×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отлична новина! Поморие получи 7,5 млн.лв. за втория етап от модернизацията на рибарското пристанище


02 Май 2019, Четвъртък, 17:22 ч.
Автор: Флагман.Бг

Предвидили сме съоръжения, с които ще улесним работата на рибарите. Радвам се, че успяхме да защитим и този проект, каза кметът Иван Алексиев

Със средства по „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.” ще бъде реализиран вторият етап от модернизацията на Рибарско пристанище – Поморие. Подписаният договор с Министерство на земеделието, храните и горите за безвъзмездна финансова помощ е в размер на 7,5 млн. лева. 

„Радвам се, че успяхме да защитим и този проект. В рамките на първия етап реализирахме голяма част от дейностите, но ни предстои още работа, за да превърнем пристанището в един истински, отговарящ на всички европейски изисквания и стандарти, порт. Вторият етап включва окончателно затваряне на пристанището и защита на всички съдове, акостиращи в него. Смятам, че бензиностанцията, която планираме да изградим на самото пристанище, ще бъде най-голямото предимство и най-важната придобивка. Тя ще даде възможност лодките да бъдат зареждани на място и ще спести много време и усилия на всички работещи. Предвидили сме и други нови съоръжения, с които да улесним работата на рибарите”, каза кметът Иван Алексиев. 

Ще бъде построено голямо хале за ремонт на морските съдове, а два стационарни крана ще извеждат лодките до съответното място. Мащабните дейности във втори етап включват още: изграждане на понтони; видеонаблюдение; допълнително оборудване на рибната борса със система за замразяване на нежелания улов; изграждане на компостираща инсталация за водорасли и осигуряване на мощен агрегат, който да захранва пристанището, при наличие на проблеми с електричеството. 

Очаква се работата да започне след края на летния туристически сезон. 


В категории: Поморие


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
15
Коментара по темата
15.
Петър
06.05.2019 08:55:54
0
1
Клетва, от лодка преминахме на кораб! Браво.
Говориш за няколко, а той и един не може да влезе! По никакъв начин не можеш да докараш корабите от споменатите градове.
Целия проект е една брутална кражба ощетяваща Града, възможности които помориеца години ще пропусне, и дълговете за издръжката му ще паднат на пшещите на местния данъкоплатец, а не управленец. Мафия.
14.
поморие е нашта клетва
05.05.2019 15:34:38
0
2
Този втори етап на проекта е за изграждане на порт за риболовни кораби с дължина 91.88 м. и закупуване на активи за дейността на риболовното пристанище например мобилна бензиностанция, хладилници, ремонтно хале и т.н. Въпросът е, нужен ли е този поект на Поморие, ще дойдат ли риболовните кораби от Несебър, Варна, Бургас и Созопол, ще генерирара ли приходи този порт. Твърде вероятно е да получим видими резултати и усвоени едни 7 млн. лв за порт без риболовни кораби, лодки и яхти, а в същото време в последствие не малко общински средства ще се харчат за поддръжката му. Нужен ли е този проект при положение, че болницата е в окаяно състояние, както пътищата в цялата община. Липсва канализация в Ахелой и Каблешково и т.н.. Остава усещането че Поморие ще има още един проект с европейски пари , който е инструмент за корупция.
13.
Петър
05.05.2019 09:54:19
0
1
По интересното е, че за местните е двойно по скъпо! И, Общината да ме извини, но да докажат че някой плаща тези безумни такси!
12.
рибар от п-е
03.05.2019 11:26:23
0
3
Този проект още в самото си начало е безмислен, просто няма рибарски лодки, на това място, никой не иска и няма да плаща тези непосилни цени за стоянка там, а и друго, хайде всеки да си спомни кои фирми изпълниха проекта и да се сетих идват ли избори наесен ... ха сега колко е 2х2 ... направете си извода.
11.
Петър
03.05.2019 08:38:26
0
4
И, още нещо ... Парите, които споменаваш не са проблем! Проблем е, че та са дълг, който проекта скоро няма да възвърне, да не кажа нивга, или дълга ще набъбва!
Другото интересно е липсата на отчетност на порта от експлоатацията му! Как тогава може да говорим за полезност и необходимост?
10.
Петър
03.05.2019 08:34:09
0
3
Клетва, какво подразбираш под "необходим и полезен"?
Мога да ти кажа със сигурност, че той не е необходим защото рибарските лодки не са там. Не може да бъде полезен с този стопански риболов. Нито за рибарите в частност, нито за обществото, което плаща и ще продължава да плаща прескъпо за ненужен порт. Интересно ми е според кой рибарска лодка може да е 91 м, камо ли да акостира точно на този порт?
9.
Петър
03.05.2019 06:43:18
0
2
Мога да ти кажа със сигурност, че този порт не е необходим и полезен, клетва!
Какво влагаш под "необходим и полезен"?
Ако бе необходим, то всички рибари трябваше да се изнесат там! Ако бе полезен, то ползата би следвало да е за обществото, като цяло, и в частност за обществото от рибари! Освен разход за обществата, друга "полза" не виждам /поне за момента/! И, тепърва този разход ще набъбва, а риба не виждам насреща! Рибарски лодки също не виждам, освен на брега! Парите не са проблема, проблем ще е липсата на приходи от порта! А, такива така и не става ясно какви са от както е в експлоатация!
Не виждам как кораб с дължина 91 м ще навлезе в порта! Това не знам кой, и как определя за рибарска лодка!?
За разходи всеки може да плямпа, особено ако е на властова позиция!
На Града му трябват приходи, при това извън сезона! За това е нужна стратегия, която липсва! Има краткосрочни разходни политики, така да го кажа .... "вижте ни, как правим проекти, и ги изпълняваме"!
Престанете да сравнявате Поморие с останалите Черноморски градове, и особено Созопол и Несебър! По никакъв начин не може да се правят сравнения, освен с равните темпове на човешки загуби и за трите Града.
8.
поморие е нашта клетва
02.05.2019 23:06:23
0
6
Никой не може да каже със сигурност, колко необходим и полезен е този втори етап на проекта за Поморие. Но решила да го изпълни, ръководството на общината не казва, че има и съфинансиране, със собствени средства / нашите пари / и то не малкото 240 000 лв. Колко се ползва сегашното пристанище от рибарски лодки, и защо големите риболовни кораби избират това в Несебър и Созопол при положение че има друго подходящо за риболовни кораби пристанище в Поморие. Изграждането на пристанът за рибарски кораби с дължина 91 м.е предмет именно на този етап II струващ близо 7млн.лв. Рибари казват, че новото пристанището постоянно се пълни с пясък и е невъзможно да влизат големи плавателни съдове. Отговори могат да дадат специалистите. Дейността по проекта включва закупуването на активи, свързани с дейността на пристанището, които някои твърдят че не са ефективни и нужни. Така както кметът представя проекта, че Поморие получи 7.5млн.лв за вторият етап от пристанището е нищо повече от PR и реклама единствено за видими резултати, но може би без финансова обосновка и дали изобщо е обществено значим проекта за Поморие.
7.
fuel
02.05.2019 19:57:00
21
8
Пак герберастки приоми да лапнем некой лев. Със санирането ни цакаха с топла бира. Направиха данъците в пъти по високи.
6.
Ротшилд
02.05.2019 19:55:06
22
10
Града с най-много регистрирани рибарски лодки Царево продължава да няма нов порт, а се дават пари за някакви ненужни и нерентабилни съоръжения. Същата работа като с програмата, по която бяха направени десетки стадиони в села и градчета, в които дори няма футболни отбори, а някои дори с 99% население съставено от пенсионери???
5.
Хахахахах
02.05.2019 19:31:18
1
11
Поморийци пак ще ядат люспест лед. Риба нема!
4.
Антената
02.05.2019 19:01:01
14
11
Отидете догодина по това време да проверите колко от обещаните милиони са стигнали до рибарското селище ,отсега давам прогноза за максимум 3 млн.
3.
Реалист
02.05.2019 18:55:06
18
11
Икономическата обосновка на този така наречен рибарски порт е... НУЛА!
Честито, поморийци, цял живот да го плащате!
2.
Поморие
02.05.2019 17:56:27
29
14
Леле, ама наистина ли се дават пари, за това непотребно съоръжение, отидете и пребройте рибарските лодки които се намират в него ... изводите оставям да си ги направи всеки от вас защо това се прави.
1.
Пахама дъртия швестър
02.05.2019 17:34:51
4
7
Аз съм горд че съм от Поморие.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори