×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Американка показа какво е да ровиш в каца с кисело зеле под знамето на ЕС


Американка показа какво е да ровиш в каца с кисело зеле под знамето на ЕС
Възможно ли е товачудо? Макгахан от 1876 г. да е прероден в Канахан през 2019 г. заради България?
18 Март 2019, Понеделник, 20:00 ч.
Автор: Флагман

Филмчето е за град Алтимир и показва нагледно как живее средностатистическият българин сега

Звучи невероятно, налудничаво, но е факт. И за тези, които са чели българска история, 17-минутният филм на американската режисьорка Кей Канахан, който вече се върти в интернет, за него има и статия в сп."Ди атлантик", няма как да не препрати към репортажите за зверствата по време на Априлското въстание през 1876 г. Разбира се, Кей Канахан показва искрено само малка част от настоящето на България и по своя принос то  несравнимо по-малко от постиженията на автора на описаното по време на турското робство -  американският журналист от "Дейли нюз" Джанюариъс Макгахан. Разкритията на Макгахан бяха първият правдив израз на случващото се в България и дадоха реален подтик на света да ни помогне при освобождението ни от петвековния гнет.

Флагман публикува по-долу филмчето, за което колегата Божидар Божков - журналист от в."Войс бг", издание за българите в САЩ, смята, че не е голяма философия да се направи такъв филм. Отиваш в което и да е населено място извън четирите оазиса, където са се свили днешните българи: София, Пловдив, Варна и Бургас.

Молиш първите срещнати възрастни хора да ти съдействат. Те започват да ти разказват - тук имаше такова и такова предприятие, това беше училището, а това - кооперацията, тук живееха толкова хиляди хора, но демокрацията уби, унищожи и прогони в чужбина всичко, днес сме само ние.

В случая са се спрели на град Алтимир. И правилно, понеже е в регион, който най-ярко представя резултата от това да залепиш една по-слаба страна за силния и хитър Брюксел, за да се увериш, че в икономиката и политиката законите на физиката за скачените съдове не важат и винаги силният и хитрият изсмуква, изтощава и в резултат е на път да убие по-слабия и наивния. Даже не това е толкова интересно, защото който е учил политикономия го знае. По-интересното е, че наивниците за толкова години никак не са се свършили и продължават да вярват, че Брюксел е спасението, а не проблемът. Филмът е американски и, за разлика от мейнстриймните американски медии, е подходил честно и непредвзето (сценаристка и режисьорка е Кей Канахан). Навлиза просто ударно в темата - възрастен човек, който рови из кацата със зимнина в навечерието на Новата година. И в следващия кадър - телевизор, от който Плевнелиев, със звънкия си  гласец, обяснява в новогодишната реч поредните си глупотевини как България се е наредила в семейството на демократична Европа. А веднага след него разбираш, че това е празник насред чума - пустош, напусната от всички. За американски филм подобно добро ориентиране в обстановката е удивително.

Той върви със статия в американското списание „Ди атлантик“.

Флагман е далеч от идеята да внушаваме носталгичност към социалистическия строй допреди 1989 г., но пък бихме искали да се види и тази гледна точка, неудобна за настоящите ни покровители от ЕС.Вижте видеото:

 


В категории: Животът


12
Коментара
Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
12
Коментара по темата
12.
ДоГецата
19.03.2019 20:04:00
0
0
Не бъркай “пчелата” с “глупака”. Карай я по-обективно.., пламенний комунисте:)
Преди години, всяка петилетка бе оцветена в розов цвят - толкова действителен, колкото и твоята кацнала “пчела”. Работата е там, че крачетата ти май са потънали здраво в токсичната консистенция - и си се отдал на фантазии... Няма лошо, Геца.
11.
Гецата
19.03.2019 15:01:11
5
2
Разликата между пчелата и мухата е че едната забелязва само цветята а другата само л.йната , а и 1вата е много по полезна , нека всеки си избере на кой прилича, ако навсякъде виждаш само "л.йна" проблема е в теб не в държавата или хората
10.
Божо
19.03.2019 11:56:31
1
6
Мизерия има навсякъде. Но като “балканската” (на Балканите), в т.ч. и българската - толкова уродлива и унизителна - няма в Европа. Просто няма.
9.
Гецата
19.03.2019 11:31:52
4
6
Не си уловил мисълта ми, аз казах че можеш да намериш във всяка държава мизерия , даже в такива градове -символи на американската мечта живеят бездомници , по тяхната статиститка бездомните хора в америка са 550хил като 40% от тях живеят на улицата , това е населението на един град като бургас , затова казах не е нужно някой да идва и да показва мизерните кътчета на Бг има и красиви места , и няма защо да обожествяваме всеки цървул дошъл от америка, това че е от развита страна не го прави по умен и можещ от нас
8.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
19.03.2019 11:20:59
0
3
Това,което става от 1989г.насаме,всъщност е четвърта част на "Големият заговор срещу българите".
7.
До 6
19.03.2019 09:19:04
3
6
Геца, Геца... Каквото името, такава е и мисълта. К’во Ю-тюб’е, бе брат? Както можеш да сравняваш нашата мизерия с тази на американците, така можеш да си направиш и сам анализа - колко трилиона долара притежават американските домакинства. Знаеш ли, че хипотетично, ако всеки американец (враг :))) си продаде имуществото, то ще покрие и трите вида дълг на Америка - а те са три, повярвай - и пак ще има за толкова, че и още...:) Не го знаеше това, нали? Е, вярвай на тъпите сюжети, за това как “запада умира” и слагай венци под Альошата.
6.
гецата
19.03.2019 08:26:30
6
6
Мен ме ядосва това че някаква дошла от далече за да снима нещо негативно за държавата ни , от видеото не видях да се прави някакъв извод , дошла е и е снимала хората като индианци в африка, филм се нарична продукция в която режисьорът влага смисъл и оставя след себе си изводи.
Във всяка западна държава можеш да намериш село което е западнало и хората там са без работа и живеят в мизерия , в ню йорк клошарите спят на улиците в манхатън, гледайте в ютуб и ще ви падне шапката , на уол стрийт е същата работа, холивуд е пълен с клошари под всеки мост е пълно с млади бездомници , в парковете си правят цели села клошарите , ужас е , а тя дошла от хиляди километри да снима мизерията в нашата държава при положение че имаме много красиви места , това за мен е черногледство и някаква подигравка не е никакво изкуство , проста америланска селянка .
5.
Евро
19.03.2019 07:35:45
2
5
От коментарите се вижда, че почти всеки е напипал вярната нишка - да, в България е зле. Много зле като цяло. Зле, зле.., та зле. Е, как ще е зле ве, мама му стара? При толкова жив патриотизъм? При такова щедро изобилие от патриоти (визирам всички партии до една)?! Че нали “България над всичко!”? Че има ли нещо по-противно на “истинския българин” от хората напуснали татковината - избягалите жалки предатели, емигрирали я в САЩ, я в Канада,.. Англия и т.н.? Голяма омраза кипи в патриотарските сърчица към сънародниците им в чужбина - необятна и нестихваща. Защо ли? Завист ли е това? Че е, е. Но има и нещо друго. И това “друго” граничи с лудостта. Как така всички са съгласни, че мизерията е лошо нещо, и уж разбирайки четат обидните световни анализи за страната ни - която е все на европейското дъно, и всички продължават да гласуват за едни и същи хора, партии и модели (30 годишни структури)? Защото дойдат ли избори става именно това, нали? И не е ли по-разумно всеки здрав човек да стегне куфара си и да потърси щастието си някъде другаде?
4.
Всичко е точно
18.03.2019 21:45:33
2
14
Дори и заглавието, само че на този упадък наште политици му викат Стабилност - ЦвЦвъ и Толкова добре никога не сме били - ББ. Не е трудно да се направи такъв филм трябва само много да се краде. Филмът открива топлата вода и само ни напомня, че не случайно сме обявени за най-бързо изчезващата нация в света, Единственото работещо нещо е бензиностанцията което е много символично - все едно цялото съществуване в града се свежда до възможността да напълниш резервоара и да натиснеш газта за някъде надалеч,
3.
mihail genkov
18.03.2019 21:42:32
2
10
Флагман,като сте толкова неподкупна медия,как може да допускате във форумите подобни тролски коментари.Всички знаят и помнят кой окраде България и кой прогони българите,кой продаде и разруши икономиката и обрече народа на мизерия.Това са шефовете на тези два трола,които са коментирали новината,а именно сегашните ,,борци за справедливост,,- крадците комунисти..И моля ви,не ми трийте поста,защото аз не съм трол а конституционно право на всеки е да има право на мнение и да може да го изказва.
2.
Истината
18.03.2019 21:25:03
3
10
Номер 1, абсолютно точен анализ.
1.
Ами
18.03.2019 21:09:07
5
19
Ами то цял свят ни знае, с лъжите и простотиите които тез управляващинсътвориха и изгониха хората навън. Нека ги дават сега да ги видят всички как лъжат. Да, видят как живеят хората, в мизерия а правителствата лъжат, Европа. Все, един ден ще, дойде края на това и всеки ще, си понесе заслуженото. Тез които крадат.. Не говоря за кокошкари а за милиони трябва да знаят че и те ще умрат и нищо няма да, вземат там. За мен тез хора в бг които управляват и управляваха и провалиха, всичко са, си едни обикновени хитреци с ниско ниво на мислене
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори