×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дара Екимова сбъдна мечтата си!


Дара Екимова сбъдна мечтата си!
Във видеото на съвремената версия на „Мой свят” вокалите на Дара са миксирани с оригиналното изпълнение
11 Март 2019, Понеделник, 18:37 ч.

Следва посланията, които баща й - вокалистът на "Сленг" Дими Екимов проправяше чрез музиката си

Дара Екимова стремглаво преследва мечтите си, особено тези, които звучат най-смело. Потвърждение за това ще има съвсем скоро, когато младата изпълнителка ще направи премиера на най-новия си проект - Slang By Dara Ekimova. За разлика от някои нейни връстнички, които привличат вниманието със скандални текстове и визия, Дара от самото начало на музикалната си кариера залага на емоцията, на чувството и посланията, за да изрази себе си. Следва посланията, които баща й - вокалистът на "Сленг" Дими Екимов проправяше чрез музиката си. Когато той си отива от този свят в катастрофа, Дара е едва на 6, но днес, чрез най-новото си музикално начинание, показва, че духът наистина е вечен, колкото и физиката да е преходна. Разговорът с Дара Екимова много прилича на самата нея - непринуден, откровен и пълен с емоция. И е първият, който тя дава на прага на големия си успех!

Във видеото на съвремената версия на „Мой свят” вокалите на Дара са миксирани с оригиналното изпълнение на баща й Дими. Младият фотограф и режисьор Дуран Дуран направи немислимото за България, миксирайки гласовете на Дара и баща й и режисира новия клип, включвайки в него оригиналното видео на песента, както и неповторимите вокали на Амалия. Оператор на клипа е Борил Петров. Аранжиментът на изпълнението на Дара е дело на бийт мейкъра на годината Светлин Къслев. Борис Павлов - Бобо е автор на Mix & Master-а .

„Първата ми мисъл беше да направим римейк на оригиналния клип, заснет от режисьора Васил Стефанов. После се замислих, дали е възможно да миксираме гласовете така, сякаш пеем „Мой свят” заедно с тати. Докато търсихме локации за снимките, Дуран Дуран ми изпрати демото. Плаках часове наред, бях толкова развълнувана. Не вярвах, че е възможно. Веднага направихме план за заснемането на клипа, а режисьорът даде великолепната идея оригиналното видео на „Мой свят” да е фон на моето изпълнение. Нямам търпение да се качим на сцената на Витоша Лайв клуб на 22-и март, заедно със Светослав Славков - вокалист и китарист, Станислав Петров – Стенли - пианист, Илия Ранков – бас китара, Иван Попов - китара и Николай Николаев - барабани, за да изпълним хитовете на Сленг. ” – споделя Дара по време на снимките и допълва: „това ще бъде едно признание за групата, носталгичен римейк на вълнуващата, богата и смислена музика, създадена от тати и неговите приятели от Сленг! Ще изпълним всички хитове, сред които и „Остани”, „Любовта няма край”, „Нали”, „Луда глава” и много други.”

- Дара, какво е усещането да изпълняваш песните на баща си? С теб и преди сме си говорили, че това, което ти се случва, не е случайно и със сигурност е знак от съдбата.

- Вълнуващо е, защото до сега не съм пяла песните на татко по този начин и чак сега разбирам колко смисъл и емоция има в текстовете. Освен това, току що завършихме новия клип на "Мой свят" и вече е в моя You tube канал. По този начин сбъднах мечтата си да пея заедно с тати.

- Вярваш в съдбата, нали? Убеди ли се, че когато нещо не се получава веднага, то е защото трябва да се получи по-добре? Ти отпадна от миналогодишния сезон на „Гласът на България”, но виж какво ти предстои сега...

- Вярвам в съдбата и знам, че дори понякога да се противя на случващото се, след време разбирам, че е за добро.

- Кое беше първото, което почувства, когато получи поканата да бъдеш вокалист на Трибют на група „Сленг”?

- Първоначално не осъзнах какво реално ще бъде да пея песните на татко пред хора с група на живо, но в последствие си дадох сметка за отговорността, която нося и емоцията, която искам да предам. Почуствах се много горда и в същото време притеснена. Не знаех дали мога достойно да застана на една сцена с такива талантливи музиканти като Светослав Славков, Станислав Петров – Стенли, Иван Попов, Илия Ранков и Николай Николаев. Багодарна съм им затова, че са толкова вдъхновени и мотивирани и ми дават увереност, че ни предстои един страхотен концерт, пълен с носталгия, но и с много радост!

- Майка ти Ива Екимова много пъти е казвала, че когато те слуша, има усещането, че чува Дими, но в женски вариант... Двамата не си приличате само в гласовете, но и в поведението, нали?

- О да, той беше бунтар, държеше да има справедливост, беше умен, амбициозен. Аз също съм такава.

- Ако трябва да опишеш с една дума връзката с баща си, каква би била тя?

- Вечна.

- Какво ти помага да правиш психиката си толкова устойчива?

- Не е толкова устойчива, колкото изглежда, имам доста неща върху, които да работя, но ще се справя.

- Замисляла ли си се върху текстовете на песните на Дими? Откриваш ли някои отговори за себе си и за него в тях сега?

- Замислих се чак сега и разбрах, че хората харесват музиката му, защото се припознават в нея. Припознават се в текстовете.

- На практика чрез музиката ти успяваш да трансформираш тъгата от липсата на баща си в жива емоция, която те кара да се усмихваш...

- Да, много по-красиво е, когато в музиката, която пееш има емоция. Иначе няма смисъл. Без нея, музиката няма да е музика.

- Много пъти си казвала, че си представяш как баща ти танцува, докато ти пееш. Какво друго си представяш?

- Как се разхождаме заедно, пътуваме, пеем.

- Често казват, че приличаш по бунтарския дух на баща си. Какво правиш, когато срещнеш реакция или ситуация, в която има повече негативен привкус, отколкото обратното? Как отиграваш тези моменти?

- Реагирам спонтанно. Негодувам срещу всяка несправедливост и казвам, каквото мисля. Не се страхувам да изкажа мнението си.

- Коя е най-голямата мечта, която би искала да сбъднеш в музикално отношение?

- Да пея на една сцена с Ариана Гранде, в дует, естествено.

- А в личен план? Имаш скромен житейски опит, а звучиш толкова мъдро за важните послания в живота.

- Просто искам да съм щастлива, а това е нещо, което постигаме сами, като се наслаждаваме на това, което правим. На мен музиката ми носи щастие и радост.




1
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
1
Коментара по темата
1.
фЕНКА
11.03.2019 20:39:50
2
1
яКО МЕ КЕФИ ТОВА МОМИЧЕ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин
Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15%
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори