×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Удар! НАП запечата хотел "Чиплаков" в Бургас, не издавал касови бележки


Удар! НАП запечата хотел "Чиплаков" в Бургас, не издавал касови бележки
Става въпрос за хотел Чиплаков, намиращ се на ул.Фердинандова
04 Декември 2018, Вторник, 10:14 ч.
Автор: Флагман.БГ

Засилен контрол за продажбите на риба по Никулден и оборотите около студентския празник

Хотел и ресторантът към него в центъра на Бургас са запечатани за неиздаване на фискални бонове. НАП изпратил в обекта таен клиент и така установил, че тук не се издават редовно касови бележки. Обектът ще остане затворен за срок от 20 дни. Принудителната мярка на териториалната дирекция на НАП Бургас е потвърдена от Административния съд, съобщиха от приходната агенция.

Проверка на Флагман.Бг показа, че става въпрос за 3-звездния хотел "Чиплаков", който се намира в много добре реставрирана стара сграда. В момента там има лепенка "Стоп", която забранява на хотела да прави нови резервации. Той обаче в момента има право да обслужва тези, които вече са настанени.

Екипи на звеното „Фискален контрол“ на НАП започнаха засилено наблюдение и контрол на местата за продажба на риба и рибни продукти. В празничната за Бургас Никулденска седмица целта на данъчните ще бъде оборотите от засилените продажби на риба да бъдат декларирани в реален обем, за да може да бъде заплатен и съответно реалният дължим данък.От НАП Бургас изрично уточняват, че контролните действия по никакъв начин няма да попречат на празничната атмосфера, а също и на отбелязването на студентския празник, тъй като заведенията, където ще празнуват студентите също ще бъдат под наблюдение.

Освен физическо наблюдение, данъчните ще извършват и покупки на принципа на тайния клиент. Ще се засича и анализира и информацията, която дистанционно се подава към приходното ведомство от фискалните устройства, а впоследствие ще бъде извършвана съпоставка с предварителните параметри, посочени в счетоводните документи. В случаите на несъответствия  ще се извършват допълнителни проверки, а при съмнения за умишлено укриване на обороти и ревизии.

Във фокуса на засилените контролни действия са и фризьорските салони. В хода на проверките екипите на „Фискален контрол“ установяват висока степен на риск от укриване на данъци от страна на търговските обекти в този бранш. Почти във всеки трети обект при ползване на услуга не се издава касова бележка.
От НАП Бургас напомнят, че касовите бележки трябва да съдържат определени задължителни реквизити, един от които е графичен знак с картата и логото на България.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл [email protected]

В категории: Бизнес


13
Коментара
Асен Блатечки вдига сватба
Асен Блатечки вдига сватба 04/06/2024, Вторник 19:00 5
13
Коментара по темата
13.
*********
04.12.2018 22:07:00
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Гошо
04.12.2018 20:00:19
0
0
Един въпрос имам:Защо всички репресии в сферата на туризма, като почнеш през валерката и стигнем до НАП обхващат малките рибки на територията на Бургаска Област?! Защо Валери Симеонов не ходи на проверки във Варна и региона?! Щото ония там ще го направят храна на рибите. Мишоци нападжии, Жълти стотинки да видите, лев никога! Седнали да се занимават с дребни риби.
11.
РУСКИ РАЗБОЙНИК
04.12.2018 18:05:54
3
4
А бе от НАП кога ще запечатате ЛУКОЙЛ......вече 10 г работят на загуба и не са фалирали.....как става това......тормозите само българи.......а кога ще проверите и произхода на парите на руснаците които си купуват жилища в града .....
10.
Колю
04.12.2018 15:23:40
1
5
А на 7.12. данъчните ще завардят Лукойл да видят защо 10 години е на загуба! Така и през турско не е било! Да мачкат бедните и да правят свирки на богатите!
9.
дпс,герб,бсп, патрЕотите и слави тъпото
04.12.2018 15:16:30
1
4
ние в кой сектор сме??
8.
сжо
04.12.2018 14:24:39
1
5
след 24ч. почват проверки за неверни дами по хтелите в Крайморие , Сарафово
Има една измислена бърлога в Сарафово-там ще ги тряснат
7.
Иван
04.12.2018 13:46:19
1
6
A Галилео в Изгрев кога.?
6.
В Крайморие
04.12.2018 13:20:52
4
6
Нито един хотел неиздава касов бон но всички работят в "дивия сектор" особенно след полунощ
5.
гражданин
04.12.2018 13:08:14
0
7
Мдааа,някой я е "поръчал" тази проверка с този таен клиент. Понеже ако са редовно и навсякъде,целия град ще е окичен с лепенки "СТОП" :)
4.
На анонимния запитващ:
04.12.2018 13:05:58
0
4
Статията се появи без име на хотелa, и , естествено, без снимка. След това се усетиха, и коригираха.
3.
Anonimen
04.12.2018 12:55:18
0
2
И къде е поправката и на кое
2.
AzotBurgas
04.12.2018 11:31:12
2
3
Правилно, поправиха статията .
1.
AzotBurgas
04.12.2018 11:29:36
0
3
Име, презиме(бащино), фамилия?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чичо от Бургас се изложи яко, хванаха го на пико и амфети с камиона му Чичо от Бургас се изложи яко, хванаха го на пико и амфети с камиона му 43-годишният мъж е спрян в 11 часа сутринта, в района на кръстовището на кв. Каменар 12 неща, които жената никога не бива да прави заради мъж 12 неща, които жената никога не бива да прави заради мъж Ето кои са те  Вярно ли е, че хората остаряват по-бързо, ако правят секс по-често? Вярно ли е, че хората остаряват по-бързо, ако правят секс по-често? По време на оргазъм в кръвта се отделя голямо количество специални вещества, които са необходими на организма ни, за да функционира правилно Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии Ето кои са те  Рецепта за сладоледена торта с бишкоти Рецепта за сладоледена торта с бишкоти Практичен десерт, който със сигурност ще ви хареса Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Риск от отравяне: 5 храни, които никога не трябва да носите на плажа Ето кои са те  Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Близо до прозореца или близо до пътеката? Мястото, което избирате в автобуса, показва колко сте самотни Мъжете предпочитат местата до пътеката, докато жените предпочитат местата до прозореца Правете това и ще се къпете в пари Правете това и ще се къпете в пари Това са тайните ритуали за привличане на богатство Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министърът на туризма посети Общинския исторически музей в Царево Министър Милошев с интерес разгледа и сребърното монетно съкровище от село Синеморец Защо държавните служители получават по-високи пенсии Защо държавните служители получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798
Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Българската прокуратура разследва убийствата на "Вагнер" в Донецк Производството е образувано на 22 август 2023 г Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Оказва се, че промяната се е наложила заради новото предаване на медията, „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят 20-годишната Патриция Кормос, Бианка Дорос на 23 и приятелят й Кристиан Молнар, 25 са видени за последно живи да стоят в средата на реката, а около тях имало силен водовъртеж Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Според разследващите това е руска кампания Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Христина и Цър Пър се сближиха  Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Аз самият имам много да му кажа, защото това, което направи на финала, е всичко друго, но не е мъжко, според мен, но ще си замълча, отсече Виктор Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Лейди Гага е бременна Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Формулата "Борисов и Пеевски във властта" е рецепта за огромен взрив Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня Иванчо към баща си:
- Тате вчера почти правихме тройка с Марийка и Стоянчо.
- Що почти, бе?
- Ами Марийка не дойде.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Демокрация - когато два вълка и агне гласуват какво да е обедното меню.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори