×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо харчим по 1 милиард лева за “социално включване” на цигани, а не за раждане на българи?


Защо харчим по 1 милиард лева за “социално включване” на цигани, а не за раждане на българи?
Ако тези поданици трябва да изграждат страната, бъдещето ни е много проблематично
11 Януари 2019, Петък, 12:49 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ако България инвестираше тези пари разумно, сега щяхме да бъдем съвсем различна страна

През 2011 година циганите в България са 326 000 души. През 2018-а, само 7 години по-късно, те са вече над 1 200 000. Ако се върви със същото темпо, през 2025 те ще надхвърлят 2 милиона, т.е. една трета от населението на България ще  бъде неграмотно и примитивно. Тогава ще стане така, че 2 милиона работещи българи ще трябва да издържат 2 милиона цигани и 2 милиона пенсионери. Може ли една държава с такава структура на населението да се развива и просперира? Естествено, че не.

В момента етническите българи у нас се топят – раждат все по-малко деца, като голяма част от тях, когато пораснат, емигрират. В животинския свят изчезващите видове влизат в. т.нар. “Червена книга” и за тях се прилагат специални грижи.

Българите обратно – те са натикани в черната книга и над тях се прилага нечовешки геноцид. Държавата и различни НПО-та мислят основно за циганите и никой не дава пет пари за нещастния българин.

Когато една държава е изправена пред демографска катастрофа, както се случва с България, основната й грижа трябва да бъде насърчаването на раждаемостта. Но креативната и образованата раждаемост.

Никой досега не е обяснил, че детските надбавки са инвестиции, а не подаяния. Държавата трябва да подпомага само семействата, които отглеждат поданици – възпитани и образовани. Които ще станат бъдещите строители на България. Ще работят и ще плащат данъци.

Ако държавата подпомага размножаване на индивиди, които живеят в гета, не учат, не работят, крадат, убиват, изнасилват и цял живот източват социалната система, тя инвестира не в развитието си, а в самоубийството си.

Според депутата Искрен Веселинов от “Обединени патриоти” България харчи всяка година по 1 милиард лева за “социално включване” на ромите. Той признава, че никой не може да каже колко пари на българските данъкоплатци са изхарчени за циганската интеграция, но със сигурност са десетки милиарди лева. Представяте ли си колко много неща можеше да имаме, ако бяхме инвестирали тези пари разумно.

"Рамковата програма за равноправна интеграция на ромите в българското общество" от 1999 г. е първият правителствен документ, с който се поставя началото на опитите за приобщаване на най-многобройното малцинство към нормите на обществото. Най-много пари за ромите обаче бяха налети по време на т.нар. Декада на ромското включване, която започна през 2005 г. по инициатива на Джордж Сорос. В доклад от 2006 г. анализаторите Лъчезар Богданов и Георги Ангелов твърдят, че ползите от декадата ще са за 15-30 млрд. лв., а разходите ще са 700 000 – 1,1 млрд. лв., пише Днес.Бг

Няма разчети колко пари по европейските програми са изхарчени през годините на прехода за интеграция. Още преди влизането на България в европейското семейство по предприсъединителната програма ФАР за интеграция са похарчени 40 милиона евро. Още 20 милиона евро, получени като заем от Европейската банка за развитие, бяха дадени за изграждане на ромски жилища в София, Пловдив и Пазарджик.

В настоящия програмен период само по ОП "Развитие на човешките ресурси" се предвижда за "социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности като ромите" да бъдат разходвани около 130 000 000 лв., като прогнозата е от тези средства да се възползват 19 380 лица от ромски произход.

Пари за роми има и по линия на образователните програми. 4 млн. лв. от европейската програма за "Наука и образование за интелигентен растеж" трябва да бъдат разходвани за обучение на децата, които са от етническите малцинства.

Други 7,5 млн. лв. са за "ранна превенция на обучителни затруднения", а 5 млн. лв. са отишли за обучението на 2000 педагогически специалисти за работа в мултиетническа културна среда през 2017 и 2018 г.

По ОП "Развитие на човешките ресурси" общинните разполагат с 80 млн. евро, от които ще се възползват 11 600 роми. Общо 668 млн.лв. са предвидени по тази програма за социално включване на уязвими групи.

Резултатите от близо 30 годишните усилия за интеграция на ромите лъснаха миналата година в доклад на кампанията "Дом и сигурност за всеки" на "Отворено общество". Кампанията отчете, че повечето роми живеят и предпочитат да живеят в гета и че над 200 000 къщи са незаконни.
След всички тези цифри изниква един-единствен въпрос – къде щеше да е България сега, ако с тези милиарди се насърчаваше раждаемостта сред образованите български семейства?
И още един въпрос – защо това не се прави?

В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
22
Коментара по темата
22.
Weri
12.01.2019 07:03:01
0
2
От куче курбан и от циганин българин-не става
21.
123
11.01.2019 23:55:12
0
1
Браво флагман добра статия
20.
гражданин
11.01.2019 20:32:22
0
4
Вие питомна хлебарка виждали ли сте !? Интегриран циганин е същото нещо !
19.
Мразя циганите
11.01.2019 19:18:24
0
5
Хитлер,мама ви циганска сган!!!! Уж на баня и в газовата камера!!!
18.
bastuna
11.01.2019 19:14:27
1
5
и какво си мислите че ще стане като им съборят къщите, ще отидат на друго място и същата работа, ще ги преслони някой кмет на друго село а те ще му обещаят че ще го избират , докато не се промени системата на изборите и да имат право да гласуват само хора с минимум средно образование , то циганите ще са ценни за политиците
17.
с мангалите до тук !
11.01.2019 18:43:41
1
6
Цигани пребили,горски,цигани изнасилили и убили баба,цигани обреали пенсиите на възрастни дядо и баба,циганин уби с чук студентка,циганин изнасили и уби журналистка. И много,много такива случаи. По селата мангалите се множат като плъхове,а там останаха само стари хора.Търпението се изчерпа вече! Събаряне на катуните и да се изселват. Аз съм пребивал много мангали. И в казармата съм ги ритал брутално и с чиста съвест.Има мангал,има проблем,няма мангал,няма проблем. Лесно изпълнимо е !
16.
...
11.01.2019 18:36:01
2
6
Събаряйте всички колиби и коптори в цялата страна. Какво чакате ,да стане нещо и да почвате да събаряте. Стига вече ! Проблем стана в Гърмен,тогава започнахте да събаряте. Проблем сега Войводино,пак събаряне. Какво чакаме още? Да стане проблем някъде другаде и да започваме събаряне ли? Всички кметове на села и градове,всички чиновници,стоящи на топло в канцелариите си,излезте и решете нещата трезво и адекватно. Всеки ЗНАЕ,че в тази държава,че 99 % от къщите и копторите на циганите са незаконни. Иначе имат ток и вода,които също не плащат. Ние ли сме по-прости с нашата толерантност,да си плащаме данъците,тока,водата,а бай мангал хвърлил ласото за да се закачи за жицата и после енергото ще ни казва че увеличавало тока,понеже имало загуби по трасето. Ей,ей,ей... Събаряйте копторите на тези пиявици с време,щото ще събаряме ние скоро.
15.
до Павката
11.01.2019 18:30:20
1
7
те и сърбите си мислиха че лесно ще се справят с албанците ама друга стана тя, ако имаш време прочети по задълбочено защо нато нападна сърбия, албанците организирано се набутваха в сръбските села и биеха и убиваха местни жители, армията ги защити но веднага се появи нато и стана неравностойна война, извода какъв е , албанците са поддържани от сащ, ако кажеш на някой тука че циганите са поддържани от сащ ще ти се изсмее, но опитай да пипнеш циганин и ще видиш как ще ти се изсипят всички НПО-та и как ще задвижат държавната машина да те премаже , това мислиш ли че става без външна поддръжка
14.
дпс,герб,бсп, патрЕотите и слави тъпото
11.01.2019 18:30:02
1
3
чак сега ли се усетихте? вече толкова години... и чалгата ни върви деева
13.
бай Мангал
11.01.2019 18:15:58
2
6
Защо харчим по 1 милиард лева за “социално включване” на цигани, а не за раждане на българи?

Ами поради същата причина заради която в Германия събират боклука на света, за да го хранят и поят, а не дават пари на по-бедните семейства от германското общество, срещу ангажимент да имат по 3-4 и повече (германски) деца. Те поне имат парите, за да го направят. Но на практика събират отпадаците на света.
Отговорът е - германското общество (както и българското) е разядено от отровата на комунистите и либерастите. Такива общества нямат бъдеще и ще вегетират известно време, докато постепенно изтекат в мръсния канал на историята.
12.
НАПРАВЕТЕ НЕЩО!
11.01.2019 17:57:48
4
4
ДАВАЙТЕ ПОМОЩИТЕ НА ДЕЦА ЕДИНСТВЕНО НА ТАКИВА НА КОИТО ПОНЕ ЕДИНИЯТ РОДИТЕЛ Е С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ!!!!!!!!!!
11.
Павката
11.01.2019 17:20:58
0
6
За щастие българите все още сме по добре въоражени и по добре тактически подготвени, така че бързо ще решим конфликта. Само ловците ще избият всички роми, да не говорим за армия
10.
Todor
11.01.2019 17:18:34
1
5
Краят е близо
9.
Койчо
11.01.2019 17:10:26
0
6
Как защо, това се прави целенасочено. За да има повече аборигени, които да са прости, бедни и лесно манипулируеми (особено по време на избори). Не може да раждаш по десет деца и да чакаш някой друг да ги гледа. Раждаш едно дете, не можеш да го гледаш в нормални условия - държавата го отнема и праща за осиновяване (ако не в България, в чужбина). Ако това се повтори - директно се пристъпва към вазектомия и стерилиация. Аборигените се изпращат в резерват с ограда и да живеят там според традициите и обичаите на своето общество! Не било хуманно?! А по-хуманно ли е да обричаш децата на бедност, мизерия и проституция?
8.
Цитат
11.01.2019 16:59:06
0
7
Ако държавата подпомага размножаване на индивиди, които живеят в гета, не учат, не работят, крадат, убиват, изнасилват и цял живот източват социалната система, тя инвестира не в развитието си, а в самоубийството си.
7.
4i4o kype
11.01.2019 16:49:14
0
7
Увеличаването на популацията на циганите е систематично налагана и поддържана с години, всичко в държавата е настроено да работи по-удобно за тях, по такъв начин че племето да може да се плоди и развива спокойно с геометрична прогресия, но и да е деградирало и да е в тотално културно различие с местното население, защо се прави? може само да се досещаме логически, никой няма да ни каже.
Факт е , българина е по подтиснат, с по малко права и правомощия в държавата в която внася осигуровките и данъците си от които една голяма част отива за поддържането на племе което паразитира под формата на източване на социалната система, кражби и криминална дейност.
6.
Така е..
11.01.2019 16:47:58
0
8
Казваше дядо ми "храни куче да те лае"!!!
5.
Alllooooo integriraniti
11.01.2019 16:43:05
0
4
Mi shtot sme prost narod zatva mangala shi na machka
4.
1111
11.01.2019 16:16:27
1
8
Да ви кажа, пука ми за интеграцията и мафията в България! Всеки в тази страна е готов да граби и краде стига да докопа копанката! Парите за интеграция на тези полу-човеци също са разграбени. Ако бяха отишли по предназначение също щеше да има разлика с днешната действителност! Замислете се утре когато си взедмете химикал или нещо подобно от работа! Всички започват с малко. После става недостатъчно и посягат на голямото! И един народ изчезва!
3.
Булгаристан
11.01.2019 16:14:45
3
3
То простия български царвул друго неможе да измисли . Да живее ГЕРБ .
2.
БАЙ ГАНЯ
11.01.2019 16:10:17
1
11
ЗА ДА НИ ЗАТРИЯТ ЗАТОВА -ЗАГЛАВИЕТО ТРЯБВАШЕ ДА Е---КОГА ЗАПОЧВА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ ???????????
1.
Сиганин
11.01.2019 16:08:11
5
2
Така трябва да е.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори