×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Куриоз! Ученик от Бургас осъди Руската гимназия заради това, че го изгонили за фалшиви бележки


Куриоз! Ученик от Бургас осъди Руската гимназия заради това, че го изгонили за фалшиви бележки
В края на миналата година четирима 12-класници представиха болнични бележки от един и същ лекар, гимназията взе мерки срещу тях, но учениците потърсиха правата си в съда
04 Април 2019, Четвъртък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Не се спори, че бележките на ученика е фалшива, но директорът е допуснал пропуски, които правят заповедта за преместване на ученика незаконна, констатира АДмС Бургас

Ученик от бургаската Руска гимназия спечели делото си в Административния съд в Бургас, с което обжалва наложената от училището заповед, с която преминава в самостоятелна форма на обучение. Причината за наказанието са фалшиви медицински бележки, информира Радио Бургас.

През октомври миналата година класният ръководител на четирима дванайсетокласници от гимназията се усъмнил, че медицинските бележки, които те са му представили, са фалшиви. Причината е, че бележките са издадени от един и същ лекар, имало и разминаване в датите и в номерата им. При разговор с лекаря се установило, че не са издавани такива медицински бележки и амбулаторни листове.

По повод изготвения доклад от учителя, директорът на гимназията издал заповед за налагане на санкции на учениците. В доклада си класният ръководител описал също проблеми с дисциплината им -  не работят редовно в час, играят на телефоните си, някои от тях спят по време на час, слушат музика, закъсняват и често са гонени от часовете.

Един от санкционираните ученици обжалва заповедта на директора. Той е посочил пред съда, че е бил болен за няколко дни, затова взел бележка от познат. Не е знаел, че тя е фалшива, както и че е незаконно представянето на такъв документ. Ученикът допълнил, че е платил за получената медицинска бележка.

Според АДмС Бургас, заповедта на директора е незаконосъобразна и има допуснати съществени нарушения. По делото не е спорно, че ученикът е представил фалшива медицинска бележка. Събраните доказателства и дадените от ученика обяснения обаче показват, че тя е закупена от друг човек и не е съставен от него.

По делото не са доказани твърденията, че санкционираният ученик е съставил уведомителни писма с декларация за отсъствия по медицински причини от името на родител, с негов подправен подпис. Според съда директорът е наложил твърде тежка санкция на ученика, не е спазена и процедурата да присъства психолог при изслушването му пред Педагогически съвет.

Към момента директорът на Руската гимназия Весела Иванова се въздържа от коментар, уточняват колегите от Радио Бургас, които са се свързали с . Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.


В категории: Просвета


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Куриоз ли ... ?!?
06.04.2019 09:29:11
0
3
Съдът е прочел ситуацията и фактите като дяволът евангелието. Не оспорва, че документите са фалшиви, но позовавайки се на ученика, че бележката е закупена от друг човек, заключава, че не санкционираният е съставил, следователно подправил документа. Едва ли не преносителят на бележката е жертва, дал е едни пари за извинителен документ пък му пробутали нередовен...Въпросът за морала, възпитанието и справедливостта получават грешни отговори. Нещо повече, децата научават още в училище, че винаги се намират формални причини нарушителите на правилата да не бъдат санкционирани. Доказателството е не само в това съдопроизводство. Още по-фрапантно е в друго съдебно решение, по друг повод - свързан с опит за отнемане на човешки живот. Двамата братя, пребили във Войводиново военния служител Валентин Димов, получават условни присъди. Условните присъди са 3 години с 5 години изпитателен срок за А. П. и 1 година с 3 години изпитателен срок за Б. П. Това означава, че им се отменят мерките "задържане под стража" за причинената средна телесна повреда.
12.
така така до 10
05.04.2019 08:09:51
3
4
Ти на какви наркотици си и какви глупости пишеш??
11.
info
05.04.2019 04:23:03
1
1
agagagagagaggagaagagaggaga
10.
оффф...
05.04.2019 02:38:02
6
14
ЕВАЛА НА МАЛКИЯ!

Очевидно малкият е боклук - играе на телефона, спи в час, слушат музика, закъснява и дава ФАЛШИВА БЕЛЕЖКА...

ДА! Очевидно малкия трябва да бъде наказан! НО...

За всяко провинение си има определено наказание. Това, че някой е дал ФАЛШИВА БЕЛЕЖКА не значи, че можеш да си правиш с него каквото поискаш! Когато аз учих в Руската, беше нормално да те изключат когато пребиеш учител, а не за една фалшива бележка.

Проблемът е по-голям. Малкият пикльо с тази измама просто ще си извини отсъствията, НО очевидно директорката НЕ ЗНАЕ как да решава проблемите! Днес е порязала виновен, утре ще пореже невинен. Днес ще пореже ученик, утре ще пореже общината.

Престъпниците, които съсипват държавата не са тези, които си извиняват отсъствия с фалшиви бележки. Престъпниците са тези, които вземат държавна заплата на високи постове, на които не знаят какво правят, но се възползват от тях, за да колят и бесят

А психологът не е присъствал, защото знаем какво е правил през това време
9.
*********
04.04.2019 23:53:01
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
до 6.
04.04.2019 22:23:34
0
3
важното е че потъват всички ,а не смо аз ,боли ме
7.
Gordon Shumway
04.04.2019 22:03:59
3
19
Браво на съда, с такива решения си отглеждат новите престъпници. Като порасне тоя чукундур и стане дърт престъпник, ще им прави повече оборот на съдиите.
6.
така така
04.04.2019 21:54:14
0
17
Потъвамеееее потъваме бързоооо
5.
AZ
04.04.2019 21:06:20
3
44
Точно детето е спечелило делото.
Делото е спечелено и възбудено от мама и тате, които си отглеждат достойно отроче за клетата и ограбена майка България. И какъв пример дават родителите на това дете ?
Да лъже, да заобикаля законите и ако може да съди всичко онези дръзнали да го накажат за постъпките му. Ей така се коват новите недоразумения в тази заминаваща си вече държавичка.
4.
Родител
04.04.2019 20:27:48
15
14
Каква стана тя,
Голям облак , дъжда няма!!!
Много се засили директорката , ама май каза "хоп" преди да скочи !
3.
до 2.
04.04.2019 19:48:40
0
5
да не ти пука ,важното е да си в играта ,а не извън нея.
2.
АЗ
04.04.2019 19:44:36
6
25
Е НЯМА ТАКАВА ИДИОТСКА КОЧИНА ,КАТО БЪЛГАРИЯ,НО ЩЕ СЕ ОПРАВИМ СЛЕД.....100000000 ГОДИНИ
1.
1
04.04.2019 19:10:51
6
33
Закрива, за по- лесно. Де. ба пе. алчетата неизклатени. Боклук от малки!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно
Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори