×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]


Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

В ГЕРБ-Бургас имаме вътрешна конкуренция и достатъчно подготвени кадри за ръководни постове


12 Февруари 2019, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Ще продължим да сме отворени към външни лица – експерти и хора с високо обществено доверие, казва народният представител

Иван Вълков е на 53 г., четвърти мандат депутат от ГЕРБ. Общински ръководител на партията в Бургас. Член на две парламентарни комисии - по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Разговаряме за политическата ситуация в Бургас предвид предстоящите избори у нас тази година.

 

- Г-н Вълков, през 2019 г. ще има поне два избора – за Европейския парламент и местен вот. Как се готви общинската структура на ГЕРБ в Бургас за тях?

- ГЕРБ в Бургас винаги е готов за избори. Ние сме го доказали нееднократно. Даже на 10 февруари имахме номинационно събрание на кандидатите за евродепутати. Събраха се делегати от всички клубове, мина на много добро ниво. Лично аз съм много доволен от кандидатурите. Готови сме за избори, всичко е нормално.

- Три ли са номинациите от Бургас за евроизборите?

- Повече са, имаше и отводи. Откроява се номинацията на Ивелина Василева, която е от нашия регион. Бургаската структура я подкрепи с най-много гласове. Считаме, че тя е достоен кандидат и най-вече е печеливш, като се има предвид и нейният профил на експерт. Тя е била заместник-кмет, заместник-министър, била е министър както на екологията, което е изключително важно, така и на евроинтеграцията. Смятаме, че тя е един готов кадър за Европейския парламент.

- Мария Габриел и Андрей Новаков ли са другите номинирани от Бургас?

- Да, те са номинирани, но имаше и други номинации с отводи. Това бе едно нормално събрание, на което бяха изразени и различни мнения относно подготовката и това как трябва да протече самият предизборен път.

- Кои си направиха отводи – някои по-любопитни имена?

- Жечо Станков.

- А кметът Димитър Николов да не би да е бил номиниран?

- Не, кметът не е бил номиниран.

- Имате ли резервен вариант за кмет на Бургас или Димитър Николов е твърдо кандидат за четвърти мандат?

- Тогава, когато реши да се кандидатира и го обяви официално, тогава ще бъде обявена официално кандидатурата. Знаете все пак, че при нас има дисциплина, има си процеси, които текат. На дневен ред са евроизборите. След евроизборите веднага започваме да говорим за местните избори. Всичко тече в нормален ритъм към настоящия момент. Така че не бива да смесваме нещата.

- Как оценявате гражданската квота общински съветници в Бургас? Как се представиха в изминалия мандат?

- Добре ги оценявам, на високо равнище - и като експерти, и като хора, които взимаха и продължават да взимат участие в политическия живот. Хубаво е да има различни мнения, хубаво е да има различни становища, да се изслушват всички – така се взимат най-правилните решения. А когато си капсулиран само в партията си, не всичко успяваш да обхванеш.

- Т.е. ГЕРБ ще продължи тази практика – да кани външни лица на избираеми места?

- Разбира се, ние винаги сме били отворени към експерти, към специалисти, към хора, които са с високо обществено доверие.

- Областният лидер на ВМРО Георги Дракалиев е общински съветник от ГЕРБ, което е малко странна ситуация.

- Ами в течение на самите избори така се получава. Понякога на местните избори си в коалиция с един, след това на другите избори, примерно национални – с друг. Това е въпрос на допълнителни разговори, които ще се водят за следващия парламент. Още един път ви казвам, че към настоящия момент за нас са важни евроизборите и ние гледаме към тях. На първия ден след тях стартира подготовката за местните избори.

- БСП-Бургас ще се яви на местните избори с ново ръководство. Те ли очаквате да са ви най-големите конкуренти, или може би отново НФСБ?

- Никога не са били последните 5-6 години БСП най-големите конкуренти в Бургас.

- Т.е. и сега не очаквате да бъдат?

- Не. Вие сте свидетели каква е обстановката в бургаския Общински съвет – колко политически групи има и т.н. Не искам да коментирам колегите. В крайна сметка това са техни проблеми. Аз гледам от нашата камбанария и това, нашите общински съветници да отговарят на изискванията и най-вече на очакванията на хората.

- ГЕРБ е с абсолютно мнозинство в Общинския съвет в Бургас. Липсата на конкуренция не намалява ли качеството на вашата работа?

- Напротив, защо да го намалява? Ние се опитваме да поддържаме конкуренцията и вътре в самата партия. Затова ви казвам, че е необходимо да говорим за общинските съветници малко по-късно, след около три месеца. На 26 май минават евроизборите, на 28 или 29 май съм готов да говоря с вас вече и за общинските съветници, и за кметовете на населените места, които са не по-малко важни...

- Вие казвате, че има вътрешна конкуренция в ГЕРБ?

- Разбира се, ние имаме достатъчно подготвени кадри и хора, които имат възможност да влязат в Общинския съвет и на други ръководни постове.

- На евроизборите през май как ще мотивирате бургазлии да гласуват за ГЕРБ?

- Първо, смятам, че е хубаво да се направи една ретроспекция на това какво е направено в последните 10 години, след като сме влезли в Европейския съюз, и по какъв начин европейските ценности и европейските средства са оказали влияние на нашия регион – не само на Бургас, но и на цялата Бургаска област; дали това се е почувствало. Хората сами ще вземат решение. Аз смятам, че пътищата, които са ремонтирани; обществените сгради, училищата, детските градини – всичко това, което е направено с европейски средства, е видимо, може да се пипне от хората, а и те реално го ползват. Така че това са едни неща, които трябва да бъдат показани, както и колко са важни тези избори – по този начин смятам, че е реалната мотивация. Другата част от мотивацията, която също е много силна, това е нашият кандидат, който излъчваме от нашия регион, в лицето на Ивелина Василева. Смятам, че това също би бил добър катализатор за изборите в нашия регион – в крайна сметка от голямо значение е да имаш лице от този регион.

- Само че тя трябва да бъде вкарана в листата - това, че я номинирате...

- Разбира се.

- В парламента сте член на две комисии – по транспорт, както и за борба с корупцията. В тези направления какво можем да очаквате оттук нататък?

- Да започна с транспорта: там знаете, че на обществено обсъждане са поставени два от законите за движение по пътищата. Знаем, че Законът за движение по пътищата ще бъде разделен на три закона. Това го налагат отговорностите и компетентностите, които имат съответните министерства – на транспорта и на вътрешните работи. Като основно Министерството на вътрешните работи ще се занимава със Закона за движение по пътищата, като говорим за административно-наказателните разпоредби, които ще влязат в него. А другите два закона – за обучението на водачите на моторни превозни средства и закона за пътните превозни средства, ще бъдат от компетентността основно на Министерството на транспорта. Това е работа на експертите и смятаме, че по този начин на този изключително тежък закон, който е един от най-променяните в Народното събрание, ще може да му дадем един малко по-нов и съвременен прочит.

А другата Комисия, бих казал, че е една от най-тежките – за корупцията, тъй като там се създаде и новият орган КПКОНПИ. Така или иначе вече има и закон, по който работи. Аз мисля, че резултатите само за една година са видими и ясни за всички. Изключително много сигнали се получават в Комисията, които се разпределят по компетентности към този специализиран орган. Знаете, че тя е на паритетен принцип – там няма превес нито една от политическите сили, което е много важно. Всички, които са в нея, са на изключително високо ниво и смятам, че има не само желание и компетентност, но и реални резултати, които започва да дава КПКОНПИ. В края на годината, след като се направи отчетът, ще мога да ви посоча и конкретни резултати. В началото на годината мисля, че не е коректно да се коментират цифри. На всеки три месеца от КПКОНПИ идват и правят отчет пред нашата Комисия.

 

 
29
Коментара по темата
29.
Родител
13.02.2019 16:37:53
0
1
Триете коментари,защото са истина.
Ще го кажа без имена.Директорката на Морското е от експертите на ГЕРБ.
Тя е толкова некадърна,че я махат от всякъде.Има обаче едно достойнство ,мъжа и е кмет от ГЕРБ.
ГЕРБ търсете и друга работа,защото е на път да фалира най- богатото бургаско училище.Или може би затова е сложена там!?
28.
До Дария-N22
13.02.2019 15:22:01
0
2
Не е лош за живеене Бургас- стига да имаш доходи от някъде другаде (на 9-то място по заплати), и ако имаш кола да имаш гараж за нея!!!
27.
гастро езофагеална рефлуксна болест(ГЕРБ)
13.02.2019 13:28:50
0
1
Питай чичо кметя защо данъм МПС е много по-голям от София
26.
Банкя чадьр
13.02.2019 13:10:49
0
2
Така е имат Фермата люпилня за КАЛИНКИ на главните калинковьди Баце и Цецо работи
25.
Аре сега
13.02.2019 13:04:38
0
2
След всички сладки приказки, от ГерП да кажат защо данък МПС в Бургас е най високият в цяла България изчислен за една и съща кола спрямо другите градове.
24.
Жив да не бях
13.02.2019 11:58:01
0
2
ГеЙрп и експертни кадри??? Това само в полюциите на сектата го има. Държавата умря под експертното управление на геЙрП.
23.
Габриела Симеонова
13.02.2019 11:33:55
6
0
Кажете си честно ако вие сте във властта няма ли да крадете? Не вярвам да има такъв човек. Народопсихологията ни е такава. Аз пък ще гласувам за ГЕРБ, защото ми харесва развитието на града, другите и толкова не направиха- те само крадяха. Сега детето ми ходи в ремонтирана детска градина, храни се по малко по-здравословен начин, до блока ми има две чисто нови детски площадки, качвам се в автобусите без проблем с бебешката количка с другото ми дете, Ремонтираха улицата, на която живея - не беше ремонтирана от 40 години. Ами харесва ми развитието на града, а той се управлява от ГЕРБ и пак ще гласувам за тях.
22.
Дария
13.02.2019 11:28:20
6
1
Май няма какво да правите, та започнахте училища, транспортна схема, ами като не ви харесва защо не протестирахте за тези неща? Много бяхте силни недоволните, ама много бързо се отказахте. На мен пък Бургас и неговото управление ми харесва. Именно за това живея тук и си гледам децата тук. Работя ту и нямам намерение да се махам от града. Огледайте се, и сами ще разберете колко е хубаво в Бургас.
21.
xristo
13.02.2019 10:44:56
1
2
няма да спе4елят изборите в Бургас ,защото спряха референдума,кумунистите също ням ада спе4елят защото взеха подкуп от нефтозавода да гласуват срещу референдума за 4истия въздух.Бургас ще гласува за турците за да накажем продажните политици заради които ще продължим да дишаме гов.ата на двата отрово изпускащи завода
20.
Различен
13.02.2019 10:11:18
0
5
Уважавате различни мнения?!!! А уважихте ли мнението на повечето бургазлии за новата транспортна (нали си голям транспортен специалист) схема??? Че там така се на....хте, и продължавате.....некадърници и КРАДЦИ!!!!
19.
Зайо Байо
13.02.2019 09:14:45
6
1
Пак ще спечелят изборите ГЕРБ и пак ще се наакате
18.
gnus
13.02.2019 08:21:34
2
7
Само лъжи и тарикатлъци много години в бургас. Щели да слагат гражданска квота - такива като Дракалиев и придворните пажове от сдс ли?
17.
Asas
13.02.2019 07:58:06
1
8
Има конкуренция за лапане , крадене, обираме на държавата и общините. И то огромна.
16.
*********
13.02.2019 07:34:29
5
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
Гери
13.02.2019 00:35:18
7
1
Абе вия явно нямате какво да правите, какво общо имат някакви директори с този вид политика?Познавам Вълков и ако той ръководи изборите в Бургас съм сигурна,че ще гинспечелят.А това колко мандата е депутат почетете к сметнете пак ...
14.
Добра
13.02.2019 00:33:06
9
4
Дано да соечелят,че хич не ми се ще такива като Бареков да ходят в Европрлмента.Ивелина Василева е много стойностен човек,имах удоволствието на един коледен базар да разговарям и с Асим Адемов направи ми изключително добро впечатление.Поздравявам ги ГЕРБ за тива,че все ище при тях има стойност и личности за разлика от много други партии.
13.
Мира
13.02.2019 00:30:49
10
4
Ами факт-единствената партия с останали читави хора в нея :)
12.
Кух
12.02.2019 23:32:20
5
5
Глупаци
11.
Морски
12.02.2019 23:22:53
0
8
Сега след като махнахте директорката на айтоското училище,дойде ред и на Жабова да я махнете от Морското. Много ви дъни тази жена, прави гаф след гаф. Тя е като бомба която ще гръмне предизборно
10.
Дупетат
12.02.2019 23:22:38
0
10
Четвърти мандат депутат от ГЕРБ - 16 години на държaвна хранилка и далавери. Охх, че сладкооо.
9.
Гонзо
12.02.2019 22:05:30
0
5
Вече се махате и помежду си. Изритахте активист на ГЕРБ , като директор на училище в Айтос и сложихте човек независим. Май не ви стигат кадрите нещо.
8.
До 6
12.02.2019 22:01:14
10
4
Що теб те набиха ли, че викаш разбойници!Ми казва ви човека, има конкуренция между умни хора, тоест за Ос празноглави хора няма да има и селекцията ще е на ниво.Какво искате ония празноглавите червени баби и дядовци ли? Айде не а.
7.
До Бургазлия
12.02.2019 21:48:50
1
8
КРЕТЕН ПРОДАЖЕН И ПРАЗНОГЛАВ......
6.
АЗ
12.02.2019 21:47:03
4
12
ИМАТЕ ПЪРВОКЛАСНИ РАЗБОЙНИЦИ И ЛЪЖЦИ....
5.
Бургазлия
12.02.2019 21:40:43
11
6
Ами имат кадри колкото и да ги е яд драскачите по форумите
4.
И
12.02.2019 21:17:24
0
1
Това го видяхме Комунисти с голяма отворена уста към Европата
3.
дядо
12.02.2019 21:16:12
4
8
Защо в малките общини съветниците са платени или това е цел купуването на съветника х. Второ защо няма ценз за кандидатите -търсят се най-тъп съветник за да е послушен....
2.
вярно е
12.02.2019 20:42:45
1
10
Сега елате до община Сунгурларе и решете проблема с дървата. Скоро ще търсим и Цацаров за съдействие , дървата са платени през 2018г. но още ги няма. Съветничка от ГЕРБ участва в това.
1.
Стига бе
12.02.2019 20:15:52
6
16
Сериозно!? Калинка до калинката, нали? Начело а академик-пожарникар Баце. Да не споменавам на бай Дончо Жеков синчето. Ма страхотно кариерно развитие. От чистач в закусвалнята към бензиностанциятс, хоп зам министър на енергетиката. Ми подготвено е момчето. Сега турнаха и юрист, предполагам завършил някой ПУЦ за шеф на АПИ. Ма от кадърен по-кадърен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Арестуваха готвачи на пико, превърнали мазето си в кухня за дрога Арестуваха готвачи на пико, превърнали мазето си в кухня за дрога

Намерени са готова продукция, колби,  киселини, разредители и всичко необходимо за приготвяне на наркотици

Отварянето на Върбишкия проход остава мираж за Сунгурларе Отварянето на Върбишкия проход остава мираж за Сунгурларе

Искрено се надявам реформата в пътния сектор да бъде успешна и 2020 г. да имаме повече приходи в републиканския бюджет, защото 2019 г. е преходна, казва регионалният министър

Несебър отпусна над половин милион лв. за развитие на футбола в общината, вижте как разпредели други 400 хил.лв. за останалите спортове Несебър отпусна над половин милион лв. за развитие на футбола в общината, вижте как разпредели други 400 хил.лв. за останалите спортове

Местната управа даде сериозна заявка с домакинството в седмото издание на футболната академия на АК „Милан” през август 2018

ГЕРБ нямали авторитарен лидер като Корнелия Нинова, а имали водач-демократ ГЕРБ нямали авторитарен лидер като Корнелия Нинова, а имали водач-демократ

Бойко Борисов бил винаги готов на отстъпки, обяви Цветан Цветанов

Нечовешка корупция в ТЕЛК! Престъпната схема използвала пароли, държавата ощетена с милиони! Нечовешка корупция в ТЕЛК! Престъпната схема използвала пароли, държавата ощетена с милиони!

30 процента от населението в Силистренска област са инвалиди по документи

Райна заголи дупе на остров Боракай Райна заголи дупе на остров Боракай

С младото си гадже Валери Тюлеков се отдадоха на романтична ваканция

РИОСВ-Бургас започва проверки. Ще следи за почистени речни корита и землища РИОСВ-Бургас започва проверки. Ще следи за почистени речни корита и землища

Общините са предупредени, имат срок, след това следват солени глоби, предупреждават от ведомството

Евродепутати гласуваха да се прекрати смяната на времето през 2020 г. Евродепутати гласуваха да се прекрати смяната на времето през 2020 г.

Край на смяната на времето още през март 2019 ще предизвика сътресение и проблеми в някои сектори

Акция "Моруна"! Задържаха мъж, уловил 200-килограмова риба Акция "Моруна"! Задържаха мъж, уловил 200-килограмова риба

Моруната е хваната в района на Силистра

Вижте най-модерния фитнес на Бургас през 1995 г., освещава го Георги Николов-Мечката Вижте най-модерния фитнес на Бургас през 1995 г., освещава го Георги Николов-Мечката

Пред залата е паркирано същото порше, в което бе екзекутиран дни по-късно 

Скръбна вест: Почина Карл Лагерфелд, легендарният дизайнер на "Шанел" Скръбна вест: Почина Карл Лагерфелд, легендарният дизайнер на "Шанел"

Той се е чувствал зле през последните 2-3 седмици. Снощи е бил хоспитализиран спешно

Срещу награда: Швейцария търси хакери за пробив в онлайн системата й за гласуване Срещу награда: Швейцария търси хакери за пробив в онлайн системата й за гласуване

Регистрирани са над 2000 души, печалбата - до 50 000 франка 

Мистерия: Сферични тела излизат от пещера Мистерия: Сферични тела излизат от пещера

Уфолози твърдят, че е изкопана от извънземни

Илън Мъск напусна OpenAI Илън Мъск напусна OpenAI

Мъск е съосновател на компанията, която работи от 2016 г.

Трагедия! Шампион загина в уличен бой Трагедия! Шампион загина в уличен бой

Сбиване с охранител в центъра завърши със смърт

Венецуела изгони европейски депутати – планирали заговор Венецуела изгони европейски депутати – планирали заговор

Венецуелското министерство на външните работи обвини политиците от Европейския съюз, че са планирали заговор

Една от най-известните певици в света се омъжи тайно Една от най-известните певици в света се омъжи тайно

Ламбърт е поместила в Инстаграм няколко снимки от събитието

Извънземни са ни създали като флашки, за да пазим знанията им Извънземни са ни създали като флашки, за да пазим знанията им

Човешкото ДНК е като книга, която се препредава, а 95% от информацията в нея не ни е нужна, казва уфологът Боб Лазар
 

Задържаха две жени, издирвани за тероризъм Задържаха две жени, издирвани за тероризъм

Жените са издирвани за връзки с "Ислямска държава" 

20-годишно момиче остана инвалид за цял живот заради един пиърсинг 20-годишно момиче остана инвалид за цял живот заради един пиърсинг

Девойката явно получила инфекция, решила, че е просто пъпка

Йордан Цонев Йордан Цонев Дори ДПС не може да стабилизира това управление Виц на деня Виц на деня -На колко години сте?
-На 18.
-Но и преди 2 години казахте същото.
-Не съм от хората, които днес говорят едно, утре друго!
Виц на деня Виц на деня -Убили сте 8 човека. Какво ще кажете в своя защита?
-В живота трябва да се пробва всичко
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Измина 5-ти ден от Свети Валентин! Искам кафе и малко да си почина
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter