×
Здраве Политика Общини Общество Лайфстайл Войната в Украйна Спорт Разследване Бизнес ЮГ

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Официално: Срещата между Тръмп и Путин в Будапеща - отменена!
  • Силно земетресение разтърси Източен Тайван
  • Керана Ангелова представя “Книга за Христо Фотев на 4 ноември в Художествената галерия
  • Националната премиера на документалния филм „Потопът и вкаменената гора“ стартира от Бургас на 8 ноември в НХК
  • Днес затварят две улици в ж.к. "Възраждане" - ул. "Дебелт" и ул. "Пробуда"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шеф Красимир Петров - 10 години кулинарно творчество - за хора от цял свят, с ястия от цял свят


Шеф Красимир Петров - 10 години кулинарно творчество - за хора от цял свят, с ястия от цял свят
Краси споделя и три практични съвета за моментите, когато се въоръжим с желание, кухненска престилка и разбира се, хубав нож пред печката
11 Март 2019, Понеделник, 12:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Вижте любимата му рецепта с адрес далечно Мексико и три практични съвета "от кухнята"

Изкуството е основно призвание за шеф Красимир Петров. Когато не е зает в кухнята, той застава пред друго празно, бяло платно – в амплоато на художник - и рисува. Към момента, сцена на изява на талантите му е Бургас и по-специално Средиземноморски ресторант Салини. Там, Краси работи от година - и е зам. главен готвач. "С екипа имаме еднакви виждания. Допаднахме си и работим отлично" - споделя той и добавя: "Щастлив съм, че съм част от гостоприемството на един от най-добрите ресторанти в Бургас".

После, се връща към началото. Преди повече от 10 години открива своето „нещо“: професионалния свят на кулинарията. Другото изкуство, което му идва "отръки" - рисуването, запазва като свое хоби. Готви за хора от цял свят, рецепти от цял свят и пътува - с круизни кораби. Връща се у нас. Първо - работи в Черноморските курорти. После, пътят му го води в Бургас, до кухнята на Средиземноморски ресторант Салини, която днес е работния му дом и където работи наравно с второто си семейство.

"За мен, храната е изкуство, също като моето хоби - рисуването. В идеалната чиния - или платно, има палитра цветове и вкусове, които са в съвършен синхрон."

шеф Красимир Петров

Като човек, обиколил света и сблъскал се с хора и вкусове от цял свят, той има предпочитани рецепти от къде ли не. Избира да сподели тази, от далечно Мексико. "Мексиканската кухня е синтез от ацтекски и испански кулинарни традиции. Тя е изключително богата и разнообразна с много цвят и аромат. Ястията са семпли, но изпълнени с вкус. Именно затова се спрях на рецепта, която всеки лесно може да приготви вкъщи" - казва шеф Петров. Ето я и нея:

Боб с кайма по мексикански

За 4 порции:

500 гра телешка кайма

1 консерва боб с доматен сос

150 гр царевица (консерва)

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. захар

сол, черен пипер и сухо чили на вкус, магданоз

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Добавете чесъна и го запържете за около 2 мин., като разклащате ригана, докато стане леко златист. Увеличете температурата до видока, добавете каймата и гответе докато стане на трохи. идва ред на консервирания боб, царевицата и останалите подправки. Довършваме ястието на слаб огън, за около 8 до 10 минути. Бон апети!

"В добрите ресторанти ще откриете комбинация от спокойствие и релакс, безупречен сервиз и качествена храна, приготвена с познания, умения и разбира се, свежи продукти".

шеф Красимир Петров

Краси споделя и три практични съвета за моментите, когато се изправим въоръжени с желание, кухненска престилка и разбира се, хубав нож пред печката:

- Омлетът ще стане по-пухкав, ако към разбитите яйца добавите 1-2 лъжици прясно мляко

- Свежите подправки се добавят малко преди ястието да е готово

- Зелените зеленчуци като броколи, аспержи, зелен боб, спанак се поставят за кратко във вряща вода, в която има малко лимонов сок или оцет. Важно е и да се готвят без капак, за да запазят цвета си ярък.

Краси Петров и неговото изкуство ще откриете на ул. "Княз Ал. Батенберг" 2, в Средиземноморски ресторант Салини, Гранд Хотел и СПА Приморец.

"Работата в хотелски ресторант сама по себе си е предизвикателство. Тук има постоянен приток на гости от различни националности, на които трябва да дадем достатъчно аргументирани кулинарни причини да се върнат - от закуската, която през декември включва и тематични изкушения като щолен, до празничния брънч на 1 януари, когато новата година трябва да продължи подобаващо. Винаги желани и приветствани вкусно са и всички бургазлии, техните близки и приятели. За нас, много важна е обратната връзка от госта, неговото доволство и желанието да се върне при нас. Това е добре свършена работа."

Шеф Красимир Петров

В Салини, атмосферата е елегантна, уютна и комфортна; сервизът - дискретен и ненатрапчив; храната вкусна и винаги прясна; паркингът - безплатен; а цените - в противовес на градските легенди - достъпни и балансирани. Това е мястото, където Краси и екипът имат широко поле на изява. Ресторантът предлага не само палитра морски ястия, но и меню с японски специалитети - салати и суши. Всички, винаги са добре дошли. „Опитайте и вие“ – кани шеф Красимир Петров.

 

 

 




България Всички новини
Осма поредна победа за харпунистите от  СКПР „Черноморец Бургас“ Осма поредна победа за харпунистите от  СКПР „Черноморец Бургас“ Капитанът на националния ни отбор Валентин Люцканов безапелационно завоюва купа „България“ Кметовете от Бургаска област защитиха шефа на РИОСВ Павел Маринов Кметовете от Бургаска област защитиха шефа на РИОСВ Павел Маринов Оставка се взема и се дава, когато има нарушения, а не на базата на общи приказки, каза Иван Алексиев Няма да повярвате коя звезда се крие зад името Карло Педерсоли Няма да повярвате коя звезда се крие зад името Карло Педерсоли Актьорът е комедиен и цяло едно поколение израсна с неговите "спагети уестърни" Празник на тиквата оцветява есента в Бургас! Празник на тиквата оцветява есента в Бургас! Цветното събитие ще се проведе на 06 ноември от 16 часа на Централен пазар „Краснодар“ Знаете ли какво е панелният парадокс Знаете ли какво е панелният парадокс Българите забогатяват, но живеят в сгради от времето на социализма Министър Станков: Партньорството между България и Азербайджан ще направи икономиките ни по-конкурентоспособни Министър Станков: Партньорството между България и Азербайджан ще направи икономиките ни по-конкурентоспособни Активно развитие на взаимоотношенията с водещ сектор енергетика бе отчетено в рамките на седмото заседание на Българо-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество  „Сърце и Мозък“ – Бургас: 24 часа спасяване на животи „Сърце и Мозък“ – Бургас: 24 часа спасяване на животи Денонощният спешен център на болницата лекува най-тежките случаи благодарение на мултидисциплинарен екип и високи технологии Ако ползвате револют задължително прочетете тази новина Ако ползвате револют задължително прочетете тази новина Платформата спира да работи с български левове до дни  България обмисля превантивна забрана за износ на дизел и авиационно гориво България обмисля превантивна забрана за износ на дизел и авиационно гориво Проектът на решение ще бъде разгледан първо в комисия, а след това и в пленарната зала Шокиращ слух: Деси Радева се готви да тръгне по стъпките на Хилъри Клинтън, ще се кандидатира за президент Шокиращ слух: Деси Радева се готви да тръгне по стъпките на Хилъри Клинтън, ще се кандидатира за президент Подобна новина днес звучи като екзотика, но дали Първата дама не си подготвя терена 
Тя умря, но посмъртните й мемоари разтресоха цял свят Тя умря, но посмъртните й мемоари разтресоха цял свят Вирджиния Джуфре, чиито посмъртни мемоари, публикувани по-рано този месец, отново изведоха на дневен ред обвиненията й за сексуално насилие Америка откачи заради тази сделка Америка откачи заради тази сделка Продадоха ЛА Лейкърс за 10 млрд. долара Бил Гейтс си призна грешката за климатичния истеризъм Бил Гейтс си призна грешката за климатичния истеризъм Нищо, че загубихме 10 години с малоумни политики Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия Индира Ганди, определяна като месия и ненавиждана от други, променя лицето на своята родина и остава в историята    Кирил Домусчиев: Ако политици и синдикати не се вразумят, ни чака дежавю на кризата от 2009 г. Кирил Домусчиев: Ако политици и синдикати не се вразумят, ни чака дежавю на кризата от 2009 г. Бизнесменът предупреди, че държавата харчи неефективно, а натискът за по-високи осигуровки ще прогони инвеститорите Куюмджиев: До недостиг на горива няма да се стигне, но до повишаване на цената със сигурност Куюмджиев: До недостиг на горива няма да се стигне, но до повишаване на цената със сигурност Ако не бъде одобрена сделката за "Лукойл", ще има криза с горивата Симеон Дянков: Може би е редно да си кажем истината, очаква ни голяма криза Симеон Дянков: Може би е редно да си кажем истината, очаква ни голяма криза През 2027 г. България ще бъде в процедура на свръдефицит, смята бившият финансов министър Атанас Атанасов: Това е бюджет на чантаджиите, никакви предложения за реформа Атанас Атанасов: Това е бюджет на чантаджиите, никакви предложения за реформа Борисов се държи като опозиция на собственото си правителство, той буксува, каза лидерът на ДСБ Мъж влезе в къщата на чичо си и откри непознато дете Мъж влезе в къщата на чичо си и откри непознато дете Детето е влязло в имота през незаключена врата. Страшно наводнение в Ню Йорк, има загинали Страшно наводнение в Ню Йорк, има загинали "Канализационната система не е подготвена за толкова обилни валежи", отчете кметът Адамс
Доналд ТРЪМП Доналд ТРЪМП Няма да си губя времето с Путин, който говори, говори – и нищо Виц на деня Виц на деня - Любовният ми живот е като Coca-Cola.
- Искрящ, бурен и сладък ли?
- Не, бе! Първо беше нормален, после стана Light, а сега вече е Zero!
Виц на деня Виц на деня - Дъще, ела да измиеш чиниите!
- Мамо, аз съм родена за големи неща!
- Добре, ела да измиеш тенджерата!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако не сте джентълмен, то е възможно да сте… лейди
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори