×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Първо във Флагман.бг! Намалиха в пъти присъдата за убийство на бургазлия, обявен за един от най-издирваните престъпници в Европа


Първо във Флагман.бг! Намалиха в пъти присъдата за убийство на бургазлия, обявен за един от най-издирваните престъпници в Европа
Жертвата на Даниел Пешев получи „Стокхолмски синдром“ и определи 15-годишната му присъда като несправедлива
Тема в развитие
Само във Флагман.бг! Заклан в НДК бургаски ултрас лъсна в кърваво меле в жк „Славейков” Адвокатът на Алексей Петров и Бай Тошо брани издирван от Интерпол за касапница в жк „Славейков“ Само във Флагман.бг! Ужасяващ разказ на оцелял по чудо след касапница в „Славейков”: Усещах как кръвта ми изтича, чувствах, че умирам! Само във Флагман.бг! Издирван от Интерпол за касапница в жк „Славейков” се появи след 12 години в изгнание (СНИМКИ) Съдът спря дело за кървава касапница в ж.к. „Славейков”, чакат завръщането на един от най-издирваните престъпници в Европа Издирван от Европол за опит за убийство бургазлия пробва да смени паспорт в посолството в Копенхаген, изпускат го Първо във Флагман.бг! Бургазлия е сред най-издирваните престъпници в Европа След 11 години чакане: Върнаха делото срещу издирван от Интерпол бургазлия за кървава баня в ж.к. „Славейков” Медицинско чудо! Бургазлия оживя след 7 прободни рани в сърцето и корема Интерпол издирва бургазлия за кървава баня в ж. к. „Славейков”
виж още
скрий
12 Април 2019, Петък, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: архив Флагман.бг

Излязоха наяве скандални факти по разследването, което е било спирано няколко пъти и протакано без причина

Бургаският Апелативен съд намали с 2/3 присъдата за убийство на Даниел Пешев. Само преди година той беше признат за виновен от предходната инстанция в предумишлено убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин и получи 15 години затвор.

Преди броени дни обаче апелативните магистрати считат, че не е налице предумисъл в действията на Пешев, тъй като той не е планирал предварително да нападне точно тази вечер жертвата си Пламен Младенов.

„Не са налице също доказателства, които да сочат на извършвана от подсъдимия каквато и да е дейност, свързана с подготовка - проучване и планиране на замислено убийство. Тъкмо противното, обстоятелствата, които съдът е отчел в полза на изводите си за наличие на предумисъл, са такива, установяващи спонтанност на умисъла. Цялостното поведение на подсъдимия сочи, че непримиримостта му към раздялата със св. Д. гнева му срещу св. М. са ескалирали именно на процесната дата, когато воден от желанието си да проведе поредния разговор с бившата си приятелка, за да спечели доверието й, същият отново е бил препятстван от присъствието на пострадалия. Срещайки поредното препятствие в негово лице да се сдобри със св. Д. , подсъдимият е пожелал отмъщение“, се казва в мотивите на магистратите.

Съдът обаче приема, че Пешев е бил напълно вменяем във фаталната утрин на 30-ти август 2005 г. и е съзнавал, че може да убие Пламен, след като го е наръгал с нож 7 пъти.

Припомняме, че бургазлията оцеля по чудо след дълга животоспасяваща операция в УМБАЛ-Бургас. Според експертите обаче две от наръгванията – в сърцето и корема са били опасни за живота на Пламен. Именно заради това съдът възприема, че в случая се касае за убийство, недовършено поради независещи от нападателя причини.  

След обстоен анализа на доказателствата апелативният съд приема, че авторството на деянието е безспорно установено, въпреки че защитата на Пешев опитва да прехвърли вината на друг от компанията му.

Бургазлията попадна в списък заедно с най-опасните престъпници в Европа

Меко казано странно обаче се оказва поведението на жертвата Пламен Младенов. Той първо обяви, че иска 16 години затвор за Пешев, но в последствие депозира молба до съда за намаляване на наказанието, тъй като го счита за несправедливо.

„В подадената от частния обвинител жалба се навеждат доводи за явна несправедливост на наказанието, наложено на подс. П. Акцентирайки върху давността на извършеното деяние и липсата на претенции към неговия автор - подс. П. , частният обвинител моли присъдата да бъде изменена, като се намали размера на наказанието от петнадесет на пет години лишаване от свобода“, съобщават от Апелативния съд. Магистратите приемат жалбата като недопустима, тъй като Младенов е страна по делото, но и обявяват, че ще я вземат под внимание.

Преди да намалят присъдата на Пешев от 15 на 5 години, апелативните магистрати отчитат и множеството смекчаващи вината му обстоятелства като младата възраст по време на извършване на престъплението, както и това, че Даниел е лишен от нормални родителски грижи, тъй като майка му е страдала от психично заболяване.

Ключова роля изиграва и протакането на процеса, по който бе постановена присъда близо 13 години след кървавата атака в жк. „Славейков“. Причината за това е, че извършителят напуска безпрепятствено страната почти веднага след вендетата и се укрива зад граница над 10 години. В края на 2016 г Пешев дори попадна в списък на Европол с най-издирваните престъпници на Стария континент. Малко след това изненадващо решава да се предаде и се прибира в Бургас.

От въззивната инстанция разкриха, че причината Пешев над 10 години да се укрива от правосъдието се дължи и на неритмично проведеното разследване по случая. То е спирано няколко пъти, а първата медицинска експертиза по досъдебното производство е направена 2 години по-късно – през август 2007 г. Тогава е изискана и справка за задграничните пътувания на Пешев, която показва, че той вече е напуснал страната. Въпреки това обаче той е обявен единствено за общодържавно издирване.

Помощ от чуждите служби пък е поискана едва през декември 2013 г., след което забележете 8 години по-късно, е издадена Европейска заповед за ареста на бургазлията.

„След последното възобновяване, производството е продължило и приключило в отсъствие на издирваното лице – подс. П. , като на 11.11.2015 г. за първи път е бил внесен обвинителен акт в съда, по който е било образувано НОХД № 1138/15 год. по описа на БОС, приключило с присъда в хипотеза на задочно производство... При очертаното по- горе процесуално развитие на процеса в неговата досъдебна фаза, несъмнено е според съда, че прекомерната забава на производството не може да се вмени във вина единствено на подс. П. Очевидно е, че досъдебното производство не е било водено ритмично, последователно и в установените срокове. При съществуващите затруднения на разследващите органи по призоваването и осигуряване явяването пред тях на подс. П., същите не са използвали пълния процесуален инструментариум, уреден в НПК, за да обезпечат участието на подсъдимия в производството, което разкрива забавяне на процеса и нарушаване на принципните норми на чл. 22 от НПК и чл. 6 от ЕКПЧ. В този смисъл на подс. П. следва да бъде признато правото да иска намаляване на наказанието, като компенсация за прекомерната продължителност на воденото срещу него наказателно производство“, се казва още в мотивите на Апелативния съд.

От прокуратурата обявиха, че не считат решението на Окръжния съд за справедливо и ще протестират това на въззивната инстанция.

Припомняме, че до кървавата развръзка през август 2005 г. се стига, след като Пламен опитва да защити една от своите служителки Деница от бившето й гадже Даниел, който по думите на момичето я биел и заплашвал. Във фаталната вечер Пешев заедно с Георги Гаргата и Тодор Пистата разбрали, че компания се намира в бургаска чалготека на плажа. След края на купона те проследили с такси Пламен и двама негови авери, като ги нападнали в парка в жк. „Славейков”, в близост до дома им. Младенов е наръган 7 пъти с нож от тогава едва 18-годишния Пешев. Бургазлията оцелява след няколко тежки операции, възстановява се над половин година, а с кариерата му на футболист е свършено!

 


В категории: Темида


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
..
13.04.2019 19:46:49
0
0
Иска ми се да скачаме така и в такива ситуации, а не само когато циганите направят нещо. Не, че ги защитавам просто такива като тоя е по-вероятно да навредят на мен или семейството ми отколкото циганин
6.
предлагам
13.04.2019 17:29:44
1
1
да си проверят апартамените на тези съдии и на цялата им рода
5.
Ха ха
13.04.2019 13:26:53
0
10
Нямало предумисъл....разбрали къде се намират, изчакали докато им свърши смяната , проследили ги до парка в к-с Славейков до тук около 5 часа предумисъл, разбирай подготовка. Ножа е бил с него от началото на вечерта...Апелативни съдии.. обикновенни поганци/мишки..
назначени по родов/произход
4.
по явен пример за корупция няма
13.04.2019 07:19:11
1
16
явен пример за състоянието на апел. съд.в бургас.

От нелогичните мотиви - драстично намаляване на присъдата, понеже видиш ли правата на обвинения били нарушени, тъй като се укривал 10 години. И на всички е ясно, ЧЕ МНОГО ПАРИ са потекли, както към пострадалия така и към черните тоги. А дано 3тата инстанция поправи тая гавра
3.
Брат му има много
12.04.2019 23:16:50
2
6
За няколко години във Франция уби парата. Обаче бургаските "търговци на чуждо нещастие",не са последна инстанция и на върховен ще им го върнат. И парсата която са дали ще е на вятъра. Като го върне върхивен съд,на апелативен ще го гледа друг състав.
2.
Гггг
12.04.2019 23:03:05
15
3
Не е ли 1/3???? Щом от 15 са свалили на 5,значи една трета.
1.
ПРОФЕСИОНАЛНО
12.04.2019 22:42:46
1
10
странна е логиката на втората инстанция независимо от срока на деянието. Все пак се касае за укриване ан подсъдимия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Щерката на Глория потресе с огромни бомби на плажа! СНИМКИ 18+ Щерката на Глория потресе с огромни бомби на плажа! СНИМКИ 18+

Щерката на Глория на пръв поглед оставя без дъх със свръхедрите си гърди, които едва се побират в изрязания бански

Отровна змия убила Нончо Воденичаров в „Сървайвър”? 10 години след смъртта му семейството не вярва на официалната версия Отровна змия убила Нончо Воденичаров в „Сървайвър”? 10 години след смъртта му семейството не вярва на официалната версия

Според причината за смъртта, вписана в смъртния акт на Нончо той е издъхнал от естествена смърт

Изненадващ обрат: Корнелия Нинова се отказа от оставката си пред Конгреса на БСП Изненадващ обрат: Корнелия Нинова се отказа от оставката си пред Конгреса на БСП

Не предполагала, че ще отвори Кутията на Пандора

Спилбърг подготвя сериал, който ще се гледа само нощем Спилбърг подготвя сериал, който ще се гледа само нощем

Известният режисьор ще се възползва от възможностите на технологиите

Страшни подробности за намерения в канавка труп край Маказа Страшни подробности за намерения в канавка труп край Маказа

Разследващите работят по версията за тежък пътен инцидент 

Как да шофираме безопасно при силен дъжд Как да шофираме безопасно при силен дъжд

Който някога е попадал в истински порой, знае каква е главната опасност

Какво трябва да знаят родители и деца преди изпитите след 7 клас Какво трябва да знаят родители и деца преди изпитите след 7 клас

Тази година тестовете по български език и по математика няма да се състоят от два отделни модула

Прекъсналата финала на ШЛ мацка се разголи отново (СНИМКИ 18+) Прекъсналата финала на ШЛ мацка се разголи отново (СНИМКИ 18+)

Кинси на почивка в Португалия

Ето какво можехме да си купим от кварталния магазин в края на 80-те Ето какво можехме да си купим от кварталния магазин в края на 80-те

Налагаше да връщаме бутилките от бира и газирано, за да вземем нови

Месо, но не от животни... Какво е бъдещето на пържолата? Месо, но не от животни... Какво е бъдещето на пържолата?

Култивираното месо ще е най-популярно в дългосрочен план, като то ще представлява 35% от пазара през 2040 г.

В Лондон е истински ад! Вижте какво се случва! В Лондон е истински ад! Вижте какво се случва!

Кметът Садик Хан заяви, че е „изключително обезпокоен“ от ситуацията 

Невероятно! Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение Невероятно! Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение

Изтребителят носи името TF-X като в момента се определят изискванията за въздухоплавателното средство

Защо сериалът за Чернобил е толкова успешен? Защо сериалът за Чернобил е толкова успешен?

Много мнения бяха изказани за това дали действителността във филма е реалистично показана - че тогава в СССР нямало тениски и ходели по потници или че не можело партиен деец да пие водка на работното си място

След световния успех на "Чернобил", намериха прилики между Белене и Припят След световния успех на "Чернобил", намериха прилики между Белене и Припят

Идеята е била да се построи за около 5000 човека жилища – с детска градина, магазини, медицински пункт

Обвиненият за Чернобил руски инженер: Реакторът щеше да гръмне и без теста Обвиненият за Чернобил руски инженер: Реакторът щеше да гръмне и без теста

В последното си интервю през 1994 г. Дятлов разказа как съдбоносната нощ протекла в завода

Извратеняк се навря в женската тоалетна с телефон в ръка и... Извратеняк се навря в женската тоалетна с телефон в ръка и...

Органите на реда в Млайзия издирват мъж снимал жени в тоалетната

 

В Гърция почнаха да глобяват за припичане по монокини В Гърция почнаха да глобяват за припичане по монокини

В Гърция нравите са доста консервативни, няма нудистки плажове, а на монокините не се гледа с добро око

Шокиращо! 11-годишни момичета се състезават коя ще сложи първа кондом на макет на мъжки член и да експериментират в орална и анална любов Шокиращо! 11-годишни момичета се състезават коя ще сложи първа кондом на макет на мъжки член и да експериментират в орална и анална любов

Новото ръководство за обществените и частните училища на щатско ниво е първото в страната, което изисква учениците да получават уроци на трансджендър теми, като с тях се започва от детските занимални (преди детската градина – бел. прев.) и детската градина

Разследват внезапната смърт на секс бомба Разследват внезапната смърт на секс бомба

Красивата Лилия беше намерена мъртва в дома си

Горбачов заживя в болница Горбачов заживя в болница

Бившият президент на СССР казва, че в близко бъдеще ще бъде публикувана негова книга, която пише от болничното легло

Публицистът Любо Кольовски за промените в Нова ТВ Публицистът Любо Кольовски за промените в Нова ТВ Не е на добре, когато журналистите се превръщат в новини, вместо да правят новини Виц на деня Виц на деня Запознали се в бара. Накрая на вечерта той й предлага:
- Ще ми откажеш ако те поканя да отидем у нас да правим секс?
- Никога не ми се е случвало - казала блондинката.
- Никога не си спала с мъж?
- Не, никога не съм отказвала..
Виц на деня Виц на деня - Бабо, защо жените живеят по-дълго от мъжете?
- От инат бабиното, от инат...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Така яростно се боря с вродения ми мързел, че когато накрая го надвия, то вече нямам сили да отида на работа...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори