×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Бургас направи разтърсващо разкритие за личния си и семеен живот


Кметът на Бургас направи разтърсващо разкритие за личния си и семеен живот
Николов говори дълго в препълнена със студенти и медийни експерти зала по проблемите с фалшивите новини и ценностите на цифровото общество
20 Май 2019, Понеделник, 14:03 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Няма да се развеждам, имам сплотено и щастливо семейство, каза в края на третия си мандат Димитър Николов

Бургаският кмет Димитър Николов направи разтърсващо разкритие за личния си и семеен живот, свързано с разпространявани през последната половин година слухове в интернет, с които той каза, че трудно може да се пребори.

Думите му бяха чути от препълнената зала в Експо център „Флора” в Бургас, където бяха дошли няколкостотин студенти от местните два университета. Срещата с младите бе по покана на еврокомисаря и водач на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел – по тема „Фалшиви новини и ценности на цифровото общество”. На форума, който започна в 13 часа и продължава при огромен интерес, предава се и на живо, участие взе и бившата екоминистърка, днешен народен представител и кандидат за евродепутат Ивелина Василева.

В залата са кметовете на ГЕРБ - Георги Лапчев от Царево, Васил Едрев от Айтос, Жельо Вардунски от Камено, Илиян Янчев от Малко Търново, както и активисти на партията, и обществени фигури, IT специалисти, преподаватели на ВИЗ-ове, експерти по PR и главни редактори на медии. 

Никой в залата, в която тече разгорещена дискусия, не допускаше до този момент, че 52-годишният Димитър Николов, известен със своята изключителна скромност, ще направи подобно изявление.

Кметът започна своето изказване от далеч, връщайки ни през далечната 1992 година, когато за цялата година са били транслирани около 100 ГБ в интернет. Днес те са 26 800 ГБ за секунда, а се очаква през 2021 година да надхвърлят 110 00 ГБ в секунда.

Количеството информация ни притиска и ни прави силно зависими от глобалните мрежи. Анализаторите отчитат, че от 10 новини – 6 механично се споделят без да се чете съдържанието. Така хората стават неволно дистрибутори на фалшиви новини. Но това е само едната страна, защото съпротивата срещу фейка става особено трудна и заради растящия лавинообразно брой на анонимни сайтове и блогове, които бълват новини – новини, каквито дори и добрите специалисти се затрудняват бързо да анализират и разпознаят като фалшиви. Вече често и медии с авторитет попадат в клопката на преминала през няколко фалшиви сайта и блогове обработена, злонамерена вест.

„Бих искал да ви кажа, че аз също не съм пощаден от всичко това. В моето ежедневие през ден се налага да обяснявам какво ли не. Особено актуално за хората от известно време е семейното ми положение. Преди половин година бе разпространена новина, че се развеждам, която продължава да се доразвива. Открито ви казвам, че имам сплотено и щастливо семейство. Аз съм човек, който обича дискретността и знаете, че през всичките тези години не съм натрапвал на публични места членовете на моето семейство. Правя всичко възможно сам да се преборя. Но разберете, аз съм и кмет, моята лична борба никак не е лесна. Надявам се разумът на хората да надделее над емоцията и чисто човешката слабост – да се храним със слухове от личния живот на другите”, заключи кметът.

Николов стана кмет преди да е навършил 39 години. Има дългогодишен брак с една от най-известните и уважавани преподавателки по математика в Бургас – Гергана Николова от Немската гимназия. Двамата имат 3 пораснали деца, третото от които все още е ученик в бургаско училище.

От пост в социалната мрежа, в който се твърдеше, че кметът на Бургас е с млада 25-годишна любовница – пиарка в Общината, с всеки изминал ден вървят разкрасени „новини”, че той дори вече е напуснал дома си и е свил с нея ново семейно гнездо.

 

 


В категории: Евроизбори


България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Най-мечешката услуга на ПП-ДБ я направиха техните усложливи медии, смята Бойко Борисов Най-мечешката услуга на ПП-ДБ я направиха техните усложливи медии, смята Бойко Борисов 10 месеца нищо не направиха, за да се прекрати доставянето на руски газ. Кръвопролитната война в Украйна ще продължи дълго, допълни той Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори