×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мъж се опита да обясни разликата между вагина и вулва, отнесе стотици подигравки


16 Февруари 2019, Събота, 08:51 ч.

Пол отговорил на вестника под публикацията в „Туитър”, като написа: „Правилната дума е вагина”

Преди дни „Гардиън” публикува материал – „Аз и моята вулва”. В статията са поместени снимките на над 100 вулви.

Тази разработка обаче събра милиони противоречиви коментари, а един мъж буквално взриви мрежата с думите си. Вече ви разкрихме цялата истина за женските оргазми и какво чувствам дамите по време на секс. Споделихме ви и анализа на една гинеколожка, която шокира с думите си, че съществува „зимна вагина”. Днес ще ви разкажем за скандалния дебат, който се заформи в интернет относно това какво е вулва и какво вагина.

Статията на „Гардиън” е споделена в „Туитър” и има милиони харесвания. Един от коментарите на потребителите обаче успя да привлече вниманието на всички останали. Той възроптал срещу материала от вестника и отсякъл, че изображенията на снимките не са вулви.

Пол отговорил на вестника под публикацията в „Туитър”, като написа: „Правилната дума е вагина”. Той обаче не спря дотам, а започна да обяснява каква е разликата между вагина и вулва. Коментарът му вече има над 1,5 милиона отговора, като много от тях критикуват мъжа и му обясняват, че той не е прав.

Други пък толерират „мъдростта му”. Пол отвърна на обвиненията и продължи да се обяснява: „Аз правя фактически твърдения и искам да покажа на хората как трябва да говорят за интимните си части”, заявява той. Пол дава и пример – „Ако една бременна жена говори за бебето в корема си, няма да го нарича „плод”.

Плодът е технически термин, подходящ за научния контекст. Дори лекарят не ви пита „Бихте ли искали да видите „плода”, а ви предлага да ви покаже ‘бебето” в корема ви’, защитава се той. Коментарите под думите му са най-различни, като някои дори иронично му се подиграват: „Представете си го този как спори с жена си как се наричат частите на тялото й”, пише потребител на социалната мрежа. undefined Друг пък пише:” Пол, скъпи, моят 12-годишен син знае, че това е вулва. Успокой се и прочети малко книги по биология”.

В дискусията се включи и експерт: „Здравейте, аз съм гинеколог и международен експерт по вагината и вулвата. Това са вулви. Хората трябва да се научат да разграничават двете неща.” Вулвата (на латински: vulva; вулг. „путка“ или „пичка“) е съвкупност от първичните външни полови органи на жената. В повечето случаи се имат предвид въпросните органи при човешки същества, но вулвата присъства като част от половата система на всички бозайници.

При хората, вулвата включва срамното възвишение, срамните устни, клитора, преддверните луковици, влагалищното преддверие, бартолиновите и скениевите жлези, пикочния и вагиналния отвор. Други характеристики на вулвата са срамната цепка, мастните жлези, урогениталния триъгълник (предната част на перинеума) и срамното окосмяване. undefined Влагалището, познато още като вагина (на латински: vag̀ina, c̀olpos), представлява куха мускулеста тръба, която свързва матката с външните полови органи, осигурява евакуацията на менструалната кръв и подсигурява депонирането на семенната течност след полов акт. Също така то е част от меките родови пътища, през които минава новороденото при раждане. А вие какво мислите, правилно ли вестникът е използвал думата "вулва" или Пол е прав, че това е само дума в научната сфера, а е по-подходящо в материала им да пише "вагина"?

Източник: jenata.blitz.bg


В категории: Здраве


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
...
16.02.2019 09:23:20
1
4
Абе вие нормални ли сте? Каква е тая статия и защо изобщо трябва да бъде публикувана?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно
Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори