×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Издирват собственици на каравани заради разораните дюни на къмпинг „Смокиня“ (ВИДЕО)


Издирват собственици на каравани заради разораните дюни на къмпинг „Смокиня“ (ВИДЕО)
Те не могат да бъдат установени, защото караваните нямат регистрационни номера
21 Януари 2019, Вторник, 00:03 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Вече има повдигнати обвинения, каза министърът на туризма Николина Ангелкова


Караваната на бизнесмена, обвинен, че е поръчал разораване на дюните на Къмпинг „Смокиня“ за да има гледка към морето, още стои на плажа. Имотът е частен, въпреки че е в защитена територия. В съседен частен имот обаче има още няколко каравани, поставени върху дюна. Пред бТВ директорът на екоинспекцията в Бургас Тонка Атанасова каза, че е потърсила съдействието на полицията.

Тя уточни, че собственикът на имота е подал сигнал в екоинспекцията, че трите каравани неправомерно са поставени върху земята му. „Той е молил да ги махнат, но не са ги преместили. Ще поискаме и неговото съдействие, защото вероятно знае кои са нарушителите“, заяви Атанасова.

Срещу собствениците им многократно са подавани сигнали, но те не могат да бъдат установени, защото караваните били без регистрационни номера.

По думите й една природна забележителност трудно може да се възстанови. Ще бъдат извършени проверки, за да не се допускат каравани и палатки върху дюните.

Детелина Йорданова от „Защитени територии“ към РИОСВ – Бургас каза, че специализираната карта, върху която са отразени дюните, е собственост на Агенцията по кадастъра.

Едната от трите каравани така се е вкопала в пясъка, че ако собствениците й направят опит да я извадят, ще разрушат цялата дюна, каза репортерът Лора Стаматис.

Разорани са повече от декар бели пясъчни дюни, които са едни от най-ценните. Те бяха заравнени за няколко часа с багер, нает срещу 1000 лв.

Рекорд в туризма: Над 7,2 млрд. лева са приходите ни от международен туризъм

По отношение на къмпинг „Смокиня” вече има повдигнати обвинения, каза в „Тази сутрин” министърът на туризма Николина Ангелкова.

„В Закона за защитените територии ясно е записано, че дюните не трябва да бъдат разрушавани. Всеки един гражданин, независимо от собствеността, е длъжен да ги опазва и да се съобразява със закона. Ако извърши нарушение, се наказва. Законът предвижда до 3 години затвор и глоба от 2000 до 10 000 лв.”, обясни Ангелкова.

Тя съобщи, че мобилни екипи започват да проверяват плажовете, за да няма други разорани дюни.

„От вчера работят наши мобилни екипи. Те ще обикалят плажовете, ще наблюдават дали няма някъде багер“, добави министърът.

На въпроса защо земята с пясъчните дюни е продадена като земя за оран тя отговори, че не разследващ орган и уточни, че възстановяването на имоти е станало от поземлените земеделски комисии. На какво основание и как не знам. Когато има съмнение за неправомерни действия трябва да се сигнализират компетентните органи, за да установят това.

„Дали дюните ще са в частен или в общински, или в частен, никой няма право да ги разорава. Законът забранява поставянето на каравани върху тях“, каза още министър Ангелкова.



В категории: Созопол


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
13
Коментара по темата
13.
Супер флай
23.01.2019 09:17:05
0
0
Верно тия зелени къде са
Спасете Пирин тениски знамена крещяха умираха за тая планина
Тука за дюните никой няма на протест защо така?
12.
възмутен теляк
22.01.2019 20:00:30
0
1
Те само с поставянето на караваните на дюните вече са им е*@ли майката. За да стигне до там караваната мачка всичко по пътя си. Да не говорим, че потъва върху дюните. После постоянно идват хора с коли там, ядат, сер@т, правят боклуци. И като са видели каква е анархия са изнаглели за едната гледка. Със сигурност ги знаят кои са, но няма да са случайни.
11.
Здрасти
22.01.2019 16:26:15
0
4
Детелина Иванова Тонка Атанасова
ДОВИЖДАНЕ ДОВИЖДАНЕ
10.
Залесител
22.01.2019 13:04:26
1
2
Продавам разсад за прави лопати
9.
Агронома
22.01.2019 12:02:44
1
3
Зелени тъпаци искат да правят биваци на морето ама този път не успяха вкараха си автогол парцела си е частен и не е за строителство човека ако иска и с царевица ще го засади нива е
8.
Ty
22.01.2019 11:57:50
1
5
Тези каравани са там от години. Как и кой се оказа собственик върху тях е енигма. Факт е че не са случайни хора. Има и софиянци сред тях, има и бургазлии, които в по-голямата си част са скучаещи богаташи, прекарвайки цели лета там. Не е случайно нищо там. Няма да се учудя, ако оня, който поръча багера е съгласуват събарянето на дюната с другите тарикати. Ех, еххх, къде и как може да се сравняват днешните беззакония и своеволия с ония години, в които аз като дете съм летувал на този къмпинг и той си беше достъпен за всеки и всички. Ей такива, като днешните "къмпингари" плачат от онова време и въздигнат на пиедестал днешното беззаконие и аругантна циничност.
7.
ДЕТЕЛИНКА
22.01.2019 11:54:45
0
4
Адмирации за министър Ангелкова. Защитените територии са предназначени за опазване на биологичното разнообразие.
МОСВ и неговите регионални органи провеждат и осъществяват:
управлението и контрола в защитените територии.
Та въпросът ми Тонка Атанасова и Детелина Йорданова как точно осъществиха контрола на защитените територии.
6.
Шерлок
22.01.2019 11:27:54
0
6
Какво ще ги издирват?!?!
Прибират каравните на наказателен паркинг и собствениците сами ще дойдат!!!!!
5.
Вятър ги вее на бяла каравана
22.01.2019 11:00:04
0
3
Тонке, пиле шарено, гид гел
4.
Бисер
22.01.2019 10:58:55
0
3
За пръв път чувам за "незаконен багер"
3.
888
22.01.2019 10:55:03
3
5
Къде са еколозите, защо не протестират сега. Или вдигат само врява, когато могат да изкопчат някой лев от някой, който иска да инвестира в нещо..Усраха всяка точка по черноморието и пак с претенции, но избирателно. В тези подобия на къмпинг в България като Смокиня, Каваци, Градина, Юг, Корал, Арапя и др. е пълно с нарушения и са превърнати в подобие на цигански катуни от хора, които са уж привърженици на алтернативния туризъм. Що за хора сме?!?
2.
Ротшилд
22.01.2019 10:45:44
3
5
Така е, за това и реват т. нар. еколози. За да могат после да си слагат караваните върху дюните. Най-големата наглост беше на Корал преди година, когато един организаторите на протестите за да запазят уж бившия к-г Корал, си беше пльоснал най-нагло караваната върху дюна със защитени растения върху нея. Иначе са големи борци за правда, но реално еколозите са най-голямото зло за туризма.
1.
Екоинспекцията
22.01.2019 10:04:35
2
11
Значи докато нямаше разорани дюни проблем с караваните нямаше, че са незаконни. Но щом се раздуха по медиите всички мързеливи институции се размърдаха. Каква превенция и проверка извършихте преди това? Така ли опазвате природата - от офиса на топло ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори