×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов: Прекрасно си работи коалицията! А агенция "Рога и копита" дава, че ГЕРБ води с 20%!


23 Януари 2019, Сряда, 19:44 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА

Крадецът казва дръжте крадеца, заяви премиерът.

"Прекрасно си работи коалицията. Днес си имаше Министерски съвет и всичко е наред." Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на трусовете в Обединени патриоти. Борисов бе на откриването на нов завод в Димитровград. Според лидера на ГЕРБ няма нищо притеснително в това, че лидерите на отделните партии в т.нар. малка управляваща коалиция излизат с критики един към друг и вече открито заявяват, че са пред развод.

"Всяка политическа партия си има нейните лидери, те си имат своя политика и си я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи“, коментира още Борисов, като допълни и, че напрежението в малката коалиция не се е отразява и на инвестиционния климат в страната. 

В началото на изявлението си министър-председателят коментира достойнствата на новата инвестиция. "На такива заводи се радвам - те създават БВП, плащат заплати и най-важното - цялата продукция отива за износ", каза той.

Запитан ще отговори ли на политически въпроси, Борисов каза: "Това е най-важната политика - повишаване на доходите и работни места".
Борисов бе призован за коментар и по обвинението на прокуратурата към депутата от БСП Елена Йончева.

Кметът на Димитровград и премиерът Бойко Борисов отриха новия завод


"Крадецът казва дръжте крадеца. Нито знам, нито се занимавам с тези хора. Те (БСП) за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат "Бойко Борисов". За всички свои неудачи - "Бойко Борисов"! Нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било. Има специализирани органи. В момента институциите работят - какво общо имаме ние с тази работа", възнегодува премиерът от зададения му въпрос.

И продължи: "Когато повдигнаха обвинение на Делян Добрев, ние какво казахаме - нека да си свършат работата, да направят съотвените проверки. Когато хванаха техния депутат, че купува гласове, те какво казаха... Когато повдигнаха обвинения на Цветанов по времето на мандата на БСП, ние казахме - нека прокуратурата да си свръши работата, ако има виновни - да бъдат наказани! Кога ние сме обвинили някого? Нямам абсолютно нищо общо с тези неща. Това, че ме питате - само отнема вимание от реалната политика", скасти Борисов репортерката.

И обясни: "А реалната политика е увеличаване на доходите чрез подобни заводи, които са тук. Това значи добър инвестиционен климат. Искаме през март да направим три копки по "Хемус", защото на север няма нищо. На юг - свършваш Министерски съвет и за час и половина си в Димитровград. А я тръгни за Търговище, Разград или Варна - два дена ти трябват."

Медиите попитаха Борисов за коментар и по последното изследване на "АФИС", според което БСП е първа политическа сила на 1,2% преди ГЕРБ.

"Не ги знам тези, госпожо! Кой ви е казал да ме питате подобно нещо?, ядоса се Борисов. Питам кой е собственик на тази агенция?". Журналистката мълчи и се чуди какво да отговори. В това време някой се обажда: на члена на ИБ на БСП.

Борисов продължава: А агенция "Рога и копита" дава, че ГЕРБ води с 20%! Ще ми зададете ли сега правилно въпроса - агенцията на члена на Изпълнителното бюро на БСП дава, че БСП води в тяхното социологическо проучване (визира Юрий Асланов, който обаче отдавна не е член на ИБ на БСП - б.р.). Тогава вашите зрители ще разберат. Ако агенцията на Цветан Цветанов излезе с проучване, вие ще ми зададете ли въпрос? Има ли проблем някой да се регистрра като социологическа агенция", не спира да се ядосва премиерът.

И пояснява: "Направили са си социологически агенции още преди 20 години с цел да манипулират общественото мнение. Сега си правят телевизия. После вие може да ме питате, какво говорят и по телевизията на БСП. Даже си спомням, когато бях кандидат за кмет, тези агенции дадоха, че Татяна Дончева и Милен Велчев вече са ме изпреварили близо с 20%, а аз ги претрепах със 70% разлика! Те за това са направени тези агенции. Нали има там червен Кольо, зелен Кольо - известни с никога непозналите резулати", усмихна се накрая Борисов.

За евроизборите премиерът каза, че неговите очаквания са, че изборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направил много, за да ги спечели.

Той коментира и несвършеното от кмета на Хасково. "Отдавна тряваше да светне синята лампа на Хасковския кмет, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос. Знаете колко пъти му исках оставката, коло пъти исках да напусне този пост, но за съжаление това е една от грешките, които хасковската партийна организация допусна и се надявам след някалко месеца на местните избори действително да подберат кандидатура, кото да отговаря на изискванията на гражданите на Хасково. Защото толкова много неща се направиха за Хасково, и пари се дадоха, а сме в това състояние - това е срам за всички по веригата надолу".

"Това е най-важната политика - повишаване на доходите, работните места и високо технологични производства“, посочи още премиерът. "Искам да поздравя инвеститорите, защото това е едно много високо технологично предприятие, всичко е роботизирано.


Предвижда се още 400 работници да назначат и да доразвият целия завод. Те си подготвят и обучават работниците, които са от Хасково и Димитровград. На такива заводи се радвам, защото те създават БВП, създават работни места“, каза още Борисов. 

Бойко Борисов присъства при откриването на ново производство на американската компания "Варок Лайтинг Системс" в Димитровград. В обръщението си към екипа на завода, който произвежда осветителни тела за автомобилната индустрия, премиерът подчерта, че и огромната нужда от работници в България в момента ще доведе до много по-високи заплати за тези, които имат квалификация.

Новото предприятие се намира на пътя за Хасково, недалеч от открития наскоро завод на японската фирма „Язаки“.

„Сами виждате как завод след завод се изгражда. Затова мога да кажа, че на такива инвеститори се радвам“, посочи премиерът. Той добави, че има много спекула на тема инвестиции. Но заводите, които се изграждат в момента, не само разкриват работни места и са високотехнологични, но и на 100% работят за износ. „Затова в момента имаме рекорден за всички времена на България брутен вътрешен продукт, който минава 116 милиарда“, заяви премиерът Борисов. Той припомни констатация на Американската търговската камара, че всъщност инвестициите са 2 пъти повече, отколкото ги отчита статистиката. „Аз не повярвах, но Американската търговска камара го защити като теза и днешният завод е поредният, който го доказа“, заяви министър-председателят.


Заводът в Димитровград е разположен на площ от 30 000 кв.м. като ще бъдат разкрити над 150 работни места. Предприятието ще произвежда малки осветителни тела за автомобилната индустрия като рефлектори и фарове за мъгла. Те ще се ползват от световно известни автомобилни марки. Първата копка на производствените мощности бе направена в края на март 2017 г. 
 

По-късно Бойко Борисов посети димитровградския завод „Язаки“ за произвеждане на електрически инсталации за вграждане в автомобили „Мерцедес“ клас „А“ и „B“ на „Даймлер“. Премиерът разгледа инвестицията за 45,5 млн. лв. Ръководството на завода посочи, че до края на 2019 г. работните места за квалифицирани специалисти ще са над 2000.

 




В категории: Политика


6
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
6
Коментара по темата
6.
Николай
24.01.2019 06:54:10
1
0
до Марта и Адолф много глупости пишете явно за това ви плащат.
5.
Марта кукумицина
24.01.2019 04:56:34
2
1
Абе Марта,пий си хапчетата бе ”кукувице”! Бойко и виновен на мизерната откачалка. Взел и бил последната стотинка! Хахаа
4.
До3 Марта
24.01.2019 02:21:42
3
2
Ами като си проста,мързелива и ”долна по душа”,това ти е отредил Бог! Кой знае какви мизерии си правила цял живот и сега си получаваш заслуженото. Да беше учила,да си беше взела свестен мъж с който да си направите,отгледате и възпитате едни свестни деца,които да ви гледат и помагат,като остареете. А ти простакела,мъжа ти и той алкихолизиран бунак,а искаш да си добре. Ако си млада още и си на този хал,значи си нега проста мързелана. Ако си пък възрастна и си на този хал,значи и децата ти са прости и неблагодарни,каквито сте ги възпитали. Аман от изпаднали неудачници!
3.
Марта
23.01.2019 20:04:10
3
4
Гад мръсна : взе ми последните стотинки- в момента хладилника ми е празен - нямам пари за лекарства и храна- урод Ти си виновен изрод
2.
?
23.01.2019 20:01:50
1
4
Айде стига сте го пускали по медиите Тоз Криминален Престъпник.
1.
Адолф
23.01.2019 17:32:15
2
8
Много е прост горкия. Много. Все си мислех, че от бай Тошо няма по лошо изразяващ се, ама сега вече виждам, че Тошката е направо хитар Петар спрямо този каун.
И най - лошото е това, че има кауни които му се радват на глупостите и подкрепят кражбите му.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори