×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

3000 българки носят в пазвите си гърди, направени от гел за матраци


30 Декември 2018, Неделя, 20:11 ч.

Новината, че популярните френски импланти „PIP” водят до появата на изключително рядък, но агресивен вид рак – анапластичния, влуди в буквалния смисъл думата любителите на пищния бюст.

Предпразнично лекарските кабинети на мамолозите осъмнаха с дами, които настояват за спешен преглед. Паниката е превзела и ВИП представителките на нежния пол у нас, а популярна фолк звезда направо изпаднала в истерия и заплашвала, че ще съди всчки до дупка, в това число и фирмата вносител.

От 2010 г. насам в страната ни се използват нисък клас импланти, които са пълни с индустриален гел – като този в матраците и лепилото за тапети, вместо медицински. Синтетиката била толкова калпава, че се случвало цици да „избухнат” в самолет и да се получи разкъсване на плънката. Това създавало куп главоболия на силиконките, които след това търсели спешна лекарска помощ. Никой обаче не ги уведомявал какво точно съдържа плънката в гърдите им, за която средно се бръкват с по няколко хиляди лева.

„Потресена съм! Защо едва сега научавам, че гелът в бюста ми е като този в матрака? И че е въпрос на време да доведе до образуване на тумор. Чукам на дърво да не се стигне до проблем. Първата ми работа в новата година ще е да посетя специалист! Честно казано, разтревожена съм, че съм платила прескъпо за химията в гърдите ми, която може да ме убие. Защо никой не ни предупреди. За десет години два пъти съм ремонтирала бюста си. Първият се наложи по технически причини. Силиконът се разпадна по време на турболенция на полет от София до Лондон. Усещах болка, а след това в хотела видях, че гърдите ми са придобили неправилна форма. Опипах се и напипвах буци. Как не припаднах в  банята на хотела – не зная. Запазих самообладание и позвъних на лекаря си. Наложи се да се върна в България, за да ме оперират, че да оправят поразията. Една операция, макар и за поставяне на „бомби” не е лека и си носи рисковете на всички други операции. Правят се куп изследвания, за алергии, за ХИВ, за хепатит, консултации с анастезиологи каккво ли не още.

Правих си и втора операция за увеличаване на гърдите. Имплантите имат срок на годност. Когато той изтече – се сменят с нови. Продават се и импланти втора употреба. Не зная дали това е редно и дали е законно. Но имаме ли гаранция, че след като ни упоят, ще ни сложат нещо ново и качествено?! В случая обаче съм потресена от от факта, че признанието за вредния и раководпредизвикващ имлант дойде от бившия топ доставчик на „PIP” за България Седрик Жоакимсман. Как ще постъпи фирмата сега?! Ще ни обезщети ли?!  Ще минат ли всички тези български жени на безплатни медицински прегледи или поне фирмата вносител ще поеме ли разходите за ходене по болниците и евентуалното лечение, ако се налага? Освен това – възниква и още един проблем. Няма нормална жена, която да предпочете да продължава да живее с отровния силикон в гърдите си. Ще се наложи всички да минем отново под ножа. Проблемът тепърва ще се разраства. Вярвам в морала на българските лекари и допускам, че не са знаели какво блъскат в циците”, разказва пред репортер на "Уикенд" Дарина Борисова от София.

През 2010 г. гръмва първият скандал за опасния силикон във Франция. Собственикът на „PIP” Жан Клод Мас е осъден на 4 години затвор. 500 000 жени от цял свят завеждат дела срещу фирмата, която бързо обявява ликвидация. Американската администрация по храните и лекарствата е получила над 400 доклада за предизвикано раково заболяване, като 18 от описаните случай са завършили фатално. В съдебната зала Жан Клод Мас се разкайва за случилото се и обяснява, че е вярвал в качеството на силикона, което било клас 3 – най-високия в бранша. От такъв се изработвали и пейсмейкърите за сърцето. След излежаването на присъдата се оттегля от официално от бизнеса, но имплантите му продължават да „шетат” из Европа, предлагани от друга фирма. Изключително популярни стават в страните от бившия Източен блок.

По медицински данни у нас 3000 българки разхождат силикон, водещ до анапластичния едроклетъчен лимфом. На голяма част от тях силиконите са представени като „изобретения” от висок клас. Препоръчвани са за избор от водещи специалисти. Същите вредни импланти са продавани в Румъния и Словения. Гаранция за безопасността на използвания силикон е дадена от немската фирма „Тюв”, прочута с това, че издава сертификати за качество на водещи немски автомобилни компании и атомни електроцентрали.

В категории: Животът


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
Спецът
30.12.2018 20:21:49
0
5
Споко мойто момиче,отиди и вместо да си махнеш тея импланти им кажи да ти сложат един такъв и у глъътъ че да не седи куха, всеки нормален и адекватен човек знае че силикон в тялото място няма тъй като е пълно с всякакви токсични вещества а спука ли се смъртта настъпва за броени часове
2.
Looney Tunes
30.12.2018 17:56:24
1
5
Dokato na nyakoi sa naturalni i golemi kato matraci i gi boli gurba ot nosene . Problemi ! hahaha .
1.
DJARO
30.12.2018 17:54:58
0
5
Ami kato vsqka VNESNA STOKA ot ES 25to ka4estvo.....25torni standarti ni prilagat....sega na vsqka kuha leika sas silkonovi gurdi....6te im vzemat o6te pone nqkolko pati pari za razli4ni intervenzii,edin pat za premahvane na starite...posle za novite..sled 2-3godini,pak......dokato gi hvane turbulenziqta otnovo....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори