×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държавна вила за Влади Горанов


Държавна вила за Влади Горанов
По време на "Борисов 1" премиерът звъннал на Росен Желязков да намери държавна вила на Дянков, а какво ще стане с Горанов сега?
17 Декември 2018, Понеделник, 14:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Какви са плановете на Бойко Борисов за финансовия му министър и ще има ли повторение на случая "Дянков"


„Когато разбрах, че Дянков живее в апартамент на Прокопиев, тогава извиках главния секретар и казах да му намери някаква държавна вила, да живее там. Да си доведе семейството, но да не бъде зависим от никого... И той се премести.“
Думите са на Бойко Борисов и са казани в предаването „Всяка неделя“ по Нова тв през 2013 г. (вж. видеото след 8,17 мин.) По това време лидерът на ГЕРБ е в опозиция, а на власт е правителството на Пламен Орешарски.

Борисов, разбира се, тогава говори за своето първо правителство, в което министър на финансите бе Симеон Дянков. Случаят с жилището, в което живеел той, наподобява казуса около сегашния министър на финансите Владислав Горанов.

Главният секретар, който Бойко Борисов споменава и който трябва да е намерил държавна вила на Дянков, следва да е бил Росен Желязков. Той от няколко месеца пък е министър на транспорта в кабинета „Борисов 3“.

Припомняме, че на 28 ноември Върховната касационна прокуратура (ръководена от главния прокурор Сотир Цацаров) възложи на КПКОНПИ да извърши проверка на случая „Горанов“. Причината е, че финансовият министър живее от 6 години безвъзмездно в луксозен апартамент от 180 кв. м. Жилището е собственост на двама души, съобщиха от прокуратурата тогава.

Владислав Горанов коментира, че собственик бил негов и на децата му кръстник – Иван Сариев. Според различни публикации Сариев е висш масон и бизнесмен.

Утре изтича 20-дневният срок, който главният прокурор даде на Дирекция „Противодействие на корупцията“ да извърши проверката на Владислав Горанов, съобщиха за „Флагман“ от КПКОНПИ.
Дали тя вече е приключила и изпратени ли са документи на прокуратурата, от институцията не отговориха.
„Обърнете се към главния прокурор“,
заявиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

Любопитно е какви мерки обаче е предприел премиерът Бойко Борисов. Дали може да изпрати Владислав Горанов в държавно жилище като Дянков? А Горанов дали ще иска?

Според имотната декларация на финансовия министър той и съпругата му притежават три апартамента в София – два са с площ 82 кв. м., а един е 50 кв. м.

Владислав Горанов даде странно обяснение за причината да заживее в жилище на „кръстника“. До 2012 г. той и семейството му обитавали апартамент на висок етаж – десети. Затова и децата му се уплашили много след пернишкото земетресение. Така се стигнало до офертата на Иван Сариев – Горанов и семейството му да заживеят на по-ниско, в 180 кв.м. лукс и то безплатно. И те взели, че се преместили. И са си там до ден днешен.

Според актуалната конспирация Владислав Горанов сега бил отстрелван от Бойко Борисов, понеже името му се спрягало за негов наследник на премиерския пост.
Горанов бил гласен за следващ министър-председател от задкулисни кръгове, свързвани с ДПС.

Припомняме, че преди години сегашният финансов министър бе сниман и с най-могъщия депутат от ДПС Делян Пеевски. Владислав Горанов така и не даде логично обяснение на случая.

Любопитен момент е, че Горанов преди дни изпрати изненадващо шефката на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова в Европейската банка за възстановяване и развитие.
Караиванова е считана за много близка на Владислав Горанов.

Дали „пожарното“ й преместване е свързано с готвени промени около статута и на самия финансов министър, може би ще стане ясно още в следващите дни.

Впрочем случаят "Дянков" приключи с подадената оставка на министъра. До гласуването й обаче не се стигна, след като Борисов реши да подаде оставката на цялото правителство. 


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
4
Коментара по темата
4.
прочетено от саита Бивол
18.12.2018 11:11:29
0
3
крьстника на мин.Горанов е преподавател по'' Мениджмьнт в Информатиката'' в БИБЛИОТЕКАРСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ УНИбит,които е под контрола на Пееевски и ДПС
kрьстника е син на висш ДСгенерал шеф на 7 ГУ на ДС известно като ЦИОУ,в 7 ГУ ДС е рабоитил като прошнуровчик ЦВ,ЦВ
КРЬСТНИКА е играл топлата сврьзка м/у Боико и ЕРДОГАН свьрзваики Боико с шефа на турското масонство проф.РЕМЗИ СЕНВЕР /ректор на БИЛГИ Университет,гранд мастьр Ложа БИЛГИ,бивш шеф на турския Военопромишлен комплекс ТУБИТАК/
3.
Да питам
18.12.2018 10:22:17
0
35
А защо не държавен затвор за наглеца?
2.
546
18.12.2018 08:39:58
6
17
мафия..това ли измислоха и като му намерил вила спрял ли е да получава кеш пари че чак галено влади му викат на тоя измекяр
1.
DJARO
17.12.2018 20:56:33
8
19
Po vreme na 1viq mandat na Razboiko...S.Dqnkov kato finansov ministur..IZTO4I-ZDRAVNATA KASA...ot tam doide velikata fraza za POSTNATA PIZA...postna za6toto kasata ve4e be6e IZTO4ENA...sled tova Razboiko si vze NEGOVOTO ot zqlata posta...a rezultata go znaete....Dqnkov go NATIRIHA v USA-uvolnen(podal-ostavka)za pred Naroda????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори