×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Премиерът: Искам геостратегически проекти, защото където има газопроводи и ядрени реактори, война няма (ВИДЕО)


Премиерът: Искам геостратегически проекти, защото където има газопроводи и ядрени реактори, война няма (ВИДЕО)
Страхът ми е от война, сподели Бойко Борисов
14 Декември 2018, Петък, 23:21 ч.

Защо в Силистра има 30% хора с инвалидни пенсии, а в Бургас са 6%, попита той

Страхът ми е от война. При тази конфронтация и вътрешнополитеческа необходимост от враг в много от държавите ще бъдем засегнати и това искам тези геостратегически проекти да минат през България, защото там, където има газопроводи и ядрени реактори, война няма. Това каза в интервю за предаването "Панорама" по БНТ от Брюксел премиерът Бойко Борисов.
Той призова Русия да освободи задържаните украинските моряци.
„Не им се меся в съдебните процедури, но би било голям жест към родителите, към роднините на тези момчета. Те не са виновни. Да освободи като жест моряците, задържани в морето“, добави премиерът.
Винаги съм за една силна и обединена Европа и се опитвам да балансирам между крайните настроения, които се пораждат в ЕС, подчерта той.
Борисов допълни, че далече не е в едната позиция само канцлера Меркел или от другата само Виктор Орбан. Много по-дейни в момента са Италия, Гърция, Кипър, Вишеградската четворка и т.н., уточни премиерът.
Темата "Миграция" действително е тежката разделителна линия, която върви в двете посоки, каза премиерът и уточни, че именно преразпределението на мигранти, релокацията, вторичното движение и съответно държавите, които сме на първа линия, настояваме стриктно да се спазват правилата. И не случайно е България, която се дава за пример, добави премиерът.
„Освен съоръженията, които направихме, се инвестира и в кораби, и в техника. Разбира се благодарих и днес на Европейския съвет за парите, които ни отпуснаха за нова техника. В това отношение мисля, че сме пример и помолих Жан-Клод Юнкер да направи в следващия Съвет една справка всяка една държава от първите линии, пък и не само, от европейските държави - колко трафиканти всяка една от държавите е задържала“, заяви Борисов.
„Запознах ги и с проблема, който имаме в момента, че деца стават трафиканти, но и този проблем го отрегулирахме. Ние сме водеща страна в доказването на възможността, че можем да се справяме с миграционния поток и че споразумението с Турция работи“, добави той.
Темата "Шенген" се обсъжда и сега и Шенген във вида му, в който ние го познаваме, той вече не съществува, защото много от сухопътните граници в Европа подлежат на граничен контрол, каза Борисов и добави, че най-вероятно на Съвета през март ще се гледа тази точка - за Шенген по въздух.
„Много от държавите в Западна Европа ги е страх, че при друго правителство или при несправяне на България, която при положение е приета със шенгенски граници по суша, мигрантския поток от Гърция през България, Румъния, Унгария вече ще стигне до тях само през шенгенски държави“, обясни премиерът.
По темата "Турски поток" премиерът заяви, че има ясно желание от страна на Турция и Русия тръбата да премине през България. Днес стартира и газовия хъб "Балкан". Това се теми, които изискват много политическа воля и национален консенсус, но за съжаление по такива теми не се говори. Ние може днес да вземем решение и да кажем подписваме, обясни Бойко Борисов.
„Около 3 милиарда струва построяването на новата тръба, която да води до Сърбия и да продължи към Унгария и Австрия. Ние трябва да предвидим бюджет или да седнем с така наречената политическа класа, опозицията и с президента, и да се каже как да се финансира. И има ли риск“, предупреди премиерът.
Той описа няколко варианта: „Първият - финансираме го със собствени средства и заравяме 3 милиарда лева под земята в тръби. Обаче санкциите стават срещу Русия такива, че в един момент се получава такъв ефект, че не идва газ и ще се озовем с нови три милиарда под земята, както имаме три милиарда под формата на реактори на Дунава“, заяви Борисов.
Вторият вариант, според Борисов, е в проекта да участват партньори. Тогава трябва дискусия кои да бъдат те и начин, по който ще се строи. Имаме ясно желание от Русия и Турция да продължи потока през България, подкрепено с писма и публични изказвания на президентите на Сърбия и Унгария и канцлера на Австрия. Като първи трябва да намерим техническото решение, обясни Борисов.
„Приемаме, че тръбата вече е дошла как ще я разпределяме, как ще я транзитираме, думата 100 процента транзит е забранена, казвам в кавички, тогава ЕК веднага ще ни наложи санкции. Сиреч трябва в газовия хъб да се проведе търговията. Има и други много деликатни моменти“, добави той.
Премиерът коментира и протестите.
„Изпълнихме всички искания, които бяха справедливи и след това нещата се успокоиха“, каза той. Според него, големи промени се правят трудно, защото се накърняват интересите на доста слоеве в обществото. За пример Борисов даде ТЕЛК-овете, където има нарушения, но сега е възложено да се провери, защо например в област Силистра има близо 30% хора с инвалидни пенсии, а в Бургас са 6%, защо във Враца и Монтана са 28%, а в други са 6-7%.
„Действително хиляди хора имат нужда от тази подкрепа, но има и други, които злоупотребяват. Трябва да направим така, че хората да са убедени, когато от данъците им отиват пари за тези ТЕЛК-ове са на правилните места за болни и нуждаещи се хора, каза още Борисов.


В категории: Политика


14
Коментара по темата
14.
baihui do #13
15.12.2018 21:29:04
0
3
Малоумен ШЕБЕК!
13.
по ДЕЛАТА //МИНУСОВИЯ ВОТ///
15.12.2018 14:37:33
11
1
ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ КОМУНИСТИТЕ И ОБСЛУЖВАЩИТЕ ГИ МЕДИИ !
12.
по ДЕЛАТА //МИНУСОВИЯ ВОТ///
15.12.2018 14:37:33
18
0
ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ КОМУНИСТИТЕ И ОБСЛУЖВАЩИТЕ ГИ МЕДИИ !
11.
Е ТОВА Е ИСТИНАТА
15.12.2018 14:31:55
16
0
ЗА ТРИ МИНУТИ ДЕСЕТ ГЛАСУВАНИЯ С ОТРИЦАТЕЛИН ВОТ И ТОВА АКО НЕ Е МАНИПУЛАЦИЯ В ПОЛЗА НА КОМУНИЗМА И ПУТИНИЗМА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ НА МАЙЦЕПРОДАВЦИТЕ ЗА НЯКОЯ РУБЛА????????
10.
Е ТОВА Е ИСТИНАТА
15.12.2018 14:31:55
13
0
ЗА ТРИ МИНУТИ ДЕСЕТ ГЛАСУВАНИЯ С ОТРИЦАТЕЛИН ВОТ И ТОВА АКО НЕ Е МАНИПУЛАЦИЯ В ПОЛЗА НА КОМУНИЗМА И ПУТИНИЗМА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ НА МАЙЦЕПРОДАВЦИТЕ ЗА НЯКОЯ РУБЛА????????
9.
до 7 КОМУНИСТА
15.12.2018 14:25:23
18
0
ПРОЗИРАШ И ТИ И ФЛАГМАН В КОМУНИСТИЧЕСКАТА СИ ПРОПАГАНДА.МИНУСИТЕ ДА ЗАПОЧНОТ СЕГА"
8.
до 7 КОМУНИСТА
15.12.2018 14:25:23
18
0
ПРОЗИРАШ И ТИ И ФЛАГМАН В КОМУНИСТИЧЕСКАТА СИ ПРОПАГАНДА.МИНУСИТЕ ДА ЗАПОЧНОТ СЕГА"
7.
от лудницата в Карлуково
15.12.2018 10:45:30
0
21
"...защото където има газопроводи и ядрени реактори, война няма..."

Тоя е от психоконтингента! От лудницата в Карлуково обявяваме награда - 1 тон гербаджийски суджук за тия, които помогнат да вкараме обратно в лудницата тоя мегаломан. Ще го разпознаете лесно защото живее в друга - измислена реалност и говори тежки глупости. Обича да повтаря - шмети капели, да ходиМЕЕЕ, да видиМЕЕЕ, АЗ, АЗ, АЗ и пак АЗ.Последната проява на болестта му е твърдението че "където има газопроводи и ядрени реактори, война няма". В УКРАЙНА ИМА И ЯДРЕНИ РЕАКТОРИ И ГАЗОПРОВОДИ - НО ВОЙНА ИМА!!! Но, какво да го правиш - болен мозък т.е. простено му е да говори глупости. Истината е, че там където има ядрени ракети (не ядрени централи), там няма война. Защото белите цигани от империята на злото нямаше да нападнат Украйна, ако тя не се бе отказала от ядреното си оръжие. Опасност от война има за тия страни, които граничат с държавата на белите цигани или са допуснали бели цигани безконтролно да се заселват на територията им. Първо правят дружества за защита на правата си (вече ги направиха), после започват провокации (вече ги започнаха - на 3-ти март и др. нац. празници ходят по площадите и се дразнат с хората да сме сваляли знамето на ЕС и да сме развявали руското), е в последната фаза идват зелени човечета с болшевишка гной в мозъците, за да спасяват угнетените си сънародници (в Украйна точно така стана). Единствена противоотрова на тая ЗАРАЗА са ядрени ракети, които може да бъдат разположени в американска ракетна база, да речем в месността Камчийски пясъци, където пияндурниците с далавери също си направиха база под прикритието на (уж) пионерски лагер. В тая руска база пияндурниците прибраха статуята на окупатора маршал Толбухин, за да изчака по-добри времена и пак да я поставят след поредната окупция.
Поговорката гласи - "На зла круша - зъл прът".
6.
гражданин
15.12.2018 10:43:48
20
1
Комуняските тролчета яко са се развихрили с дебилните постове които сами си харесват. Боли го Борисов /и всички мислещи хора/ кора за вашето мнение,държавата си върви напред а краставите псета само вият отстрани !
5.
?
15.12.2018 09:45:01
0
21
Бойко психар- Нали ти спря Белене бе идиот- Нали ти спря Южен поток .
Имал реактори - ами Строй с наши пари-държавна АЕЦ бе кретен -ама няма да има комисионни А ?
АЕЦ,Газопроводо Всичко трябва да е стратегическа държавна собственост Обаче - Нали Ти Бойко- Прехвърли Тец Варна на Ахмед Доган- Американските Централи в Марица изток -били далавера- АМи нали женати Бориславова с Американците и Американската и Банка те сложиха премиер бе ....Агент на ЦРУто- с Цецо Пъпеша и Плевела -Агенти на чужда държава окупирали колонията.....
Айде хващай Фалкона за Катар и Барцелона да си нагледаш банковите сметки и Вилата с Мис Бикини хахаххахахаха
4.
agent 007
15.12.2018 09:22:55
0
28
Дебила-Олигофрена Премиер на България се чуди-Защото в Силистра останаха да живеят само инвалидите и пенсионерите бе мутро.Здравите и читави хора избягаха от Силистра в чужбина и по-големите градове !Затова в Силистра има 30% инвалидни пенсии-тъпак,там останаха само пенсионерите в резултат на мъдрата ти политика ....
В Бургас били 6%-ама какви ?От тях 80% с Онкозаболявания !
Човечеееее Бойко Борисов ТИ СИ ВРЕДЕН за България !
Бойко Борисов ???-човека Полиция,Прокурор и Съдия =човека Държава !
Изживява се като Краля Слънце Луи 14- "Държавата това съм Аз"
Човека ,който ще конфискува имуществото на Всеки повтарям ВСЕКИ български гражданин- БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА .....
замислете се малко-докъде се докарахме................
3.
демократ
15.12.2018 09:20:20
0
11
За поредна година, тъпчейки Закона за бюджета си раздаде едни милиярди по свое усмотрение. Все едно сме "Абсолютна Монархия". И никой не смее по националните медии да изкрещи "ПРЕСТЪПНИК" на този самозабравил, оял се наглец. Милиярд и седемстотин милиона, за толкова трябва да се разследва Бойко Борисов само за 2018г. Ама кой да го направи ? Цацаров ли ? Я да си натиска парцалите че да си избере и следващият Главен Прокурор.
2.
хаха, уникум
15.12.2018 03:56:18
0
16
Ум имува, ум царува... ум белия делфин
1.
д-р Саян Психиатър
14.12.2018 23:59:11
1
26
Хахаха Лудия пак си е повярвал на Лакъдииите ,пуска монолози ,играе го ободен и онеправдан хахахаха .
Бацкооооо веднага да се явиш за преглед в психото . Щял да конфискува имоти и пари без присъда ???? =Луд с калашник.
Ганю като си избра Луд за премиер сега ще ходи със свалени гащи ,а децата му ако не избягат в чужбина им е спукана майката
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори