×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нов командир на Военноморските сили, предлага правителството на президента


Нов командир на Военноморските сили, предлага правителството на президента
Службата на Кирил Михайлов (вляво) е преминала основно във варненски поделения
24 Април 2019, Сряда, 14:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Бившият началник на щаба на Военноморска база-Бургас вицеадмирал Георги Фиданов се пенсионира и става причина за размествания 

Военните моряци у нас може да имат нов началник. На мястото на контраадмирал Митко Петев Министерският съвет предлага на президента да назначи контраадмирал Кирил Михайлов.

Причина за разместванията, изглежда, е пенсионирането на Георги Фиданов – бивш началник на щаба на Военноморска база-Бургас.

„Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи вицеадмирал Георги Фиданов от длъжността „Военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз“ и от военна служба, считано oт 23.06.2019 г., поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание”, информира правителственият пресцентър.

„Министерският съвет предлага контраадмирал Митко Петев да бъде назначен на длъжността „Военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз” и да бъде удостоен с висше офицерско звание „вицеадмирал”, считано от 23.06.2019 година.

Друго предложение на Министерския съвет е контраадмирал Кирил Михайлов да бъде освободен от длъжността „Национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите в Монс, Белгия“ и назначен на длъжността „Командир на Военноморските сили”, считано от 23.06.2019 година”, съобщават още от пресцентъра на правителството.

Службата на Кирил Михайлов е преминала основно в морските поделения във Варна.

Според Уикипедиа той е роден в София през 1966 г. Завършил е Висшето военноморско училище във Варна през 1990 г.


В категории: Политика


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
12
Коментара по темата
12.
barin
25.04.2019 08:52:37
0
1
Защо не си гледат работата и да не злобеят коментиращите. Вицеадмирал Фиданов се пенсионира по пределна възраст- 59 години. Такъв е закона.Не само според wikipedia, но и според мен контраадмирал Михайлов е роден през 1966 г. и е завършил ВВМУ през 1990 г. Беше ми младши командир. Вярно е, че контраадмирал Петев е заемал много длъжности.
11.
11
24.04.2019 22:36:26
1
1
8-ми, намали малко градусите, че пускаш жълто с тези небивалици. Беше си училище за натегачи и пом-полити. За тогавашния "флот" думите са излишни--пълна бутафория. Айде прибера крилцата и успокой топката.
10.
.i.
24.04.2019 19:22:58
5
3
В КАНАДА КАРАТ 3,5 месечен курс за КАПИТАНИ после се качват на търговски кораби и ВЗИМАТ 3ПЬТИ ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ $$$ от наште шарани от ВВМУ дето опьват по 5-6 год за висшу
Понеже в КАНАДА нема желаещи да бльскат кат скотове по 3-4 мес в морето
Моряци в Канада стават само бараби ,алкажи и скитници.Тарикатите бачкат в офиси ,банки въртят биткоини или пласират бяло и марихуана за милиони $
9.
;-]
24.04.2019 19:14:43
4
6
1МИЛИАРД ЛЕВА за 2 боини кораба/катера
2,5 МИЛИАРДА ЛЕВА за 8 бр самолета Ф16 които оше не е построен завода ,камо ли да пристигнат в БГ територия
1,5МИЛИАРДА ЛЕВА за 134 км асвалт
5,5 милиарда за 1купчина ЛАМАРИНИи 2 км.м3 АСфАЛТ
НАПЪЛНО НЕНУЖНИ РАЗХОДИ ЗА ПРОСТОТИИ ,в държавата с наи-висока смъртност заболеваемост и безработица
Това е все едно на 87 год умиращ старец с 240 лв пенсия да му втълпиш
че крайно наложително да тегли ЗАЕМИ за да си купи поръчково Бентли ,нова яхта и да влага в имоти по морето
8.
аз до 3
24.04.2019 18:28:05
1
6
Пич. Явно или е обрулен мозъкът от новите повели и сервилничене пред "западното", или си се пръкнал скоро. Пиша за 80-те и началото на 90-те. След това военноморско училище вече няма, няма и кадри. Аз не сравнявам с академии на САЩ и Англия. Впрочем въобще не съм правил сравнения, но за да ти бръкна в чувствителното отверстие ще призная, че от тогава и днес за едно и също училище ВЕЧЕ сравнения не могат да се правят. Нивото на военното ни дело е под земята, до там ни доведоха твоите "приятели", гражданския но флот просто ВЕЧЕ го няма, няма ги и кадрите от ВНВМУ. Пич, знаеш ли че след деполитизцията в нашата армия, почти всички капитани от военния флот бяха лапнати, като топъл хляб от флотовете на други държави. Няма как да обясня на лаик, като теб, с каква подготовка излизаха момчетата от там и какви медали печелиха матросите на международни щурмански състезания. Мандибулите им падаха на западняците. Така че не пиши неподготвен и от презумпцията си на отричащ всьо от "ония години". некадърник кораб не може да води. Корабоводителите от този ВУЗ подписваха договори още в началото на 5 курс. И за да съм в тона ти да те попитам. Умник, къде са сега курсантите на Йемен, Етипия, Кувейт, Мароко и Либия ??? Ами не са вече в България и остатъците от тази държава. Какво да правят във ВВМУ училище на държавичка разпродала себе си, военния си и гражданския си флот ?
Тук се почеши зад врата преди да ми удряш "спирачки"
7.
запасняк
24.04.2019 16:41:49
0
2
Най после и на Фиданов откриха пробойна в корпуса .При няколко МО и при Плевнелиелъска обувките но тук при Радев му гледаха на кафе .
6.
Боцмана
24.04.2019 16:40:03
3
13
Имаме 2 кораба които едвам кретат, а адмирал и и вицеадмирал все едно сме армията на Китай!
5.
пенсионер
24.04.2019 16:32:08
2
8
Този Петев не ще е по долен от бащаси който през 60-те години на миналия век бе ТР във ВНАУ Г.Димитров Шумен .Що хора изгори за да се задържи до пенсия За него съкращения нямаше както и за сина му .длъжности разкриват .
4.
моряк
24.04.2019 16:24:29
0
6
Хей на този Петев не остана длъжнос във ВС на РБ да не са го пробвали но не става дялан камък .От тук вече няма къде освен в къщи .
3.
AzotBurhas
24.04.2019 16:15:15
5
9
No2.az


Я се поспри, агент! Да не бъркаш нещата ? Пишеш за Военноморското във Варна, все едно става дума за United States Naval Academy,Annapolis или за Britannia Royal Naval College, Dartmouth.
"Невороятна почит и уважение"?
Oт ВМС на Етиопия, Сирия, Либия, Кувейт, Йемен и Мароко? Все от страни, "водещи сили" във военнонорското дело. :-)Майтап ли си правиш?
Всички знаем, че във Военноморското най-кадърните завършваха Граждански профил, останалите-бегом в поделенията.
Всичките ни контраадмирали, ре-контраадмирали, чекмедже-контра адмирали са точно от тях-от остатъка.
2.
az
24.04.2019 15:45:37
6
9
Учил съм и съм служил по това време във ВНВМУ "Н. Вапцаров". Уволних се от там през 1993 година. Софиянци идваха на служба с бански и шнорхели в куфарите си. За тях военно-морската служба означаваше плаж и море. Още на десетия ден и осъзнаваха илюзиите си. Дано този пич не е от илюзионистите, но пък сигурен, че е получил добра подготовка, щом е завършил това училище. По ония години този военен ВУЗ се ползваше с невероятна почит и уважение от ВМС на Етиопия, Сирия, Либия, Кувейт, Йемен и Мароко. Изключителна подготовка получаваха тези чужденци, но тогава имахме ДЪРЖАВА и армия, която стоеше зад гърба ни. Преди всичко се даваше на българските школници и след това на чужденците. Чужденците си бяха откровени мангали, като изключение правиха донякъде йеменците, които виждаха фона на разкладката, която получаваха те и ние. Полагаха им се шоколади, за които ние младите матроси само сънувахме, но когато не ги ядяха ги даваха на нас. Сирийците също не ги ядяха, но ги чупеха и хвърляха в кофите с остатъците от храна. Това беше само първата година докато бяхме новобранци, след това когато станахме 2-3 курс ги малтретирахме, но никой никога не е получавал наказание за действията си, защото и командири и учители знаеха, каква сган са тези, но пък ги траеха, защото обучението им беше в долари, които семействата им плащаха. Сигурен съм, че всички средства получени от тях се реинвестираха в база и учебен процес. Велика държава бяхма тогава със здрава и обучена армия. Малко бяха курсантите ни, които не поемаха от материала, но впоследствие всички си тръгваха от ВНВМУ-то. Сигурен съм, че този пич е кадърен и знае, за какво иде реч.
1.
Abdullah Ocalan
24.04.2019 14:50:17
3
7
Sledvashtiq palqcho ot Sofia
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор
Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори