×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Министърът на екологията Нено Димов пристига в Атия, за да се срещне с протестиращите
  • ЦИК утвърди Елка Стоянова за председател на РИК Бургас, Георги Михов ще е секретар
  • В понеделник ще има заседание на тръжната комисия по избор на акредитирана лаборатория за чистия въздух в Бургас
НА ЖИВО

В ГЕРБ-Бургас имаме вътрешна конкуренция и достатъчно подготвени кадри за ръководни постове


12 Февруари 2019, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Ще продължим да сме отворени към външни лица – експерти и хора с високо обществено доверие, казва народният представител

Иван Вълков е на 53 г., четвърти мандат депутат от ГЕРБ. Общински ръководител на партията в Бургас. Член на две парламентарни комисии - по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Разговаряме за политическата ситуация в Бургас предвид предстоящите избори у нас тази година.

 

- Г-н Вълков, през 2019 г. ще има поне два избора – за Европейския парламент и местен вот. Как се готви общинската структура на ГЕРБ в Бургас за тях?

- ГЕРБ в Бургас винаги е готов за избори. Ние сме го доказали нееднократно. Даже на 10 февруари имахме номинационно събрание на кандидатите за евродепутати. Събраха се делегати от всички клубове, мина на много добро ниво. Лично аз съм много доволен от кандидатурите. Готови сме за избори, всичко е нормално.

- Три ли са номинациите от Бургас за евроизборите?

- Повече са, имаше и отводи. Откроява се номинацията на Ивелина Василева, която е от нашия регион. Бургаската структура я подкрепи с най-много гласове. Считаме, че тя е достоен кандидат и най-вече е печеливш, като се има предвид и нейният профил на експерт. Тя е била заместник-кмет, заместник-министър, била е министър както на екологията, което е изключително важно, така и на евроинтеграцията. Смятаме, че тя е един готов кадър за Европейския парламент.

- Мария Габриел и Андрей Новаков ли са другите номинирани от Бургас?

- Да, те са номинирани, но имаше и други номинации с отводи. Това бе едно нормално събрание, на което бяха изразени и различни мнения относно подготовката и това как трябва да протече самият предизборен път.

- Кои си направиха отводи – някои по-любопитни имена?

- Жечо Станков.

- А кметът Димитър Николов да не би да е бил номиниран?

- Не, кметът не е бил номиниран.

- Имате ли резервен вариант за кмет на Бургас или Димитър Николов е твърдо кандидат за четвърти мандат?

- Тогава, когато реши да се кандидатира и го обяви официално, тогава ще бъде обявена официално кандидатурата. Знаете все пак, че при нас има дисциплина, има си процеси, които текат. На дневен ред са евроизборите. След евроизборите веднага започваме да говорим за местните избори. Всичко тече в нормален ритъм към настоящия момент. Така че не бива да смесваме нещата.

- Как оценявате гражданската квота общински съветници в Бургас? Как се представиха в изминалия мандат?

- Добре ги оценявам, на високо равнище - и като експерти, и като хора, които взимаха и продължават да взимат участие в политическия живот. Хубаво е да има различни мнения, хубаво е да има различни становища, да се изслушват всички – така се взимат най-правилните решения. А когато си капсулиран само в партията си, не всичко успяваш да обхванеш.

- Т.е. ГЕРБ ще продължи тази практика – да кани външни лица на избираеми места?

- Разбира се, ние винаги сме били отворени към експерти, към специалисти, към хора, които са с високо обществено доверие.

- Областният лидер на ВМРО Георги Дракалиев е общински съветник от ГЕРБ, което е малко странна ситуация.

- Ами в течение на самите избори така се получава. Понякога на местните избори си в коалиция с един, след това на другите избори, примерно национални – с друг. Това е въпрос на допълнителни разговори, които ще се водят за следващия парламент. Още един път ви казвам, че към настоящия момент за нас са важни евроизборите и ние гледаме към тях. На първия ден след тях стартира подготовката за местните избори.

- БСП-Бургас ще се яви на местните избори с ново ръководство. Те ли очаквате да са ви най-големите конкуренти, или може би отново НФСБ?

- Никога не са били последните 5-6 години БСП най-големите конкуренти в Бургас.

- Т.е. и сега не очаквате да бъдат?

- Не. Вие сте свидетели каква е обстановката в бургаския Общински съвет – колко политически групи има и т.н. Не искам да коментирам колегите. В крайна сметка това са техни проблеми. Аз гледам от нашата камбанария и това, нашите общински съветници да отговарят на изискванията и най-вече на очакванията на хората.

- ГЕРБ е с абсолютно мнозинство в Общинския съвет в Бургас. Липсата на конкуренция не намалява ли качеството на вашата работа?

- Напротив, защо да го намалява? Ние се опитваме да поддържаме конкуренцията и вътре в самата партия. Затова ви казвам, че е необходимо да говорим за общинските съветници малко по-късно, след около три месеца. На 26 май минават евроизборите, на 28 или 29 май съм готов да говоря с вас вече и за общинските съветници, и за кметовете на населените места, които са не по-малко важни...

- Вие казвате, че има вътрешна конкуренция в ГЕРБ?

- Разбира се, ние имаме достатъчно подготвени кадри и хора, които имат възможност да влязат в Общинския съвет и на други ръководни постове.

- На евроизборите през май как ще мотивирате бургазлии да гласуват за ГЕРБ?

- Първо, смятам, че е хубаво да се направи една ретроспекция на това какво е направено в последните 10 години, след като сме влезли в Европейския съюз, и по какъв начин европейските ценности и европейските средства са оказали влияние на нашия регион – не само на Бургас, но и на цялата Бургаска област; дали това се е почувствало. Хората сами ще вземат решение. Аз смятам, че пътищата, които са ремонтирани; обществените сгради, училищата, детските градини – всичко това, което е направено с европейски средства, е видимо, може да се пипне от хората, а и те реално го ползват. Така че това са едни неща, които трябва да бъдат показани, както и колко са важни тези избори – по този начин смятам, че е реалната мотивация. Другата част от мотивацията, която също е много силна, това е нашият кандидат, който излъчваме от нашия регион, в лицето на Ивелина Василева. Смятам, че това също би бил добър катализатор за изборите в нашия регион – в крайна сметка от голямо значение е да имаш лице от този регион.

- Само че тя трябва да бъде вкарана в листата - това, че я номинирате...

- Разбира се.

- В парламента сте член на две комисии – по транспорт, както и за борба с корупцията. В тези направления какво можем да очаквате оттук нататък?

- Да започна с транспорта: там знаете, че на обществено обсъждане са поставени два от законите за движение по пътищата. Знаем, че Законът за движение по пътищата ще бъде разделен на три закона. Това го налагат отговорностите и компетентностите, които имат съответните министерства – на транспорта и на вътрешните работи. Като основно Министерството на вътрешните работи ще се занимава със Закона за движение по пътищата, като говорим за административно-наказателните разпоредби, които ще влязат в него. А другите два закона – за обучението на водачите на моторни превозни средства и закона за пътните превозни средства, ще бъдат от компетентността основно на Министерството на транспорта. Това е работа на експертите и смятаме, че по този начин на този изключително тежък закон, който е един от най-променяните в Народното събрание, ще може да му дадем един малко по-нов и съвременен прочит.

А другата Комисия, бих казал, че е една от най-тежките – за корупцията, тъй като там се създаде и новият орган КПКОНПИ. Така или иначе вече има и закон, по който работи. Аз мисля, че резултатите само за една година са видими и ясни за всички. Изключително много сигнали се получават в Комисията, които се разпределят по компетентности към този специализиран орган. Знаете, че тя е на паритетен принцип – там няма превес нито една от политическите сили, което е много важно. Всички, които са в нея, са на изключително високо ниво и смятам, че има не само желание и компетентност, но и реални резултати, които започва да дава КПКОНПИ. В края на годината, след като се направи отчетът, ще мога да ви посоча и конкретни резултати. В началото на годината мисля, че не е коректно да се коментират цифри. На всеки три месеца от КПКОНПИ идват и правят отчет пред нашата Комисия.

 

 
Флагман.БГ Първият медомат у нас е в Бургас Първият медомат у нас е в Бургас 25/08/2019, Неделя 10:02 0
29
Коментара по темата
29.
Родител
13.02.2019 16:37:53
0
1
Триете коментари,защото са истина.
Ще го кажа без имена.Директорката на Морското е от експертите на ГЕРБ.
Тя е толкова некадърна,че я махат от всякъде.Има обаче едно достойнство ,мъжа и е кмет от ГЕРБ.
ГЕРБ търсете и друга работа,защото е на път да фалира най- богатото бургаско училище.Или може би затова е сложена там!?
28.
До Дария-N22
13.02.2019 15:22:01
0
3
Не е лош за живеене Бургас- стига да имаш доходи от някъде другаде (на 9-то място по заплати), и ако имаш кола да имаш гараж за нея!!!
27.
гастро езофагеална рефлуксна болест(ГЕРБ)
13.02.2019 13:28:50
0
1
Питай чичо кметя защо данъм МПС е много по-голям от София
26.
Банкя чадьр
13.02.2019 13:10:49
0
2
Така е имат Фермата люпилня за КАЛИНКИ на главните калинковьди Баце и Цецо работи
25.
Аре сега
13.02.2019 13:04:38
0
2
След всички сладки приказки, от ГерП да кажат защо данък МПС в Бургас е най високият в цяла България изчислен за една и съща кола спрямо другите градове.
24.
Жив да не бях
13.02.2019 11:58:01
0
2
ГеЙрп и експертни кадри??? Това само в полюциите на сектата го има. Държавата умря под експертното управление на геЙрП.
23.
Габриела Симеонова
13.02.2019 11:33:55
6
0
Кажете си честно ако вие сте във властта няма ли да крадете? Не вярвам да има такъв човек. Народопсихологията ни е такава. Аз пък ще гласувам за ГЕРБ, защото ми харесва развитието на града, другите и толкова не направиха- те само крадяха. Сега детето ми ходи в ремонтирана детска градина, храни се по малко по-здравословен начин, до блока ми има две чисто нови детски площадки, качвам се в автобусите без проблем с бебешката количка с другото ми дете, Ремонтираха улицата, на която живея - не беше ремонтирана от 40 години. Ами харесва ми развитието на града, а той се управлява от ГЕРБ и пак ще гласувам за тях.
22.
Дария
13.02.2019 11:28:20
6
1
Май няма какво да правите, та започнахте училища, транспортна схема, ами като не ви харесва защо не протестирахте за тези неща? Много бяхте силни недоволните, ама много бързо се отказахте. На мен пък Бургас и неговото управление ми харесва. Именно за това живея тук и си гледам децата тук. Работя ту и нямам намерение да се махам от града. Огледайте се, и сами ще разберете колко е хубаво в Бургас.
21.
xristo
13.02.2019 10:44:56
1
2
няма да спе4елят изборите в Бургас ,защото спряха референдума,кумунистите също ням ада спе4елят защото взеха подкуп от нефтозавода да гласуват срещу референдума за 4истия въздух.Бургас ще гласува за турците за да накажем продажните политици заради които ще продължим да дишаме гов.ата на двата отрово изпускащи завода
20.
Различен
13.02.2019 10:11:18
0
5
Уважавате различни мнения?!!! А уважихте ли мнението на повечето бургазлии за новата транспортна (нали си голям транспортен специалист) схема??? Че там така се на....хте, и продължавате.....некадърници и КРАДЦИ!!!!
19.
Зайо Байо
13.02.2019 09:14:45
6
1
Пак ще спечелят изборите ГЕРБ и пак ще се наакате
18.
gnus
13.02.2019 08:21:34
2
7
Само лъжи и тарикатлъци много години в бургас. Щели да слагат гражданска квота - такива като Дракалиев и придворните пажове от сдс ли?
17.
Asas
13.02.2019 07:58:06
1
8
Има конкуренция за лапане , крадене, обираме на държавата и общините. И то огромна.
16.
*********
13.02.2019 07:34:29
5
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
Гери
13.02.2019 00:35:18
7
1
Абе вия явно нямате какво да правите, какво общо имат някакви директори с този вид политика?Познавам Вълков и ако той ръководи изборите в Бургас съм сигурна,че ще гинспечелят.А това колко мандата е депутат почетете к сметнете пак ...
14.
Добра
13.02.2019 00:33:06
9
4
Дано да соечелят,че хич не ми се ще такива като Бареков да ходят в Европрлмента.Ивелина Василева е много стойностен човек,имах удоволствието на един коледен базар да разговарям и с Асим Адемов направи ми изключително добро впечатление.Поздравявам ги ГЕРБ за тива,че все ище при тях има стойност и личности за разлика от много други партии.
13.
Мира
13.02.2019 00:30:49
11
4
Ами факт-единствената партия с останали читави хора в нея :)
12.
Кух
12.02.2019 23:32:20
5
5
Глупаци
11.
Морски
12.02.2019 23:22:53
0
8
Сега след като махнахте директорката на айтоското училище,дойде ред и на Жабова да я махнете от Морското. Много ви дъни тази жена, прави гаф след гаф. Тя е като бомба която ще гръмне предизборно
10.
Дупетат
12.02.2019 23:22:38
0
11
Четвърти мандат депутат от ГЕРБ - 16 години на държaвна хранилка и далавери. Охх, че сладкооо.
9.
Гонзо
12.02.2019 22:05:30
0
5
Вече се махате и помежду си. Изритахте активист на ГЕРБ , като директор на училище в Айтос и сложихте човек независим. Май не ви стигат кадрите нещо.
8.
До 6
12.02.2019 22:01:14
10
4
Що теб те набиха ли, че викаш разбойници!Ми казва ви човека, има конкуренция между умни хора, тоест за Ос празноглави хора няма да има и селекцията ще е на ниво.Какво искате ония празноглавите червени баби и дядовци ли? Айде не а.
7.
До Бургазлия
12.02.2019 21:48:50
1
8
КРЕТЕН ПРОДАЖЕН И ПРАЗНОГЛАВ......
6.
АЗ
12.02.2019 21:47:03
4
30
ИМАТЕ ПЪРВОКЛАСНИ РАЗБОЙНИЦИ И ЛЪЖЦИ....
5.
Бургазлия
12.02.2019 21:40:43
11
6
Ами имат кадри колкото и да ги е яд драскачите по форумите
4.
И
12.02.2019 21:17:24
0
1
Това го видяхме Комунисти с голяма отворена уста към Европата
3.
дядо
12.02.2019 21:16:12
4
17
Защо в малките общини съветниците са платени или това е цел купуването на съветника х. Второ защо няма ценз за кандидатите -търсят се най-тъп съветник за да е послушен....
2.
вярно е
12.02.2019 20:42:45
1
10
Сега елате до община Сунгурларе и решете проблема с дървата. Скоро ще търсим и Цацаров за съдействие , дървата са платени през 2018г. но още ги няма. Съветничка от ГЕРБ участва в това.
1.
Стига бе
12.02.2019 20:15:52
6
16
Сериозно!? Калинка до калинката, нали? Начело а академик-пожарникар Баце. Да не споменавам на бай Дончо Жеков синчето. Ма страхотно кариерно развитие. От чистач в закусвалнята към бензиностанциятс, хоп зам министър на енергетиката. Ми подготвено е момчето. Сега турнаха и юрист, предполагам завършил някой ПУЦ за шеф на АПИ. Ма от кадърен по-кадърен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал за тежко ПТП и ранени вдигна медиците на крак, час и половина се лутат заради фалшиво обаждане

В координационната централа адресът постъпва в 15:31 часа

Взеха децата на гаджето на Веско Маринов Взеха децата на гаджето на Веско Маринов

Съдът отсъди за двете деца на Веска да се грижи татко им

Първият медомат у нас е в Бургас Първият медомат у нас е в Бургас

Намира се в експоцентър "Флора" 

Ново безумие по Черноморието – взимат по 2,50 лева за допичане на лук, било тормоз над готвача Ново безумие по Черноморието – взимат по 2,50 лева за допичане на лук, било тормоз над готвача

Заведения пък хитреели, като слагали в менюто цени без ДДС

Време за зимнина: Плодовете и зеленчуците поевтиняват Време за зимнина: Плодовете и зеленчуците поевтиняват

Цените на краставици, чушки и праскови надолу през седмицата

Удар в електрически стълб остави без ток 200 души Удар в електрически стълб остави без ток 200 души

Инцидентът е станал в Крън

Победител от "ВИП Брадър" Джино Бианкалана вдигна тайна сватба Победител от "ВИП Брадър" Джино Бианкалана вдигна тайна сватба

Близки до Джино се радват, че най-накрая е намерил любовта на живота си

Незабравимите лакомства на соца Незабравимите лакомства на соца

Социалистическите пасти бяха гордостта на народните сладкарници

И в неделя само за плаж – слънчево, температурите между 32° и 37° И в неделя само за плаж – слънчево, температурите между 32° и 37°

Прогноза за времето - неделя, 25 август 2019 годин

Днес честваме апостол, обръщал езичниците в християни Днес честваме апостол, обръщал езичниците в християни

Тит бил родом от Крит

Ужас в Гърция, евакуират стотици туристи от хотели и плажове Ужас в Гърция, евакуират стотици туристи от хотели и плажове

70 пожарникари и 13 противопожарни машини се борят с огъня в източната част на остров Самос

Тръмп се отказа от Гренландия, ред е да направи България грейт ъгейн Тръмп се отказа от Гренландия, ред е да направи България грейт ъгейн Със сигурност в България ще се намерят дизайнери, които да подсигурят кича, на който американският държавен глава е свикнал Тръмп отговори на Китай и повиши вносните мита на 30% Тръмп отговори на Китай и повиши вносните мита на 30%

Търговската война отново ескалира, след като Пекин обяви нов кръг тарифи за американски стоки

Тръмп заплаши Франция с мита, каквито не са виждали досега Тръмп заплаши Франция с мита, каквито не са виждали досега

Тръмп обяви, чe щe oтгoвoри c виcoки митничecки тaрифи върху фрeнcкoтo винo, aкo Eврoпa въвeдe дaнъци върху aмeрикaнcкитe тeхнoлoгични кoмпaнии

„Затварят“ френския курорт Биариц заради срещата на върха на Г-7 „Затварят“ френския курорт Биариц заради срещата на върха на Г-7

Лидерите на най-развитите седем икономки се срещат във френския град Биариц

Русия изстреля ракети от подводници в Баренцово море Русия изстреля ракети от подводници в Баренцово море

Тестът е успешен, те са поразили мишените

Внук на скандален милиардер се самоуби заради горещ модел Внук на скандален милиардер се самоуби заради горещ модел

Кай е син на известния нюйоркски търговец на изкуство Кенни Шахтер и артистката Илона Рич

В изчезващия рай: Индианците в Амазония се борят за оцеляване В изчезващия рай: Индианците в Амазония се борят за оцеляване

Земята им е изправена пред най-голямата заплаха в историята си 

Китай удари САЩ с нови мита, включително върху вноса на коли Китай удари САЩ с нови мита, включително върху вноса на коли

Те влизат в сила от 1 септември и от 15 декември

Google e спрял 210 канала в YouTube заради дезинформация Google e спрял 210 канала в YouTube заради дезинформация

Те били част от кампания на китайските власти за дезинформация около протестите в Хонконг

Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ Преди да бъде изобретен интернетът, хората са вярвали, че тъпотата се дължи на липсата на информация. Виц на деня Виц на деня - Знаеш ли, че Иванчо всъщност е п*дераст?
- Защо? Има да ти връща пари ли?
- Не, бе. В добрия смисъл го казвам.
Виц на деня Виц на деня -Тате, защо в кабинета ти има снимка на Бойко Борисов?
- Ами... в случай, че вземе да дойде!
- Ахаaa! Сега разбирам защо до леглото на мама има картичка с Джордж Клуни, а в стаята на баба - с архангел Михаил!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Значи може да понасяте 40 градуса вътрешно, а външно не можете... Ай стига глезотии
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори