×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В затвора без вина? На 4 юни Иван иска съдът да го чуе отново - бил жертва на корумпирани полицаи


В затвора без вина? На 4 юни Иван иска съдът да го чуе отново - бил жертва на корумпирани полицаи
31-годишният Иван Тодоров изтърпява 2-годишна присъда в затвора в Казичене за шофиране след употреба на марихуана, но той твърди, че това не е вярно
28 Май 2019, Вторник, 22:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

При проверка от КАТ в Стара Загора дръг тест засича марихуана в кръвта на 31-годишния мъж, който твърди, че никога не е докосвал дрога

Бургазлията Иван Тодоров е в затвора. Изтърпява 2-годишна присъда в Казичене по обвинение, което той смята за неправилно. 31-годишният мъж е спрян от Пътна полиция в Стара Загора през 2016 г. След проверка на документите му се оказва, че е без книжка, с предходна условна присъда за притежание на книжка с невярно съдържание. Проверка с drug test пък показва, че той е употребил марихуана. Именно с това мъжът не е съгласен. Флагман.бг успя да се свърже с него по телефона, като в няколко телефонни разговора той твърди, че излежава присъда за нещо, което не е извършил.

„Разберете ме правилно - добре съзнавам, че съм извършил престъпление, качвайки се зад волана на кола без книжка, особено с условна присъда. С това съм съгласен и бих платил глобата си или изтърпял присъдата си. Но ако  беше за това. Всъщност аз влизам в затвора, защото съм бил употребил марихуана – а това със сигурност не е така, защото аз наркотици не употребявам!“, разказва Тодоров, който е на общ режим и има възможността да работи докато изтърпява присъдата си.

След влизането му зад решетките в края на декември м.г.,той губи работата си като автомонтьор, губи приятелката си, с която живее на семейни начала, губи на практика живота си – за нещо, което  е убеден, че не е извършил.

„Бях на рожден ден на приятел в Стара Загора. По средата на празненството отидох да си взема дюнер с колата и ме спря патрул на КАТ. Полицаите установиха, че нямам книжка и ми казаха: „Дай 300 лв., за да нямаш проблеми“. При отказа ми, бях заплашен, че „ей сега ще видя какво ще стане“, уверява ни Тодоров.

Униформените извършват тест с дрегер – взимат слюнка от Тодоров. По негови думи му дават теста без ръкавици, дават му да пие вода (от определена бутилка, въпреки че 31-годишният бургазлия има шише с прясна минерална вода). Въпреки законите, че човекът, на когото се прави тест за наркотици трябва да присъства на място докато излезе резултатът, мъжът е отпратен „да пуши една цигара“ докато чакат устройството да даде резултат. Друг свидетел, освен двамата полицаи и него, липсва. Тестът излиза положителен. „Ела да видиш какво пише!“, му казват полицаите.

Тодоров веднага настоял да се вземе кръвна проба. Посещават най-близката болница, където обаче лекарят го „съветва“ да не дава такава. Защо - това остава мистерия. 

„Взимам хапчета за бъбреци, те се продават в аптеките и аз дори и в затвора имам достъп до тях. Не би следвало те да се отразят на кръвния тест. Но не виждам друга причина  да ми бъде отказана кръвна проба“, коментира Тодоров.

Той дава показания, в които си спомня, че изрично е казал в общи линии следното: „Бях на рожден ден. Излязох да си взема дюнер с колата. На партито имаше хора, които употребиха марихуана, но аз не съм от тях“.

В писмените показания обаче вписали друго, за което бургазлията разбира едва на делото, когатo е късно. Там пише, че той е казал, че е употребил марихуана с приятелите си. „Това е абсурдно, аз наркотици не пипам, особено и при положение, че съм седнал зад волана“, коментира още Тодоров.

Той е осъден на 1 година и 6 месеца плюс 5-те месеца от предходната му условна присъда. Сега защитникът, който той си е наел за делото – адв. Калин Вълев, има възможността да възобнови делото до 4 юни, за да се преразгледат обстоятелствата и отново да бъде чут с показания  бургазлията.

Флагман.БГ се свърза  с адв. Вълев, за чуе неговата гледна точка. По телефона той веднага си спомни за случая: „Да, сещам се за кого говорите. Ще изпратя документите, утре трябва да са готови. Не мога да коментирам как е протекло самото дело. Това е от мен, всичко добро“, лаконичен бе защитникът на Тодоров.

„Разбирам, че съм извършил нарушение – съгласен съм. Но не съм употребил марихуана! Не може да ме съдят за нещо, което не съм направил. Готов съм да си търся правата и в Страсбург“, категоричен е 31-годишният бургазлия.

Той се надява да се възобнови делото.


В категории: Крими


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
12
Коментара по темата
12.
...
29.05.2019 17:26:02
0
2
И мен по същия начин ме посъветваха ДА не давам кръвна проба, нямаше свидетели, нямаше ръкавици, че бях пушил Предната вечеr бях дръпнах си 3 пъти ама на теста излезе менделеевата таблица При положение че друго освен трева не съм докосвал
11.
1312
29.05.2019 16:17:23
0
2
police dolni jeni razhojdashti uniforma
10.
-------
29.05.2019 10:36:34
1
26
Хич не ми изглежда като човек, който не пипа трева. Само като му водя снимката , на която изглежда мега напушен и знам защо точно са му се прияли дюнерчета по средата на купон на който се е пушило трева.( ама той не е пушил много ясно)
9.
Петър
29.05.2019 08:12:54
2
1
По интересно ще е ако се докаже твърдението му относно употребата! КАТ има на разположение ДНК с положителни проби, или катаджиите са употребили, и набедили! Някой пристче ще си отвори ли плювалника?
8.
Пак тъпни
29.05.2019 04:38:24
2
10
Уж 2016 хванат осъден на 2 години пък 2019 говорите с него от затвора иска преразглеждане ! Пак писания колкото да гадаеш кога какво !
7.
Ставри
29.05.2019 01:46:02
1
11
Кви невинни вежди ....ши припадна
6.
*********
29.05.2019 00:59:27
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Млякото от Горно Езерово
29.05.2019 00:50:05
2
9
Този го познавам продавах му друсана трева когато бях шанаджия. После Джендов ме еба в затвора в 9 та килия.
4.
до 3
28.05.2019 23:26:50
2
26
на такива рожденни дни много се огладнявало....съм чувал
3.
Истина
28.05.2019 22:45:57
1
32
Айде сега ,нямал вина. От разказа му само глупости. Най -ми хареса как отива за дюнер , а бил на рожден ден. Ха ха .
2.
Trola
28.05.2019 22:44:48
12
11
Mi to kukite sa pomii osobeno burgaskite . Sus sig e nareden ot uniformenata jena
1.
baihui
28.05.2019 22:06:42
8
24
Лъжлив педал с мухлясала брада !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори