×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман.бг! Намалиха в пъти присъдата за убийство на бургазлия, обявен за един от най-издирваните престъпници в Европа


Първо във Флагман.бг! Намалиха в пъти присъдата за убийство на бургазлия, обявен за един от най-издирваните престъпници в Европа
Жертвата на Даниел Пешев получи „Стокхолмски синдром“ и определи 15-годишната му присъда като несправедлива
Тема в развитие
Извънредно! Закопчаха с белезници в съда Даниел Пешев, дадоха му 15 години за кървавата баня в жк „Славейков“ (СНИМКА) Ще операт ли пешкира убитият Тодор Пистата и шизофреникът Георги Гаргата за кървава касапница в жк „Славейков”? Само във Флагман.бг! Заклан в НДК бургаски ултрас лъсна в кърваво меле в жк „Славейков” Адвокатът на Алексей Петров и Бай Тошо брани издирван от Интерпол за касапница в жк „Славейков“ Само във Флагман.бг! Ужасяващ разказ на оцелял по чудо след касапница в „Славейков”: Усещах как кръвта ми изтича, чувствах, че умирам! Само във Флагман.бг! Издирван от Интерпол за касапница в жк „Славейков” се появи след 12 години в изгнание (СНИМКИ) Съдът спря дело за кървава касапница в ж.к. „Славейков”, чакат завръщането на един от най-издирваните престъпници в Европа Издирван от Европол за опит за убийство бургазлия пробва да смени паспорт в посолството в Копенхаген, изпускат го Първо във Флагман.бг! Бургазлия е сред най-издирваните престъпници в Европа След 11 години чакане: Върнаха делото срещу издирван от Интерпол бургазлия за кървава баня в ж.к. „Славейков” Медицинско чудо! Бургазлия оживя след 7 прободни рани в сърцето и корема Интерпол издирва бургазлия за кървава баня в ж. к. „Славейков”
виж още
скрий
12 Април 2019, Петък, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: архив Флагман.бг

Излязоха наяве скандални факти по разследването, което е било спирано няколко пъти и протакано без причина

Бургаският Апелативен съд намали с 2/3 присъдата за убийство на Даниел Пешев. Само преди година той беше признат за виновен от предходната инстанция в предумишлено убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин и получи 15 години затвор.

Преди броени дни обаче апелативните магистрати считат, че не е налице предумисъл в действията на Пешев, тъй като той не е планирал предварително да нападне точно тази вечер жертвата си Пламен Младенов.

„Не са налице също доказателства, които да сочат на извършвана от подсъдимия каквато и да е дейност, свързана с подготовка - проучване и планиране на замислено убийство. Тъкмо противното, обстоятелствата, които съдът е отчел в полза на изводите си за наличие на предумисъл, са такива, установяващи спонтанност на умисъла. Цялостното поведение на подсъдимия сочи, че непримиримостта му към раздялата със св. Д. гнева му срещу св. М. са ескалирали именно на процесната дата, когато воден от желанието си да проведе поредния разговор с бившата си приятелка, за да спечели доверието й, същият отново е бил препятстван от присъствието на пострадалия. Срещайки поредното препятствие в негово лице да се сдобри със св. Д. , подсъдимият е пожелал отмъщение“, се казва в мотивите на магистратите.

Съдът обаче приема, че Пешев е бил напълно вменяем във фаталната утрин на 30-ти август 2005 г. и е съзнавал, че може да убие Пламен, след като го е наръгал с нож 7 пъти.

Припомняме, че бургазлията оцеля по чудо след дълга животоспасяваща операция в УМБАЛ-Бургас. Според експертите обаче две от наръгванията – в сърцето и корема са били опасни за живота на Пламен. Именно заради това съдът възприема, че в случая се касае за убийство, недовършено поради независещи от нападателя причини.  

След обстоен анализа на доказателствата апелативният съд приема, че авторството на деянието е безспорно установено, въпреки че защитата на Пешев опитва да прехвърли вината на друг от компанията му.

Бургазлията попадна в списък заедно с най-опасните престъпници в Европа

Меко казано странно обаче се оказва поведението на жертвата Пламен Младенов. Той първо обяви, че иска 16 години затвор за Пешев, но в последствие депозира молба до съда за намаляване на наказанието, тъй като го счита за несправедливо.

„В подадената от частния обвинител жалба се навеждат доводи за явна несправедливост на наказанието, наложено на подс. П. Акцентирайки върху давността на извършеното деяние и липсата на претенции към неговия автор - подс. П. , частният обвинител моли присъдата да бъде изменена, като се намали размера на наказанието от петнадесет на пет години лишаване от свобода“, съобщават от Апелативния съд. Магистратите приемат жалбата като недопустима, тъй като Младенов е страна по делото, но и обявяват, че ще я вземат под внимание.

Преди да намалят присъдата на Пешев от 15 на 5 години, апелативните магистрати отчитат и множеството смекчаващи вината му обстоятелства като младата възраст по време на извършване на престъплението, както и това, че Даниел е лишен от нормални родителски грижи, тъй като майка му е страдала от психично заболяване.

Ключова роля изиграва и протакането на процеса, по който бе постановена присъда близо 13 години след кървавата атака в жк. „Славейков“. Причината за това е, че извършителят напуска безпрепятствено страната почти веднага след вендетата и се укрива зад граница над 10 години. В края на 2016 г Пешев дори попадна в списък на Европол с най-издирваните престъпници на Стария континент. Малко след това изненадващо решава да се предаде и се прибира в Бургас.

От въззивната инстанция разкриха, че причината Пешев над 10 години да се укрива от правосъдието се дължи и на неритмично проведеното разследване по случая. То е спирано няколко пъти, а първата медицинска експертиза по досъдебното производство е направена 2 години по-късно – през август 2007 г. Тогава е изискана и справка за задграничните пътувания на Пешев, която показва, че той вече е напуснал страната. Въпреки това обаче той е обявен единствено за общодържавно издирване.

Помощ от чуждите служби пък е поискана едва през декември 2013 г., след което забележете 8 години по-късно, е издадена Европейска заповед за ареста на бургазлията.

„След последното възобновяване, производството е продължило и приключило в отсъствие на издирваното лице – подс. П. , като на 11.11.2015 г. за първи път е бил внесен обвинителен акт в съда, по който е било образувано НОХД № 1138/15 год. по описа на БОС, приключило с присъда в хипотеза на задочно производство... При очертаното по- горе процесуално развитие на процеса в неговата досъдебна фаза, несъмнено е според съда, че прекомерната забава на производството не може да се вмени във вина единствено на подс. П. Очевидно е, че досъдебното производство не е било водено ритмично, последователно и в установените срокове. При съществуващите затруднения на разследващите органи по призоваването и осигуряване явяването пред тях на подс. П., същите не са използвали пълния процесуален инструментариум, уреден в НПК, за да обезпечат участието на подсъдимия в производството, което разкрива забавяне на процеса и нарушаване на принципните норми на чл. 22 от НПК и чл. 6 от ЕКПЧ. В този смисъл на подс. П. следва да бъде признато правото да иска намаляване на наказанието, като компенсация за прекомерната продължителност на воденото срещу него наказателно производство“, се казва още в мотивите на Апелативния съд.

От прокуратурата обявиха, че не считат решението на Окръжния съд за справедливо и ще протестират това на въззивната инстанция.

Припомняме, че до кървавата развръзка през август 2005 г. се стига, след като Пламен опитва да защити една от своите служителки Деница от бившето й гадже Даниел, който по думите на момичето я биел и заплашвал. Във фаталната вечер Пешев заедно с Георги Гаргата и Тодор Пистата разбрали, че компания се намира в бургаска чалготека на плажа. След края на купона те проследили с такси Пламен и двама негови авери, като ги нападнали в парка в жк. „Славейков”, в близост до дома им. Младенов е наръган 7 пъти с нож от тогава едва 18-годишния Пешев. Бургазлията оцелява след няколко тежки операции, възстановява се над половин година, а с кариерата му на футболист е свършено!

 


В категории: Темида


7
Коментара
Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
7
Коментара по темата
7.
..
13.04.2019 19:46:49
0
0
Иска ми се да скачаме така и в такива ситуации, а не само когато циганите направят нещо. Не, че ги защитавам просто такива като тоя е по-вероятно да навредят на мен или семейството ми отколкото циганин
6.
предлагам
13.04.2019 17:29:44
1
2
да си проверят апартамените на тези съдии и на цялата им рода
5.
Ха ха
13.04.2019 13:26:53
0
13
Нямало предумисъл....разбрали къде се намират, изчакали докато им свърши смяната , проследили ги до парка в к-с Славейков до тук около 5 часа предумисъл, разбирай подготовка. Ножа е бил с него от началото на вечерта...Апелативни съдии.. обикновенни поганци/мишки..
назначени по родов/произход
4.
по явен пример за корупция няма
13.04.2019 07:19:11
1
17
явен пример за състоянието на апел. съд.в бургас.

От нелогичните мотиви - драстично намаляване на присъдата, понеже видиш ли правата на обвинения били нарушени, тъй като се укривал 10 години. И на всички е ясно, ЧЕ МНОГО ПАРИ са потекли, както към пострадалия така и към черните тоги. А дано 3тата инстанция поправи тая гавра
3.
Брат му има много
12.04.2019 23:16:50
2
6
За няколко години във Франция уби парата. Обаче бургаските "търговци на чуждо нещастие",не са последна инстанция и на върховен ще им го върнат. И парсата която са дали ще е на вятъра. Като го върне върхивен съд,на апелативен ще го гледа друг състав.
2.
Гггг
12.04.2019 23:03:05
15
3
Не е ли 1/3???? Щом от 15 са свалили на 5,значи една трета.
1.
ПРОФЕСИОНАЛНО
12.04.2019 22:42:46
1
10
странна е логиката на втората инстанция независимо от срока на деянието. Все пак се касае за укриване ан подсъдимия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори