоооо полицията, органите на реда не ви ли е поне малко срам да подпомагате мачкането на честни и трудолюбиви хора
3.
Dido
13.06.2019 12:58:31
5
57
Във всеки бранш монополист.върнаха маргините,Кела в Бургас се шири.убихте народа изроди
2.
ха ха
13.06.2019 12:57:26
21
36
че не го е срам да лъже. като е толкова изряден, защо спряха на бТВ пакета точно сега. защото го излъчват нелегално. ние трева пасем, не виждаме.
1.
weso
13.06.2019 12:55:13
17
4
burgas pak trqqbwa na odrin qko sa krade dds emo darweniq materiql rom debel napadna 4owek dage na kara 4owek dai dago wesi sprq sa a na gladston drug rom s magazin napadna i 4owek do skat kasATA XEM IMA MAGAZIN A WZE NA 4OWEKA NE6TATA DEBELIQ GAZ S XUBAWA KOLA NARKOTICI PRODAWA SA6TO PROWERKA AI WRATNETE DO TAM PLOD I ZELEN4UK I ZA CIGARI KAFE Q NA6IQ NARKOTICI TREWA UTQH DAE SKLADIRAL
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори