×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

В ГЕРБ-Бургас имаме вътрешна конкуренция и достатъчно подготвени кадри за ръководни постове


12 Февруари 2019, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Ще продължим да сме отворени към външни лица – експерти и хора с високо обществено доверие, казва народният представител

Иван Вълков е на 53 г., четвърти мандат депутат от ГЕРБ. Общински ръководител на партията в Бургас. Член на две парламентарни комисии - по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Разговаряме за политическата ситуация в Бургас предвид предстоящите избори у нас тази година.

 

- Г-н Вълков, през 2019 г. ще има поне два избора – за Европейския парламент и местен вот. Как се готви общинската структура на ГЕРБ в Бургас за тях?

- ГЕРБ в Бургас винаги е готов за избори. Ние сме го доказали нееднократно. Даже на 10 февруари имахме номинационно събрание на кандидатите за евродепутати. Събраха се делегати от всички клубове, мина на много добро ниво. Лично аз съм много доволен от кандидатурите. Готови сме за избори, всичко е нормално.

- Три ли са номинациите от Бургас за евроизборите?

- Повече са, имаше и отводи. Откроява се номинацията на Ивелина Василева, която е от нашия регион. Бургаската структура я подкрепи с най-много гласове. Считаме, че тя е достоен кандидат и най-вече е печеливш, като се има предвид и нейният профил на експерт. Тя е била заместник-кмет, заместник-министър, била е министър както на екологията, което е изключително важно, така и на евроинтеграцията. Смятаме, че тя е един готов кадър за Европейския парламент.

- Мария Габриел и Андрей Новаков ли са другите номинирани от Бургас?

- Да, те са номинирани, но имаше и други номинации с отводи. Това бе едно нормално събрание, на което бяха изразени и различни мнения относно подготовката и това как трябва да протече самият предизборен път.

- Кои си направиха отводи – някои по-любопитни имена?

- Жечо Станков.

- А кметът Димитър Николов да не би да е бил номиниран?

- Не, кметът не е бил номиниран.

- Имате ли резервен вариант за кмет на Бургас или Димитър Николов е твърдо кандидат за четвърти мандат?

- Тогава, когато реши да се кандидатира и го обяви официално, тогава ще бъде обявена официално кандидатурата. Знаете все пак, че при нас има дисциплина, има си процеси, които текат. На дневен ред са евроизборите. След евроизборите веднага започваме да говорим за местните избори. Всичко тече в нормален ритъм към настоящия момент. Така че не бива да смесваме нещата.

- Как оценявате гражданската квота общински съветници в Бургас? Как се представиха в изминалия мандат?

- Добре ги оценявам, на високо равнище - и като експерти, и като хора, които взимаха и продължават да взимат участие в политическия живот. Хубаво е да има различни мнения, хубаво е да има различни становища, да се изслушват всички – така се взимат най-правилните решения. А когато си капсулиран само в партията си, не всичко успяваш да обхванеш.

- Т.е. ГЕРБ ще продължи тази практика – да кани външни лица на избираеми места?

- Разбира се, ние винаги сме били отворени към експерти, към специалисти, към хора, които са с високо обществено доверие.

- Областният лидер на ВМРО Георги Дракалиев е общински съветник от ГЕРБ, което е малко странна ситуация.

- Ами в течение на самите избори така се получава. Понякога на местните избори си в коалиция с един, след това на другите избори, примерно национални – с друг. Това е въпрос на допълнителни разговори, които ще се водят за следващия парламент. Още един път ви казвам, че към настоящия момент за нас са важни евроизборите и ние гледаме към тях. На първия ден след тях стартира подготовката за местните избори.

- БСП-Бургас ще се яви на местните избори с ново ръководство. Те ли очаквате да са ви най-големите конкуренти, или може би отново НФСБ?

- Никога не са били последните 5-6 години БСП най-големите конкуренти в Бургас.

- Т.е. и сега не очаквате да бъдат?

- Не. Вие сте свидетели каква е обстановката в бургаския Общински съвет – колко политически групи има и т.н. Не искам да коментирам колегите. В крайна сметка това са техни проблеми. Аз гледам от нашата камбанария и това, нашите общински съветници да отговарят на изискванията и най-вече на очакванията на хората.

- ГЕРБ е с абсолютно мнозинство в Общинския съвет в Бургас. Липсата на конкуренция не намалява ли качеството на вашата работа?

- Напротив, защо да го намалява? Ние се опитваме да поддържаме конкуренцията и вътре в самата партия. Затова ви казвам, че е необходимо да говорим за общинските съветници малко по-късно, след около три месеца. На 26 май минават евроизборите, на 28 или 29 май съм готов да говоря с вас вече и за общинските съветници, и за кметовете на населените места, които са не по-малко важни...

- Вие казвате, че има вътрешна конкуренция в ГЕРБ?

- Разбира се, ние имаме достатъчно подготвени кадри и хора, които имат възможност да влязат в Общинския съвет и на други ръководни постове.

- На евроизборите през май как ще мотивирате бургазлии да гласуват за ГЕРБ?

- Първо, смятам, че е хубаво да се направи една ретроспекция на това какво е направено в последните 10 години, след като сме влезли в Европейския съюз, и по какъв начин европейските ценности и европейските средства са оказали влияние на нашия регион – не само на Бургас, но и на цялата Бургаска област; дали това се е почувствало. Хората сами ще вземат решение. Аз смятам, че пътищата, които са ремонтирани; обществените сгради, училищата, детските градини – всичко това, което е направено с европейски средства, е видимо, може да се пипне от хората, а и те реално го ползват. Така че това са едни неща, които трябва да бъдат показани, както и колко са важни тези избори – по този начин смятам, че е реалната мотивация. Другата част от мотивацията, която също е много силна, това е нашият кандидат, който излъчваме от нашия регион, в лицето на Ивелина Василева. Смятам, че това също би бил добър катализатор за изборите в нашия регион – в крайна сметка от голямо значение е да имаш лице от този регион.

- Само че тя трябва да бъде вкарана в листата - това, че я номинирате...

- Разбира се.

- В парламента сте член на две комисии – по транспорт, както и за борба с корупцията. В тези направления какво можем да очаквате оттук нататък?

- Да започна с транспорта: там знаете, че на обществено обсъждане са поставени два от законите за движение по пътищата. Знаем, че Законът за движение по пътищата ще бъде разделен на три закона. Това го налагат отговорностите и компетентностите, които имат съответните министерства – на транспорта и на вътрешните работи. Като основно Министерството на вътрешните работи ще се занимава със Закона за движение по пътищата, като говорим за административно-наказателните разпоредби, които ще влязат в него. А другите два закона – за обучението на водачите на моторни превозни средства и закона за пътните превозни средства, ще бъдат от компетентността основно на Министерството на транспорта. Това е работа на експертите и смятаме, че по този начин на този изключително тежък закон, който е един от най-променяните в Народното събрание, ще може да му дадем един малко по-нов и съвременен прочит.

А другата Комисия, бих казал, че е една от най-тежките – за корупцията, тъй като там се създаде и новият орган КПКОНПИ. Така или иначе вече има и закон, по който работи. Аз мисля, че резултатите само за една година са видими и ясни за всички. Изключително много сигнали се получават в Комисията, които се разпределят по компетентности към този специализиран орган. Знаете, че тя е на паритетен принцип – там няма превес нито една от политическите сили, което е много важно. Всички, които са в нея, са на изключително високо ниво и смятам, че има не само желание и компетентност, но и реални резултати, които започва да дава КПКОНПИ. В края на годината, след като се направи отчетът, ще мога да ви посоча и конкретни резултати. В началото на годината мисля, че не е коректно да се коментират цифри. На всеки три месеца от КПКОНПИ идват и правят отчет пред нашата Комисия.

 

 
29
Коментара по темата
29.
Родител
13.02.2019 16:37:53
0
1
Триете коментари,защото са истина.
Ще го кажа без имена.Директорката на Морското е от експертите на ГЕРБ.
Тя е толкова некадърна,че я махат от всякъде.Има обаче едно достойнство ,мъжа и е кмет от ГЕРБ.
ГЕРБ търсете и друга работа,защото е на път да фалира най- богатото бургаско училище.Или може би затова е сложена там!?
28.
До Дария-N22
13.02.2019 15:22:01
0
3
Не е лош за живеене Бургас- стига да имаш доходи от някъде другаде (на 9-то място по заплати), и ако имаш кола да имаш гараж за нея!!!
27.
гастро езофагеална рефлуксна болест(ГЕРБ)
13.02.2019 13:28:50
0
1
Питай чичо кметя защо данъм МПС е много по-голям от София
26.
Банкя чадьр
13.02.2019 13:10:49
0
2
Така е имат Фермата люпилня за КАЛИНКИ на главните калинковьди Баце и Цецо работи
25.
Аре сега
13.02.2019 13:04:38
0
2
След всички сладки приказки, от ГерП да кажат защо данък МПС в Бургас е най високият в цяла България изчислен за една и съща кола спрямо другите градове.
24.
Жив да не бях
13.02.2019 11:58:01
0
2
ГеЙрп и експертни кадри??? Това само в полюциите на сектата го има. Държавата умря под експертното управление на геЙрП.
23.
Габриела Симеонова
13.02.2019 11:33:55
6
0
Кажете си честно ако вие сте във властта няма ли да крадете? Не вярвам да има такъв човек. Народопсихологията ни е такава. Аз пък ще гласувам за ГЕРБ, защото ми харесва развитието на града, другите и толкова не направиха- те само крадяха. Сега детето ми ходи в ремонтирана детска градина, храни се по малко по-здравословен начин, до блока ми има две чисто нови детски площадки, качвам се в автобусите без проблем с бебешката количка с другото ми дете, Ремонтираха улицата, на която живея - не беше ремонтирана от 40 години. Ами харесва ми развитието на града, а той се управлява от ГЕРБ и пак ще гласувам за тях.
22.
Дария
13.02.2019 11:28:20
6
1
Май няма какво да правите, та започнахте училища, транспортна схема, ами като не ви харесва защо не протестирахте за тези неща? Много бяхте силни недоволните, ама много бързо се отказахте. На мен пък Бургас и неговото управление ми харесва. Именно за това живея тук и си гледам децата тук. Работя ту и нямам намерение да се махам от града. Огледайте се, и сами ще разберете колко е хубаво в Бургас.
21.
xristo
13.02.2019 10:44:56
1
2
няма да спе4елят изборите в Бургас ,защото спряха референдума,кумунистите също ням ада спе4елят защото взеха подкуп от нефтозавода да гласуват срещу референдума за 4истия въздух.Бургас ще гласува за турците за да накажем продажните политици заради които ще продължим да дишаме гов.ата на двата отрово изпускащи завода
20.
Различен
13.02.2019 10:11:18
0
5
Уважавате различни мнения?!!! А уважихте ли мнението на повечето бургазлии за новата транспортна (нали си голям транспортен специалист) схема??? Че там така се на....хте, и продължавате.....некадърници и КРАДЦИ!!!!
19.
Зайо Байо
13.02.2019 09:14:45
6
1
Пак ще спечелят изборите ГЕРБ и пак ще се наакате
18.
gnus
13.02.2019 08:21:34
2
7
Само лъжи и тарикатлъци много години в бургас. Щели да слагат гражданска квота - такива като Дракалиев и придворните пажове от сдс ли?
17.
Asas
13.02.2019 07:58:06
1
8
Има конкуренция за лапане , крадене, обираме на държавата и общините. И то огромна.
16.
*********
13.02.2019 07:34:29
5
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
Гери
13.02.2019 00:35:18
7
1
Абе вия явно нямате какво да правите, какво общо имат някакви директори с този вид политика?Познавам Вълков и ако той ръководи изборите в Бургас съм сигурна,че ще гинспечелят.А това колко мандата е депутат почетете к сметнете пак ...
14.
Добра
13.02.2019 00:33:06
9
4
Дано да соечелят,че хич не ми се ще такива като Бареков да ходят в Европрлмента.Ивелина Василева е много стойностен човек,имах удоволствието на един коледен базар да разговарям и с Асим Адемов направи ми изключително добро впечатление.Поздравявам ги ГЕРБ за тива,че все ище при тях има стойност и личности за разлика от много други партии.
13.
Мира
13.02.2019 00:30:49
11
4
Ами факт-единствената партия с останали читави хора в нея :)
12.
Кух
12.02.2019 23:32:20
5
5
Глупаци
11.
Морски
12.02.2019 23:22:53
0
8
Сега след като махнахте директорката на айтоското училище,дойде ред и на Жабова да я махнете от Морското. Много ви дъни тази жена, прави гаф след гаф. Тя е като бомба която ще гръмне предизборно
10.
Дупетат
12.02.2019 23:22:38
0
11
Четвърти мандат депутат от ГЕРБ - 16 години на държaвна хранилка и далавери. Охх, че сладкооо.
9.
Гонзо
12.02.2019 22:05:30
0
5
Вече се махате и помежду си. Изритахте активист на ГЕРБ , като директор на училище в Айтос и сложихте човек независим. Май не ви стигат кадрите нещо.
8.
До 6
12.02.2019 22:01:14
10
4
Що теб те набиха ли, че викаш разбойници!Ми казва ви човека, има конкуренция между умни хора, тоест за Ос празноглави хора няма да има и селекцията ще е на ниво.Какво искате ония празноглавите червени баби и дядовци ли? Айде не а.
7.
До Бургазлия
12.02.2019 21:48:50
1
8
КРЕТЕН ПРОДАЖЕН И ПРАЗНОГЛАВ......
6.
АЗ
12.02.2019 21:47:03
4
30
ИМАТЕ ПЪРВОКЛАСНИ РАЗБОЙНИЦИ И ЛЪЖЦИ....
5.
Бургазлия
12.02.2019 21:40:43
11
6
Ами имат кадри колкото и да ги е яд драскачите по форумите
4.
И
12.02.2019 21:17:24
0
1
Това го видяхме Комунисти с голяма отворена уста към Европата
3.
дядо
12.02.2019 21:16:12
4
17
Защо в малките общини съветниците са платени или това е цел купуването на съветника х. Второ защо няма ценз за кандидатите -търсят се най-тъп съветник за да е послушен....
2.
вярно е
12.02.2019 20:42:45
1
10
Сега елате до община Сунгурларе и решете проблема с дървата. Скоро ще търсим и Цацаров за съдействие , дървата са платени през 2018г. но още ги няма. Съветничка от ГЕРБ участва в това.
1.
Стига бе
12.02.2019 20:15:52
6
16
Сериозно!? Калинка до калинката, нали? Начело а академик-пожарникар Баце. Да не споменавам на бай Дончо Жеков синчето. Ма страхотно кариерно развитие. От чистач в закусвалнята към бензиностанциятс, хоп зам министър на енергетиката. Ми подготвено е момчето. Сега турнаха и юрист, предполагам завършил някой ПУЦ за шеф на АПИ. Ма от кадърен по-кадърен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Заради стрелбата по Митьо Очите: Музикантите от „4 you” се заключили в дамската тоалетна с няколко чужденки Заради стрелбата по Митьо Очите: Музикантите от „4 you” се заключили в дамската тоалетна с няколко чужденки

Хората на Димитър Желязков били над десет човека, но влезли спокойно, без да трошат и блъскат

Провал за Гришо в Барселона, издъни се в края Провал за Гришо в Барселона, издъни се в края

Българинът падна в тайбрек от изненадата на турнира

БСП даде на прокуратурата оригинала на "Ало, Банов съм" БСП даде на прокуратурата оригинала на "Ало, Банов съм"

След разпространения запис Боил Банов заяви, че ще съди всички по веригата

Зоват държавните чиновници от „Закрила на детето”в Айтос да се вземат в ръце, защото обстановката ставала взривоопасна Зоват държавните чиновници от „Закрила на детето”в Айтос да се вземат в ръце, защото обстановката ставала взривоопасна

Приеха програма, по която на идната сесия очакват служител от Айтос да се изкаже и стане гарант

Джилия и Митака от "София ден и нощ" взривиха мрежата с този фотос Джилия и Митака от "София ден и нощ" взривиха мрежата с този фотос

Двамата са двойка, но вече мерят мускули

Горещи новини за 17-годишната красавица Симона, която изчезна в Германия Горещи новини за 17-годишната красавица Симона, която изчезна в Германия

Момичето живее със семейството си в баварския град Аугсбург 

Победителят от „Хелс Китчън“ вече е ясен! Ето кой грабна 100-те бона Победителят от „Хелс Китчън“ вече е ясен! Ето кой грабна 100-те бона

Победителката е 29-годишна 

Борисов спря скандалната национална стратегия за детето Борисов спря скандалната национална стратегия за детето

Документът предизвика серия от гневни реакции, мнозина го оприличиха на Истанбулската конвенция

Мария Силвестър се целува с пубер, за да разсея слуховете, че е любовница на Владимир Караджов Мария Силвестър се целува с пубер, за да разсея слуховете, че е любовница на Владимир Караджов

Новото гадже на Мария Силвестър е доста по-млад от нея, истински хлапак

Гаранция от 100 000 лв. за бившия зам.-министър Александър Манолев, ето в какво е обвинен Гаранция от 100 000 лв. за бившия зам.-министър Александър Манолев, ето в какво е обвинен

Търговецът – ЕТ „Агротрейд - Ана Димитрова“  е получила средства от фондове с неверна документация

Задържаха нашенец в Испания заради фалшива бомбена заплаха Задържаха нашенец в Испания заради фалшива бомбена заплаха

Небостъргач е бил евакуиран заради сигнала

Голям пожар край Париж Голям пожар край Париж

Огънят е тръгнал от автокъща 

Българи получиха най-престижното отличие за бизнес от кралица Елизабет II Българи получиха най-престижното отличие за бизнес от кралица Елизабет II

Двама от тях са поканени да отпразнуват успеха си на кралски прием в Бъкингамския дворец

НЛО с формата на куб се появи край Слънцето НЛО с формата на куб се появи край Слънцето

Уфолози твърдят, че е на извънземните и намериха прилика с Borg Cube от Star Trek

Жена изостави годеника си след подкуп от свекървата Жена изостави годеника си след подкуп от свекървата

Майката на приятеля й и предложила $10 хил. долара за услугата 

Застреляха известен сръбски бизнесмен, куршум застигна и гарда му Застреляха известен сръбски бизнесмен, куршум застигна и гарда му

Един от нападателите е загинал при престрелката

Български мултимилионер, за когото малцина са чували, си купи най-скъпото имение в Бевърли хилс за 35 млн.долара Български мултимилионер, за когото малцина са чували, си купи най-скъпото имение в Бевърли хилс за 35 млн.долара

Оръженият бос Христо Йорданов Христов е новият собственик на имението

Ад на пътя! Автобусна катастрофа прати 25 човека в болница Ад на пътя! Автобусна катастрофа прати 25 човека в болница

Шофьорът на превозното средство също е пострадал

25 арестувани за атентатите в Шри Ланка, над 290 са загиналите 25 арестувани за атентатите в Шри Ланка, над 290 са загиналите

Ранените са близо 500 след терористичните нападения срещу църкви и хотели

Стево Пендаровски води с 4000 гласа преди балотажа на изборите в Северна Македония Стево Пендаровски води с 4000 гласа преди балотажа на изборите в Северна Македония

Заев се обърна и към албанските избиратели, които гласуваха за независимия кандидат Блерим Река, да гласуват на втория тур

Михаил Константинов Михаил Константинов Машинното гласуване го има в Индия, защото са неграмотни! Нашето е като дървено желязо - хем с машини, хем с бюлетини! Виц на деня Виц на деня - Арестуван сте! Имате право да мълчите. Всичко, което кажете може да бъде използвано срещу вас в съда!
- Гола жена!
- Каква гола жена?
- Използвайте срещу мен гола жена!
Виц на деня Виц на деня Чък Норис така изплашил рибките си, че те се панирали ... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Самота - това е когато ти се искаш да отговориш на спама.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори