×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой скрои шапката на Цветанов и кой му отдаде последна почит в парламента


29 Март 2019, Петък, 23:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка-архив: Авторът

Обвиняемият депутат от ГЕРБ Борис Кърчев и засегнатият от "апартаментгейт" Вежди Рашидов са сред десетимата, гласували против оставката 

Десетима народни представители днес гласуваха против депутатската оставка на Цветан Цветанов и така почетоха досегашния лидер на ГЕРБ в парламента. 121 все пак я подкрепиха, както е нормално, и така той успя да напусне без скандал.

Кои депутати направиха последен жест на одобрение към Цветанов?

Справка на „Флагман” показва, че това са били няколко представители на ГЕРБ и на „Обединени патриоти”, както и „независимият” Спас Панчев.

Единно „за” оставката са били само ДПС и „Воля”.

Според справката за индивидуалното гласуване четиримата от ГЕРБ, които са натиснали бутона срещу оттеглянето на Цветанов, са Борис Кърчев, Вежди Рашидов („против”), Валентин Милушев и Красимир Събев (въздържал се”).

Кърчев е единственият депутат от ГЕРБ до момента, който въпреки че е с обвинение (за данъчни престъпления) и със снет имунитет, продължава да е народен представител.

По принцип, обвинените в престъпни действия от партията на Борисов биват принуждавани да подадат оставки. Защо Борис Кърчев е по-специален случай, не е ясно. 

От друга страна, Вежди Рашидов пък, също като Цветанов, бе уличен, че си е купил евтин апартамент от „Артекс”.

При „Обединените патриоти” очаквано подкрепа Цветанов е получил от представители на НФСБ – Валентин Касабов, Георги Колев и Йордан Апостолов. Емил Димитров-Ревизоро от квотата на ВМРО също е бил „против” оставката, което можеше да се очаква предвид изявленията му от последните дни.

По-изненадващо е, че Цветанов е получил подкрепа от председателя на парламентарната група на „Обединени патриоти” и водач на „Атака” Волен Сидеров, който е гласувал „въздържал се”.

През последните месеци Сидеров беше особено язвителен към зам.-председателя на ГЕРБ. Той се подиграваше на опитите на Цветан Цветанов да омиротворява парламентарните групи, като го сравняваше с легендарния американски политик Хенри Кисинджър. По отношение на „апартаментгейт” пък лидерът на „Атака” каза, че щял да потърси Цветанов за консултации за това как да си вземе евтино жилище.

Любопитно е, че водачът на НФСБ Валери Симеонов изобщо не е участвал в гласуването на оставката, макар че минути преди това се е регистрирал за кворума в залата. Симеонов бе един от хората, които изразиха най-голямо съжаление от развитието по „апартаментгейт”, като го нарече „просташки лов на вещици”.

Ситуацията около Цветан Цветанов е най-обсъжданата тема през последната седмица у нас.

До нея се стигна, след като медиите подхванаха активно случая с луксозния апартамент с личен асансьор, който той си е купил чрез необичайна замяна и доплащане от строителната фирма „Артекс”.

Цветанов е убеден, че е „сготвен” от медиите заради преекспониране на казуса, който прерасна в цяла сага и удари още няколко фигури на публични постове.

В тази посока се изказа и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Аз му вярвам”, обяви в четвъртък Борисов за Цветанов, като обаче добави: „Но седем дни нямаше медия – не ги упреквам, за разлика от президента Тръмп – която да не държа тази тема от сутрин до вечер”.

Може да се каже, че наистина е изненадващо, че големите телевизии – bTV и Nova, се заеха толкова сериозно с „апартаментгейт”.

Цветан Цветанов не скриваше огорчението си от това пред репортерите им в Народното събрание.

Медиите, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски, също не пестиха (телевизионно) време и (вестникарско и интернет) пространство по скандала около Цветанов.

Според една от версиите партията на Доган също има участие в атаката срещу Цветанов заради „набезите” му в електорални „бастиони” на ДПС.

Въпреки че бил предупреждаван да не се престарава по ухажването на  турския електорат, зам.-председателят на ГЕРБ не обърнал голямо внимание и продължил да работи активно в смесените райони.

Отливът на гласове от ДПС бил особено осезаем в Североизточна и Югозападна България. От формацията на Доган са притеснени, че може да загубят дори две места в Европейския парламент на изборите на 26 май. В момента те имат четирима евродепутати.


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Как кой
30.03.2019 12:12:22
0
5
От думите на Цветанов илиза че е Борисов, той рестартира всички руски енергийни проекти, застъпва се за отмяна на санкциите и не се присъедини в атаките по Скрипал, нито пък проведе разследване как цялата инфрмация на службите е била изнесена на руснаците.
16.
Да
30.03.2019 07:48:15
0
2
Да, Флагман, но вие не сте от тях.
15.
Johnny English MI-7
30.03.2019 03:02:20
2
7
Орела мишелов ,бухала,совата как хващат мишките
Ами имат силно цветно зрение и виждат СЛЕДИТЕ от урината в горските пьтеки
Така и са гербвите крадци ,всичките им деиствия са известни на АМЕРИКАНСКОТО П-ВО
Едно дребно министьрче от НДСВ/николаи василев/ СВЬРЗВАцелия е-трафик на БЬЛГАРИЯ сьс сьрварите на САЩ посолсвото в началото на 2003 там някоя година при самото му построяване в софииския кв.ЛОЗЕНЕЦ
ТАКА всякя фирмена ,дьржавна или частна деиност е ИЗВЕСТНА и светва на екраните на п-вота
Банкови сметки ,деиности в чужбна,имотни регистри ,НАП,ДАНС,СЬД всичко минава през техните сьрвари
Като влезете в БОС още на входа с инфо таблото с номерата на делата до таблото пище 'тозо СЬД Е СПОНСОРИРАН И РАБОТИ СЬВМЕСТНО С ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЬЛГАРИЯ/кратко точно и ясно/
Ми жената на ВОЕННИЯ МИНИСТЬР КАРАКАЧАНОВ е избрана в СГС ЗА ПРОКУРОР с подкрепата и лобизьм на САЩ фондацията без да е минала конкурс
ПОСЛЕ КАРАКАЧАН лобира за правилен самолет Ф 16/малки но много сьществени примери/
Мутрите от герб даже шпионски БУЛСАТсателит пуснаха и си мислят че са недосегаеми но от чичо САМ по големи няма всевиждащото му око вицда всичко и се сьрди когато му изневеряват с руско-московски партньори и НЕ ПРОЩАВА
Чичо САМ Е СТРОГ но СПРAВЕДЛИВ
14.
50 поста
30.03.2019 00:50:49
20
17
Много тролова на Нинова! Познават се от Бузлуджа по тоталната им неграмотност! Войнстващата неграмотност иска да вземе властта по втория начин, но с компромати и ДС сценарии, единствено и само на бунището на историята ще допълзите другари БСП-ари!
13.
Smith
29.03.2019 22:44:41
8
16
Всички съветски клефуци си приличат, така че да се изчисли диаметър на шапка за физкултурника Цвъки изобщо не е сложно. Особено ако си взима мярката сам. Вярно е, че електората на герб не е особено придирчив, ама сапунката с алчността на цвинокио за луксозни имоти (имайки предвит селския му произход и това, че до пълнолетие е акал във външен кенеф) и неистовото му желание да се покаже пред чааветата си колко е велик, ами направо е тъжно!
12.
Marinero
29.03.2019 21:52:12
10
27
Тази вечер гледахме ЦЕЦОРАМА.
11.
Div
29.03.2019 21:35:56
7
41
Жалка българска картинка !!! Затвоооор........ На въпрос на водещия на "Панорама" , чувства ли се виновен, тоя главоч отговаря : не, защото няма кой да ме накаже....!!! Отврат !!!
10.
кой е кой
29.03.2019 21:29:37
1
4
който е кой
9.
ха ха
29.03.2019 21:28:15
3
5
и воля е създадена от ДС ха ха
8.
Турчин
29.03.2019 21:23:32
11
8
Не на русчиите комунисти доносници ционисти от говурското дс дпс
7.
Кой
29.03.2019 21:21:13
1
13
КОЙ КАКВОТО ПРАВИ - НА СЕБЕ СИ ГО ПРАВИ!
6.
Radi
29.03.2019 20:10:40
7
43
ТОВА КОЕТО ВИДЯХТЕ В ПАРЛАМЕНТА Е ИСТИНСКИЯ ОБРАЗ НА БЪЛГАРСКИЯ ДЕПОТАТ. ИЗПРАТИХА ГО КАТО ГЕРОЙ ,А ТРЯБВАШЕ ДА ГО ИЗПРАТЯТ В СОФИЙСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН. САМО ДЕТО ПО ЕДИН МЕТАН НЕ МУ НАПРАВИХА И ПО ЕДНА СВИРКА АМА СМЕШНА РАБОТА
5.
А Кирил Добрев
29.03.2019 19:33:21
15
18
купил къща в Бояна по 200 евро квадрата!Той не пожела да коментира цената. „Не знам повече подробности около покупката, съпругата ми се занимава с този въпрос“, казва той. Това става по време на управлението на правителството на Тройната коалиция с премиер Сергей Станишев.Но това не е всичко. Кирил Добрев е един от най-богатите социалисти и човек с добър бизнеснюх.Добрев декларира и печалби от дружеството „Пирин Ват“, собственик на ВЕЦ „Топлика“. Фирмата, в която управител и акционер е и Еленко Божков, наскоро назначен в Стратегическия съвет на президента Румен Радев, се намира на адрес на софийската ул. „Бачо Киро“ №49. Оказва се, че на този адрес има регистрирани още 30 фирми. Повечето свързани с Кирил Добрев. В съседство с този имот е къщата-музей на Георги Кирков, която според социалисти зам.-шефът на БСП е „приватизирал“ за лично ползване.

Нищо, че тя се води към Центъра за исторически и политологически изследвания-ЦИПИ към Висшия съвет на БСП. Кирил Добрев се хвали пред съпартийци, че седи на бюрото на Георги Димитров, от времето когато той е министър-председател.
4.
weasul
29.03.2019 19:29:53
2
20
№ 2 кухар ! Ботев , Левски и стотици , хиляди хайдути и четници + жени и деца са умрели за да живее България и идиоти като тебе . Разкарай се .
3.
*********
29.03.2019 19:26:52
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
завистлив бедняк
29.03.2019 19:19:23
10
17
Горкият наклеветен човечец ! Плачи , дете , баща ти е невинен !!!
1.
Гроздобер Вълков
29.03.2019 19:01:45
8
35
Цецоооооо ахахахаха ахххх тиииии маймуно крадлива :D !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори