×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаските ТЕЛК-ове преминаха успешно кримитест на МВР


Бургаските ТЕЛК-ове преминаха успешно кримитест на МВР
През 2018 и 2019 г. има две преписки, свързани с ТЕЛК-ове в Бургаско, но досъдебни производства няма, стана ясно от отчета на Младен Маринов
24 Февруари 2019, Неделя, 17:23 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

При извършените проверки през 2018 и 2019 г. не са открити престъпления в областта, стана ясно от отчет на вътрешния министър пред парламента

Област Бургас наскоро стана известна с това, че е с най-нисък дял на инвалидните пенсии в България.

Местните териториални експертни лекарски комисии (ТЕЛК) обаче преминаха и своеобразен кримитест на МВР.

На последното заседание в парламента бе извикан вътрешният министър Младен Маринов, който запозна депутатите с актуалните акции, свързани с разкриване и разследване на престъпления, касаещи ТЕЛК.

Припомняме, че през последните месеци държавата в лицето на прокуратурата и МВР започна проверки след специална поръка на премиера Бойко Борисов заради съмненията, че с нередовни инвалидни пенсии се източват публични средства.

Пред Народното събрание в петък министър Младен Маринов каза: „В резултат на анализ на ежемесечно постъпваща в Главна дирекция „Национална полиция“ информация по линия здравеопазване е установено, че на територията на страната масово са регистрирани преписки, които очертават контурите на вид закононарушения, свързани не толкова с потреблението на здравни услуги, колкото с упражняването на осигурителни права, като трайна неработоспособност – експертни решения, издадени от ТЕЛК, и временна неработоспособност – болнични листове.

На база на този анализ е установена и следната фактическа обстановка. Общопрактикуващи лекари и съответните специалисти изготвят документи с невярно съдържание – истински, но обективизиращи несъществуващи заболявания, които документи впоследствие се представят пред съответните териториални експертни лекарски комисии с цел издаване на експертни решения. Същите се регистрират в съответната териториална дирекция на НОИ и на лицето се изплаща незаконосъобразно определената му инвалидна пенсия.“

Вътрешният министър представи отчет на преписките, досъдебните и съдебните производства за 2018 и 2019 г. по отношение на ТЕЛК.

През 2018 г. на територията на страната са били извършени проверки по общо 27 броя преписки, както следва: Областна дирекция Кърджали – 3, Областна дирекция Пловдив – 3, Областна дирекция Разград – 3, Благоевград – 2, Видин – 2, Търговище – 2, Хасково – 2, Шумен – 2, Бургас – 1, Габрово, Пазарджик, Плевен, Силистра, Сливен – по 1“, каза Младен Маринов.

Образуваните досъдебни производства за същия отчетен период са общо 36. Най-много са в Областна дирекция на МВР–Разград - 30 на брой досъдебни производства по чл. 212 от Наказателния кодекс.

В Областна дирекция Кърджали – има 2 досъдебни производства, в СДВР – 1, в Ловеч – 1, в Търговище – 1, в Сливен – 1.

От представените данни ясно се очертава, че през периода най-много досъдебни производства от цитираната категория са образувани и разследвани в Областна дирекция на МВР–Разград. От общо 36 досъдебни производства, водени през 2018 г. в СДВР и областните дирекции на Министерството, за съд са изпратени 15 досъдебни производства, за прекратяване – 2, за спиране – 1, едно досъдебно производство е изпратено за разследване от друг орган, а на производство при разследващи полицаи към момента са останали 17 досъдебни производства“, обясни Младен Маринов.

Очевидно, в Бургас през 2018 г. няма регистрирано престъпление при ТЕЛК, поне според официалните данни.

Подобно е положението и за 2019 г.

Вътрешният министър обобщи: „През месец януари 2019 г. на територията на страната са били извършени проверки на общо 41 преписки, както следва: най-много такива преписки са проверени в Столична дирекция на вътрешните работи – 11 на брой, следват Монтана – 6, Кюстендил – 4, Ловеч – 3, Разград – 3, Ямбол – 3, Търговище – 2, Бургас, Търново, Габрово, Перник, Пловдив, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково – по 1.

През 2019 г. на територията на страната са образувани общо 29 досъдебни производства, както следва: отново най-много са в Областна дирекция Разград – 16 на брой, Главна дирекция „Национална полиция“ – 1 досъдебно производство, следват Враца, Кърджали – съответно 3 и 2 досъдебни производства, СДВР, Ловеч, Сливен, Габрово, Силистра, Пазарджик – по 1 досъдебно производство.“

Изводът за Бургас е – има преписки, но няма престъпления.


В категории: Крими


12
Коментара по темата
12.
до Братчеда/секиш пишлеме/
24.02.2019 21:56:06
0
14
Секси са мадамите със славянска жилка спор няма ,бързо ти вдигат самолета. Черните полудяват като ги гледат.
11.
Братчеда
24.02.2019 21:28:44
0
3
Както винаги, нашо, лошо няма!
10.
Иван
24.02.2019 19:50:28
1
11
Точно пък Бургаския,телк с най големите измами.Гледах как цигани здрави като бик им даваха по 90% инвалидност.И те играеха кючеци в коридора на болницата.
9.
до 8
24.02.2019 19:40:06
1
19
що не се прегледаш? Във Варна и Провадия турци ли живеят? Руси, синеоки /славяни/ са турци така ли?
8.
до6
24.02.2019 19:37:11
0
4
A ве пич на Сльнчака имахме колега гагауз-молдовец говореше си с туркините камериерки на ЧИСТ ТУРСКИ на вьншен вид все едно гледащ арменец ,туркменистанец или киргиз никва разлика
7.
99 до 6
24.02.2019 19:18:23
0
18
Не е като да си румънски ром и гюбека и лъжата да са ти в кръвта.
6.
до турчин
24.02.2019 19:01:41
3
21
Гагаузите са българи, хиляди пъти българи, не бива да цепим нацията си с твърдения, че има гагаузки етнос. Показателен е фактът, че във фолклора им не са запазени никакви следи за анадолски произход, а напротив – много от тях се самоназовават българи, макар след отделянето на българската екзархия фанариотите да правят всичко, за да ги изкарват гърци. Техният фолклор не се различава от българския, а песните им често са двуезични, т.е. на гагаузки и на български.[21] Едни от най-известните гагаузи като Гаврил Занетов, Иван Добрев и Киряк Цонев са със силно изявено българско самосъзнание.
5.
до 4
24.02.2019 18:29:54
0
14
Е й !Ама треперите от тях,да не ви вземат на мушка ,че жална ви майка тогава.
4.
Турчин
24.02.2019 18:18:05
2
2
Гагаузите са Турска общност , предимно православна християнска , живеещи в Североизточна България , Украйна , Румъния и Гърция , главно в Гагаузската автономна държава , в сегашната Република Молдова . Смята се също, че мюсюлманските Гакали , коренното население на Тракия, са дошли от Гагауз.
3.
М'даа...
24.02.2019 18:04:37
0
2
Разкешили са на врвме. Явно не са скръндзи като гагаузите. Иначе са не по-малко богати от тях.
2.
Ако се краде
24.02.2019 17:57:10
5
3
търсете БСП!
1.
Бургаски телкаджии
24.02.2019 17:40:44
2
7
Ние сме од ГЕРП
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори